Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#7561 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 22 January 2018 - 22:04

člověče, ty jsi ale hrozně vztahovačná...to zatajování nebylo o tobě...

BTW tvoje statistiky ostatní (zatím) v pohodě vidí, jen ty je nevidíš, když neplatíš.

tak to mě uklidnilo :-)

vídala jsem je :-)

• 1

#7562 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1781 příspěvků(y)

Publikováno 22 January 2018 - 23:33

Že by Honza s rodidly...?!? :)

Bingo! rep_up.png

• 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#7563 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1982 příspěvků(y)

Publikováno 22 January 2018 - 23:39

K těm "inspektorsky přísným komentům", vzpomněl jsem si na jeden starší příspěvek od někoho z Twitteru: Dneska se mě v tramvaji ptal nějaký starší pán německy na cestu. Na konci rozhovoru jsem si uvědomil, že jsem nevědomky srazil paty k sobě a stál v pozoru.

Tak nejspíš přirozená autorita, no. S tim nic nenaděláš. Někdo má a někdo nemá :D Ale ta představa mne pobavila a to je asi v geodepresivním koutku špatně  :ph34r: Jdu se kát někam do kouta  B)

• 1

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#7564 panzerstepan

panzerstepan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1562 příspěvků(y)

Publikováno 23 January 2018 - 10:25

Kdyz nekdo vidi na kesi DIsable tak se proste neudrzi:

adremi

prem_user.gifPremium Member

e0b5a069-9071-4747-aa1e-47d2fb1b43d3.jpg

found.png7990

2.png Found it
20/01/2018

Když sem jela jedna grupa, nemohl jsem, když sem jela druhá zas do toho něco přišlo. A tak nezbývalo, než si sem udělat solo výjezd. Po přečtení logů v týdnu se to jevilo, jako odlovitelné, jen někde bylo DNF a tak jsem se vybavil logbookama, igalitákama a vyrazil. Nojo ze začátku to odsypávalo jako po drátkách, ale pak se to zvrhlo a já nestačil umisťovat náhradní logbooky, těch jsem tolik neměl a tak došlo i na papírky vložené do sáčku a po chvilce i sáčky docházejí.... Obejita celá serie. Jen nechápu jak je možné, že po nedávném doplnění nových krabiček toho tolik chybí....
Děkuji za serii leterboxu.

• 4

#7565 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4201 příspěvků(y)

Publikováno 23 January 2018 - 11:57

snažíme se osmajlíkovat okolí a neděláme mezi kešemi rozdíl. Akorát stromovky radši vynecháváme. I když pár pořádných stromů Pája dal bez jištění a lan. Ale já to nemám ráda, tak mu je radši tajím :-) Dokonce spočítanou bonusovku:-) Ale když už jedeme dál od místa bydliště, vybírám místa o více keších pohromadě. Ať to stojí za to. Je fakt, že na začátku, když jsme to měli kolem domu, jsme si mohli lovit pěkně pomalu v poklidu, teď procházky ztrácí kouzlo.... ještě támhle, támhle je taky, co na mapě vypadá za rohem jsou další kilometry... a hoňky.Ale to tak má snad každý. Limituje  tma na krku a potmě nelovíme, chceme z toho mít požitek. 

P.S. zrovna na Pokémony jsem krátká :-)

Tak to mám úplně stejně. Jenže blízké okolí mám už celkem vylovené a kraj se mi nějak nedaří - i kvůli existenci právě PWT :-(. A poslední dobou už čím dál více keší je dříve archivovaných, než je stihneme odlovit, protože si to nechávám "na výlety" - tj. až bude příležitost jet a pak je keš pryč (často dávno vyluštěná). Ale přece tam nepojedu X kilometrů autem jen kvůli jedné keši...

Občas si kvůli tomu "vysmajlíkovávání" keší říkám, že jsem na tom asi dost závislý. A závidím těm, co dokáží ignorovat některé keše a používat ignore list... Nakonec z toho mám často honěnou.

díky za upozornění na statistiky, nějak mi tahle věc dokonale uniká a nezajímá. Tak jsem se tedy podívala k sobě a co se tě zdá jako zatajování se ani mě neobjevilo. Jestli to nově nebude tímhle: "Pro získání svých vlastních detailních statistik, je třeba získat Prémiové členství". No a máš to! Já sama vím, že nejvíc keší mám ulovených v sobotu, v týdnu poslední čas žádné a koho by to mohlo zajímat?

Nehraju na statistiky, já si hromadím radši logy a fotky, ty pro mě mají význam návratu v čase.

Kvůli statistikám nemusíš mít úplně PM. Můžeš je najít i na project-gc.com. Máš tam nejen své, ale můžeš si tam najít i ostatní uživatele (pokud nezakázali přístup)

když ty tvoje komenty jsou tak inspektorsky přísný,že se člověk mimoděk staví do pozoru s provinilým výrazem ve tváři... :-DDDDDD

To víš, pan profesor z katedry :-).

• 0

#7566 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5458 příspěvků(y)

Publikováno 23 January 2018 - 12:16

...

To víš, pan profesor z katedry :-).

"Děkuji ti, náčelníku, že ses mě zastal"  :D

• 2

#7567 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5458 příspěvků(y)

Publikováno 23 January 2018 - 12:22

"Rozmohl se nám tady takový nešvar!"

To je tento týden už druhá logující grupa, co se ani nemůže jednotlivě podepsat do logbooku. A tenhle ještě loguje po půl roce.

Jak se stavi hradubicka silnice (GC2BD8D) has a new log:
Logged by: listri
Log Type: Found it
Date: 06/06/2017
Type: Traditional Cache
Log:
Odloveno při návratu domů ze série DSGC za deště ve složení krtecek.66, listri, lupen.cz a ras.cz. Pro úsporu místa logováno pod společným nickem 4I. Díky za kešku!

• 0

#7568 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5458 příspěvků(y)

Publikováno 23 January 2018 - 13:02

aháá...

takže žádnej "underground teacher"....  :D  :D  :D

ale tak snad se tady nemusíme oslovovat plnými tituly...teacher stačí...

• 2

#7569 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5458 příspěvků(y)

Publikováno 23 January 2018 - 13:19

hele...ale teď jsem teda docela na rozpacích... :unsure:

myslela jsem,že logování vícero lidí pod společných nickem při lovu ve větší partě je přípustný...

...

Tak to teda není.

Owneři mají plné právo tyhle výtečníky mazat.

Tuhle hovadinu sem zavedli owneři PWT. A Jonea.

http://www.geocachin...m-nickem/page-1

• 0

#7570 ondro91

ondro91

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 237 příspěvků(y)

Publikováno 23 January 2018 - 13:40

Tak ma napadla jedna vec: Vacsinou v diskusiách vidim, ako tu vela ludi VELMI TVRDO zdoraznuje, ze zapisovat sa do logbooku hromadnym logom je nepripustne, ze na zaklade fotky kesky bez zapisania sa v logbooku sa nemoze logovat na internete...atd atd

Ale preco potom ti isti ludia vsade tvrdia ze finalkarenie je zakazane a podobne?

Ja len tak aby som poznal preco ten paradox ze na jednej strane jedina podmienka je zapis v logbooku ale na druhej uz aj ku keske je nutne vyriesit, vylustit, nie si len prist s partiou kesku odlovit a podobne. S tym ale suvisi aj BF, ktore sa tu obhajuje, ze je v poriadku. Ak treba lustit tak preco je BF v poriadku? Asi som este prilis zaciatocnik len mi nieje jasne preco ma niekto na vec v jednom pripade urcity nazor ale v druhom pripade uz sa nazor zmeni :-)

PS: pisem z dlhej chvile, neberte to ako utok, ale ucime sa cely zivot a ja sa chcem nieco naocit, resp. pochopit ako to cele je :-)

• 0

#7571 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4201 příspěvků(y)

Publikováno 23 January 2018 - 14:21

Tak ono je BF a "BF".

Nález BF byl původně hrubou silou. Hledání podle toho, že jsi odhadl, kam by to asi autor dal, odhadl jsi to podle kolizí sousedních keší, nápovědy, fotek v listingu, našel jsi ji čistou náhodou - ale sám. Ne v hordě 20-ti dalších lidí, kteří ti ji ukázali.

Jedna věc je najít spolu s někým, s kým tu keš vyluštíte společně, s kým se společně připravujete na výlet (např. rodinný tým, partnerský tým apt.), jiná věc je, že jdeš s velkou skupinou X lidí a jeden z nich říká - tady je finálka, tady je finálka atp.

Nejčestnější by bylo, aby každý logoval jen opravdu to, co si úplně sám vypočítá nebo obejde. Ale zase byla by to hra? U malých partnerských / rodinných týmů se to dá ještě tolerovat, ale když to je parta X (desítek) lidí? To už je pak jen honění za body...

• 4

#7572 bejcci

bejcci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 23 January 2018 - 14:23

Tak ma napadla jedna vec: Vacsinou v diskusiách vidim, ako tu vela ludi VELMI TVRDO zdoraznuje, ze zapisovat sa do logbooku hromadnym logom je nepripustne, ze na zaklade fotky kesky bez zapisania sa v logbooku sa nemoze logovat na internete...atd atd

Ale preco potom ti isti ludia vsade tvrdia ze finalkarenie je zakazane a podobne?

Ja len tak aby som poznal preco ten paradox ze na jednej strane jedina podmienka je zapis v logbooku ale na druhej uz aj ku keske je nutne vyriesit, vylustit, nie si len prist s partiou kesku odlovit a podobne. S tym ale suvisi aj BF, ktore sa tu obhajuje, ze je v poriadku. Ak treba lustit tak preco je BF v poriadku? Asi som este prilis zaciatocnik len mi nieje jasne preco ma niekto na vec v jednom pripade urcity nazor ale v druhom pripade uz sa nazor zmeni :-)

Někdo si chce povídat :) Stačilo by si přečíst celé vlákno, již se to tu určitě řešilo. Pravidla jasně říkají, že se máš zapsat do logbooku. Na webu máš nick a ten tě jasně identifikuje. Tak není důvod k tomu používat nějakou zkratku. Co když někdo má stejný nick jako je ta vymyšlená zkratka nebo si ho v budoucnu bude chtít vytvořit? Co když si někdo další zapíše nález na základě té skupiny a přitom tam nikdy nebyl? Všude je normální se podepisovat svým jménem. Jestli je pro někoho problém se do logbooku zapsat, tak ať se neloguje ani na internetu. Jako owner mám povinnost keš kontrolovat, tedy stav keše, oprávněnost logů apod. A tohle umožňuje podvádění. Vím, přirozeně nelze zjistit, že někdo někoho zapíše... ale je to jediné základní pravidlo, tak to snad může zvládnout každý, ne? I když se nehraje body. Nebo jiných hrách taky ignoruješ pravidla?

Finálkaření bylo, je a bude přítomné. Ale štve to některé ownery keší a když místo tradičky udělali jiný typ měli k tomu asi důvod. Nehledě na to, že někde pouhým odlovem finálky o dost přicházíš. Pokud si ti keš nelíbí, nelov ji. BF je něco jiného, protože to owner může celkem dobře ovlivnit. Umístěním keše, listingem, kontrolou příchozích logů tak, aby tam nebyly nápovědy. Ale jak napsal Roman, BF odlov není, že tě někdo ke keši zavede, ale že si to na základě dat z listingu nebo logů najdeš sám.

Tento příspěvek byl upraven od bejcci: 23 January 2018 - 14:29

• 2

#7573 ondro91

ondro91

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 237 příspěvků(y)

Publikováno 23 January 2018 - 14:31

Myslim ze je to na samotných keseroch ci to risknu, ze im owner ten log zmaze, alebo nie. Len nechapem na co je to dobre riesit. Ved ak to nejakému ownerovi vadi, nech tie logy vymaze a hotovo. Ak mu to nevadi, nech ich nemaze. Tym ze sa to riesi tu tak sa nikam nedospeje.

K tym finalkam - vacsinou si kesky vypocitam ale obcas sa stane ze si nejaku odlovim so zistenými súradnicami. Mne ide skor o to objavovat pekne kesky, pripadne v poslednej dobe mam rad webky a virtualky. Plus riesim vyfarbovanie okresov vsade kam idem :-) Takze mam takmer vsetky dialnicne odpocivadla v CZ,SK aj HU :-)

• -1

#7574 TamTenTom

TamTenTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 23 January 2018 - 14:39

Stačilo by si přečíst celé vlákno

:D :D :D

• 1

#7575 ondro91

ondro91

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 237 příspěvků(y)

Publikováno 23 January 2018 - 14:44

prave ze som si ho pricital a stale sa to vytiahne, niekolko sprav sa na to napise a potom zas o inom a tak dokola :-)

• 0

#7576 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5458 příspěvků(y)

Publikováno 23 January 2018 - 15:22

Myslim ze je to na samotných keseroch ci to risknu, ze im owner ten log zmaze, alebo nie. Len nechapem na co je to dobre riesit. Ved ak to nejakému ownerovi vadi, nech tie logy vymaze a hotovo. Ak mu to nevadi, nech ich nemaze. Tym ze sa to riesi tu tak sa nikam nedospeje.

...

Omyl!

Tím, že se to bude ignorovat a neřešit -  tak tím se rozhodně nikam nedospěje.

Naopak tím opakovaným řešením se to zde dozvěděl minimálně jeden další hříšník, že dělá něco špatně.

A bude se to tu opakovat stále dokola, dokud se budou takové věci dít. Jinak se nápravy nedosáhne.

Nehledě na to, že jsme v depresivním vláknu, kam to patří. Taky.

• 6

#7577 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5458 příspěvků(y)

Publikováno 23 January 2018 - 15:26

děkuju za odkaz,doma si to pročtu,teď jsem v práci...
jen jsem nakoukla do prvních několika příspěvků....a budiž mi tedy polehčující odolností,že i když jsme já i kolegové logovali v logbooku pod společným nickem,při zápisu FI jsme jeden každý uvedli nejen dotyčný nick,ale i jednotlivé zúčastněné kačery té dané výpravy,neboť složení nebylo stejné... :-)
takže minimálně pro kontrolující ownery jsme,myslím,identifikovatelní byli...

To je irelevantní.

Owner není povinen zkoumat detailně logy.

Udělám seznam nicků s FI a stačí odškrtnout nick je v logbooku. Kdo tam není (zbylé nicky ze seznamu), smazat. Sorryjako. 

• 7

#7578 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5458 příspěvků(y)

Publikováno 23 January 2018 - 15:33

ano,vystihls to přesně,učiteli.... :-)))
minimálně jeden hříšník je v deprézi,že se tak hanebně zachoval... :-)
slibuju před svými druhy jako jiskra jasná.......že už si na to dám majzla...ať už si v odkazovaném vláknu přečtu cokoliv... :-)

dovolte mi odejít... :-))

Věta v češtině začíná velkým písmenem a končí obvykle tečkou, vykřičníkem nebo otazníkem. Zcela výjimečně může být na konci výpustek.

Už mi to rve oči a začínám z toho mít depresi. Možná začnu malovat.

• 12

#7579 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 23 January 2018 - 18:07

Ještě prosím láskyplně doplnit mezery za čárkou... :)
  • 5

#7580 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5458 příspěvků(y)

Publikováno 23 January 2018 - 18:27

Ještě prosím láskyplně doplnit mezery za čárkou... :)

Máš pravdu, to jsem trestuhodně přehlédl!

Ale když už jsme u toho, doplním i vhodnou literaturu k nastudování.

1. LANG, Roman. Znaménka a značky v textu. Praha, 2005. 79 s. Filozofická fakulta Univerzity Karlovy v Praze - Ústav českého jazyka a teorie komunikace. Vedoucí diplomové práce doc. PhDr. Zdeněk Starý, CSc. Dostupný z WWW: <http://sazba.cz/typoglosy/1.pdf>, <http://sazba.cz/typoglosy/2.pdf>.

• 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama