Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#7681 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2018 - 15:14

Někdo ty body fakt k životu nepotřebuje. Jsou to bezcenná čísla. Lidi, kteří se nezapisují většinou o žádné TB nestojí. K čemu by jim byly?

Zrovna teď tu mám před sebou jeden TB, který jsem vyzvedla úplně v jiné keši než měl být. Podle logů to tipuji na nováčky. To bych je měla prudit, že to nezapsali? Počkám pár dní a když se  tomu nikdo nebude mít, tak to pořádně zapíši já.

Já také zapisuji co nejdřív, protože bych to časem zapomněla, ale rozhodně to nedělám kvůli bodům. Bez těch bych se klidně obešla. Spíš jsem ráda, že si za pár let vybavím, kde jsem byla a co jsem tam dělala. 

Osobně se snažím v takových případech, pokud zjistím, že se jedná o nováčka a udělal nějakou chybu, tak ho na to upozornit a případně mu vysvětlit jak to udělat správně.

Sice to může být bráno jako "pruda" ale zase pokud se to ten dotyčný nenaučí, může chybovat stále.

• 7

#7682 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2018 - 15:58

Já nevím, ale když už někdo píše WN, aby dal coin do keše, tak rovnou může napsat log, ne?

• 2

#7683 mysakf

mysakf

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 288 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2018 - 16:23

Právě že nee: WN napíšeš hned abys nezdržoval, pak třeba za týden, až máš chuť, dopíšeš 20 chybějících logů ve správném pořadí. No a pak teprv ten FI a smažeš WN. Tak to dělám já. Nebo už spíš nedělám, protože TB už mě nelákají a coiny v keších nejsou. 

• 2
Vložený obrázek

#7684 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 458 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2018 - 16:25

Já nevím, ale když už někdo píše WN, aby dal coin do keše, tak rovnou může napsat log, ne?

Může.

Ale někteří trvají na tom, že budou logovat všechny svoje FI chronologicky.

• 1

#7685 bejcci

bejcci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2018 - 16:36

Může.

Ono je to i z jiného důvodu. Protože když WN přistane s malým zpožděním (poté, co člověk GC či TB vloží do keše), je menší šance, že si to TB či GC další návštěvník grabne přímo a nikoliv správně z keše. Takže když někam umisťuji TB či GC, WN píšu rovnou z terénu, aby TB bylo v listingu keše, když už je fyzicky v keši. A FI logy pak mohou klidně počkat.

• 5

#7686 Viktor36005

Viktor36005

Viktor36005

• Members
  • PipPipPip
  • 129 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2018 - 16:44

....WN používám, když vkládám TB do keše, kterou jsem už dříve našel - většinou když už vláčím TB dlouho a potřebuju ho někam vložit aby si ho zase užil někdo jiný, nebo je tak velký, že se těžko hledá velká krabice....pak jdu na místa, která znám, dříve navštívil a zalogoval....no a na to se právě hodí WN log + vložení TB.
....a taky se přiznám, že často (a rád) přetahuju TB z ciziny (většinou TB hotely) a jiných krajů do "svého" okresu, tedy do již odlovených keší - tam potom píšu WN log s vysvětlením
....a když už jsem se rozepsal tak taky přiznám, že osobně už pár let nehraju u TB na "viděl jsem". to ho raději v krabici (nebo na eventu) ignoruju.....je to od doby, co mi po eventu začne 30x pípat mobil, kdo můj TB někde viděl - a přitom se nepohnul ani o metr.....osobně bych tlačítko "viděl jsem" zrušil. Buď TB přesuň, nebo ho ignoruj - můj názor.
  • 0

#7687 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2018 - 16:45

Ten můj "postesk", že jste si už nezvykli, byl míněn ironicky...
Že si musíme bohužel zvyknout. Viz. těch 20% keší v sériích :-(
(jen jsem to blbě večer napsal)

Omlouvam se, jak jsem odpovidal znacne unaven tak mne to nenapadlo.
  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#7688 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2018 - 17:05

Ano, pomocí WN logu jde TB nebo GC vložit do keše. Dělám to tak.

Ano i já do svých keší vkládám cestovatele pomocí WN. On skoro jiný způsob u vlastní keše nejde. A hlavně: napíšu WN log třeba jen ve znění "a" vložím cestovatele, odešlu a následně log smažu.

Abych předešel otázkám - mažu ho proto, aby pro TB či GC hned někdo neběžel. Stávalo se mi to pravidelně, dřív jsem psal WN "vložen TB" a někdy i během hodiny už tam nebyl, někdo si pro něj došel, vyzvednutí nezalogoval a já ho třeba po půl roce potkal na nedalekém eventu, jak ho celou tu dobu hentý oný kačer vozil sebou a nelogoval, jen se s ním chlubil. Takto mám celkem kontrolu, kdo byl v keši po vložení cestovatele a mohu ho následně bombardovat maily, aby zalogoval vyzvednutí.

• 2

#7689 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2018 - 17:16

...co mi po eventu začne 30x pípat mobil, kdo můj TB někde viděl - a přitom se nepohnul ani o metr

Nevím jak ti chodí upozornění na mobil, mě se z mého mailu posílá sms upozornění na nový mail od GS. A v mailu mám nastavený filtr, na jaké maily chci dostávat upozornění pomocí sms. Já mám nastavené jen notifikace nových keší, ve filtru mám nastavená klíčová slova. Ostatní si přečtu v mailu a nepotřebuju vše přeposílat na mobil. 

Stačí si jen pohrát s filtry. Stejně tak se mi v mailovém klientu ukládají zprávy týkající se (nejen) geocachingu do složek, kam patří - logy na vlastních keších, notifikace, Newslettery, logy na mých TB a GC... 

Tento příspěvek byl upraven od mirek454: 29 leden 2018 - 17:19

• 0

#7690 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2018 - 17:27

Smiř se s tím, že lidé jsou různé :) . Někomu jde o body, někomu stačí jen ten výlet do přírody. Log je opravdu odměna ownerovi, ale přiznám se, že když mám po čtyřech dnech kešování logovat třeba 50 kousků, tak mi to trvá pár večerů (nechci to ošidit) a ke konci už mě to dost prudí a dochází mi fantazie co psát, zvlášť když některé keše za moc nestojí. Ale na ty vaše krabičky chodím rád, obvykle mne dovedou do pěkných míst. Byla by škoda, kdybys toho nechala, ne každý je psavec a ne každý má čas psát dlouhé logy.

díky za pochvalu, ta potěší. :wub: dochází mi ale inspirace a motivace, hnací motor každé činnosti

• 0

#7691 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 163 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2018 - 17:46

Může.

Třeba já. K tomu si ještě přidávám pořadové číslo :)

• 5

#7692 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2018 - 18:03

Chronologicky loguju i já. A to z toho důvodu, že mám

1.) na autě ještěrku, loguju jí návštěvu keší, ke kterým jedu autem a pak

2.)mám osobní "psí známku" a té loguju návštěvu každé keše, eventu. Kdybych logoval napřeskáčku, nebudou mi souhlasit kilometry. Já vím, asi jsem pako, ale když už ty dva mám, tak proč nemít aspoň přibližný, tedy velice přibližný přehled o nalítaných kilometrech?

Třeba já. K tomu si ještě přidávám pořadové číslo :)

Jak už jsem někde psal, jsem staromódní a asi hodně lidem pro smích, ale já si v dnešní době všech možných elektronických udělátek pořád vedu papírový notes, kam si píšu nálezy. A nejen nálezy, ale i poznámky ke keškám, kde jsem co vyzved, vložil. Občas se to hodí při logování. Tedy není to první notes, jeden by ani mě, který loví pro zábavu a nehoní body, ale plním si challenge, výzvy atd, nestačil. A navíc tam mám (zezadu) vyluštěné mysterky.

Tento příspěvek byl upraven od mirek454: 29 leden 2018 - 18:04

• 2

#7693 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2018 - 18:07

Ale jde.

Asi bys měla méně psát a více číst, zkus třeba http://wiki.geocaching.cz/

jasně, po přečtení všeho dalšího jsem pochopila, že to vím. A dělám, když ho sama vkládám do naší keše. Myslela jsem si, že máte ještě nějaký další pro mě neodhalený způsob aby jste ani nemuseli použít logování. Nerozuměli jsme si .

• 0

#7694 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2018 - 19:39

2.)mám osobní "psí známku" a té loguju návštěvu každé keše, eventu. Kdybych logoval napřeskáčku, nebudou mi souhlasit kilometry. Já vím, asi jsem pako, ale když už ty dva mám, tak proč nemít aspoň přibližný, tedy velice přibližný přehled o nalítaných kilometrech?

Naježděné kilometry umí spočítat každá statistika, není k tomu potřeba speciální známka. Nicméně obojí vyžaduje správné pořadí logování.

Jinak taky loguji chronologicky, a protože nejsem honibod, tak zpravidla nemám problém logovat hned po návratu z výletu, případně z dovolené.

• 1

#7695 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2018 - 20:39

Tou psí známkou mám na mysli docela obyčejný TB

• 0

#7696 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 458 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2018 - 20:53

...Nerozuměli jsme si .

Ano. Často.

• 3

#7697 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2018 - 22:09

Nechápete to. Nejen že jsou lidi, zaregistrovaní a nelogující. Jsou i tací, co se neregistrovali, hledají (jak se teď po změnách na GS k souřadnicím dostanou, nevím, možná už se registrovali), ale snad ani netuší, že by měli logovat na netu. Nebo z principu na netu vystupovat nechtějí, ani prostřednictvím logů. A takové lidi pochopitelně nemůžete nijak kontaktovat. Já to zjistil náhodou, při rozhovoru s někým. Věděl, že u jednoho místa je keš, ale že ji nenašel. Já na to, že je moje a že po přemístění ji za půl roku našli jen dva. A jak to víš? To počítáš jen ty, co to zapisují na netu?

A jsou možná i tací, co hledají, ale nelogují ani do logbooků. Povědomost o GC už prostě je i mezi mudly. S tím nenaděláme nic. Moc významné procento nálezů to asi nebude, ale je to.

• 0

#7698 Bubo_CZ

Bubo_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 582 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2018 - 22:28

Moje kamarádka neloví, ani ji to nebaví, ale ví o pár keších v okolí a do jedné multiny chodí s dcerou měnit hračky (neplést s vybírat).
  • 0

#7699 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2018 - 22:51

díky za pochvalu, ta potěší. :wub: dochází mi ale inspirace a motivace, hnací motor každé činnosti

To máš dobré, že ti dochází jen inspirace... Mě chybí čas :-(

Já osobně mám v okolí vyhlídnuto min. 10 míst na kešky a asi dalších 10 témat na kešky. Další věc je ta, že chci u svých starších keší je upravit (zlepšit uložení atp.).

• 0

#7700 Pavel TT

Pavel TT

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 131 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2018 - 22:53

... Jsou i tací, co se neregistrovali, hledají (jak se teď po změnách na GS k souřadnicím dostanou, nevím, možná už se registrovali), ale snad ani netuší, že by měli logovat na netu...

Tak skoro takova byla ma prvni zkusenost s Geocachingem. Pred cca 10 lety jsem s partou znamych odlovil par kesi, ktere jsem ale nikdy nezalogoval. Tehdy nekdo z nich mel noveho Oregona a tak chtel vyzkouset hledat kesky. Mel registraci ale po par tydnech ho to prestalo bavit a pravdepododne (radu let uz s nim nejsem v kontaktu) ho to nebavi dodnes. Uz jich par predtim nasel a nadsene nam o tom povidal. Tak jsem asi 3 kese spolecne nasli, ale pokud vim tak jen on si je logoval. Me to nechytlo mimo jine i proto, ze jsem nemel potrebne vybaveni do terenu. Sice jsem si neco malo nastudoval ale registraci neudelal a tim to skoncilo. Az pred par lety s tim prisla dcera a od te doby hrajeme spolu i kdyz vice uz lovim ja. Ted uz to samozrejme logujeme i na netu. Ale je fakt, ze me to nebavi a tak pro serie napisu univerzalni log a pak uz je to jen CTRL+C a CTRL+V a specialni logy pisu jen ke kesim mimo serie.

• 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Bing (1)

Reklama