Nejlépe vlastní krví a notářsky ověřit .
Geodepresivní koutek III
Publikováno 02 February 2018 - 9:25
Asi nerozumím řeči tvého kmene.
To tady skoro nikdo...
Publikováno 02 February 2018 - 9:26
O tom to myslim vzniklo a docela chapu, ze to muze byt naser pro ownera. O to vetsi, o co je kes propracovanejsi.
Publikováno 02 February 2018 - 9:53
pardon, Jája má jen den blbec
Jen aby to nebyla součást nějaké dlouhodobé šňůry!
Víš, Jájo, mně je celkem jedno, jak si kdo loguje cizí keše. Ale pokud tady někdo vystupuje s názory, že všichni, kdo nelogují nálezy na webu, vykrádají keše, ti, kteří se logují se zpožděním, jsou podvodníci apod., tak se ze zvědavosti podívám, jak funguje v geocachingu on. A protože jsem měl po ruce pouze mobil, dal jsem jednoduše do vyhledávače frázi „Jaja a Paja site:geocaching.com“ a strýček Google je pěkná sfiňa, protože jako první mi nabídl tento log:
jaja a paja found Unknown Cache Zkaza vesmirne lode
Saturday, 23 April 2016 Moravskoslezsky kraj, Czech Republic
16:39
Dnes jsme ještě využili docela hezkého počasí a vydali se na malý špacírek.Vzali jsme to až ke studánce Na točně a pak zpátky přes Hory. Našlapali jsme asi 7 km.
Pak jsme se přesunuli blíže k místu přistání. Procházku jsme plánoval den předem a nebyl čas na luštění, takže se přiznám, že jsem vytipoval lokalitu a keš našel BF. Zespodu nebylo jasné, která to je, ale z vrchu už ano. Nejdříve jsem slanil sám a potom cvičně ještě malá neteř.
Za zábavu uděluji "bludišťáka".
TFTC
V něm mě zaujala věta: „Procházku jsme plánoval den předem a nebyl čas na luštění, takže se přiznám, že jsem vytipoval lokalitu a keš našel BF.“ Tak jsem se podíval na listing příslušné keše GC3DT6X. A zjistil jsem, že je ownerem deklarovaná s obtížností 2 a luštěním tak na 5 — 10 minut z postele těsně po probuzení na displeji mobilního telefonu. Tak mi ta věta o tom, jak nebyl čas na luštění, přišla najednou hrozně směšná.
A pokud bych přijal tvůj styl uvažování a argumentace, tak bych k tomu podotknul, že ačkoliv existuje skupina lidí, kteří BF opravdu používají, tak v dosti případech se za kecy o BF schovávají právě finálkáři. A pokud někdo zmiňuje použití BF u keše, která se dá vyluštit za pár minut z hlavy kdekoliv, tak je to podezření na finálkaření ještě silnější (neboť mám dojem, že poctivé BF vyžaduje mnohem více času a domácí přípravy, než těch 10 minut).
Než se začneš urážet a ohrazovat a hrozit tím, že nebudeš zakládat další keše, zamysli se nejdřív, prosím, nad tím, jestli moje argumentace v předchozím textu není podobná tvým výrokům na adresu těch, co logují se zpožděním, nebo těch, co nemají potřebu logovat na webu vůbec. Jak chutná vlastní medicína?
OPRAVA A OMLUVA:
Beru zpět a omlouvám se Jáje. Jak mě upozornil phrkt, interpunkce je ještě větší sfiňa než Google. Jedná se o jiný nick. Abych nedělal zbytečné zmatky, původní text nechávám a pouze ho škrtám. To, co jsem napsal, sice na uvedený log platí, ale netýká se to Jájy, která tady vystupuje pod nickem „turist“.
Tento příspěvek byl upraven od mh.mail: 02 February 2018 - 10:21
Publikováno 02 February 2018 - 10:04
Já taky loguju se zpožděním dnů až týdnů. Rodina, práce, jsou asi nejdůležitější důvody. A nikdy by mě nenapadlo, že to bude někdo řešit. Tak na sebe ještě napráskám, že loguju barevnou fixkou a občas dost škrábu, takže chudák owner, který si mě chce odkontrolovat.
A slovo "díkeš" je strašný, zní hrozně a příjde mi, že je to ekvivalent "naprostonevímcosemnapsat,poděkovatjeprýslušnost,alemusísetovejítdopětipísmen,jinaknatokašlu,protožemilogovánízavícnestojí".
Publikováno 02 February 2018 - 10:05
Jen aby to nebyla součást nějaké dlouhodobé šňůry!
Víš, Jájo, mně je celkem jedno, jak si kdo loguje cizí keše. Ale pokud tady někdo vystupuje s názory, že všichni, kdo nelogují nálezy na webu, vykrádají keše, ti, kteří se logují se zpožděním, jsou podvodníci apod., tak se ze zvědavosti podívám, jak funguje v geocachingu on. A protože jsem měl po ruce pouze mobil, dal jsem jednoduše do vyhledávače frázi „Jaja a Paja site:geocaching.com“ a strýček Google je pěkná sfiňa, protože jako první mi nabídl tento log:
V něm mě zaujala věta: „Procházku jsme plánoval den předem a nebyl čas na luštění, takže se přiznám, že jsem vytipoval lokalitu a keš našel BF.“ Tak jsem se podíval na listing příslušné keše GC3DT6X. A zjistil jsem, že je ownerem deklarovaná s obtížností 2 a luštěním tak na 5 — 10 minut z postele těsně po probuzení na displeji mobilního telefonu. Tak mi ta věta o tom, jak nebyl čas na luštění, přišla najednou hrozně směšná.
A pokud bych přijal tvůj styl uvažování a argumentace, tak bych k tomu podotknul, že ačkoliv existuje skupina lidí, kteří BF opravdu používají, tak v dosti případech se za kecy o BF schovávají právě finálkáři. A pokud někdo zmiňuje použití BF u keše, která se dá vyluštit za pár minut z hlavy kdekoliv, tak je to podezření na finálkaření ještě silnější (neboť mám dojem, že poctivé BF vyžaduje mnohem více času a domácí přípravy, než těch 10 minut).
Než se začneš urážet a ohrazovat a hrozit tím, že nebudeš zakládat další keše, zamysli se nejdřív, prosím, nad tím, jestli moje argumentace v předchozím textu není podobná tvým výrokům na adresu těch, co logují se zpožděním, nebo těch, co nemají potřebu logovat na webu vůbec. Jak chutná vlastní medicína?
Vzhledem k tomu, že Jáju od vidění znám, tak podle fotek tebou nalezený log patří někomu jinému.
Interpunkce je sviňa, správný nick je : Jaja a Pája
Sorry jako...
Publikováno 02 February 2018 - 10:22
Vzhledem k tomu, že Jáju od vidění znám, tak podle fotek tebou nalezený log patří někomu jinému.
Interpunkce je sviňa, správný nick je : Jaja a Pája
Sorry jako...
Máš pravdu. Tímto se Jáje omlouvám a to, co jsem napsal, na ni neplatí.
Publikováno 02 February 2018 - 13:12
děkuji kolegovi phrkt, že se mi zastal :-)
Přesvědčila jsem se, že jakékoliv upozorňování na nešvary nemá jiný výsledek, než jen ten, že bere energii tomu kdo to dělá. Možná trochu osvěty z pohledu ownera nezaškodilo a tak snad nebylo docela nadarmo, i když jsem nesla kůži na trh. Už jsem to udělala s podobným výsledkem v místní komunitě, kde jsem dopadla podobně a tam jsem překládala důkazy osobně odchozené po keších. Takže jak je vidět, jsem neponaučitelná. Prosím, neroztrhávejte moji obhajovací řeč na jednotlivé věty a hrajte si to tu jak chcete. Lovu bez logu Zdar!
Publikováno 02 February 2018 - 13:20
Promin, ale mas ponekud konfrontacni zpusob vyjadrovani a navic obcas zapomenes napsat nejakou dulezitou informaci (naposled o tom, ze mazes logy az po kontrole logbooku). Tezko se pak muzes divit vytkam. A nemyslim, ze dotcenost, kterou z tveho posledniho prispevku citim, je na miste.
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 02 February 2018 - 13:45
Jájo, tohle je diskuzní web. Určitě je dobré upozorňovat na nešvary. To, že někdo má jiný názor, než že se musí logovat okamžitě ten den, je snad normální.
Kromě toho mazat logy bezdůvodně je taky nešvar! Takže stejně oprávněně tě tu upozorňují na tento nešvar ostatní, pokud napíšeš, že smažeš log bez toho, že si to zkontroluješ. Takže se prosím neurážej, určitě tě tu nikdo nechce jen tak napadat. Jen tu rozebíráme věc i z našeho úhlu pohledu.
Tento příspěvek byl upraven od Roman_Jaromer: 02 February 2018 - 13:47
Publikováno 03 February 2018 - 14:26
A slovo "díkeš" je strašný, zní hrozně a příjde mi, že je to ekvivalent "naprostonevímcosemnapsat,poděkovatjeprýslušnost,alemusísetovejítdopětipísmen,jinaknatokašlu,protožemilogovánízavícnestojí".
Ale kdepak, já slovo díkeš hodnotím jako výborné oživení českého jazyka! Spojení Díky za keš je zbytečně dlouhé a přímo volá po zkrácení. Přece víme, že "Čas jsou body!" Proč se tedy opičit po angličtině s jejím TFTC.
Není to nic neobvyklého. V cizích jazycích je to, uznávám, běžnější. Např. politruk = političeskij rukovoditel', chozraščot - chozjajsvennyj raščot, politbyro - politické byro. I v češtině máme např. ČEDOK = Československá dopraví kancelář, motocykly JAWA (Janeček, Wanderer) atd. Také v překladu básně o Tlachapoudovi z Alenky v říši divů se můžeme dočíst: "Je svačvečer. Lysperní jezeleni se vírně vrtáčejí v mokřavě..." Svačvečer = čas mezi odpolední svačinou a večerem, lysperní = lysí a čiperní, jezeleni = napůl jezevci, napůl jeleni; žijí pod slunečními hodinami a živí se sýrem, vrtáčejí - otáčejí se jako vrták atd.
Pořád se mi to zdá lepší než třeba pojmy vápnodusík (umělé hnojivo) nebo uhlohydráty (glycidy, složité cukry).
Tento příspěvek byl upraven od ladislavappl: 03 February 2018 - 14:27
Publikováno 03 February 2018 - 15:23
Ale kdepak, já slovo díkeš hodnotím jako výborné oživení českého jazyka! Spojení Díky za keš je zbytečně dlouhé a přímo volá po zkrácení. Přece víme, že "Čas jsou body!" Proč se tedy opičit po angličtině s jejím TFTC.
Není to nic neobvyklého. V cizích jazycích je to, uznávám, běžnější. Např. politruk = političeskij rukovoditel', chozraščot - chozjajsvennyj raščot, politbyro - politické byro. I v češtině máme např. ČEDOK = Československá dopraví kancelář, motocykly JAWA (Janeček, Wanderer) atd. Také v překladu básně o Tlachapoudovi z Alenky v říši divů se můžeme dočíst: "Je svačvečer. Lysperní jezeleni se vírně vrtáčejí v mokřavě..." Svačvečer = čas mezi odpolední svačinou a večerem, lysperní = lysí a čiperní, jezeleni = napůl jezevci, napůl jeleni; žijí pod slunečními hodinami a živí se sýrem, vrtáčejí - otáčejí se jako vrták atd.
Pořád se mi to zdá lepší než třeba pojmy vápnodusík (umělé hnojivo) nebo uhlohydráty (glycidy, složité cukry).
hurá, depresivní koutek je na světě. Ale tohle přímo volá po radostném. Moc se mi to líbí
Publikováno 03 February 2018 - 15:26
Jájo, tohle je diskuzní web. Určitě je dobré upozorňovat na nešvary. To, že někdo má jiný názor, než že se musí logovat okamžitě ten den, je snad normální.
Kromě toho mazat logy bezdůvodně je taky nešvar! Takže stejně oprávněně tě tu upozorňují na tento nešvar ostatní, pokud napíšeš, že smažeš log bez toho, že si to zkontroluješ. Takže se prosím neurážej, určitě tě tu nikdo nechce jen tak napadat. Jen tu rozebíráme věc i z našeho úhlu pohledu.
venku je zima, pořád nejsem zdravá, tak se nudím. Místo na keše jen zírám na mapu a vůbec nejsem uražená. Možná jsem házela hrách na zeď a možná se něco přijme. diskuzi se meze nekladou
Publikováno 03 February 2018 - 17:24
Mně díkeš připomíná krleš od první chvíle co jsem to slovo viděla.
Což je vlastně taky zkratka, takže nejsem daleko od věci. Asi začnu psát do logů krleš.
Publikováno 03 February 2018 - 17:43
Mně díkeš připomíná krleš od první chvíle co jsem to slovo viděla.
Což je vlastně taky zkratka, takže nejsem daleko od věci. Asi začnu psát do logů krleš.
Výborně!!! Krleš je zkomolené Kyrie eleison, což znamená
Pane, smiluj se!
Třeba nad ownerem, který píše hrubky v listingu, zaměří keš o 30 metrů jinam nebo umístí krabku na nějaké nesmyslné místo...
Publikováno 03 February 2018 - 21:08
Publikováno 03 February 2018 - 21:14
Vsechny postupy lusteni si zapisuji do Geogetu.
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 03 February 2018 - 21:18
Vsechny postupy lusteni si zapisuji do Geogetu.
Někdy nepomáhá ani to.
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015, Hajastán 2016, Sakartvelo 2017, Azərbaycan 2018, Transilvania GeoQuest 10 (Alba Iulia 2018), Balt Cache Tour 2019, Expedice Nový Bor 2020, Go East! 2020, Dobytí jižního pólu 2020, Expedice Ísland 2021, Go East 2022, Go West 2022
Publikováno 03 February 2018 - 21:33
Proto jsem si začal k vyluštěným keškám psát i poznámky z luštění pro logování :-).
Publikováno 03 February 2018 - 21:40
Luštím si mysterky do zásoby. Nevím, jestli si pak budu pamatovat, jak to probíhalo, abych to mohl napsat do logu.
A záleží na tom? Stejně by se v logu nemělo ani naznačovat.
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů