Ono i s těmi týmy to tu jednou bylo: před mnoha lety chtělo pár zasloužilých (bez ironie) cacherů zviditelnit český geocaching na mezinárodní scéně a rozjeli akci že logovali extra nickem všechno, co měl alespoň některý z nich. Argumentace, že v zahraničí je to normální, byla také. Když se to tady tehdy poprvé propralo, kdosi zjistil, že minimálně TOP10 tehdejších světových hledačů jsou maximálně úzké rodiny, spíš jednotlivci, tak toho kluci nechali a nijak to už nerozmazávali. Ale tam byla silná sebereflexe pod tíhou argumentů, to se u "MT" čekat nedá.
Geodepresivní koutek III
Publikováno 10 leden 2018 - 9:36
A které finálky jsi tam nahrál výměnou?
Řekl bych, že žádné. Není třeba tam nic nahrávat, abys viděl obsah databáze (jsem se chtěl také kouknout na své kešky...).
Publikováno 10 leden 2018 - 10:33
Ono i s těmi týmy to tu jednou bylo: před mnoha lety chtělo pár zasloužilých (bez ironie) cacherů zviditelnit český geocaching na mezinárodní scéně a rozjeli akci že logovali extra nickem všechno, co měl alespoň některý z nich. Argumentace, že v zahraničí je to normální, byla také. Když se to tady tehdy poprvé propralo, kdosi zjistil, že minimálně TOP10 tehdejších světových hledačů jsou maximálně úzké rodiny, spíš jednotlivci, tak toho kluci nechali a nijak to už nerozmazávali. Ale tam byla silná sebereflexe pod tíhou argumentů, to se u "MT" čekat nedá.
http://www.geocachin...nschussbrigade/
je to poučné čtení
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015, Hajastán 2016, Sakartvelo 2017, Azərbaycan 2018, Transilvania GeoQuest 10 (Alba Iulia 2018), Balt Cache Tour 2019, Expedice Nový Bor 2020, Go East! 2020, Dobytí jižního pólu 2020, Expedice Ísland 2021, Go East 2022, Go West 2022
Publikováno 10 leden 2018 - 14:09
Ono by úplně stačilo, kdyby počty odlovených keší viděl jen vlastník daného nicku...
Tohle tady už před dávnými lety taky bylo (resp. byla tu varianta, že se v lozích u nicku neobjevovalo číslo s aktuálním počtem nálezů, což je de facto totéž). A výkřiky nevole a vole se strhly nejen na lokálním fóru, takže to GS po nedlouhé době zase vrátil zpátky.
Upřímně řečeno, počet nálezů JE ORIENTAČNÍ údaj, který mi pomůže daného kačera, kterého neznám, nějak prvotně zařadit. Dělat z toho nějaké extra závěry sice nelze, ale když třeba dotyčný napíše do logu nějakou krávovinu, stačí se mrknout na počet odlovů — pokud je tam dostatečně malé číslo, lze předpokládat, že je to začátečník a nejspíš jenom udělal chybu nebo něco špatně pochopil (a třeba bude přístupný nějaké té radě), je-li tam však dostatečně velké číslo, pak už to o něčem svědčí (a takovému nejspíš ani radit nemá cenu).
Takže mně by ten počet odlovených keší asi zpočátku chyběl, ale určitě bych si na to zvyknul, tedy pokud by zůstal dostupný na profilu. Ale kdyby zmizel i tam odsud, určitě bych si zvyknul taky.
To by asi dopadlo jako s finálkami, byly by servery, kde by postižení jedinci sdíleli
velikost pindíkabodové konto.
To by asi v zásadě nevadilo. Ale nemyslím si že by k tomu došlo, ono by to totiž nebylo ono — viděli by to jenom ti, kteří by se na ty servery extra podívali. Tohle vidí každý, kdo se přihlásí na gc.com, to je stejné, jako když něco dávají ve zprávách v televizi.
Publikováno 10 leden 2018 - 18:22
Publikováno 10 leden 2018 - 18:39
Publikováno 10 leden 2018 - 18:55
Takováhle keš, to je pak deprese jak z praku.
Zrovna to jsem sem chtěl také napsat. Z tohodle jsem dnes měl depresi taky. Když jsem to četl, přesně jsem rozuměl některým povzdechům, kam až to spěje.
Publikováno 10 leden 2018 - 20:15
To je tedy hukot Revírník byl zřejmě ve skluzu s publikacema. A koukám, že owner poslal keš ke schválení ve stejný den, kdy se zaregistroval a odlovil svou první kešku.
A opět bych byl pro to, aby podmínkou pro založení první keše byl nějaký počet nálezů.
Publikováno 10 leden 2018 - 20:22
Takováhle keš, to je pak deprese jak z praku.
Tak pokud je ownerovi víc než 15, měl by s tím milováním ještě nejmíň 2 roky počkat .
Publikováno 10 leden 2018 - 20:47
Mám stejný názor. Byla bych pro počet 100. Průměrně to člověk může najít za necelý rok (někdo za den). Jestli to ten rok vydrží, ať si svou také založí. Bude mít nějaké zkušenosti, pokud nevybere nějaký ten pwt...A opět bych byl pro to, aby podmínkou pro založení první keše byl nějaký počet nálezů.
Kromě natěšených nováčků odpadnou také účelově založené nicky.
S názorem, že i s malém nálezů může udělat pěknou kešku se moc neztotožňuji. Samozřejmě je to možné, ale kvůli výjimkám bych pravidlo neměnila.
Publikováno 10 leden 2018 - 21:03
Ona ta podmínka má jeden háček. Tak jak je napsána s tím se dá souhlasit. Ale je dost lidí, kteří pod jedním nickem loví a pod druhým zakládají. Takže se opět dostáváme k tomu, že to číslo v profilu mnohdy o ničem nevypovídá.
Publikováno 10 leden 2018 - 21:12
Jak tohle mohl revírník vůbec pustit?
http://wiki.geocachi...C3.AD_ke.C5.A1e
To je tedy hukot Revírník byl zřejmě ve skluzu s publikacema. A koukám, že owner poslal keš ke schválení ve stejný den, kdy se zaregistroval a odlovil svou první kešku.
A opět bych byl pro to, aby podmínkou pro založení první keše byl nějaký počet nálezů.
http://wiki.geocachi...8_X_n.C3.A1lezy
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015, Hajastán 2016, Sakartvelo 2017, Azərbaycan 2018, Transilvania GeoQuest 10 (Alba Iulia 2018), Balt Cache Tour 2019, Expedice Nový Bor 2020, Go East! 2020, Dobytí jižního pólu 2020, Expedice Ísland 2021, Go East 2022, Go West 2022
Publikováno 10 leden 2018 - 22:10
Ona ta podmínka má jeden háček. Tak jak je napsána s tím se dá souhlasit. Ale je dost lidí, kteří pod jedním nickem loví a pod druhým zakládají. Takže se opět dostáváme k tomu, že to číslo v profilu mnohdy o ničem nevypovídá.
Právě že by se eliminovaly účelově vytvořené nicky jen kvůli založení keše.
Publikováno 10 leden 2018 - 22:22
https://coord.info/GC7FV6ATakováhle keš, to je pak deprese jak z praku.
https://coord.info/GC7GJQ8
Myslel jsem, že je to stejný owner. Asi ne.
Publikováno 10 leden 2018 - 23:12
Právě že by se eliminovaly účelově vytvořené nicky jen kvůli založení keše.
Chápu. I je to logické. Já tím jen chtěl nastínit to, že počet odlovených keší nezaručí kvalitu založené keše. A vezmi si, že třeba Čageo nebo jak se jmenují, také mají založený účet, ačkoliv lidé působící v tomto spolku mají své vlastní nicky.
Publikováno 10 leden 2018 - 23:55
Chápu. I je to logické. Já tím jen chtěl nastínit to, že počet odlovených keší nezaručí kvalitu založené keše. A vezmi si, že třeba Čageo nebo jak se jmenují, také mají založený účet, ačkoliv lidé působící v tomto spolku mají své vlastní nicky.
Ale i to se da osetrit. Reviewer by mohl udelit vyjimku pokud by mel ownera nejak overeneho. Coz by zrovna u Cageo nemel byt velky problem. Nehlede k tomu, ze evidentne by Groundspeak pravidla nedomyslel a tak by to tito owneri mohli obejit i tim, ze zalozi a nechaji publikovat kes na svuj lovici nick a pak si ji adoptuji na ownersky nick.
Osobne ale moc nechapu proc zakladat kese pod jinym nickem nez pod kterym lovim. Jedine, ze se o kese staral tym, notifikace by si automaticky preposilali a proste podle toho kdo zrovna je u kese k dispozici tak vyresi pripadny problem. Nikdo nemusi sdilet heslo ke svemu uctu a kdyz jeden zacne na kese dlabat tak dalsi ho zastoupi nebo nabidnou adopci.
Publikováno 11 leden 2018 - 0:25
K zakládání keší a proč pod jiným nickem. Ptal jsem se na tohle jednoho kačera, co pod jedním nickem loví a pod druhým zakládá. A mimochodem moc pěkné keše. Odpověděl mi asi následovně. V této hře se chovám nenápadně a nepotřebuji aby každý věděl kdo jsem. A tak ani nemusí vědět jaké keše jsem založil. Co na to odpovědět? Asi nic, protože když člověk vidí, co se dnes v této hře děje a jak to jde od desíti k pěti, neměl jsem na jeho odpověď argument.
Osobně budu raději, když bude takových, co pod jedním nickem loví a pod druhým zakládají, daleko více, než podvodníků, co začínají geocachingu s tichou podporou některých ,co se tváří jak neviňátka, pomalu a nenápadně vládnout.
Publikováno 11 leden 2018 - 7:27
Ono existuje dost kačerů, kteří loví pod svým nickem, ale zakládají společně pod kolektivním. A své odlovy kolektivním nickem většinou nelogují.
Nebo rozdělené rodinné nicky, když se potomek osamostatní, nebo manželé rozvedou. To si ale často pak dologovávají zpětně, ale určitě někdo bude chtít začít znovu od nuly i v GC. Pravda ale je, že když bude opravdu chtít, bude vědět o všech keších v okolí, takže tu stovku zaloguje rychle. Nebo taky ne, např. když se osamostatní a ožení na druhý konec republiky.
Tohle co bylo publikované, je vizitkou nejen ownera, ale i RW. Když hledači pohledem na mapu poznali, že je to soukromý pozemek, měl to poznat taky. Nebo se alespoň zeptat. Ale možná se ptal a po zřejmě nesmyslné argumentaci to prostě pustil, ať je ostuda na ownerovi. Taky jsem takovou viděl, puštěnou s komentářem, začátečník, na místě (přístupném) pochopitelně nebyla, pár FTFkařů napsalo DNF a co si o tom myslí a šla hned do archivu.
Na druhou stranu - vadí to někomu? Když poznám už z listingu, že to je nesmysl, tak tam nepůjdu. A dlouho to na mapě strašit nebude, tohle skončí v archivu brzo.
Publikováno 11 leden 2018 - 7:53
Takovy rok je relativne kratka doba. A odpadnou pripady, kdy v den zalozeni nicku publikuju prvni kes. Aspon bude mit dotycnej spoustu casu na vymazleni kese.
9 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 9 návštěvníků 0 anonymních uživatelů