v nejlepším se má přestat. Jak je něčeho moc špatně se stíhá servis. Tady bylo v okolí pole neorané a krásná schovaná místa. Máme i keše daleko a je náročné se na ně jezdit dívat. Když si ale tady čtu, jak to lidi nebaví ani lognout, tak na co se snažit. Pro mě je odměna právě log. A každou chvíli mi něco vezme energii. Například vložený nádherný GC a opět bez zapsání zmizelý. Geocaching opravdu upadá.
Možná pár jedinců nebaví logování (ale to je opravdu menšina).
Určitě však nikdo neříká, že nebaví logování nás, co logujeme třeba se zpožděním. Jen pro to máme důvody. Naopak bych si troufl říct, že ty lidi často baví logování více než ty, co odešlou log přímo z mobilu s vyplněným TFTC, protože právě něchtějí logovat jen takhle!
Nemůžeš zevšeobecňovat, že hned všechny nebaví logovat z pár případů.
To, že (geocaching ne, ale společnost) upadá, tvrdili už staří Římané. Možná to tvrdili už staří neandrtálci.
Pro mě neupadá.
Ale já nepouštěl žádné GC, TB, ani to moc nesleduju, jen občas něco přenesu, když jich v keši je několik, tak si občas opíšu číslo toho, co se mi líbí. Sbíral jsem CWG, ale už rok se nemůžu dostat, abych si objednal další.
Takže mi zbývá to, s čím jsem začínal, hledání a luštění. Na začátku bylo všude všeho dost, vybíral jsem si kam půjdu dřív. Teď hledám, co kde vyběhne. Takže za mě je keší málo, většinou nemám co hledat, pokud nechci jet daleko.
Osobně si říkám, že dnes je keší až moc. To, že máš v okolí domova vše vylovené ještě neznamená, že keší není dost...
Když jedeš někam, kde jsi byl před více jak rokem nebo dvěma, tak těch kešek je tam tolik, že stejně je za den vylovit nestihneš...
Např. já osobně mám dnes v okolí 20-ti kilometrů celkem 95 keší neodlovených a v okolí 30-ti kilometrů dokonce 470 neodlovených keší. A to jsem do toho ještě nepočítal série (dalších skoro 150 keší). To odpovídá stavu, jako bys začínal koncem roku 2008, kdy bylo v okolí 30-ti km jen 438 kešk (a to jsem nepočítal v té době již archivované kešky). Kdybych počítal i se sériemi, odpovídal by stav ještě o rok později :-).
Takže že by bylo keší málo? Osobně by mi nevadilo, kdyby jich bylo i méně.