přemístíš do keše pomocí Notesu? Myslím, že to ani nejde...nebo s tím jsem se nesetkala. ze svého inventáře do keše se vkládá u logu. Ale pokud ho jen někde vezmeš a někam vložíš, radši než vhodíš, zůstane pořád v inventáři původní keše. Chudák TB, proletí tisíce kilometrů, aby se s ním zacházelo jako se smetím. Možná si je berou i děti na hraní, když rodiče nedávají pozor, nebo ani neví co je to za věc.
Jak už tu někteří píšou - přemístit TB/GC se dá i bez FI logu pomocí write note logu (a používá se to např. v případech, kdy vyzvedneš / dáš TB/GC do/ze své keše). Požadovat vkládání TB/GC pouze pomocí FI logu by bylo hodně omezující. Samozřejmě nejdříve je nutné ten GC/TB vyzvednout...
proč bych provokovala? opravdu nestačím zírat. Jsem otrávená a ztrácí pro mě zakládání keší smysl. Naštěstí tady jsou geokolegové, kteří logují hned a jejich logy potěší.
Abych to ještě lépe vysvětlila, dochází pak k nedorozumněním. Stalo se mi párkrát, že bylo vloženo TB, on zmizel a nikdo zapsaný nebyl. Ale z inventáře nemizel. Na koho se mám obrátit?
Nebo je špatně zavřená a ukrytá krabička, musím dělat detektiva? Pak se kačeři díví, že nějaký owner nereaguje ani na klíč, už je asi otrávený.Koho by bavilo, pořád měnit krabičky. A na keše kašle. Trochu to začínám chápat. Snad mi to taky za pár let nepostihne.
Provokuješ tím, že nejsi schopná vidět i pohled odjinud, názor jiného člověka.
Jsou lidé, kteří logují z terénu a jejich logy mají informační hodnotu (log typu tečka, TFTC) ale moc nepotěší. Do stejné kategorie řadím i ty, kteří napíšou "logováno z mobilu, doma napíšu víc". Vzhledem k tomu, že si neplatím další služby project-gc, jejich logu už si nejspíše nevšimnu. To raději ať počkají domů a zalogují klidně s týdenním či větším zpožděním. Ty mě potěší daleko více
K tomu vyžadování okamžitého logu - v případě, že bych musel logovat z terénu, nebo ještě ten den - asi bych psal taky zkratky. Od doby, kdy máme malé děti, tak po návratu z výletu většinou mám jiné starosti, než usednout k logování. Většinou nakrmit, umýt, uspat a pak už občas sotva stihnu dodělat ostatní důležitější věci, než je logování...
A vzhledem k tomu, že se snažím psát víc, než TFTC a loguji průměrně keš tak 5 minut jednu kešku, tak to pro mě není otázkou pěti minut... Své logy si píšu i jako zápisník z cest, abych si za 10 let mohl přečíst, kde jsme to vlastně ten a ten den byli. A proto si k tomu dělám i poznámky typu "pěkně provedená keš" "keš na pěkném místě" i s poznámkou. No, a ono to něco času zabere.
Etiketa a etika, anebo zásady slušného chování v geocachingu.
Ano, v etiketě je napsáno a s právně - že log je jedinou odměnou autora. Ovšem v oficiálních pravidlech to nikde není (a to má na mysli mh.mail)...