Co takhle se podívat do katastru?
Pozemek ma status nemovite kulturni pamatky. Stejne jako pozemky vsude kolem, treba ten po kterem vede silnice a chodnik. Budu tam priste brzdit opatrneji abych ho moc neosoupal....
Publikováno 14 January 2018 - 22:49
Co takhle se podívat do katastru?
Pozemek ma status nemovite kulturni pamatky. Stejne jako pozemky vsude kolem, treba ten po kterem vede silnice a chodnik. Budu tam priste brzdit opatrneji abych ho moc neosoupal....
Publikováno 14 January 2018 - 23:07
Klidne to tam mohl pustit nekdo kdo se pri tom nezvedl od pocitace. Cartridge se da s mensimi nebo vetsimi problemy dekompilovat doma.
Za chvíli se taky dozvím, že existuje donášková služba keše až na práh...
Publikováno 14 January 2018 - 23:09
Vetsinou jsou to PM kesky (nekdo kdo jen lovi ale neloguje nejspis PM platit nebude), casto je to taky nekde dal od civilizace. A nebo je to jedina keska v okoli kam zas tolik lidi neprijde. Jasne, vzdycky se muze najit vyjimka ale zatim se za mnou, co tak sleduju, snad zadnej TB nebo GC neztratil. Coz se o tech mych rict neda
Myslím, že v současné době je úplně jedno kam GC vložím. Sám jsem vložil 2ks do keše GC7C3E6 a třetí nálezce keše od vložení je již nenalezl. Přitom je to keš celkem z ruky a mudloděti si sem určitě nechodí hrát.
Publikováno 14 January 2018 - 23:10
Za chvíli se taky dozvím, že existuje donášková služba keše až na práh...
S tou dekompilaci to neni nic noveho. Znam par jedincu kteri to sice umeji, ale nedelaji a chodi je hrat do terenu. Ono tedy zalezi patrne i na tom, jak je cela ta cartridge vytvorena. Ja to neumim a navic si radsi hraju v terenu. U PC sedim pres tyden dost nato, abych pak jeste travil hodiny dekompilaci neceho, co muzu za treba hodinku/dve odehrat v terenu.
Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro Garmin - Odolný Xcover 3 VE
"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"
Publikováno 14 January 2018 - 23:11
Myslím, že v současné době je úplně jedno kam GC vložím. Sám jsem vložil 2ks do keše GC7C3E6 a třetí nálezce keše od vložení je již nenalezl. Přitom je to keš celkem z ruky a mudloděti si sem určitě nechodí hrát.
Ja si mnoho z TB a GC co mi projdou rukama a vkladam je nekde do kesky jeste chvilku zpetne kontroluju/sleduju a zatim se vzdy dostal k minimalne dalsim dvema kacerum. Dal uz to vetsinou nesleduju a nebo jen nahodne
Publikováno 14 January 2018 - 23:45
S tou dekompilaci to neni nic noveho. Znam par jedincu kteri to sice umeji, ale nedelaji a chodi je hrat do terenu.
Znam, dela to kvuli detem. Prozkouma co je zhruba ceka a pak to jde poctive odehrat i s detma. Neceka ho tak neprijemne prekvapeni a zklamani deti. Jsou jeste male a tak ne vse daji. Kdyz jsou tam prilis kratke casove limity, nevhodny teren apod. tak by to proste vsichni nedali. Takova wiga si bud odlovi sam nebo je necha byt.
Publikováno 15 January 2018 - 0:26
Není nad skvělý varovný tabulky
Publikováno 15 January 2018 - 6:54
Podle katastru to je nemovitá kulturní památka. Stejně jako silnice před a za tunelem, chodník a skály kolem. A Vltava je tam vedená jako "pam. rezervace - budova, pozemek v památkové rezervaci". Podle téhle logiky bych tam nemohl projít ani po chodníku, takže bych to neřešil. Ostatně i Reviewer tehdy před půl rokem napsal, že proti téhle keši nic nemá a že by tam byla možná i nová keš, takže nevidím důvod proč to teď řešit...
Podle katastru je nemovitá kulturní památka kde co. I to, co KP nikdy nebylo. Jsou tam strašné chyby, ale není to směrodatné, tak není čas to opravit. Já osobně bych to považoval za památku, ale musel bych se podívat do jiných podkladů. Ale Národní kulturní památkou je třeba celá koněspřežka, nebo rybniční soustava. Mosty. Zříceniny. Z toho zákaz vstupu nevyplývá. Podle mě to tady vyplývá ze zdravého rozumu. Ale kdo z kačerů ho má?
Publikováno 15 January 2018 - 8:37
Publikováno 15 January 2018 - 10:03
Z toho, že je něco nemovitou památkou, nevyplývá žádné omezení vstupu, na rozdíl od vybraných přírodních památek. Omezení si může stanovit pouze její majitel. Údaje v katastrech nemovitostí opravdu nejsou přesné, změny stavu se tam zpravidla ani nepromítají, nebo se zpožděním. Hodnověrnější informace jsou třeba na webu monumnet.npu.cz, kde mimochodem Vyšehradský tunel uveden není, na rozdíl od Letenského. Podle katastru nemovitostí je majitelem zmíněného pozemku i všech přilehlých město Praha. Takže podle mého, i když hodně vzdáleného pohledu, je vše pouze otázkou zdravého rozumu.
PS: Před pár lety se můj příbuzný stal majitelem nemovité památky - zříceniny hradu. Ta je zapsána v rejstříku od samého počátku, tj. od roku 1958, ale v katastru nemovitostí tato informace není. Dříve byla v majetku Státních lesů a byla volně přístupná. Jako první radu dostal doporučení, aby to obehnal plotem a dal tam zákaz vstupu. Protože jako majitel je zodpovědný jak za stav objektu, tak i zabezpečení, aby se tam nikomu nic nestalo. Vyřešil to nakonec tabulkou, kde je uvedeno, že vstup je na vlastní nebezpečí a je tam žádost o nepoškozování. Jako alibi samozřejmě, kdyby se nějakýmu blbovi co tam poleze po zdech něco stalo.
PPS: Jo, a keška tam taky hodně dlouho je
Publikováno 15 January 2018 - 10:37
pokud by se lidi chovali slušně, nikoho ani nenapadne něco nařizovat.
S tím bohužel nelze paušálně souhlasit. Dost často je snaha něco zakazovat nebo nařizovat vedena úplně jinými úmysly — prostě a jednoduše „my můžeme, my chceme“. A ještě lepší je pak k tomu zákazu vydávat výjimky.
Např. spousta myslivců má pocit, že normální lidi nemají v lese co dělat, protože les „je jejich“, jenom kdyby mohli, tak by to zakázali, báňský úřad si zase přivlastňuje kdejakou díru do země atd. To vůbec není o tom, jestli se lidi chovají slušně nebo ne.
Publikováno 15 January 2018 - 11:13
Z toho, že je něco nemovitou památkou, nevyplývá žádné omezení vstupu, na rozdíl od vybraných přírodních památek. Omezení si může stanovit pouze její majitel. Údaje v katastrech nemovitostí opravdu nejsou přesné, změny stavu se tam zpravidla ani nepromítají, nebo se zpožděním. Hodnověrnější informace jsou třeba na webu monumnet.npu.cz, kde mimochodem Vyšehradský tunel uveden není, na rozdíl od Letenského. Podle katastru nemovitostí je majitelem zmíněného pozemku i všech přilehlých město Praha. Takže podle mého, i když hodně vzdáleného pohledu, je vše pouze otázkou zdravého rozumu.
PS: Před pár lety se můj příbuzný stal majitelem nemovité památky - zříceniny hradu. Ta je zapsána v rejstříku od samého počátku, tj. od roku 1958, ale v katastru nemovitostí tato informace není. Dříve byla v majetku Státních lesů a byla volně přístupná. Jako první radu dostal doporučení, aby to obehnal plotem a dal tam zákaz vstupu. Protože jako majitel je zodpovědný jak za stav objektu, tak i zabezpečení, aby se tam nikomu nic nestalo. Vyřešil to nakonec tabulkou, kde je uvedeno, že vstup je na vlastní nebezpečí a je tam žádost o nepoškozování. Jako alibi samozřejmě, kdyby se nějakýmu blbovi co tam poleze po zdech něco stalo.
Tak to ze je to architektonicka pamatka samo o sobe neni az tak fatalni, poskozeni tady zadny nehrozi, proto taky jsem psal ze by me zajimalo za co chtej mestaci petikilo. Zakladni problem je ale uz v tom, ze se veprostred civilizace na frekventovanym miste plnym mudlu leze na takovouhle vec. Uvedom si ze soucasne guidelines pro zakladani kesi neumoznuji T4-5 ani v lese, kdyz je to u cesty kde chodej lidi. Reviewer te s tim vyzene nekam kde nebudou kaceri pri odlovu tak na rane. Sam vim jak jsem u T5 resil jak je dostat do lesa, aby to proslo, resily se vzdalenosti od cest atd. prestoze tam celkem o nic nejde. No a pak tady mas tohle. I kdyby to nebyla pamatka, tak je to na urovni jako kdybys dal kes v Praze na barak na ulici a lezlo se normalne z ulice po hromosvodu do druhyho patra. Zkus to poslat k publikaci, na 100% te Rico posle do haje. No a tohle ale je totez. Ze je to pamatka je jen bonbonek navrch. Pruser je v tom ze je to ve meste a jeste na frekventovanym miste. Kdyby totez bylo na odlehlym miste mimo civilizaci, tak s tim nemam problem. Ja to beru jako raritu z doby kde bylo mozny leccos, nerikam ze se to ma archivovat nebo tak neco, klidne at to existuje dal, jen trvam na tom ze v soucasny dobe by takovahle vec v zadnym pripade nemohla projit.
Publikováno 15 January 2018 - 11:34
A tak buďme rádi, že tyhle perličky z dob minulých máme k dispozici.klidne at to existuje dal, jen trvam na tom ze v soucasny dobe by takovahle vec v zadnym pripade nemohla projit.
Publikováno 15 January 2018 - 11:41
Jojo, vždyť přece ti finálkáři preferují pobyt v přírodě, tu „původní myšlenku geocachingu“ a ne sedět u počítače a louskat blbou mysterku. A tuhle mantru opakují tak dlouho, že už jí většina z nich i sama věří. A pak si opíšou finálky multinek, letterboxů a wherig a odpovědi na EC a vyrazí zaplnit políčko v kalendáři a v matrixu a trochu protůrovat počítadlo nálezů.
Publikováno 15 January 2018 - 11:53
Tak to ze je to architektonicka pamatka samo o sobe neni az tak fatalni, poskozeni tady zadny nehrozi, proto taky jsem psal ze by me zajimalo za co chtej mestaci petikilo. Zakladni problem je ale uz v tom, ze se veprostred civilizace na frekventovanym miste plnym mudlu leze na takovouhle vec. Uvedom si ze soucasne guidelines pro zakladani kesi neumoznuji T4-5 ani v lese, kdyz je to u cesty kde chodej lidi. Reviewer te s tim vyzene nekam kde nebudou kaceri pri odlovu tak na rane. Sam vim jak jsem u T5 resil jak je dostat do lesa, aby to proslo, resily se vzdalenosti od cest atd. prestoze tam celkem o nic nejde. No a pak tady mas tohle. I kdyby to nebyla pamatka, tak je to na urovni jako kdybys dal kes v Praze na barak na ulici a lezlo se normalne z ulice po hromosvodu do druhyho patra. Zkus to poslat k publikaci, na 100% te Rico posle do haje. No a tohle ale je totez. Ze je to pamatka je jen bonbonek navrch. Pruser je v tom ze je to ve meste a jeste na frekventovanym miste. Kdyby totez bylo na odlehlym miste mimo civilizaci, tak s tim nemam problem. Ja to beru jako raritu z doby kde bylo mozny leccos, nerikam ze se to ma archivovat nebo tak neco, klidne at to existuje dal, jen trvam na tom ze v soucasny dobe by takovahle vec v zadnym pripade nemohla projit.
ano, na tomto místě taková keš nemá co dělat
Publikováno 15 January 2018 - 13:32
Naštěstí katastr už pár let funguje tak, jak má a informace odpovídají skutečnosti. A to můžu říct, že s katastrem pracuji docela často.
V památkovém katalogu NPÚ právní ochrana pro tento pozemek a stavby nezapsané v KÚ, ale související s pozemkem (dle NOZ 89/2012) je uvedená, "poz. č. 279/4 katastrální území: Vyšehrad, rozsah ochrany: celý pozemek chráněno".
Míru ochrany památky stanovuje 20/1987 Zákon o státní památkové péči. A jak píšeš, vlastník, tj. hlavní město Praha, může znepřístupnit památku nebo pokud by se vlastník domníval, že ji někdo ničí nebo riskuje své zdraví, pošle tam policii.
Jak jsem psala, nehodnotím, zda je nebo není vhodné sem lézt, uvádím pouze fakta. A byla tady poptávka také po "paragrafech", tak je uvádím, kdyby si někdo chtěl počíst.
Publikováno 15 January 2018 - 18:14
S těma TB jsem poslední dobou na rozpacích. Lovíme krátkou dobu, takže mi jich moc rukama neprošlo. Poučená jedním případem, kdy jsem TB "grabla" dřív, než byl vložen vlastníkem do keše, z které jsem ho vzala, jsem teď po nálezu čekala dva týdny, jestli ho někdo do keše zapíše. Jde o https://coord.info/TB7YCBG, našla jsem ho v keši https://coord.info/GC1966T - Slučí studánka. Poslední info o TB před mým vyzvednutím je víc než čtvrt roku staré zalogování ve Slovinsku. Pak nic a já najednou mám TB v ruce tady u nás, bez historie, jak se sem dostal. Grabla jsem ho a mezitím jsem dostala od dalšího kačera mail, zda mám TB https://coord.info/TB2T3RV, že byl asi 4.1.2018 vložen do kešky a já jsem jediná, kdo je tam zapsaný poté, tak ať ho zaloguju. Znovu jsem koukla na keš a jsou tam zapsaní Matalovi, IN 2 TB. Dám krk za to, že jsem v kešce žádný jiný TB, než je ten kanadský, nenašla. Přiznám se, že tomu fakt přestávám rozumět. Kdyby někdo ty dva ukradl, proč by tam nechal ten kanadský? A kde se tam vůbec vzal ten kanadský? Taková malá záhada. Mám ho teď doma a rozvažuji, kam ho vložím, protože se o něj bojím, je hezký, byla by ho škoda. Chodíme docela dost po keších v lesích, strčím ho do nějaké PM dál od silnice nejspíš.
Pardon, to jen takový povzdech, že to prostě asi nechápu .
Snad aspoň majitele TB potěšilo, že se zas objevil v keších.
Publikováno 15 January 2018 - 20:19
Kdysi jsem viděl v Německu T5 keš hned u nákupáku. Vchod byl z prvního patra a vedl tam systém takových železných ramp. A kdesi na ní byla nanokeš. Takže se přivázat, spustit dolů, prohlédnout to, zase vylézt, přivázat se o dva metry dál... Ochranka nákupáku o keši věděla a královsky se bavili, když věděli, že je keš třeba dvacet metrů jinde, návštěvníci zírali, ale většina dělala, že se neděje nic zvláštního. A chodil tam prodavač langošů a ptal se, jestli někdo nechce na občerstvení netopýra. Ty langoše byly tak velké, že netopýry připomínaly. :-) Dneska už by taková keš neprošla.
Publikováno 15 January 2018 - 21:19
Kdysi jsem viděl v Německu T5 keš hned u nákupáku. Vchod byl z prvního patra a vedl tam systém takových železných ramp. A kdesi na ní byla nanokeš. Takže se přivázat, spustit dolů, prohlédnout to, zase vylézt, přivázat se o dva metry dál... Ochranka nákupáku o keši věděla a královsky se bavili, když věděli, že je keš třeba dvacet metrů jinde, návštěvníci zírali, ale většina dělala, že se neděje nic zvláštního. A chodil tam prodavač langošů a ptal se, jestli někdo nechce na občerstvení netopýra. Ty langoše byly tak velké, že netopýry připomínaly. :-) Dneska už by taková keš neprošla.
Nojo, ono v některých zemích více prochází drzejší umístění než je u nás zvykem - například ve Vídni elektrokrabka na zastávce MHD úplně v centru města. Zřejmě jsou tam lidé zvyklí se chovat trochu jinak než tady.
Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!
Publikováno 15 January 2018 - 22:24
V Německu lidem nepřijde divné, ani když jim někdo nad chodníkem visí nad hlavou. Paní v důchodu šla z nákupu, usmála se pozdravily jsme se a šla dál. A to se mi na Německu líbí, jde tam to, co u nás ne. https://coord.info/GC2VM9J
0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů