Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#7701 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2018 - 23:41

Moje kamarádka neloví, ani ji to nebaví, ale ví o pár keších v okolí a do jedné multiny chodí s dcerou měnit hračky (neplést s vybírat).

Jo, tohle je parada. Pokud mudlove vedi co to je a respektuji jak kes funguje, tak co by si tam nezasli menit hracky, kdyz to deti bavi a respektuji fair trade.

• 9

#7702 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 30 leden 2018 - 9:59

To máš dobré, že ti dochází jen inspirace... Mě chybí čas :-(

Já osobně mám v okolí vyhlídnuto min. 10 míst na kešky a asi dalších 10 témat na kešky. Další věc je ta, že chci u svých starších keší je upravit (zlepšit uložení atp.).

v nejlepším se má přestat. Jak je něčeho moc špatně se stíhá servis. Tady bylo v okolí pole neorané a krásná schovaná místa. Máme i keše daleko a je náročné se na ně jezdit dívat. Když si ale tady čtu, jak to lidi nebaví ani lognout, tak na co se snažit. Pro mě je odměna právě log. A každou chvíli mi něco vezme energii. Například vložený nádherný GC a opět bez zapsání zmizelý. Geocaching opravdu upadá.

• -2

#7703 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 30 leden 2018 - 10:54

To, že (geocaching ne, ale společnost) upadá, tvrdili už staří Římané. Možná to tvrdili už staří neandrtálci.

Pro mě neupadá.

Ale já nepouštěl žádné GC, TB, ani to moc nesleduju, jen občas něco přenesu, když jich v keši je několik, tak si občas opíšu číslo toho, co se mi líbí. Sbíral jsem CWG, ale už rok se nemůžu dostat, abych si objednal další.

Takže mi zbývá to, s čím jsem začínal, hledání a luštění. Na začátku bylo všude všeho dost, vybíral jsem si kam půjdu dřív. Teď hledám, co kde vyběhne. Takže za mě je keší málo, většinou nemám co hledat, pokud nechci jet daleko.

• 0

#7704 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 30 leden 2018 - 22:31

v nejlepším se má přestat. Jak je něčeho moc špatně se stíhá servis. Tady bylo v okolí pole neorané a krásná schovaná místa. Máme i keše daleko a je náročné se na ně jezdit dívat. Když si ale tady čtu, jak to lidi nebaví ani lognout, tak na co se snažit. Pro mě je odměna právě log. A každou chvíli mi něco vezme energii. Například vložený nádherný GC a opět bez zapsání zmizelý. Geocaching opravdu upadá.

Možná pár jedinců nebaví logování (ale to je opravdu menšina).

Určitě však nikdo neříká, že nebaví logování nás, co logujeme třeba se zpožděním. Jen pro to máme důvody. Naopak bych si troufl říct, že ty lidi často baví logování více než ty, co odešlou log přímo z mobilu s vyplněným TFTC, protože právě něchtějí logovat jen takhle!

Nemůžeš zevšeobecňovat, že hned všechny nebaví logovat z pár případů. 

To, že (geocaching ne, ale společnost) upadá, tvrdili už staří Římané. Možná to tvrdili už staří neandrtálci.

Pro mě neupadá.

Ale já nepouštěl žádné GC, TB, ani to moc nesleduju, jen občas něco přenesu, když jich v keši je několik, tak si občas opíšu číslo toho, co se mi líbí. Sbíral jsem CWG, ale už rok se nemůžu dostat, abych si objednal další.

Takže mi zbývá to, s čím jsem začínal, hledání a luštění. Na začátku bylo všude všeho dost, vybíral jsem si kam půjdu dřív. Teď hledám, co kde vyběhne. Takže za mě je keší málo, většinou nemám co hledat, pokud nechci jet daleko.

Osobně si říkám, že dnes je keší až moc. To, že máš v okolí domova vše vylovené ještě neznamená, že keší není dost...

Když jedeš někam, kde jsi byl před více jak rokem nebo dvěma, tak těch kešek je tam tolik, že stejně je za den vylovit nestihneš...

Např. já osobně mám dnes v okolí 20-ti kilometrů celkem 95 keší neodlovených a v okolí 30-ti kilometrů dokonce 470 neodlovených keší. A to jsem do toho ještě nepočítal série (dalších skoro 150 keší). To odpovídá stavu, jako bys začínal koncem roku 2008, kdy bylo v okolí 30-ti km jen 438 kešk (a to jsem nepočítal v té době již archivované kešky). Kdybych počítal i se sériemi, odpovídal by stav ještě o rok později :-).

Takže že by bylo keší málo? Osobně by mi nevadilo, kdyby jich bylo i méně.

• 1

#7705 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 30 leden 2018 - 23:11

Např. já osobně mám dnes v okolí 20-ti kilometrů celkem 95 keší.

Podobné číslo mám v 13km okolí, a to počítám jenom to, co dokážu odlovit (tj. bez nevyluštěných mysterek, T5, apod.). Takže když chci na dvě hodinky na kolo, mám bohatě z čeho vybírat. Tento přepych mám díky tomu, že když vyrazím, tak si zpravidla vyberu jenom jednu nebo dvě a nesnažím se luxovat všechno, co potkám cestou.

• 4

#7706 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2018 - 7:16

Neříkám, že by keší mělo být víc. Jen říkám, že v okolí skoro nemám co hledat. Je to přirozený vývoj. Když jsem začal (2010), mohl jsem každý den jít něco hledat. Teď párkrát do měsíce. Vyjíždět jen za keškami mě nebaví. Ale když mám volno, naplánuju si třeba nějaký výlet, do míst kde kešky jsou. V předkeškovacím období jsme na výlety chodili taky, dokonce víc. A nebaví mě hledat z auta. Když někam jedu, kešky po cestě většinou nechávám být. Takže na PWT u silnice bych asi nejel. Co se týká sérií, hledám, když mám cestu okolo. Třeba takovou sérii Pod kamenem mám vysbíranou od Fryšavy do Kadova a dál ne, protože pak jsem už šel jinam a nestálo mi za to jen kvůli petkám si několik kilometrů zajít. Téměř kompletně ignoruju wheriga, i když je mám na čem hrát. Nějak mě to nechytlo. Ale nemám ani potřebu používat ignore list, nevadí mi, když není mapa čistá.

• 1

#7707 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2018 - 9:50

Podobné číslo mám v 13km okolí, a to počítám jenom to, co dokážu odlovit (tj. bez nevyluštěných mysterek, T5, apod.). Takže když chci na dvě hodinky na kolo, mám bohatě z čeho vybírat. Tento přepych mám díky tomu, že když vyrazím, tak si zpravidla vyberu jenom jednu nebo dvě a nesnažím se luxovat všechno, co potkám cestou.

Tak ono je taky otázka, kolik keší máš v okolí. Já v okolí těch 13 km má včetně všech mysterek T5 i těch sérií 250 kešek. A vzhledem k tomu, že kešky lovím už 12-tý rok, tak je spíše div, že jich nemám vylovených daleko více:-).

I kdybych lovil 1 keš při 1 výletě, tak bych musel dělat max 30 výletů za rok :-).

Neříkám, že by keší mělo být víc. Jen říkám, že v okolí skoro nemám co hledat. Je to přirozený vývoj. Když jsem začal (2010), mohl jsem každý den jít něco hledat. Teď párkrát do měsíce. Vyjíždět jen za keškami mě nebaví. Ale když mám volno, naplánuju si třeba nějaký výlet, do míst kde kešky jsou. V předkeškovacím období jsme na výlety chodili taky, dokonce víc. A nebaví mě hledat z auta. Když někam jedu, kešky po cestě většinou nechávám být. Takže na PWT u silnice bych asi nejel. Co se týká sérií, hledám, když mám cestu okolo. Třeba takovou sérii Pod kamenem mám vysbíranou od Fryšavy do Kadova a dál ne, protože pak jsem už šel jinam a nestálo mi za to jen kvůli petkám si několik kilometrů zajít. Téměř kompletně ignoruju wheriga, i když je mám na čem hrát. Nějak mě to nechytlo. Ale nemám ani potřebu používat ignore list, nevadí mi, když není mapa čistá.

Docela vám závidím, že dokážete držet závislost na GC na uzdě :-) Já jsem na GC asi dost závislý, když si v KH kraji čistím mapu (tedy, bez T5 a nějakých sportovních wherigo)... I když je to dost nesplnitelné. Nemít děti, tak je to asi v pohodě.

Na druhou stranu i tak jsme loni odlovili tak 300 keší (docela bída :-) ).

Co se týče výletů před a po keškách - ani ti nepovím, jestli jezdím víc nebo méně. Možná bych jezdil i více, ale posledních pár let přestavuji barák, tak na to není tolik času.

Osobně si říkám, že bych raději co do počtu keší stav tak max. z r. 2012. Dnes je těch keší moc, když se jede někam na dovolenou. Když jsem začínal, dělal jsem výlety zpestřené odlovem keší. Dnes jsou to spíše výlety za keškami. I když díky dětem se to poslední dobou taky dost změnilo ;-). Ale pak mě vždy mrzí, že někde projdeme kolem nějaké keše opodál a nemůžeme si na ni zajít. Asi bych se měl fakt léčit :-(

• 0

#7708 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2018 - 10:40

Docela vám závidím, že dokážete držet závislost na GC na uzdě :-)

Je to podobné jako s ohněm nebo penězma - dobrý sluha, ale zlý pán. Kešky jsou pro mě zpestřením výletů, případně dobrou motivací vyrazit ven. Od doby, kdy jsem přestal denně dojíždět do práce, a měl tak automaticky 4 km pěší chůze denně, tak ten pohyb potřebuji. Dovolenou vybírám podle toho, kam se chci podívat. Když tam nebude žádná keška, nic se nestane. Když jich tam bude hodně, tak si vyberu ty zajímavější. Nesnažím se vylovit žádné okolí, spíš naopak, snažím se pokrýt celou republiku. A opět - kešky jsou hezkým prostředkem, jak toto změřit, nikoliv cílem.

• 4

#7709 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2018 - 11:43

...
....a taky se přiznám, že často (a rád) přetahuju TB z ciziny (většinou TB hotely) a jiných krajů do "svého" okresu, ....

To jsem taky dělával, ale tento rok jsem našel jen dva.

• 0

#7710 d-n

d-n

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 325 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2018 - 11:50

A já kombajnuju a stejně mám v 13 km okolí 1089 neodlovených (eventy a celkem bohatý ignore list už odečteny). Praha má své výhody i nevýhody. :)

• 0

#7711 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 458 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2018 - 12:30

Vy si tak máte na co stěžovat.
Těch 13 km poloměru bych vylovil za den, kdybych si to tady nešetřil do kalendáře.

• 0

#7712 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2018 - 12:53

Prosím tě, ty si máš co stěžovat... Co máš v okolí Pardubic kešek :-).

Já spíš říkám, že by mi vůbec nevadilo, kdyby jich byla polovina ;-).

Ale je mi jasné, že většina si myslí spíše opak ;-)

• 0

#7713 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 126 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2018 - 0:54

Když si ale tady čtu, jak to lidi nebaví ani lognout, tak na co se snažit. Pro mě je odměna právě log.

Pro mě taky, ale těch lidí, který nelogujou, je naprostý minimum. A v tý záplavě logů o jedné větě (které tedy za odměnu už tak moc nepovažuju, protože je taková poněkud o ničem) se těch pár nelogujících kačerů naprosto ztratí.

A na co se snažit? Třeba abys ostatním kačerům udělala radost tou keší. Nebo ty keše děláš jen kvůli sobě?

(BTW pokud za odměnu považuješ log "TFTC", ".", "Odloveno s XY při putování po místě Z, dík za keš." apod., tak prosím první odstavec ignoruj)

• 0

#7714 kstavk

kstavk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 299 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2018 - 6:52

Koukam, ze tu serii na Kladne nekdo zakladal pod zajimavym nickem.

protože si pak pod svým pravým nickem může zalogovat betatest  ;)  vždyť jde jen o body  :)

• 0

#7715 Jerry 68

Jerry 68

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2018 - 7:16

protože si pak pod svým pravým nickem může zalogovat betatest  ;)  vždyť jde jen o body  :)

Teda to by mě nenapadlo, člověk se učí celý život .

• 0
Čas strávený v Chřibech se nepočítá:-).

#7716 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2018 - 8:07

Koukám do mapy, kam se v okolí vypravit a při čtení jednoho listingu mě přešla chuť. Hned začátek je brutální:

• ... kde ve slavné ére 30.-tých let bývalo ...
  • ... opodál na stráni posedávali stovky diváku 

• 0

#7717 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2018 - 8:25

No v listingu hrubky budiž, ale ono je čím dál častější i v oficiálních médiích, třeba i na iDnes... :blink: Typicky ta shoda podmětu s přísudkem.

• 2

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#7718 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2018 - 8:56

Zrovna iDnes je tím vyhlášené. A když na hrubici upozorním v komentáři, smažou mi ho cenzoři s odůvodněním, že komentář je mimo téma. 

• 1

#7719 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 142 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2018 - 8:58

... 3. osobu mnozneho cisla umi spravne vytvorit malokdo, casto se misto ni pouziva 3. osoba jednotneho cisla (protoze je to kratsi?). Moderni je pouziti prechodniku, ono to vypada ucene - ale to by je musel autor ovladat. O pouzivani patvaru a nespravnych cizich slov, kdy hovorici nema potuchy o spravnem vyznamu slova, ani nema smysl mluvit - holinky nebo hodinky, to je jedno, oboji se natahuje (nejoptimalnejsi, nacasovani "tajmingu", ...). Nekdy to muze byt i vtipne - nez si clovek uvedomi, ze to pouziva nekdo, kdo se slovem (mluvenym ci psanym) zivi.

• 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#7720 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2018 - 12:32

tak tohle mi vždycky dostane! A mám pocit, že bych  měla zjistit, je li to pravý nabo falešný. Někdo si vzpomněl od září? Ulítal by se člověk.

Kaple Panny Marie Lurdske SUSICE (GC74790) má nový log:

• Logoval: danyhledac
  • Typ logu: Found it
  • Datum: 9/29/2017
  • Umístění: Plzensky kraj, Czech Republic
  • Typ: Traditional Cache

Log:
dikeš

• 0

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Bing (1)