Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#8181 Tramontanela

Tramontanela

Member

• Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2018 - 19:47

Kontrolní otázka aneb přiznání je polehčující okolnost použili jste někdy stránky finálních keší?
  • 0

#8182 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2018 - 20:00

V citovaném příspěvku píšu o tom, že ti lidi ani nechápou, co se po nich chce. Jsi přesně ten případ. Rozborů na toto téma tu už bylo moc, do dalšího zbytečného kolečka se pouštět nehodlám. Jezdi si dál vesele na černo s c:geo, bát se nemusíš, v tomhle autobuse revizoři nechodí.

není nelegální a kdo nemyslí ať platí !

• -6

#8183 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2018 - 20:06

Skrýšotlač byl stejný případ jako c:geo - porušoval podmínky užívání, se kterými každý z nás při registraci souhlasil.

jaké podmínky porušuje C-geo?

• 0

#8184 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2018 - 20:27

není nelegální a kdo nemyslí ať platí !

A na tohle jsi přišla jak? Můžeš to vysvětlit?
  • 1

#8185 mysakf

mysakf

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 288 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2018 - 21:11

Uvítal bych zrušení neplaceného členství. Jen měsíční trial zdarma pro každého a dost. Přestaly by takovéhle dohady a třeba by už konečně bylo dost peněz na dořešení roky neřešených problémů.
  • -1
Vložený obrázek

#8186 panzerstepan

panzerstepan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 562 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2018 - 21:50

Uvítal bych zrušení neplaceného členství. Jen měsíční trial zdarma pro každého a dost. Přestaly by takovéhle dohady a třeba by už konečně bylo dost peněz na dořešení roky neřešených problémů.

Tak by se deset lidi slozilo na jeden ucet. Co deset, sto lidi, treba a ti by si logovali doma v geogetu. A uvolnilo by se spousta mista. Urcite by to stalo za pokus. Urcite by se to zajimave odvijelo.
  • 0

#8187 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2018 - 22:09

jaké podmínky porušuje C-geo?

Pokud ho používáš online tak c:geo v podstatě prochází strojově stránky, vyzobává z nich informace a ty pak samo načte. Jenže to je v ToU Groundspeakem zakázané. Pokud si stáhneš PQ (tedy jako PM) a to načteš do c:geo tak neporušíš vůbec nic. Teda pokud pak zas online nezaloguješ z c:gea. Podmínky viz například:

RESTRICTIONS:

You agree not to:

Use any robot, spider, scraper or other automated means to access our services for any purpose without our express written permission.

Frame our websites or any portion of our sites on another website or mobile application without our written permission.

Take any action that imposes, or may impose in our sole discretion an unreasonable or disproportionately large load on our infrastructure.

Tento příspěvek byl upraven od mr3ska: 01 duben 2018 - 22:17

• 3

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#8188 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2018 - 22:14

To je teda pěkná kravina.

To bych se pak na to asi úplně vykašlal a našel si jinou zábavu, kdybychom všichni v rodině museli platit PM členství...

Do geokešingu jsem krom těch několika tisíc, co jsem už dal za PM členství (teď jsem dokonce pár měsíců jen BM, i když zase si asi na rok to PM ještě koupím), dal už několik tisíc i za schránky atp. a za údržbu a zakládání keší (nepočítám do toho samotnou cestu atp.). Pokud GS profituje z práce autorů keší a ještě by chtěl, aby všichni museli platit, to by se mi už zdálo hodně přes čáru. Už takhle mi přijde těch 60 dolarů za to, co poskytuje až moc, když spoustu práce dělají dobrovolníci ZDARMA pro KOMUNITU.

• 9

#8189 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2018 - 22:15

Zajímalo by mně čím c:geo porušuje pravidla

Programove parsuje webove stranky, z nich vybira data a pracuje s nimi. Nejedna se tedy o "jiny browser", jak se tu nekteri snazi namluvit. Kdyby to byl browser, tak zpracuje HTML, CSS a javascript a zobrazi stranku tak, jako ostatni browsery.

Na druhou stranu je pravda, ze v pripadech, kdy do nej pouze nacpou GPX (PQ) a nepouzivaji online pristup, pak c:geo zadna paravidla asi neporusuje.

• 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#8190 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2018 - 22:26

Pokud jo používáš online tak c:geo v podstatě prochází strojově stránky, vyzobává z nich informace a ty pak samo načte. Jenže to je v ToU Groundspeakem zakázané. Pokud si stáhneš PQ (tedy jako PM) a to načteš do c:geo tak neporušíš vůbec nic. Teda pokud pak zas online nezaloguješ z c:gea. Podmínky viz například:

RESTRICTIONS:

You agree not to:

Use any robot, spider, scraper or other automated means to access our services for any purpose without our express written permission.

Frame our websites or any portion of our sites on another website or mobile application without our written permission.

Take any action that imposes, or may impose in our sole discretion an unreasonable or disproportionately large load on our infrastructure.

Tak předpokládám, že on-line zalogování z c-gea je pro server méně náročnější než doma nalezení stránky s keškou, která obsahuje několik MB dat a pak kliknutí na odkaz Zalogovat. Nevím tedy, jak cgeo pracuje (nepoužíval jsem a neznám ho tedy), ale co vím, dá se ze znalosti kódu keše vytvořit odkaz pro otevření stránky pro zalogování kam se dá vložit 1 log při odesílání logu. Jaký je rozdíl oproti otevření v prohlížeči, kde je to v pořádku? Je snad jedno, jak se na logovací stránku dostanu. Proto bych logování v případě, že stáhnu PQ a používám jinak off-line neodsuzoval.

Jediný problém je v tom, že cgeo stahuje keše přes parsování stránek, což je to hromadné automatické stahování dat. Lovit kešky se dá v mobilu teoreticky i přes prohlížeč a webovou stránku. To je pak naprosto čistá varianta. Jen trochu nepraktická.

• 0

#8191 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2018 - 22:38

A kravina je i to, že by bylo na léta neřešené problémy. To je o přístupu... GS se snaží jako každá firma dosáhnout co největšího zisku. Z toho, co jsem za ta léta viděl se jeho zástupci nesnaží hledat co a jak by bylo dobré opravit, ale to jak vylepšit marketingové strategie (rozuměj změnit stránky, přidat suvenýry atp.), aby to bylo líbivější a natáhli více lidí. Ty hlavní chyby zalátají, těch drobných si člověk všimne později a bohužel s nimi už nic neudělá, protože vývojáři na ně kašlou (nač je opravovat, pokud se chcete dostat k datům o nejrozšířenějším systému keší, musíte se s tím prostě smířit).

A to se s penězi podle mě nezmění. Na kraviny mají peněz dost (viz liga přátel, suvenýry na každou blbost atp.). Tyhle věci  jim musí dát hodně práce a hodně peněz. Kdyby je dali na opravu chyb, musely by ty chyby být už dávno pryč.

Kdyby na ty chyby nekašlali, tak proč mi mapa stále nejde docela často rozklikávat? Řeší se to tu už roky:-(

Tento příspěvek byl upraven od Roman_Jaromer: 01 duben 2018 - 22:39

• 4

#8192 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2018 - 23:39

Programove parsuje webove stranky, z nich vybira data a pracuje s nimi.

Tak potom ty podmínky porušují i různé opičí skripty (včetně GCLH).

• 0

#8193 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2018 - 0:17

Ano.
  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#8194 mysakf

mysakf

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 288 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2018 - 6:52

A kravina je i to, že by bylo na léta neřešené problémy. To je o přístupu...

Nemyslím si. Geocaching patří mezi nejlevnější způsoby trávení volného času. Neřekl bych, že kešuji hodně nebo často a přesto moje náklady na PM tvoří méně než 1% vynaložených nákladů v době kdy kešuji. Jaký je důvod aby to měl někdo za nula?

Hraji teď hru kde je jen 7 dní trial, žádné neplacené členství. Dřív stálo měsíční! předplatné 10 USD, loni zdražili na 15. Loni překročili 1 milion předplatitelů a rostou. Rychlé reakce na novinky, neustálý rozvoj. Podobný potenciál vidím i v naší komunitě, ale obávám se, že ho nikdo nevyužije. Souhlasím s tebou Romane, že je to o přístupu. A tak je důležité aby tvůrce hry byl pozitivně motivován k vylepšováni a bohužel nic lepšího než peníze za tím účelem nemáme.
  • -1
Vložený obrázek

#8195 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2018 - 9:22

Jenže ten Tebou zmiňovaný vývoj se jaksi neděje. Opravy chyb víceméně nikde a ani jsem si nevšiml, že by se nějak víc naslouchalo komunitě která hru v podstatě sama vytváří aby na ni jiný mohl vydělat.

Ale supr, že se na webu změnil symbol FP na srdíčko a že jsou nový ikonky v mapě. A ještě k tomu přibude novej vzhled web.rozhraní kterej mi teda přijde s mnohem menší užitnou hodnotou. Ale je pravda, že se změnou ikonek na mapě už se mi keše otvírají líp než předtím, kdy to každou chvíli nešlo.
  • 2

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#8196 None

None

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 288 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2018 - 9:44

Já si myslím, že povinné placené členství dává smysl. Začaly by se opět v keškách objevovat coiny a CWG. Třetina lidí by se se na to vybodla, zmizely by anonymní a účelové nicky. Samozřejmě by zmizela i část keší, ale je jich stejně tolik, že by si toho nikdo nepovšimnul.

Jenže ten Tebou zmiňovaný vývoj se jaksi neděje. Opravy chyb víceméně nikde a ani jsem si nevšiml, že by se nějak víc naslouchalo komunitě která hru v podstatě sama vytváří aby na ni jiný mohl vydělat.

Ale supr, že se na webu změnil symbol FP na srdíčko a že jsou nový ikonky v mapě. A ještě k tomu přibude novej vzhled web.rozhraní kterej mi teda přijde s mnohem menší užitnou hodnotou. Ale je pravda, že se změnou ikonek na mapě už se mi keše otvírají líp než předtím, kdy to každou chvíli nešlo.

Tady s tebou bezezbytku souhlasím. Ale v současné čistě spotřební společnosti i ty jejich stránky musí být cool a trendy, i když stojí za hov...no. Mě neuvěřitelně vytáčí, když si pustím platební portál k mému účto v bance a místo dat tam se tam na mě tlemí vysmátý ksichty, změna stálýho příkazu je schovaná v nějaké samoobsluze ..... Ale jsou trendy. Jinak v té kritice je dobré si uvědomit, že přes veškeré chyby jim to stále jede a po celém světě. Na rozdíl od našeho registru vozidel za stovky miliónů, nebo pražské tramvajenky za miliardy ......

• 4

#8197 mysakf

mysakf

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 288 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2018 - 14:40

No samozřejmě protože na zaplacení vývoje služeb nejsou prachy. Servery zatěžují neplatící možná víc jelikož mají větší důvod zrcadlit data. Zdá se mi, že už je bohužel pozdě radikálně změnit předplatné. Aspoň že je napadlo, že prodávat s 50% slevou nebyl dobrý nápad.
  • 0
Vložený obrázek

#8198 Bubo_CZ

Bubo_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 582 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2018 - 15:31

To je teda pěkná kravina.

To bych se pak na to asi úplně vykašlal a našel si jinou zábavu, kdybychom všichni v rodině museli platit PM členství...

Do geokešingu jsem krom těch několika tisíc, co jsem už dal za PM členství (teď jsem dokonce pár měsíců jen BM, i když zase si asi na rok to PM ještě koupím), dal už několik tisíc i za schránky atp. a za údržbu a zakládání keší (nepočítám do toho samotnou cestu atp.). Pokud GS profituje z práce autorů keší a ještě by chtěl, aby všichni museli platit, to by se mi už zdálo hodně přes čáru. Už takhle mi přijde těch 60 dolarů za to, co poskytuje až moc, když spoustu práce dělají dobrovolníci ZDARMA pro KOMUNITU.

Jenže platit členství je úplně normální věc, ať člověk dělá pro svou zábavu cokoli. 

• 2

#8199 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2018 - 15:34

Jenže platit členství je úplně normální věc, ať člověk dělá pro svou zábavu cokoli. 

Pokud by PM bylo povinne, tak by ale GS mel platit ownerum za jejich praci a material. Podelit se o zisk, bez nich by ta zabava nebyla.

Tento příspěvek byl upraven od DogVader: 02 duben 2018 - 15:35

• 2
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#8200 PaJa-trb

PaJa-trb

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 68 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2018 - 16:06

Pokud by PM bylo povinne, tak by ale GS mel platit ownerum za jejich praci a material. Podelit se o zisk, bez nich by ta zabava nebyla.

No když si uvědomím, že tvorba některých keší dokáže hravě smáznout i překonat, co se financí týká, jedno roční PM. Nepočítaje hromady hodin práce zadarmo ... 

A proti tomu brečí spousty kačerů, že PM je drahé. Chápu rodiny s dětmi, kde stačí jedno PM, ale znám hodně pracujících, kteří budou pořád někde škemrat o zaslání listingu, o zaslání notifikací, ... ale nějaké 2 koruny denně stranou nedají (to je raději prolijí v hospodě).

Na druhou stranu je jasné, že zavedení příspěvku za tvorbu keší by pak musel nějaký systém vyhodnocovat, kolik na keš přispět a tím povzbudit ownera. Zase nějaký kontrolní článek.

A pokud by se to dělalo paušálně, založíš keš, dostaneš nějaký obnos, to by bylo powertrailů ... fuj :-(

Takže ano bylo by správné odměnit ownery (třeba nějakou slevou na PM), ale dost pochybuji, že by to spravedlivě fungovalo.

• 5

10 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 10 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama