Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#7781 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5883 příspěvků(y)

Publikováno 05 February 2018 - 23:36

já mám zase depku... vyrojili se začátečníci a jedna co se včera registrovala odlovila za den 17 keší(nebo je to maskovaný ON? , z toho některé dost odlehlé kam se musí pěšky a jednu stromovku na speciální vybavení. Také jsme začínali, ale takhle tedy ne. Psali jsme pořádné logy a rozepisovali se i o terénu a cestě. Ale napsat 17x supér... to nedám!

Je to takové igelitní :-)

• 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!

#7782 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4201 příspěvků(y)

Publikováno 06 February 2018 - 7:42

já mám zase depku... vyrojili se začátečníci a jedna co se včera registrovala odlovila za den 17 keší(nebo je to maskovaný ON? , z toho některé dost odlehlé kam se musí pěšky a jednu stromovku na speciální vybavení. Také jsme začínali, ale takhle tedy ne. Psali jsme pořádné logy a rozepisovali se i o terénu a cestě. Ale napsat 17x supér... to nedám!

Klid, neber život vážně, stejně z něj nevyvázneme živí :-).

Promiň, to mě teď vytanulo na mysli, když vidím, jak si všechno hrozně bereš.

Nestresuj se tím, co třeba ani nemusí být tak, jak si myslíš... Ta dotyčná mohla ty kešky najít s nějakým zkušeným kačerem (nevím, neviděl jsem její logy, ale je to možné, mnoho lidí takto začíná). Nebo - jak už jsem psal výše zalogovala keše s datem logování, místo s datem návštěvy keše. Nemusí to být hned podvod, může to být jen omyl. A neměli bychom odsuzovat někoho za něco, co ani třeba neudělal (mě osobně vadí obviňování bez důkazů)

Tady na fóru toho moc nezměníš. Pokud chceš něco změnit, napiš té dotyčné, že jí gratuluješ jako začátečníkovi k 17-ti nálezům. Log že je však poděkování autorovi keše a že je dobré se v něm trochu rozepsat (viz. třeba odkaz na kartičky ČAGeo sem http://www.cageo.cz/...pro-web-06.jpg): . A můžeš napsat, jestli náhodou nemá třeba chybu v datech, pokud se nedají ty keše stihnout za jeden den. Že se keše logují s dnem, kdy byly odloveny v terénu, ne s dnem, kdy je člověk zalogoval na Internetu.

Pokud to napíšeš jen zde na fóru, dotyčná (ý) se nedozví, že má logovat jinak. Lepší je zapálit sirku, než nadávat na tmu...

Taky občas píšu třeba lidem, co si event zalogují jindy, než je jeho datum, že zalogují WA po eventu, když evidentně chtěli zalogovat Attended a další věci. Osvěty není nikdy dost.

• 11

#7783 SvenWiersen

SvenWiersen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 06 February 2018 - 8:25

Je to takové igelitní :-)

Pozor na ty cizi termity, aby se ti to jednou nevratilo jako buzerant!

• 9

#7784 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8814 příspěvků(y)

Publikováno 06 February 2018 - 9:54

Pozor na ty cizi termity, aby se ti to jednou nevratilo jako buzerant!

...a neskončilo to katastrálním fiakrem.

• 0

#7785 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 06 February 2018 - 12:02

Klid, neber život vážně, stejně z něj nevyvázneme živí :-).

Promiň, to mě teď vytanulo na mysli, když vidím, jak si všechno hrozně bereš.

Nestresuj se tím, co třeba ani nemusí být tak, jak si myslíš... Ta dotyčná mohla ty kešky najít s nějakým zkušeným kačerem (nevím, neviděl jsem její logy, ale je to možné, mnoho lidí takto začíná). Nebo - jak už jsem psal výše zalogovala keše s datem logování, místo s datem návštěvy keše. Nemusí to být hned podvod, může to být jen omyl. A neměli bychom odsuzovat někoho za něco, co ani třeba neudělal (mě osobně vadí obviňování bez důkazů)

Tady na fóru toho moc nezměníš. Pokud chceš něco změnit, napiš té dotyčné, že jí gratuluješ jako začátečníkovi k 17-ti nálezům. Log že je však poděkování autorovi keše a že je dobré se v něm trochu rozepsat (viz. třeba odkaz na kartičky ČAGeo sem http://www.cageo.cz/...pro-web-06.jpg): . A můžeš napsat, jestli náhodou nemá třeba chybu v datech, pokud se nedají ty keše stihnout za jeden den. Že se keše logují s dnem, kdy byly odloveny v terénu, ne s dnem, kdy je člověk zalogoval na Internetu.

Pokud to napíšeš jen zde na fóru, dotyčná (ý) se nedozví, že má logovat jinak. Lepší je zapálit sirku, než nadávat na tmu...

Taky občas píšu třeba lidem, co si event zalogují jindy, než je jeho datum, že zalogují WA po eventu, když evidentně chtěli zalogovat Attended a další věci. Osvěty není nikdy dost.

To máš pravdu, beru geocaching vážně stejně jako spoustu dalších věcí. A jsem háklivá na svoje keše. A tak po divném logu o jednom slově mám pokaždé silné nutkání vážit cestu a PODÍVAT SE, JESTLI JE KRABIČKA V POŘÁDKU A SCHOVANÁ .Navíc, když v ní byl TB, jestli tam ještě je, nebo už ne. Protože ani to se nedozvím. Proto už žádnou další keš radši nevyrobím i kdybych přišla na supr místo, kam bych zas musela běhat. Pája mi říká, Houner by se musel zbláznit... nebo všechno postupně archivuje. No a neni to škoda? Mě to totiž strašně moc bavilo. Měla jsem stejný nápad, pogratulovala jsem té kačerce, jenže oni na nic neragují.

• -3

#7786 None

None

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1288 příspěvků(y)

Publikováno 06 February 2018 - 12:35

To máš pravdu, beru geocaching vážně stejně jako spoustu dalších věcí. A jsem háklivá na svoje keše. A tak po divném logu o jednom slově mám pokaždé silné nutkání vážit cestu a PODÍVAT SE, JESTLI JE KRABIČKA V POŘÁDKU A SCHOVANÁ .Navíc, když v ní byl TB, jestli tam ještě je, nebo už ne. Protože ani to se nedozvím. Proto už žádnou další keš radši nevyrobím i kdybych přišla na supr místo, kam bych zas musela běhat. Pája mi říká, Houner by se musel zbláznit... nebo všechno postupně archivuje. No a neni to škoda? Mě to totiž strašně moc bavilo. Měla jsem stejný nápad, pogratulovala jsem té kačerce, jenže oni na nic neragují.

Mám výbornýho psychoanalytika, ten Tě dá hohromady i když budeš "na šrot".

:-)

• 6

#7787 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4201 příspěvků(y)

Publikováno 06 February 2018 - 12:57

Trošku si říkám, jak jsi dokázala přežít v tomhle světě...

Kdybych bral vážně vše, co se mi nelíbí a to hlavně v tom, co není hra, co se děje mezi lidmi, jak jsou na sebe zlí, jak se nenávidí, lžou, podvádějí a přitom mají úspěch a bohatnou a poctiví lidé jsou na tom bití, zblázním se už 100x. Raději se snažím vidět to v tom lepším světle. Své kešky dělám pro ty, co je rádi najdou. Ti, kteří napíšou "Díkeš" mě trochu zamrzí, ale neberu to tragicky. Taky poděkování. Člověk se musí radovat i z mála...

Dvě mé kešky se kradly tak, že jsem je obnovoval víc jak 20x s tím, že je občas našlo jen pár lidí. Měl vyhrát ten, který nám kazil hru, nebo ti, kteří kešky hledají. Vždy jsem tam zajel znovu, aby ten dotyčný mizera nevyhrál. Nakonec jsem kešky předělal na mysterky a v té formě docela drží...

Při tvém přístupu bych už deset let geokešing vůbec nedělal :-).

Podívej, najdi si v tom tu radost. I v tom zakládání a udržování keší. Nemá přece cenu se užírat tím, že zrovna někdo nenapíše log, jaký si přeješ ty, protože zrovna není psavý typ. Každý jsme jiný a měla bys to tak brát. Nechtěl bych mít povinnost u každého logu psát 100 znaků atp.

• 15

#7788 Toulavej Hypnos

Toulavej Hypnos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 97 příspěvků(y)

Publikováno 06 February 2018 - 13:13

... Nechtěl bych mít povinnost u každého logu psát 100 znaků atp.

Nehledě k tomu, že by potom skoro všechny logy byly o počasí a o tom, co měl ten člověk ten den k jídlu, kolikrát byl na záchodě a podobně.
  • 3

#7789 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1781 příspěvků(y)

Publikováno 06 February 2018 - 14:53

Toulavej Hypnos:

Však ono už to tak pomalu je. Dnes je doba prefabrikátů a platí to i pro geocaching — prefabrikované keše (PWT kde stovky keší jedna jako druhá), prefabrikované logy ze šablony (bez ohledu na jejich délku).

Pokud owner vytvoří prefabrikovanou keš, ať na ní klidně má prefabrikované logy, nemůže očekávat nic lepšího. Naštvou prefabrikované logy u keší, se kterými si owner vyhrál. Ti lidi kolikrát ani nevědí, co vlastně odlovili. A nejhorší na tom je, že je jim to úplně jedno.

• 3
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#7790 Toulavej Hypnos

Toulavej Hypnos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 97 příspěvků(y)

Publikováno 06 February 2018 - 15:11

Tak pod to se klidně podepíšu. Je pravda, že proti některým skalním hráčům jsem relativní nováček, ale tebou popisovaný nešvar jsem zaregistroval na spoustě keší. Člověk nemusí být owner aby si pomyslel něco o ..., když čte univerzální log na keši, kterou luští doma i v terénu několik dní. I z toho je poznat, kdo se prošel jen pro finálku, kterou dostal od kamaráda a nebo z finálek.
  • 2

#7791 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 06 February 2018 - 16:23

Trošku si říkám, jak jsi dokázala přežít v tomhle světě...

Kdybych bral vážně vše, co se mi nelíbí a to hlavně v tom, co není hra, co se děje mezi lidmi, jak jsou na sebe zlí, jak se nenávidí, lžou, podvádějí a přitom mají úspěch a bohatnou a poctiví lidé jsou na tom bití, zblázním se už 100x. Raději se snažím vidět to v tom lepším světle. Své kešky dělám pro ty, co je rádi najdou. Ti, kteří napíšou "Díkeš" mě trochu zamrzí, ale neberu to tragicky. Taky poděkování. Člověk se musí radovat i z mála...

Dvě mé kešky se kradly tak, že jsem je obnovoval víc jak 20x s tím, že je občas našlo jen pár lidí. Měl vyhrát ten, který nám kazil hru, nebo ti, kteří kešky hledají. Vždy jsem tam zajel znovu, aby ten dotyčný mizera nevyhrál. Nakonec jsem kešky předělal na mysterky a v té formě docela drží...

Podívej, najdi si v tom tu radost. I v tom zakládání a udržování keší. Nemá přece cenu se užírat tím, že zrovna někdo nenapíše log, jaký si přeješ ty, protože zrovna není psavý typ. Každý jsme jiný a měla bys to tak brát. Nechtěl bych mít povinnost u každého logu psát 100 znaků atp.

nepotřebuju dlouhé soupisy za celý den. Máš můj obdiv za tu vytrvalost opravovat keš, se kterou si dal někdo práci jí krást. Mohlo by se říct, že to dělal mudla, to ale vyvrací fakt, že mysterku nikdo nebere. Mám alergii na křiváky a zloděje, přesto přežívám.

• 0

#7792 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 06 February 2018 - 16:28

Mám výbornýho psychoanalytika, ten Tě dá hohromady i když budeš "na šrot".

:-)

dík, časem využiju :) :angry: :blink:

• 0

#7793 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 07 February 2018 - 21:16

Moje řeč! Člověk by se měl radovat z maličkostí. Když někdo napíše TFTC nebo Díkeš, a pořádně zavře krabičku, tak jsem rád. Hezký log ovšem potěší - ovšem pokud nevynechá tři listy v logbooku....

Jsou ale i horší věci, např. co ukazuji na fotce:

Přiložené miniatury

• 061022_161844.jpg

Tento příspěvek byl upraven od ladislavappl: 07 February 2018 - 21:18

• 1
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).

#7794 Gresaci

Gresaci

Romana

• Members
  • PipPipPip
  • 986 příspěvků(y)

Publikováno 08 February 2018 - 19:56

Tak Terezka https://coord.info/GC14WV8 je ani ne dva měsíce ztracená a nějaký chytrák na ni dal hned NA.  :angry:   

• 0

#7795 panzerstepan

panzerstepan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1562 příspěvků(y)

Publikováno 08 February 2018 - 20:15

DanielKotmel..... boze. Posledni dobou slysim to jmeno ze vsech stran. A v dobrem jeste ani jednou .
  • -1

#7796 RADMI1411

RADMI1411

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 81 příspěvků(y)

Publikováno 08 February 2018 - 21:06

Tak Terezky by byla velká škoda. Je to sice jedna z mála keší, které mám v Praze odlovené, ale i tak. Je to legenda. Snad k tomu nedojde.

• 1

#7797 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2411 příspěvků(y)

Publikováno 08 February 2018 - 21:52

DanielKotmel..... boze. Posledni dobou slysim to jmeno ze vsech stran. A v dobrem jeste ani jednou .

Nápodobně. Způsobem odlovů je přirovnáván k Joneovi. Jinak Terezku odlovenou mám a ruku na srdce, nijak mě nezaujala. 

• 1

#7798 Gresaci

Gresaci

Romana

• Members
  • PipPipPip
  • 986 příspěvků(y)

Publikováno 08 February 2018 - 23:12

Ono jde spíš o to, že je to dost stará krabička a patří k nejnavštěvovanějším. Nevím, zda to ještě platí, ale byla po Karlově mostě na druhém místě. A ruku na srdce, Karlův most je obyčejná filmovka v pilíři. Ale prostě obě krabičky patří k legendám GC. 

• 4

#7799 Bubo_CZ

Bubo_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 582 příspěvků(y)

Publikováno 09 February 2018 - 0:29

Tak Terezka https://coord.info/GC14WV8 je ani ne dva měsíce ztracená a nějaký chytrák na ni dal hned NA.  :angry:   

Ještě ke všemu cucák, který očividně loví "poctivě"...snad z toho vyroste.

Nedávno jsem si psala s člověkem, který dal NA na Prague Tribute, jestli mu to za to stálo. To, že nebude archivovaná mi bylo jasné.

Strašně mu vadilo, že musel zaplatit vstupné, i když o něm dopředu určitě věděl. Ten bod tam mohl nechat.

• 0

#7800 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1263 příspěvků(y)

Publikováno 09 February 2018 - 5:46

No, doufejme že owner zareaguje. Vzhledem k tomu, že on sàm poslal takto před časem pár moc pěkných krabic u nás na dálku do archivu, koukal jsem mu na profil. Aktuálně má na dost svých krabicích varování od revírníka kvůli nečinnosti....
  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama