Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#7721 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 01 February 2018 - 12:38

Pro mě taky, ale těch lidí, který nelogujou, je naprostý minimum. A v tý záplavě logů o jedné větě (které tedy za odměnu už tak moc nepovažuju, protože je taková poněkud o ničem) se těch pár nelogujících kačerů naprosto ztratí.

A na co se snažit? Třeba abys ostatním kačerům udělala radost tou keší. Nebo ty keše děláš jen kvůli sobě?

(BTW pokud za odměnu považuješ log "TFTC", ".", "Odloveno s XY při putování po místě Z, dík za keš." apod., tak prosím první odstavec ignoruj)

to máš těžký, pro lidi, co mají rádi objevování krás i pro sebe. Tady nemáme v okruhu pár kilometrů stovky keší, tak to má ještě smysl. Jen to prvotní nadšení je pryč. Kdybych neměla auto, tak je servis problém. Už mi není málo let :-(

• 0

#7722 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 01 February 2018 - 16:07

Toho, kdo vymyslel slovo díkeš, bych to nechal opakovat pěkně nahlas dva týdny v kuse čtyři hodiny před spaním.

• 2

#7723 Gresaci

Gresaci

Romana

• Members
  • PipPipPip
  • 986 příspěvků(y)

Publikováno 01 February 2018 - 16:18

Lepší díkeš než TFTC.

• 1

#7724 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 01 February 2018 - 17:58

Toho, kdo vymyslel slovo díkeš, bych to nechal opakovat pěkně nahlas dva týdny v kuse čtyři hodiny před spaním.

díkeš nevadí, ale to datum. Bez milosti mažu, příště si to rozmyslí

• -19

#7725 Bubo_CZ

Bubo_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 582 příspěvků(y)

Publikováno 01 February 2018 - 18:27

Co je s ním?

• 0

#7726 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1781 příspěvků(y)

Publikováno 01 February 2018 - 19:07

• Logoval: danyhledac
  • Typ logu: Found it
  • Datum: 9/29/2017

Co je s ním?

To je jednoduché — vadí ji, že je to datum příliš staré. Jája má bohužel zvláštní představy — kdo si nezapisuje logy, ten keše vykrádá (hlavně TB a GC), kdo loguje s větším časovým odstupem, ten podvádí apod.

„Líbí“ se mi, že tady moralizuje a pak z ní vypadne, že maže logy, jenom proto, že se jí nelíbí. Aniž by zkontrolovala, jestli v keši dotyčný zapsaný je, nebo ne. „Zajímavý“ přístup.

• 6
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#7727 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4201 příspěvků(y)

Publikováno 01 February 2018 - 19:41

tak tohle mi vždycky dostane! A mám pocit, že bych  měla zjistit, je li to pravý nabo falešný. Někdo si vzpomněl od září? Ulítal by se člověk.

Kaple Panny Marie Lurdske SUSICE (GC74790) má nový log:

• Logoval: danyhledac
  • Typ logu: Found it
  • Datum: 9/29/2017
  • Umístění: Plzensky kraj, Czech Republic
  • Typ: Traditional Cache

Log:
dikeš

Trochu se bojím, abys nebrala to, co teď napíšu, jako můj osobní na tebe. Jediné co si myslím je, že na tohle nemáš právo. 

Podle toho co píšeš, ti opožděné chování vadí (možná tě uráží, nevím proč). Měla bys však pochopit, že podobné logování neznamená, že dotyčný podvádí. Je to stejné, jako když se otisky prstů ocitnou na zbrani, která někoho zabila. Taky to neznamená, že ten dotyčný někoho zabil. Mohl tu zbraň držet předtím. Stejně tak ten dotyčný mohl zalogovat poctivě a mohl mít hned několik důvodů proč zalogoval později (zapomněl zalogovat danou keš, neměl čas logovat, loguje opožděně atp.). Samozřejmě by měl logovat každý co nejdříve, aby dával zpětnou vazbu autorům keší. Ale nikde není napsané, že se musí logovat ten den. A za to jsem rád!

Geokešing je hra. Má pár pravidel. Najít keš, zalogovat. S tím, že to ostatní je "to navíc" a samozřejmě ideální je to, aby si každý sám i keš našel, vyluštil, zalogoval co nejdříve dlouhým logem vlastní rukou.

Jenže řekni rovnou, bavilo by tě, kdyby naše hra byla svázaná spoustou pravidel (např. že každou keš musíš vypočítat sám a bez pomoci, musíš zalogovat ještě ten den atp.). Mě tedy ne. Já osobně už sám skoro nelovím (lovím s rodinou) a z terénu neloguji, takže mi pak doma zalogování trvá déle (i proto, že mám rodinu a nemůžu se věnovat jenom geokešingu).

• 11

#7728 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4201 příspěvků(y)

Publikováno 01 February 2018 - 19:56

PS.: Nemusíš přece letět mu kontrolovat log hned. Až tam příště pojedeš keš zkontrolovat, tak zkontroluj všechny logy a uvidíš... Pokud tam mít log nebude, tak budeš moct v klidu ten log oprávněně smazat.

• 4

#7729 TamTenTom

TamTenTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 01 February 2018 - 21:12

Blby ale je, kdyz se ti ten logbook ztrati. Pak mas jako owner casovou mezeru, do ktery se ti dodatecne muze zalogovat celej svet a nic s tim nenadelas. Duha vec, rozpity zapisy a razitka. Jestli to chces resit, tak radsi co nejdriv.
  • 1

#7730 Jazzlinka

Jazzlinka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 348 příspěvků(y)

Publikováno 01 February 2018 - 21:23

Hmmm, takže se mohu těšit na smazání logu, jakmile se k němu přibližně za měsíc dostanu? 17. listopadu (respektive 19. listopadu) 2017 jsem odlovil autorčiny dvě keše GC6V427 a GC66910, jen na internetový zápis nebyl dosud čas, protože když člověk tráví v práci denně 12 a více hodin, doma už není na administrativu kolem keší čas ani příliš chuť. Pak ve volných chvílích se člověk frontou postupně prokousává. Já opravdu nemám problém si na 90 % keší i později vzpomenout.

Co koukám, pro některé zcestně smýšlející ownery lepší psát hned TFTC, aby byli spokojení a nepřidělávali zbytečně práci.

• 10

#7731 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 01 February 2018 - 22:03

To je jednoduché — vadí ji, že je to datum příliš staré. Jája má bohužel zvláštní představy — kdo si nezapisuje logy, ten keše vykrádá (hlavně TB a GC), kdo loguje s větším časovým odstupem, ten podvádí apod.

„Líbí“ se mi, že tady moralizuje a pak z ní vypadne, že maže logy, jenom proto, že se jí nelíbí. Aniž by zkontrolovala, jestli v keši dotyčný zapsaný je, nebo ne. „Zajímavý“ přístup

pardon, Jája má jen den blbec a samozřejmě, že to napřed zkontroluju, jen co se uzdravím. Faktem ale zůstane, že si dotyční rozhodně myslí, že na to zatím zapomenu. Což je možný. Ono jim to často vychází. Pokud tedy rovnou zas někdo nenechá napršet do krabičky.

• -1

#7732 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 01 February 2018 - 22:06

Hmmm, takže se mohu těšit na smazání logu, jakmile se k němu přibližně za měsíc dostanu? 17. listopadu (respektive 19. listopadu) 2017 jsem odlovil autorčiny dvě keše GC6V427 a GC66910, jen na internetový zápis nebyl dosud čas, protože když člověk tráví v práci denně 12 a více hodin, doma už není na administrativu kolem keší čas ani příliš chuť. Pak ve volných chvílích se člověk frontou postupně prokousává. Já opravdu nemám problém si na 90 % keší i později vzpomenout.

Co koukám, pro některé zcestně smýšlející ownery lepší psát hned TFTC, aby byli spokojení a nepřidělávali zbytečně práci.

Jelikož v poslední době mi nová práce ukrojila podstatnou část z mého volného času a toulkám mimo domov se nehodlám věnovat méně, došlo u mě k výraznému útlumu v logování. Aktuálně mám oproti číslu na geocaching.com k 8/10/2017 nalezeno celkem 20597 keší.

Nepřekoukla jsem se! Gratuluju k vynikající paměti!

• -3

#7733 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 01 February 2018 - 22:22

Pokud chces fakt s plnou paradou kontrolovat logy, tak si logbook nafot. Pak jsi v pohode. Zaloguje nekdo po pul roce protoze sazi na to ze to nikdo nedohleda, ze logbook je mezitim vymenenej, ztracenej atd? Kouknes do archivu, zkontrolujes z fotek, mazes, ani nemusis nikam chodit. Ztratil se logbook? Zadnej problem, mas nafocenej. Akorat tohle predpoklada udrzovat logbook v luxusnim stavu se sekvencnim logovanim aby se v nem dalo vyznat. Zadny motaky a podobny sracky. Pekne poradnej notes. U min navstevovanejch kesi to neni problem, ale nesmi to bejt pruchodak s tisicovkou logu za rok.

• 5

#7734 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5458 příspěvků(y)

Publikováno 01 February 2018 - 22:24

pardon, Jája má jen den blbec a samozřejmě, že to napřed zkontroluju, jen co se uzdravím. Faktem ale zůstane, že si dotyční rozhodně myslí, že na to zatím zapomenu. Což je možný. Ono jim to často vychází. Pokud tedy rovnou zas někdo nenechá napršet do krabičky.

Kdyby ses mu rovnou koukla do statistiky, tak zjistíš, že je to sváteční lovec a nějaká jedna keš navíc by mu ani nestála za to. A že je škoda času se mu věnovat.

• 2

#7735 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2745 příspěvků(y)

Publikováno 01 February 2018 - 22:53

Ach jo. Mám geodepresi z geodepresivního koutku, protože po přečtení si člověk říká, že co kačer to podvodník. Ale když vychladne hlava a začnu kontrolovat logbooky, tak tam ty logy  v naprosté většině jsou (alespoň tady u nás na Klatovsku). Takže ownere, dvakrát měř a jednou řež.

A pozdní log na GC.com  není důvod ke smazání logu.

• 10

#7736 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1982 příspěvků(y)

Publikováno 01 February 2018 - 23:33

... pozdní log na GC.com  není důvod ke smazání logu.

A kdyby byl, měl bych dnes naloveno tak 400 keší, který jsem logoval opravdu ihned :D

• 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#7737 Bubo_CZ

Bubo_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 582 příspěvků(y)

Publikováno 01 February 2018 - 23:52

Jelikož v poslední době mi nová práce ukrojila podstatnou část z mého volného času a toulkám mimo domov se nehodlám věnovat méně, došlo u mě k výraznému útlumu v logování. Aktuálně mám oproti číslu na geocaching.com k 8/10/2017 nalezeno celkem 20597 keší.

Nepřekoukla jsem se! Gratuluju k vynikající paměti!

Asi nerozumím řeči tvého kmene.

• 7

#7738 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4201 příspěvků(y)

Publikováno 02 February 2018 - 7:30

Neměla bys hned posuzovat všechny, že chtějí podvádět. Zkus se dívat na svět s presumpcí neviny. Možných vysvětlení, proč logoval poctivě a takto je hodně. Proč si vybrat zrovna tu pesimistickou variantu. Neříkám to nakonec neprověřit, ale nestresovat se tím, že všichni jsou podvodníci. Zkus vidět sklenici plnou a ne poloprázdnou. Podívej se na to z pohledu druhého člověka, jaké mohl mít důvody k takovému jednání?

Pokud budeš mít kamaráda, a budeš na něm hned vidět každou mouchu, a nebudeš mu důvěřovat a hned si budeš myslet, že tě chtěl podvádět, moc dlouho vám to kamarádství taky nevydrží.

Obecně je tento přístup lepší pro celý život.

I když je to těžké aplikovat a samotnému mi tyto poučky poslední týden taky moc nešly aplikovat, když jsem viděl, co se děje... Ale minimálně pokud nemám důkazy, snažím se postupovat podle tohoto.

• 5

#7739 SvenWiersen

SvenWiersen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 02 February 2018 - 8:06

Neveril bych, ze je tema opozdenyho logovani tak zajimavy, ze nad nim vydrzime(-te) takhle dlouho...

• 0

#7740 jardavera

jardavera

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 343 příspěvků(y)

Publikováno 02 February 2018 - 9:02

Neveril bych, ze je tema opozdenyho logovani tak zajimavy, ze nad nim vydrzime(-te) takhle dlouho...

Nyní očekávám vyhrocenou diskuzi na téma "Je lepší logovat tužkou či kuličkovým perem?"

• 4

Co nevidím, nahmatám . . .

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama