Geodepresivní koutek III
Publikováno 14 leden 2018 - 18:48
Publikováno 14 leden 2018 - 19:12
Dřív jsem to dělal tak, že jsem poslal buď z Oregona soubor, nebo při logování rovnou odkazy na log keše. To ale teď nejde. Locus nemám a můj telefon ho ani nepodporuje.
Publikováno 14 leden 2018 - 19:12
V pátek bylo publikováno v Praze nové wherigo NS Povodím Botiče GC6XTVN. A dneska už někdo dal souřadnice kešky na web s finálkami. Přitom je tam jen šest nálezců, všechno ctihodní kačeři s tisíci nálezy. Finálkáři se často ohání tvrzením, že podstatou geocachingu je chodit ven a nedřepět u počítače při luštění šifer. Procházkové wherigo mi ale do tohoto schématu nějak nezapadá.
Publikováno 14 leden 2018 - 19:27
Dřív jsem to dělal tak, že jsem poslal buď z Oregona soubor, nebo při logování rovnou odkazy na log keše. To ale teď nejde. Locus nemám a můj telefon ho ani nepodporuje.
v nasledujicim URL nahrad xxxx za GC kod kese. Zrovna vdera jsem to nekomu radil a slo mu to.
https://www.geocachi...ocache/xxxx/log
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 14 leden 2018 - 20:08
V pátek bylo publikováno v Praze nové wherigo NS Povodím Botiče GC6XTVN. A dneska už někdo dal souřadnice kešky na web s finálkami. Přitom je tam jen šest nálezců, všechno ctihodní kačeři s tisíci nálezy. Finálkáři se často ohání tvrzením, že podstatou geocachingu je chodit ven a nedřepět u počítače při luštění šifer. Procházkové wherigo mi ale do tohoto schématu nějak nezapadá.
Jeste je moznost, ze to nebyl nikdo z tech sesti ale nekdo dalsi, kdo jej odehral ale zatim nezalogoval. Ceka s logem az se mu to bude hodit do kalendare apod.
Jinak diky za tip, mam ho kousem od prace a porad si rikam, ze bych nekdy mel odehrat a odlovit i nejake wigo (2 mame ale to bylo tymove s prateli)
Publikováno 14 leden 2018 - 20:09
v nasledujicim URL nahrad xxxx za GC kod kese.
V dané URL jsou malá písmena, ale pokud se okopíruje GC kód s velkými písmeny, tak to "samo" přesměruje (pro znalejší, kód 301).
Tento příspěvek byl upraven od honzak123456: 14 leden 2018 - 20:12
Publikováno 14 leden 2018 - 20:18
8km procházka je moc dlouhá, to už zase spousta lidí nechce absolvovat
Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro Garmin - Odolný Xcover 3 VE
"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"
Publikováno 14 leden 2018 - 20:24
... a konecne by si i finalkari mohli dosyta uzit ten cas straveny v terenu, o ktery jim predevsim jde.
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 14 leden 2018 - 20:29
Co takhle se podívat do katastru?A jses si tim jisty? Ten tunel moc stary neni, uvnitr beton a severni vez byla puvodne postavena jako verejna toaleta :-) Moc jsem to nezkoumal, ale nikde jsem nenasel zminku, ze by to patrilo k Vysehradu, ten je o dost starsi. Ale je mozne, ze je to treba technicka pamatka. Ale hledat se mi to nechce.
edit: na mape NKP Vysehrad to neni, ale je to zde https://cs.wikipedia...památky_v_Praze , ale zase po rozkliknuti o tech. pamatce ani zminka https://cs.wikipedia...šehradský_tunel
Kazdpodne na ni co nejdrive uz musim zajit, nez nekoho napadne poslat dalsi NA.
Publikováno 14 leden 2018 - 20:39
Bych jím nic nedal, část rodiny tam žije u porodnice už skoro 70 let a lezli na to i jako děti, hlavně na druhou stranu, protože to bylo dlouho otevřené, než tam dali mříže, já si letos na odlov vzal od tety žebřík, vylezl si tam klidně když projížděli policajti a měl jsem prostě v p**i... nikdo mi neřekl půl slova, nikdo se ani nepozastavili a byli jsme tam takhle 2x, u těhle keší je člověk nejméně nápadný, když se nesnaží být nenápadný, protože na těchto místech si vás všimnou vždy, ale pokud vypadáte, že se bojíte, rozhlížíte tak jste podezřelí, když si prostě na ferovku přistavíte žebřík a lezete, tak nikdo nehne ani brvou, prostě nějaký servisák kontroluje cosi... A při obou mých návštěvách jsem byl nahoře dost dlouho aby projelo několik tramvají a benga
Pokud tam někdo leze v noci, tak to popravdě nechápu. Mě to v městské obuvi dost klouzalo. By mě tam v noci fakt lézt nenapadlo. A nějaké vymudlení se tady bát opravdu netřeba, protože tam prostě nikdo jen tak nepoleze...
Za mě by byla škoda archivu, je to hezká keš. By tam místo toho někdo zapíchl obyčejnou petku.
Publikováno 14 leden 2018 - 20:53
Ok, beru to jako odpoved, ze to tam je uvedeno jako pamatka.Co takhle se podívat do katastru?
Nemaji to moc prizpusobeno na prohlizeni pres tel. Tak na to kaslu. Ale diky, aspon uz mam jasno.
Tento příspěvek byl upraven od DogVader: 14 leden 2018 - 20:55
Publikováno 14 leden 2018 - 20:54
Já např. jsem se zaregistroval v září, protože jsem na jedné stránce viděl něco zajímavého a bez registrace jsem tehdy neviděl souřadnice. Pořádně jsem ani nevěděl, o co v GC jde. Hledat jsem začal až půl roku potom, co jsem si řekl, že to i bez navigace zkusím. A je spousta lidí, co se zaregistrují a hledat vůbec nezačnou, nebo najdou pár krabiček a skončí. Jako já jsem se zaregistroval na Munzee a nenašel nic, po prohlédnutí o co jde mi došlo, že to pro mě nebude. Znám i pár lidí, kteří hledají, logují do logbooků, ale na webu nelogují.
Nebo znám jednoho historika, který má za několik let jen asi stovku nálezů, ale umí udělat propracovanou keš na téma, kterým se zabývá. Takže omezit to časem nebo počtem nálezů opravdu nejde.
ahoj, zaujala mi ta věta, že znáš lidi, co se logují v logbooku a ne na webu. I my už jsme narazili v logbooku u našich keší na jména, která se pak neobjevila v logu keše. A s nimi bohužel mizí i TB, na které narazí. Je marné takovým lidem po vyhledání si jich psát, neodpovídají, nereagují, tak proč to hrají?
Publikováno 14 leden 2018 - 21:04
Teď mám ale úplně jinou deprézi. Byli jsme s manželkou včera lovit kešky. Máme každý svůj účet, já jsem a Alča není PM. Některé keše jsou PM a nejdou jí zalogovat.
ahoj, můžu poradit. Stačí si geomapu zmenšit, aby byla místo keší jen kolečka, pak na to kolečko najet myší a otevře se možnost zalogovat keš.
Publikováno 14 leden 2018 - 21:15
Ok, beru to jako odpoved, ze to tam je uvedeno jako pamatka.
Nemaji to moc prizpusobeno na prohlizeni pres tel. Tak na to kaslu. Ale diky, aspon uz mam jasno.
Přes telefon to opravdu moc nejde. Chtěla jsem tě odkázat na ikatastr.cz, ale tam to neukazuje to, co to ukazuje na počítači.
Konkrétně je to nemovitá národní kulturní památka.
Nehodnotím, zda se tam má nebo nemá lézt, ale souhlasím s tím, že je to jako slaňovat z Karlova mostu. Nebo kešku umístit na orloj.
Publikováno 14 leden 2018 - 21:16
...A s nimi bohužel mizí i TB, na které narazí. Je marné takovým lidem po vyhledání si jich psát, neodpovídají, nereagují, tak proč to hrají?
A proto si docela vybírám kam TB dám když ho chci pustit dál
Publikováno 14 leden 2018 - 21:22
Co takhle se podívat do katastru?
Podle katastru to je nemovitá kulturní památka. Stejně jako silnice před a za tunelem, chodník a skály kolem. A Vltava je tam vedená jako "pam. rezervace - budova, pozemek v památkové rezervaci". Podle téhle logiky bych tam nemohl projít ani po chodníku, takže bych to neřešil. Ostatně i Reviewer tehdy před půl rokem napsal, že proti téhle keši nic nemá a že by tam byla možná i nová keš, takže nevidím důvod proč to teď řešit...
Publikováno 14 leden 2018 - 21:26
Zajimavy. Ted jsem sem napsal prispevek a objevil se tu dvakrat. Tak jsem jeden smazal aby nebyla duplicita, a zmizely oba. Podruhy uz ho psat nebudu.
Publikováno 14 leden 2018 - 21:50
A proto si docela vybírám kam TB dám když ho chci pustit dál
a jak víš, že zrovna tam co ho dáš, nepřijde nepoctivý sběratel?
Publikováno 14 leden 2018 - 22:11
a jak víš, že zrovna tam co ho dáš, nepřijde nepoctivý sběratel?
Vetsinou jsou to PM kesky (nekdo kdo jen lovi ale neloguje nejspis PM platit nebude), casto je to taky nekde dal od civilizace. A nebo je to jedina keska v okoli kam zas tolik lidi neprijde. Jasne, vzdycky se muze najit vyjimka ale zatim se za mnou, co tak sleduju, snad zadnej TB nebo GC neztratil. Coz se o tech mych rict neda
Publikováno 14 leden 2018 - 22:42
Klidne to tam mohl pustit nekdo kdo se pri tom nezvedl od pocitace. Cartridge se da s mensimi nebo vetsimi problemy dekompilovat doma.
4 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů