Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#7661 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4201 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2018 - 9:40

PS.: Nevíte, proč se mi tu pod profilem na GC.com zobrazuje prázdný čtvereček, i když by se měl zobrazovat statusbar? V profilu mám správnou adresu na project-gc

http://maxcdn.projec...te=I am awesome

Když si ho zobrazím zvlášť, tak funguje a dříve fungoval?

• 0

#7662 Kreten8

Kreten8

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1798 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2018 - 9:58

no když se podívám na vlastnosti toho čtverečku, tak vidím tuto url:
[url=http://www.geocaching.cz/topic/25382-geodepresivní-koutek-iii/]http://www.geocaching.cz/topic/25382-geodepresivní-koutek-iii/[/url][url=http://project-gc.com/][img=http://maxcdn.project-gc.com/statbar.php?user=Roman_Jaromer&quote=I%20am%20awesome][/url]
takže to máš asi špatně zadaný
  • 1

#7663 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8814 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2018 - 10:11

Lidí, kteří hledají a nelogují na Netu, je dost. Jestli berou nebo neberou TB, nevím. Nevím taky jak teď, ale dřív šlo vidět mapu keší i bez přihlášení. Teď to určitě nějak jde taky. Tak proč to nezkusit? Nebo se zaregistrovat, keše hledat a na netu nelogovat, vždyť o nějaké body nejde. A psát o tom sem nemá smysl, ti kterých se to týká, sem nechodí. Jedině snad důsledně vkládat mudlokarty a tam to nějak důrazně uvést. Ovšem mudlokarty nikdo nečte, snad jen ten kdo něco takového našel poprvé a náhodou. Což dneska už asi je málokdo, o geocachingu ví skoro všichni.

• 0

#7664 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4201 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2018 - 11:03

no když se podívám na vlastnosti toho čtverečku, tak vidím tuto url:

[url=http://www.geocaching.cz/topic/25382-geodepresivní-koutek-iii/]http://www.geocaching.cz/topic/25382-geodepresivní-koutek-iii/[/url][url=http://project-gc.com/][img=http://maxcdn.project-gc.com/statbar.php?user=Roman_Jaromer&quote=I%20am%20awesome][/url]
takže to máš asi špatně zadaný

No, zajímavé, odmazal jsem všechno kolem adresy obrázku a už to funguje. Je však zajímavé, že dříve to fungovalo takhle... No, hlavně, že jsem to vyřešil, díky.

• 0

#7665 ilus

ilus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 105 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2018 - 12:25

Nelogování na netu je taky na depresi. Kdyby to tak dělal každý, nikdo keše nezakládá. Žádná zpětná vazba, ani se nedozví, že s keší se něco stalo.

• 8

#7666 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2018 - 12:52

Logování taky moc nestíhám. Aktuálně mám skluz cca od května loňského roku + dovolená 2016. Celkem asi 750 kousků. Bohužel to spíš narůstá a nějak není síla, když je toho tolik. To už člověk ten čas věnuje raději přípravě a luštění. TB samozřejmě loguji přednostně, pokud už nějaké přesouvám, což je stále častěji výjimka.

vážení, já nestačím zírat. Měla jsem za to, že kačerům jde především o body, když naženou spoustu keší.A když je nezalogují? To si jako fakt pamatují? A klidně je nechají plavat? Nebo zasednou pak k počítači a jedou... ? To už je fakt lepší to logování z mobilu na místě jedním slovem, než tohle.Popravdě, mám silný dojem, že já už žádnou další keš vyrábět nebudu. :-(

• -1

#7667 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2018 - 12:56

Nelogování na netu je taky na depresi. Kdyby to tak dělal každý, nikdo keše nezakládá. Žádná zpětná vazba, ani se nedozví, že s keší se něco stalo.

konečně někdo, kdo to chápe. Doufám, že jsou v menšině...

• 0

#7668 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1781 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2018 - 13:01

vážení, já nestačím zírat. Měla jsem za to, že kačerům jde především o body, když naženou spoustu keší.A když je nezalogují? To si jako fakt pamatují? A klidně je nechají plavat? Nebo zasednou pak k počítači a jedou... ? To už je fakt lepší to logování z mobilu na místě jedním slovem, než tohle.Popravdě, mám silný dojem, že já už žádnou další keš vyrábět nebudu. :-(

Moc ti, Jájo, nerozumím. Provokuješ, nebo to snad opravdu myslíš vážně?

• 2
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#7669 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2170 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2018 - 13:02

Kdyby mě nebavilo logování, tak aspoň to TFTC by stačilo. Už jen z toho owner pozná, že tam někdo byl, zřejmě nalezl a tedy keš funguje. Ale jít na keš, kterou někdo připravil a ani tu zpětnou vazbu neposkytnout, tak bych si připadal sobecky...

A taky, bez logování nálezů by se mi časem určitě stalo, že bych na nějakou keš šel podruhé. Lze si to samozřejmě někde poznačit, ale to už je práce srovnatelná se stručným FI logem...

• 9

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#7670 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2018 - 13:05

Ja se k logovani na netu taky dokopavam strasne dlouho, ted treba nemam dologovano od 29.12. Ale TB beru a resim to tak, ze hned po odhozeni do kese ho tam premistim pomoci WN logu, aby nevadilo, ze FI dpisu az bude nekdy cas. To ti taky vadi?

Ze svého inventáře do keše se vkládá u logu. Ale pokud ho jen někde vezmeš a někam vložíš, radši než vhodíš, zůstane pořád v inventáři původní keše. Chudák TB, proletí tisíce kilometrů, aby se s ním zacházelo jako se smetím. Možná si je berou i děti na hraní, když rodiče nedávají pozor, nebo ani neví co je to za věc.

Tento příspěvek byl upraven od turist: 29 January 2018 - 18:04

• -8

#7671 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2018 - 13:07

Moc ti, Jájo, nerozumím. Provokuješ, nebo to snad opravdu myslíš vážně?

proč bych provokovala? opravdu nestačím zírat. Jsem otrávená a ztrácí pro mě zakládání keší smysl. Naštěstí tady jsou geokolegové, kteří logují hned a jejich logy potěší.

Abych to ještě lépe vysvětlila, dochází pak k nedorozumněním. Stalo se mi párkrát, že bylo vloženo TB, on zmizel a nikdo zapsaný nebyl. Ale z inventáře nemizel. Na koho se mám obrátit?

Nebo je špatně zavřená a ukrytá krabička, musím dělat detektiva? Pak se kačeři díví, že nějaký owner nereaguje ani na klíč, už je asi otrávený.Koho by bavilo, pořád měnit krabičky.  A na keše kašle. Trochu to začínám chápat. Snad mi to taky za pár let nepostihne.

Tento příspěvek byl upraven od turist: 29 January 2018 - 13:20

• -4

#7672 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2237 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2018 - 13:16

(...) Což dneska už asi je málokdo, o geocachingu ví skoro všichni.

Myslel jsem si to relativně dlouho, ale v posledním roce jsem narazil na překvapivě dost lidí, kteří nikdy nic o GC neslyšeli. Docela potěší, když se člověk dozví, že se stále může jednat o tajnou hru. :)

Zpětná vazba v podobě toho, jestli je má krabka ještě na svém místě je důležitá. Na druhou stranu, z jednoslovných či zkratkových logů typu TFTC, Díky, :), atp. se toho moc nedozvím (tedy, kromě toho, že keš je zřejmě funkční...snad).

• 1

#7673 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5458 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2018 - 13:20

přemístíš do keše pomocí Notesu? Myslím, že to ani nejde.....

Ale jde.

Asi bys měla méně psát a více číst, zkus třeba http://wiki.geocaching.cz/

• 2

#7674 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1163 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2018 - 13:21

Ano, pomocí WN logu jde TB nebo GC vložit do keše. Dělám to tak.

Vše je o lidech, když bude krabka poškozená, tak samozřejmě můžu ownerovi poslat email se zpětnou vazbou a nemusí to být zrovna log...

• 3

#7675 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1163 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2018 - 13:28

K zakládání keší, podle mne už těch keší je dost, líbí se mi takové, které mne přivedou na pěkné místo, ale zakládat jen proto, abych zakládal, mi přijde zbytečné. Ano, i já jsem měla tu "touhu" nějakou keš si založit, snažila se vybrat místo, které je aspoň něčím zajímavé (výhled) a téma, které s tím místem souvisí (zahrádkářská kolonie), ale nemusím jich k tomu založit 30 (tím nenarážím na žádný powertrail)... Prostě se mi líbí keše, které mi ukážou něco, co bych bez nich neobjevila a z listingu se třeba o tom místě něco dozvím (jako příklad uvedu včerejší GC6580H nebo slánskou volnou sérii DCP - Drobné církevní památky).

• 2

#7676 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1781 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2018 - 13:34

proč bych provokovala? opravdu nestačím zírat.

Proč?

Měla jsem za to, že kačerům jde především o body, když naženou spoustu keší.

Tohle považuji za provokativní prohlášení. Ale možná to myslíš vážně, a proto jsem reagoval.

To v těch pravidlech nepíšou, že co se najde se i zaloguje?

Fakt nevím, co na tohle napsat. Jak bys to asi chtěla kontrolovat nebo vymáhat? A na přímou otázku — ne, opravdu tam tohle nepíšou.

• 3
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#7677 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2018 - 13:48

Proč?

Tohle považuji za provokativní prohlášení. Ale možná to myslíš vážně, a proto jsem reagoval.

Fakt nevím, co na tohle napsat. Jak bys to asi chtěla kontrolovat nebo vymáhat? A na přímou otázku — ne, opravdu tam tohle nepíšou.

Etiketa a etika, anebo zásady slušného chování v geocachingu.

• -2

#7678 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4201 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2018 - 14:15

přemístíš do keše pomocí Notesu? Myslím, že to ani nejde...nebo s tím jsem se nesetkala.  ze svého inventáře do keše se vkládá u logu. Ale pokud ho jen někde vezmeš a někam vložíš, radši než vhodíš, zůstane pořád v inventáři původní keše. Chudák TB, proletí tisíce kilometrů, aby se s ním zacházelo jako se smetím. Možná si je berou i děti na hraní, když rodiče nedávají pozor, nebo ani neví co je to za věc.

Jak už tu někteří píšou - přemístit TB/GC se dá i bez FI logu pomocí write note logu (a používá se to např. v případech, kdy vyzvedneš / dáš TB/GC do/ze své keše). Požadovat vkládání TB/GC pouze pomocí FI logu by bylo hodně omezující. Samozřejmě nejdříve je nutné ten GC/TB vyzvednout...

proč bych provokovala? opravdu nestačím zírat. Jsem otrávená a ztrácí pro mě zakládání keší smysl. Naštěstí tady jsou geokolegové, kteří logují hned a jejich logy potěší.

Abych to ještě lépe vysvětlila, dochází pak k nedorozumněním. Stalo se mi párkrát, že bylo vloženo TB, on zmizel a nikdo zapsaný nebyl. Ale z inventáře nemizel. Na koho se mám obrátit?

Nebo je špatně zavřená a ukrytá krabička, musím dělat detektiva? Pak se kačeři díví, že nějaký owner nereaguje ani na klíč, už je asi otrávený.Koho by bavilo, pořád měnit krabičky.  A na keše kašle. Trochu to začínám chápat. Snad mi to taky za pár let nepostihne.

Provokuješ tím, že nejsi schopná vidět i pohled odjinud, názor jiného člověka.

Jsou lidé, kteří logují z terénu a jejich logy mají informační hodnotu (log typu tečka, TFTC) ale moc nepotěší. Do stejné kategorie řadím i ty, kteří napíšou "logováno z mobilu, doma napíšu víc". Vzhledem k tomu, že si neplatím další služby project-gc, jejich logu už si nejspíše nevšimnu. To raději ať počkají domů a zalogují klidně s týdenním či větším zpožděním. Ty mě potěší daleko více

K tomu vyžadování okamžitého logu - v případě, že bych musel logovat z terénu, nebo ještě ten den - asi bych psal taky zkratky. Od doby, kdy máme malé děti, tak po návratu z výletu většinou mám jiné starosti, než usednout k logování. Většinou nakrmit, umýt, uspat a pak už občas sotva stihnu dodělat ostatní důležitější věci, než je logování...

A vzhledem k tomu, že se snažím psát víc, než TFTC a loguji průměrně keš tak 5 minut jednu kešku, tak to pro mě není otázkou pěti minut... Své logy si píšu i jako zápisník z cest, abych si za 10 let mohl přečíst, kde jsme to vlastně ten a ten den byli. A proto si k tomu dělám i poznámky typu "pěkně provedená keš" "keš na pěkném místě" i s poznámkou. No, a ono to něco času zabere.

Etiketa a etika, anebo zásady slušného chování v geocachingu.

Ano, v etiketě je napsáno a s právně - že log je jedinou odměnou autora. Ovšem v oficiálních pravidlech to nikde není (a to má na mysli mh.mail)...

• 9

#7679 Bubo_CZ

Bubo_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 582 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2018 - 14:19

ptám se, že když někdo hledá keše jen pro samotné zapsání do logbooku a log na netu už ho nezajímá, tak když v krabičce je TB, jestli si ho taky vezme a nezaloguje. Tím by se vysvětlilo, proč se ztrácejí. Nám osobně se to stalo hned poté, co byl vložen, odcizen, log na netu žádný, dělám detektiva... Jenže tihle lidé prostě na nic nereagují. Krom toho, že chudák owner navíc nemá ani to málo "dík za keš." A navíc si dopisuje s někým, kdo se zalogoval a je v tom nevinně. My přijedeme večer, otevřeme mapu a poctivě logujeme keš za keší ještě plni zážitků.Asi bych to s odstupem času nedala. 

Někdo ty body fakt k životu nepotřebuje. Jsou to bezcenná čísla. Lidi, kteří se nezapisují většinou o žádné TB nestojí. K čemu by jim byly?

Zrovna teď tu mám před sebou jeden TB, který jsem vyzvedla úplně v jiné keši než měl být. Podle logů to tipuji na nováčky. To bych je měla prudit, že to nezapsali? Počkám pár dní a když se  tomu nikdo nebude mít, tak to pořádně zapíši já.

Já také zapisuji co nejdřív, protože bych to časem zapomněla, ale rozhodně to nedělám kvůli bodům. Bez těch bych se klidně obešla. Spíš jsem ráda, že si za pár let vybavím, kde jsem byla a co jsem tam dělala. 

• 8

#7680 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2745 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2018 - 15:06

Smiř se s tím, že lidé jsou různé :) . Někomu jde o body, někomu stačí jen ten výlet do přírody. Log je opravdu odměna ownerovi, ale přiznám se, že když mám po čtyřech dnech kešování logovat třeba 50 kousků, tak mi to trvá pár večerů (nechci to ošidit) a ke konci už mě to dost prudí a dochází mi fantazie co psát, zvlášť když některé keše za moc nestojí. Ale na ty vaše krabičky chodím rád, obvykle mne dovedou do pěkných míst. Byla by škoda, kdybys toho nechala, ne každý je psavec a ne každý má čas psát dlouhé logy.

• 2

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama