Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#7341 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2018 - 13:57

Vláček: Sice mi uniká souvislost, ale každý máme ty podmíněné reflexy holt nastavené jinak.

• 2
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#7342 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2018 - 14:08

Chystám nějakou mystreku. Poté, co se tématu finálkářů intenzivně věnujete už nevímjakdlouho, tak mě přechází chuť to dotáhnout do konce.

• 0

#7343 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2018 - 14:14

Tak ji nedělej. Anebo vynechej čtení tohoto vlákna. Nekomplikuj.

• 3

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#7344 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2018 - 14:20

Chystám nějakou mystreku. Poté, co se tématu finálkářů intenzivně věnujete už nevímjakdlouho, tak mě přechází chuť to dotáhnout do konce.

V tom je nějaký dvojitý obrat nebo něco takového, na co můj intelekt už nestačí:

Chystám mysterku, ale už do toho nemám chuť, protože tady lidi trvají na tom, že se mysterky mají luštit a ne finálkařit.

Možná by to šlo vyřešit tím, že bys vytvořil mysterku určenou rovnou pro finálkáře a ne pro normální luštiče.

• 1

#7345 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2018 - 14:22

A ted otazka za 10 bludistaku. Problem vidis v tech finalkarich, nebo v tom ze o nich ostatni verejne mluvi?

• 9

#7346 evidlo

evidlo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2018 - 14:24

V tom je nějaký dvojitý obrat nebo něco takového, na co můj intelekt už nestačí:

Chystám mysterku, ale už do toho nemám chuť, protože tady lidi trvají na tom, že se mysterky mají luštit a ne finálkařit.

Možná by to šlo vyřešit tím, že bys vytvořil mysterku určenou rovnou pro finálkáře a ne pro normální luštiče.

Myslíš jako mysterku, jejíž souřadnice by byly umístěny pouze na finálkářském webu?

• 1

#7347 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2018 - 14:28

Myslíš jako mysterku, jejíž souřadnice by byly umístěny pouze na finálkářském webu?

No to já nevím, mně finálkáři zajímají (= štvou) jenom tehdy, když projdou přes moje keše. Jinak mě nezajímají.

• 0

#7348 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2018 - 15:13

A ted otazka za 10 bludistaku. Problem vidis v tech finalkarich, nebo v tom ze o nich ostatni verejne mluvi?

Vláček bude nejspíš nějaká reinkarnace Věry Pohlové, neboť se nám snaží nejspíš sdělit, že všechny tyhle aféry kolem finálkářů každého jenom otravují a on že by všechny mysterky zrušil.

Aneb nejspíš je to uvažování podobné tomuto: „Už mě všichni štvete, jak se navážíte do Babiše / Zemana, já jsem ho tedy volit původně nechtěl, ale vám natruc ho volit budu. Pukněte si vzteky!“

(A, Modraku, pro jistotu můj oblíbený disclaimer: Rozhodně tím nechci tvrdit, že Vláček volil Babiše nebo Zemana.)

• 1

#7349 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 126 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2018 - 18:55

Já to spíš vidím tal, že si tu vláček připomene, jaký prasata se mezi námi pohybují. Když se tu o nich nepíše, tak na ně ani tolik nemyslí a tudíž mu to neubírá tolik chuti a energie atd. Obhajobu finalkaru z jeho příspěvku tedy necítím.
  • 6

#7350 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 237 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2018 - 19:37

Prostě každému, kdo udělá sérii větší než 5 keší, urazit ruce.

Safra, tak to si mi je měl přerazit už před pěti lety... :wacko:

A teď zase pro změnu z jiného soudku, tedy ke geodepresi, která na člověka padne z toho být owner:
- někdo rozšlapal a rozkradl mou keš (nota bene PMO), někdo další ji nahradil PETkou, ale nikdo mi nebyl schopný napsat jednoznačnou zprávu, že se s keší něco stalo (a to po dobu několika měsíců)
- zmizely mi dvě kešky míst, kde stoprocentně nemohly nikomu vadit; k čemu je někomu PETka, to vážně nevím (u to sami o sobě byly víceméně náhradní keše)
- někdo ukradl pět let fungující pixlu (a to se ani nezmiňuji, že prázdná byla už relativně nedlouho po publikaci), ale provokativně nechal na místě víko s čitelným, několikacentimetrovým popisem, že jde o součást GC a ať mě v případě potřeby (nevhodného umístění) kontaktuje na uvedenou emailovou adresu (v logbooku myslím byl i můj telefon); k čemu někomu bude silně opotřebovaná pixla bez víčka, to vážně netuším
- další škodič mi zničil kešku z elektrokrabičky v místě, kam si ani děti nechodí hrát (nebo o tom alespoň nevím); zase mi uniká smysl takového činu...

Neříkám, že se jedná o stoprocentně aktuální záležitosti, ale jsou to věci, které člověka přivedou do geodeprese mnohem snáze než zdejší aktuální hlavní téma. :)

• 1

#7351 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2018 - 20:51

Já to spíš vidím tal, že si tu vláček připomene, jaký prasata se mezi námi pohybují. Když se tu o nich nepíše, tak na ně ani tolik nemyslí a tudíž mu to neubírá tolik chuti a energie atd. Obhajobu finalkaru z jeho příspěvku tedy necítím.

Asi tak nějak. Na jedné straně jsou finálkáři, kterým je tady věnováno posledních asi tisíc  ;) příspěvků. Na druhé straně existuje hromada kačerů, možná i větší, kteří mají radost z poctivého odlovu. Ale protože se o nich tady moc nepíše (ani v jiných vláknech), tak jako by nebyli.

• 1

#7352 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2018 - 21:02

Vláčku, nevidím důvod, proč v geodepresívním koutku psát o hromadě kačerů, kteří loví poctivě. Z těch geodepresi opravdu nemám.

• 0

#7353 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2018 - 21:23

Je lepší o podvodnících mlčet? Já osobně si myslím, že ne. Nevidím důvod mlčenlivostí podporovat jejich podvody.

A ten kdo má radost z povedeného odlovu samozřejmě také může sem na fórum své zážitky napsat. 

• 1

#7354 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 126 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2018 - 22:50

Safra, tak to si mi je měl přerazit už před pěti lety... :wacko:
A teď zase pro změnu z jiného soudku, tedy ke geodepresi, která na člověka padne z toho být owner:
- někdo rozšlapal a rozkradl mou keš (nota bene PMO), někdo další ji nahradil PETkou, ale nikdo mi nebyl schopný napsat jednoznačnou zprávu, že se s keší něco stalo (a to po dobu několika měsíců)
- zmizely mi dvě kešky míst, kde stoprocentně nemohly nikomu vadit; k čemu je někomu PETka, to vážně nevím (u to sami o sobě byly víceméně náhradní keše)
- někdo ukradl pět let fungující pixlu (a to se ani nezmiňuji, že prázdná byla už relativně nedlouho po publikaci), ale provokativně nechal na místě víko s čitelným, několikacentimetrovým popisem, že jde o součást GC a ať mě v případě potřeby (nevhodného umístění) kontaktuje na uvedenou emailovou adresu (v logbooku myslím byl i můj telefon); k čemu někomu bude silně opotřebovaná pixla bez víčka, to vážně netuším
- další škodič mi zničil kešku z elektrokrabičky v místě, kam si ani děti nechodí hrát (nebo o tom alespoň nevím); zase mi uniká smysl takového činu...
Neříkám, že se jedná o stoprocentně aktuální záležitosti, ale jsou to věci, které člověka přivedou do geodeprese mnohem snáze než zdejší aktuální hlavní téma. :)

Já tě chápu, ale to, že se keše ztrácejí,
prostě beru jako fakt. A může to dělat nsprosto kdokoliv, děti, mudlové, kačeři, zvířata, počasí,... Samozřejmě taky jak kde. Ale když slyším a čtu nářeky ownerů, tak nevím, co si mám myslet. Aktuálně vlastním asi 155 fyzických aktivních krabiček, ale kolikrát mám jen zlomek problémů, co mají owneři se zlomkem keší. Nebo mám minimálně ten pocit. Ale soucítím s tebou, mě samozřejmě taky nas... když mi zmizí krabička. Nebo samotnej logbook (to přece nemůže bejt mudla), či razítko z letterboxu. Ale jo, máš recht, když je keš v naprd stavu, nebo je plnej logbook a nikdo se neuraci to napsat, mám taky tendence střílet (a když tomu ještě pak někdo nasadí korunu tím, že mi napíše, že nemám mít tolik keší, když se o ně nejsem schopnej starat... - jako když o tom kolikrát nevím, nebo je to čerstvé "zranění"...)
  • 0

#7355 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2018 - 13:45

Hm, tak tyhle logy miluju https://coord.info/GLQYKJV9 Lepší teplej bonz než studená Němka!

Tento příspěvek byl upraven od Trhac: 13 leden 2018 - 13:48

• 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…

#7356 PeSis

PeSis

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 422 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2018 - 15:08

Hm, tak tyhle logy miluju https://coord.info/GLQYKJV9 Lepší teplej bonz než studená Němka!

To snad není možný. Keš co už táhne 12. rok.
A najednou nějakej debil co na to nemá to chce atchivovat?
Doufám že na to Rico nebude ani reagovat.
  • 0

Xiaomi Redmi Note 10 Pro => Locus 4 gold, WhereYouGo, Mapy.cz ; Samsung J5 (iGo navi) ;
GeoGet (+Stator)

Moje statistika na Geocaching.com

#7357 Gresaci

Gresaci

Romana

• Members
  • PipPipPip
  • 986 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2018 - 15:32

To je ale už půl roku staré a revírník nespokojence smázl.

Hm, tak tyhle logy miluju https://coord.info/GLQYKJV9 Lepší teplej bonz než studená Němka!

• 0

#7358 Toulavej Hypnos

Toulavej Hypnos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 97 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2018 - 17:17

V návaznost na vedlejší georadostný koutek mám depresi z jednoho geocoinu. Jeden němec si ho aktivoval, vrazil ho v Praze do keše, že chce aby se vrátil domů. Já ho hned potom vzal, s tím že ho vezmu na Chomutovsko, to je do Německa kousek. Vložil jsem ho tu do keše, a on ji skoro rok nikdo nenavštívil. Tak to jsem ho vlastně pohřbil...
  • 0

#7359 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2018 - 17:33

To snad není možný. Keš co už táhne 12. rok.

Budu teďka za hajzla, ale to, jak je ta keš stará nebo jaká je to legenda, není IMHO důležité. Důležité je, jestli je na místě, kam se nesmí, nebo kam se může. Podle tohoto logu https://coord.info/GLQ63E15 to vypadá, že je spíš na místě, kam se nemůže. Proto si myslím, že NA log je oprávněný, však se v něm píše, ať RW umístění prověří, nikoliv ať keš archivuje. Protože je to log z května 2017, tak to vypadá, že to RW prověřil a rozhodnul — keš žije dál. Ale za NA log bych se na nikoho nezlobil, ačkoliv já sám bych ho nepsal. Všem by se totiž mělo měřit stejným metrem.

Pamatuji si, že když jsem začínal, někdy začátkem roku 2010 tehdejší TrainTourReviewer publikoval keš, která se nacházela na střeše nějakého úřadu nebo kancelářské budovy, kam chodili zaměstnanci kouřit a nebylo to veřejně přístupné místo. Byla to tradička s D5 a T1. To D5 bylo podle ownera v tom, že kačer musel vymyslet nějaký postup, jak se ke keši dostat, např. na vrátnici něco nakukat a podobně. Strhla se kolem toho šílená smršť rozhořčení, reviewer byl očerňován, jak si to vůbec mohl dovolit, a keš brzy skončila v archivu. Myslím, že tahle aféra přispěla i k tomu, že TrainTourReviewer se svým reviewerováním brzy nato skončil.

A nemusíme chodit tak daleko do historie. Zrovna před pár dny se tady propírala keš, kterou kdosi založil v uzavřené zahradě. A už je archivovaná.

Nezlobte se na mě, ale jestli na místo uložení Vyšehradských jezdců je přístup oficiálně zakázán, pak jsou to pro mě naprosto totožné situace. A pozor, rozlišuji „je zakázán“ a „není povolen“. Pořád to beru tak, že žijeme v právním řádě specifikovaném principem „co není zakázáno, je povoleno“. Pokud tam přístup zakázán není, pak zase nechápu ty policajty z Jedelákova logu, to se jim mohli klidně vysmát. Ale jak jsem psal výše — proč se zlobit na toho, kdo na to upozornil. Je to naprosto standardní postup — RW ho prověřil a keš funguje dál.

• 10

#7360 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2018 - 22:19

No když vidím fotky u keše, já bych tam nelezl. Pokud to je standardní cesta a ne něčí fotofór. V podobném terénu možná jo (záleží na situaci), ale na skále a zdi poblíž silnice asi určitě ne. Jako u nás nemám keš, kam se musí skočit přes zábradlí mostu dolů pod něj na pilíř. Asi to jde, ale uprostřed města to prostě dělat nebudu. Nenapadlo by mě dávat tam NA log, ale tomu co ho dal se nedivím. A keš zřejmě funguje dál, tak asi to bylo vyhodnoceno jako možný přístup. Zakázáno, povoleno... Taky jde o zdravý rozum. Nemusí být všude zákazová cedulka. Obecně bych třeba nelezl ani do cizího domu, i když chodba je ještě veřejná.

• 1

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama