Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#8161 (SOS)

(SOS)

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 48 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2018 - 8:03

Jasně, ale pokud člověk chce jen hledat kešky, tak u originální aplikace narazí na tento problém:

95ca9303-9360-4a80-b76d-b50b5d72af5e.pngc1f5be8d-af49-4663-8547-82a73e97ddaa.png

A proto hráči kteří začínají s Geocachingem, tak se už od začátku začnou zajímat o jiné aplikace...

A nebo si zaplatí za něco o čem nevědí jestli je to bude bavit?

Tak proto já používám c:geo, ani né tak kvůli dopňkovým funkcím.

Ahoj

• 1

#8162 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2018 - 8:32

Mimochodem, kdyz uz jsme u toho, co je spatneho na c:geo? Nekdo mi ji v zacatku poradil jako dobrou appku, tak.jsem si ji stahla, a obsac pouzivam, i kdyz lovim prevazne s garminem. Ale nekdy je potreba dohledat v terenu nejake podrobnosti, a na to je dobra.

my lovíme pořád s c:geo, je tam úplně všechno a dopodrobna. Myslím, že nic nechybí ke štěstí, ani to prémium :-)

• 0

#8163 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2018 - 8:35

Jasně, ale pokud člověk chce jen hledat kešky, tak u originální aplikace narazí na tento problém:

95ca9303-9360-4a80-b76d-b50b5d72af5e.pngc1f5be8d-af49-4663-8547-82a73e97ddaa.png

A proto hráči kteří začínají s Geocachingem, tak se už od začátku začnou zajímat o jiné aplikace...

A nebo si zaplatí za něco o čem nevědí jestli je to bude bavit?

Tak proto já používám c:geo, ani né tak kvůli dopňkovým funkcím.

Ahoj

co to je? Jednou jsme se sešli se známými, kteří začínali. Tvrdili nám, že pokud si nezaplatí, nic neuvidí. Pořád jsme nevěděli o čem mluví... aha, tak to je ono, pěkný fígl jak z lidí tahat peníze!!!!

• 1

#8164 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2018 - 8:49

Hurááá, máme konečně odlovené Kroniky hrádků u Rokycan.Mezi Strašicemi a Medovým Újezdem.GC6DNZJ  My jsme si je nazvali "Bota" že dělají tvar boty. Už jsme se na ni chystali dost dávno, máme poněkud dál od domova, ale stojí  za cestu, nádherně udělaná lesní  série s kouzelnými listingy. Tip na výlet do Plzeňského kraje :-) zítra bude hezky.

Další tip je Dolanská série Koráb, paluba a podbalubí.GC4ZEFF Nic krásnějšího celou cestu jsem neviděla. Doporučuji 

Tento příspěvek byl upraven od turist: 01 duben 2018 - 8:57

• 1

#8165 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2018 - 9:05

Včera jsem byl svědkem veselé situace: Jeli jsme s dcerou autobusem MHD a najednou se zvedli dva maníci, vytáhli odznaky a začali kontrolovat jízdenky. Na následující zastávce vystoupili, protože chytili dva mladé lidi (kluka a holku) bez jízdenky. Spolu s nimi se ovšem z autobusu vyvalilo dalších asi pět lidí, kteří si všimli, že jsou ve voze revizoři, a radši zamířili k metru pěšky, vysmátí jako sluníčka, jaké měli štěstí.

Teda řeknu vám, ta revize jízdenek je pěknej fígl, jak tahat z lidí peníze. Přitom jezdit MHD se dá bez problémů na černo. Prostě jenom nastoupíš a jedeš.

Překvapilo mě, kolik těch černých pasažerů bylo. A to je ještě možné, že v zadní části (jednalo se o kloubový vůz a kontrolovat začali v přední části) byli další, kteří si ničeho nevšimli, nebo se rozhodli v klidu počkat, jak to dopadne.
Jak byste chtěli od takto fungujících lidí, aby si kupovali nějaké PM? Oni ani kolikrát nechápou, co se po nich žádá. A ty, kteří platí, považují spíš za hlupáky, protože to přece jde i bez toho.
  • 1
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#8166 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2018 - 9:18

Jednou jsme se sešli se známými, kteří začínali. Tvrdili nám, že pokud si nezaplatí, nic neuvidí.

Kapitální békovina. Já jsem začínal půl roku taky jako BM (a myslím, z většina z nás) a lovil jsem všechno - tradičky, mysterky, multinky, wheriga, bez omezení (mimo PM keší, to dá rozum). Jen to holt chtělo vždycky předtím trochu domácí prípravy - najít si doma na mapě keše, které mě zajímají, vytisknout si listingy, nebo si opsat souřadnice a hinty na papír a mohlo se vyrazit. Dnes v době, kdy má každý v mobilu hafo dat a pět a půl palcový displej, není problém si v prohližeči takřka online zobrazit mapu s okolními kešemi přímo ze stránek gc.com, a tam i BM vidí kromě PM všechno. Holt ten komfort není takový, ale alespoň ušetříte drakonických 800 Kč ročně.

Tento příspěvek byl upraven od mh.mail: 01 duben 2018 - 9:18

• 6

#8167 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2018 - 9:26

Kapitální békovina. Já jsem začínal půl roku taky jako BM (a myslím, z většina z nás) a lovil jsem všechno - tradičky, mysterky, multinky, wheriga, bez omezení (mimo PM keší, to dá rozum). Jen to holt chtělo vždycky předtím trochu domácí prípravy - najít si doma na mapě keše, které mě zajímají, vytisknout si listingy, nebo si opsat souřadnice a hinty na papír a mohlo se vyrazit. Dnes v době, kdy má každý v mobilu hafo dat a pět a půl palcový displej, není problém si v prohližeči takřka online zobrazit mapu s okolními kešemi přímo ze stránek gc.com, a tam i BM vidí kromě PM všechno. Holt ten komfort není takový, ale alespoň ušetříte drakonických 800 Kč ročně.

nevím, který komfort máš na mysli, nic si neopisujeme, jen si doma tu přípravu uděláme stažením keší a nepotřebuju cestou ani zapnout data,když je zapnu, vidím i ty nestažené stejně. Jediné je, že nemůžeme nahlédnout do keší PM. To nám ale nevadí. Jde se do nich i zalogovat ,když se náhodou nějaká najde.

• 1

#8168 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2018 - 9:28

Včera jsem byl svědkem veselé situace: Jeli jsme s dcerou autobusem MHD a najednou se zvedli dva maníci, vytáhli odznaky a začali kontrolovat jízdenky. Na následující zastávce vystoupili, protože chytili dva mladé lidi (kluka a holku) bez jízdenky. Spolu s nimi se ovšem z autobusu vyvalilo dalších asi pět lidí, kteří si všimli, že jsou ve voze revizoři, a radši zamířili k metru pěšky, vysmátí jako sluníčka, jaké měli štěstí.

Teda řeknu vám, ta revize jízdenek je pěknej fígl, jak tahat z lidí peníze. Přitom jezdit MHD se dá bez problémů na černo. Prostě jenom nastoupíš a jedeš.

Překvapilo mě, kolik těch černých pasažerů bylo. A to je ještě možné, že v zadní části (jednalo se o kloubový vůz a kontrolovat začali v přední části) byli další, kteří si ničeho nevšimli, nebo se rozhodli v klidu počkat, jak to dopadne.
Jak byste chtěli od takto fungujících lidí, aby si kupovali nějaké PM? Oni ani kolikrát nechápou, co se po nich žádá. A ty, kteří platí, považují spíš za hlupáky, protože to přece jde i bez toho.

jak můžeš černé pasažéry srovnávat s cachery, co nepotřebují mít PM? Jakživ jsem nejela na černo. Je to na každém, jak hru hraje. I aplikaci si můžeš vybrat.

• 3

#8169 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2018 - 9:38

jak můžeš černé pasažéry srovnávat s cachery, co nepotřebují mít PM? Jakživ jsem nejela na černo. Je to na každém, jak hru hraje. I aplikaci si můžeš vybrat.

V citovaném příspěvku píšu o tom, že ti lidi ani nechápou, co se po nich chce. Jsi přesně ten případ. Rozborů na toto téma tu už bylo moc, do dalšího zbytečného kolečka se pouštět nehodlám. Jezdi si dál vesele na černo s c:geo, bát se nemusíš, v tomhle autobuse revizoři nechodí.
  • 1

#8170 Sven Gumby

Sven Gumby

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 324 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2018 - 9:46

Hezký, černý pasažer. Ale.

Jako BM jsem na webu neviděl PM keše, měl k dispozici pouze velmi základní statistiky, žádné notifikace a podobně. Dobrá, takové jsou podmínky, nezaplatím, mám omezení. To je fér. A pak si otevřu aplikaci v mobilu a najednou keše, které na webu normálně vidím, jsou nedostupné (tuším tři tradiční keše denně?). Dobře, i takhle můžou, ale zároveň ve mě vyvolali pocit, že ze mně dělají vola. Výsledkem bylo, že jsem našel c:geo a docela si na něj zvykl.

Po nějakém čase jsem si koupil PM (proč ne, baví mě to, ať z toho provozovatel něco má). A, vědom si toho, že jsem doposud "kradl" data, jsem zkusil i jinou aplikaci, a:drake. Dojem z ní byl, že jde o mocnou aplikaci pro správu databáze. Já ovšem nechci spravovat databázi, chci hledat kešky.

Brzy jsem tady viděl, jak se někdo klidně rozčiluje, jak ho Groundspeak děsně škrtí, jak si teď přes API může stáhnout směšných dva tisíce keší denně. Aha, v takovém případě klidně budu svou stovkou keší měsíčně bourat servery a ani se nezardím.

Takže si platím PM, porušuju podmínky, jsem si toho vědom a jsem s tím srovnaný.

• 5

#8171 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2018 - 10:02

Kapitální békovina. Já jsem začínal půl roku taky jako BM (a myslím, z většina z nás) a lovil jsem všechno - tradičky, mysterky, multinky, wheriga, bez omezení (mimo PM keší, to dá rozum). Jen to holt chtělo vždycky předtím trochu domácí prípravy

Jenže řeč je o oficiální aplikaci, ne o domácí přípravě. Někdo, kdo si stáhne aplikaci a založí účet přímo tam, tak ani netuší, že nějaké stránky existují. A předpokládám, že ani s domácí přípravou do oficiální aplikace ty keše nedostane. Oficiální aplikace tak evidentně působí jako demoverze něčeho, co se plně spustí po zaplacení.

• 2

#8172 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2018 - 10:30

Když jsem začínal, nejen že nebyla oficiální aplikace, ale nebyla téměř žádná. Existoval Handy Geocaching a prakticky nepoužitelné Locify. A lidi přesto keškovali. Jak to, proboha, dělali?
  • 7

#8173 miki6

miki6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 773 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2018 - 11:19

Na stažení keší existoval např. výbornej skrýšotlač, brácha na hledání používal  HTC Polaris s windows mobile 6 a programem OzyExplorerCE, já šel cestou Symbianu s aplikací SmartComGPS.

• 0

#8174 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2018 - 12:28

Skrýšotlač byl stejný případ jako c:geo - porušoval podmínky užívání, se kterými každý z nás při registraci souhlasil.
  • 2

#8175 miki6

miki6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 773 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2018 - 13:07

No a co? Ptal jsi se, jak to lidi dělali.
  • 0

#8176 Sven Gumby

Sven Gumby

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 324 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2018 - 13:31

Dobrá, ještě jinak.

Různé vyznamné firmy prodávající Internet nás utahují na tom, jak nezávisle na zařízení budeme s jejich účtem mít k dispozici pořád totéž, Stejná data, stejné obrázky, stejné záložky v prohlížeči, přejdeme od jednoho zařízení k druhému a pokračujeme tam, kde jsme na prvním skončili.

A náhle jedna firma na jednom zařízení (stejný účet, stejné místo na Zemi, stejný čas) v jedné aplikaci zobrazí něco jiného než v druhé.

Může, samozřejmě, na její podmínky přistupujeme dobrovolně. Ale měla by počítat se značnou mírou nepochopení.

• 1

#8177 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2018 - 15:14

co to je? Jednou jsme se sešli se známými, kteří začínali. Tvrdili nám, že pokud si nezaplatí, nic neuvidí. Pořád jsme nevěděli o čem mluví... aha, tak to je ono, pěkný fígl jak z lidí tahat peníze!!!!

Považuji tak nějak za logické a to kdekoliv , že platící mají jisté výhody před těmi co neplatí. Nevidím na tom vůbec nic špatného.

• 1

#8178 Toulavej Hypnos

Toulavej Hypnos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 97 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2018 - 18:42

Řekl bych, že narážka byla na info na fotce: keš má obtížnost nebo terén větší než 2, zaplať, aby ses na ni mohl podívat. To asi nebylo o rozdílu BM/PM, ale o silném omezení pro ty co neplatí v oficiální aplikaci oproti prohlížení na pc.
  • 2

#8179 Tramontanela

Tramontanela

Member

• Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2018 - 18:42

Zajímalo by mně čím c:geo porušuje pravidla
  • 0

#8180 seedcorp

seedcorp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 664 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2018 - 18:43

Chm, když jsem zacínal já, tak na stránkách geocaching.cz bylo magické tlačítko stáhnout keše a hnedle jsem měl všechny keše v republice v jednom souboru stažené... to dnes nejde... :( Nebo snad Haha? :)

• 1

9 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 9 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama