Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#8141 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8815 příspěvků(y)

Publikováno 28 March 2018 - 7:22

To je druhá možnost, kterou jsem nechtěl zmiňovat. Taky by bylo možné u nás přejít na dolar, jako Černá Hora přešla na marku a pak na euro, bez jakékoli souvislosti s Německem a eurozónou.

Nebo přejít na norskou korunu? Spousta našich politiků pochází z Osla.

Tento příspěvek byl upraven od mpik: 28 March 2018 - 10:30

• 2

#8142 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 28 March 2018 - 13:37

Navrhuji založit virtuální měnu geocoin.

Těžila by se v mysterkách D4 a vyšších...

• 1
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).

#8143 nalano

nalano

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 637 příspěvků(y)

Publikováno 28 March 2018 - 15:08

....
Nebo přejít na norskou korunu? Spousta našich politiků pochází z Osla.

Myslím, ze nějaký politik je určitě zLoun, semtam je někdo zRudný.
  • 0

#8144 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4201 příspěvků(y)

Publikováno 28 March 2018 - 15:22

Navrhuji založit virtuální měnu geocoin.

Těžila by se v mysterkách D4 a vyšších...

To by nesměl GS tolerovat finální weby. Díky tomu by nastala hned hrozná inflace... Každý by měl geocoinů co by chtěl :-).

• 1

#8145 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2747 příspěvků(y)

Publikováno 28 March 2018 - 17:36

Určitě je taky někdo zLosiný a ze Zlína :) .

• 0

#8146 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1787 příspěvků(y)

Publikováno 28 March 2018 - 17:49

A Kladňáky aby lupou pohledal. ;)

• 0

#8147 SvenWiersen

SvenWiersen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 28 March 2018 - 22:46

Majitelé chorvatských penzionů zase přepočetli po zavedení eura kurs zajímavým poměrem 1 DM = 1 €  :D . Jinak se omlouvám, vůbec jsem nepochopil, co se tu pár posledních stránek řeší. Smím si ještě nakoupit třeba na Aliexpresu, aby mne zdejší dušíni neumlátili Modrým životem?

Na nakup na Aliexpresu pozor! To je znak "cinofilie", odtud jen krucek k rusofilii a nevim, jak na to reaguji dusini, ale prazsti kavarnici by te mohli utlouct novinama ;-)

• 4

#8148 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8815 příspěvků(y)

Publikováno 29 March 2018 - 6:06

Tak to pozor i na nákupy v jiČíně.

• 7

#8149 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4201 příspěvků(y)

Publikováno 29 March 2018 - 7:25

Nevím nevím, abychom se tu nepoprali... Kavárníky bych nevytahoval.

Podle jednoho člověka, bych byl označen taky za pražského kavárníka, i když v Praze se vyskytuji jednou za rok, do kaváren nechodím a papírové noviny nečtu :-).

• 0

#8150 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1982 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2018 - 7:58

Problém je v tom, že stahuje keše aniž by se jednalo o oficiální aplikaci. Tím porušuje podmínky, který každý odsouhlasil při registraci (prohlížení webu pomocí robota) a teoreticky může hrozit až ban (i když nikoho, kdo by dostal neznám...).

A když aplikaci použijeme kompletně offline tak to ale každýmu může bejt úplně volný. Stále taky nechápu jaký je rozdíl v tom když si otevřu kešku "na mobilu v Chromu" nebo "na mobilu v c:geo". Přístup je naprosto stejný jen to má jiný graf.vystup.

Používám občas c:geo, mám v něm offline mapy a stažená PQ. Na web GC tak ani nesáhnu. Takže žádný podmínky neporušuju.
  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#8151 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8815 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2018 - 9:51

Tuto otázku řešil už pan Weasley. Že je zakázáno mít auto, které létá, ale není zakázáno mít auto, které může létat.

Já osobně si myslím, že je úplně jedno, v čem to prohlížím. Můžu si klidně napsat svůj vlastní prohlížeč, jádra prohlížečů jsou součástí programových knihoven. Proti odsouhlaseným podmínkám je jen strojové procházení stránek a těžení informací z nich.

• 0

#8152 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1787 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2018 - 11:12

A když aplikaci použijeme kompletně offline tak to ale každýmu může bejt úplně volný.

Pokud si doma strojově stáhneš stovky stránek, abys mohl být v terénu offline, tak to právě úplně volný být nemusí. Servery na zátěž podobného typu nemusí být stavěné.

• 0

#8153 PaJa-trb

PaJa-trb

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 68 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2018 - 15:24

Servery na zátěž podobného typu nemusí být stavěné.

Asi tak jako když v neděli začnou všichni logoval a GC se nedá použít :-)

Jinak jsem dlouholetý a spokojený uživatel C:geo. A kdyby ofiko aplikace od GC dosahovala alespoň polovic kvalit a funkcí c:geo nebo jiných app, tak ji možná začne pár lidí používat. Za mě je to totální nouzovka, navíc s Google mapami, kde nic není.
  • 0

#8154 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2411 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2018 - 16:51

Co potřebného k nalezení keše aplikaci od GC chybí?  ;)  Mimochodem vedle google map má i OSM mapy. 

• 0

#8155 (SOS)

(SOS)

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 48 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2018 - 17:32

Používal bych originální aplikaci, ale ta aplikace mi nedovolí jít na kešky s ,,vyšší úrovní".
  • 0

#8156 bejcci

bejcci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2018 - 20:06

Co potřebného k nalezení keše aplikaci od GC chybí?  ;)  Mimochodem vedle google map má i OSM mapy. 

K nalezení keše jí nechybí nic. Ale uživatelský komfort a mnohé funkce jiných aplikací velmi postrádá. Třeba si chceš poznamenat k trasovému bodu multiny zjištěnou indicii. Nejde to. Offline mapy? Tak, jak to umí jiné aplikace, ani náhodou. Neříkám, že je to špatná aplikace, ale ty ostatní jsou mnohem lepší. Je to stejné jako s autem. Na přepravu z místa A do místa B ti stačí obyčejné auto, co má volant, motor, čtyři kola, atd.. Jenomže když za stejnou cenu můžeš mít auto, co má navíc automatickou klimatizaci, tempomat, parkovací senzory, polohovatelná sedadla, apod. tak prostě vezmeš to druhé. Jsme PM, takže je mi zcela jedno, jestli c:geo (které mi prostě nejvíce vyhovuje) nestahuje data přes oficiální API. 

• 0

#8157 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2411 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2018 - 20:15

Chápu. V tom, že jsou lepší aplikace máš pravdu. Já jen, že kolikrát čtu nářky nejen tady, co všechno aplikace neumí a není to pravda.

Jinak offline mapy mě fungují na pohodu. U každé multiny je osobní poznámka, kterou lze využít k zaznamenání indicií, takže v tom nevidím také problém.

• 0

#8158 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8815 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2018 - 21:02

K trasovému bodu nejde napsat poznámka? Jde.

Největší nevýhodou Geogetu je to, že je to z principu aplikace na PC, takže v terénu ji nepoužiješ. Můžeš ale v terénu použít její databázi v Adrake, dělat si poznámky tam, stahovat nové keše a pak to přenést nazpět. To nedělám a neumím, spíš můj starý systém to neumí, brzy ale přejdu na nové windows (a děsím se toho).

Offline mapy? Když jsem na PC, nepotřebuju je. Ani jsem nezkoušel, zda to jde. Když už chci odtud na mapu, používám plugin, který toho ale umí hodně.

Takže jistou nevýhodou zůstává to, že je postavená trochu jinak, než jiné programy a člověk se s tím musí naučit dělat. A pak že díky obrovské konfigurovatelnosti exportů, statistik, filtrů,... musí člověk nastavit vše tak, jak to chce. Ale obrovskou výhodou je, že to LZE nastavit podle sebe.

• 0

#8159 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1982 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2018 - 23:41

Pokud si doma strojově stáhneš stovky stránek, abys mohl být v terénu offline, tak to právě úplně volný být nemusí. Servery na zátěž podobného typu nemusí být stavěné.

Ale já psal o tom, že používám PQ data. Jsem PM. O žádným procházení stránek nebyla řeč. Aplikace funguje tak, jak s ní pracuje uživatel. Pokud s ní pracuje v offline režimu tak může bejt každýmu jedno jesi použije c:geo, adrake, Locus nebo janevimcoještě...
  • 6

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#8160 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2747 příspěvků(y)

Publikováno 01 April 2018 - 7:10

A co ti kačeři, co "nutně potřebují" mít neustále v Geogetu staženou databázi celé republiky a přilehlé půlky geovesmíru ? Ti servery nezatěžují? API je úplně bez nároků na jejich výkon?

Ona bude jako vždy pravda někde uprostřed...

• 0

12 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 12 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama