Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#8201 SvenWiersen

SvenWiersen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2018 - 17:23

Nechcete zase resit finalky, od vandalu poskozene kesky (nedavno mi nejaky slavny PM nafurt otevrel vymazlenou krabicku) a pitome logy?

Poslednich asi 10 stranek to tu vazne upada do hlubin dosud nevidanych. Nejdriv GS podvudek s USD = EUR a ted dokonce hadky o c:geo a ze by melo byt PM povinne. Ach jo, to se fakt neda cist.

• 7

#8202 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2018 - 18:50

A na tohle jsi přišla jak? Můžeš to vysvětlit?

k těmhle věcem se už nehodlám vyjadřovat. Je to každého věc, co dělá a jak. Mě jako ownerku jen štvou nepravosti při nalézání keší, věnuju jim  času víc než dost a nehodlám tady už nic hanlivého číst. Konec. tečka!

• -9

#8203 Tramontanela

Tramontanela

Member

• Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2018 - 20:15

No dávat mínusy to by Vám šlo, ale poradit něco konstruktivního to ne. A teď jen do mně.
  • 0

#8204 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1 263 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2018 - 20:27

No když po tom tak toužíš.....
Tak konstruktivní odpovědi jde dávat na konstruktivní otázku, a té jsem si nevšiml...
  • 7

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C

#8205 Bubo_CZ

Bubo_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 582 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2018 - 20:38

Pokud by PM bylo povinne, tak by ale GS mel platit ownerum za jejich praci a material. Podelit se o zisk, bez nich by ta zabava nebyla.

Je to jejich hra, jejich pravidla. My jsme pouze zúčastnění. Do hry vstupujeme s vědomím, jak se hraje.

Když se přihlásím např. do cyklistického oddílu, asi se potom nebudu divit, že si musím servis dělat sama, když s nimi jezdím. 

• 1

#8206 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2018 - 20:51

Jen se děsím toho, že se v Pravidlech GC jednou objeví věta "číst souřadnice z displeje navigace je pro účely geocachingu možné pouze s brýlemi Christian Dior", (tzn. nikoliv třeba z OKULy Nýrsko...)

• 0
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).

#8207 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2018 - 21:04

Nechcete zase resit finalky, od vandalu poskozene kesky (nedavno mi nejaky slavny PM nafurt otevrel vymazlenou krabicku) a pitome logy?

Poslednich asi 10 stranek to tu vazne upada do hlubin dosud nevidanych. Nejdriv GS podvudek s USD = EUR a ted dokonce hadky o c:geo a ze by melo byt PM povinne. Ach jo, to se fakt neda cist.

Deprese, že? :)

• 7

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#8208 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2018 - 21:21

k těmhle věcem se už nehodlám vyjadřovat. Je to každého věc, co dělá a jak. Mě jako ownerku jen štvou nepravosti při nalézání keší, věnuju jim času víc než dost a nehodlám tady už nic hanlivého číst. Konec. tečka!

A proč? Je to přece každého věc, co dělá a jak, ne?
  • 10
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#8209 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2018 - 21:28

No dávat mínusy to by Vám šlo, ale poradit něco konstruktivního to ne. A teď jen do mně.

Jakou konstruktivní radu by sis představoval? Na tento svůj dotaz?

Kontrolní otázka aneb přiznání je polehčující okolnost použili jste někdy stránky finálních keší?

Spíš než o radu, půjde o odpověď: Ne.

Spokojen?
  • -1

#8210 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2018 - 21:35

A pokud myslíš tenhle dotaz

Zajímalo by mně čím c:geo porušuje pravidla

tak jsi dostal minimálně dvě odpovědi přímo tady

Programove parsuje webove stranky, z nich vybira data a pracuje s nimi. Nejedna se tedy o "jiny browser", jak se tu nekteri snazi namluvit. Kdyby to byl browser, tak zpracuje HTML, CSS a javascript a zobrazi stranku tak, jako ostatni browsery.

Na druhou stranu je pravda, ze v pripadech, kdy do nej pouze nacpou GPX (PQ) a nepouzivaji online pristup, pak c:geo zadna paravidla asi neporusuje.

Pokud ho používáš online tak c:geo v podstatě prochází strojově stránky, vyzobává z nich informace a ty pak samo načte. Jenže to je v ToU Groundspeakem zakázané. Pokud si stáhneš PQ (tedy jako PM) a to načteš do c:geo tak neporušíš vůbec nic. Teda pokud pak zas online nezaloguješ z c:gea. Podmínky viz například:
RESTRICTIONS:
You agree not to:
Use any robot, spider, scraper or other automated means to access our services for any purpose without our express written permission.
Frame our websites or any portion of our sites on another website or mobile application without our written permission.
Take any action that imposes, or may impose in our sole discretion an unreasonable or disproportionately large load on our infrastructure.

Plus tuny podobných odpovědí na jiných místech na tomto fóru.
  • 0

#8211 panzerstepan

panzerstepan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 562 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2018 - 21:42

Tohle by snad uz mel byt spis georadostny koutek. Urcite spoustu lidem, stejne jako moji malickosti, pri cteni naskoci myslenka, ze lepsi je jit na kesky nez ta diskuze tady. Takze diky vsem diskutujicim. Uz se tesim ven
  • 4

#8212 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 127 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2018 - 22:22

Včera jsem byl v Bratislavě a rozdal tam do keší 5 TB, které jsem tam nadšeně vezl z Prahy. Nebyl potřeba ani den, aby mi dva z nich již byly grabnuty  :angry:

• 0

#8213 Gresaci

Gresaci

Romana

• Members
  • PipPipPip
  • 987 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2018 - 22:33

Tak díky té dnešní "funkčnosti" stránek loguju co log to nové přihlášení.

Teď jsem zalogovala vložení TB do krabičky, u sebe ho v inventáři už nemám a u něj je napsáno, že v krabičce je. Ale jeho vložení není vidět v logách a ani u keše v inventáři. Tak jsem zvědavá, zda se to zítra spraví nebo se virtuálně ztratil.  

• 0

#8214 DanielKotmel

DanielKotmel

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 106 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2018 - 22:45

Není se čemu divit, že GC pořád padá.. Jejich ajťáci pracují někde v garáži a přežívaj z peněz za PM...
  • 0

#8215 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2018 - 22:46

Je to jejich hra, jejich pravidla. My jsme pouze zúčastnění. Do hry vstupujeme s vědomím, jak se hraje.
Když se přihlásím např. do cyklistického oddílu, asi se potom nebudu divit, že si musím servis dělat sama, když s nimi jezdím.

Ale servisujes svoje kolo pro sebe. Owner servisuje kesky pro ostatni. Lepsi prirovnani ke kolu by bylo, ze si treba na geocaching servisujes navigaci. Ale pak by se tva pointa vytratila.
A samozrejme, souhlasim, ze vstupuji do hry s vedomim toho a toho. Ale bavili jsme se hypoteticky co by mohlo byt, kdyby GC byl jen pro PM.

Tento příspěvek byl upraven od DogVader: 02 duben 2018 - 22:48

• 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#8216 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2018 - 23:14

Pokud by PM bylo povinne, tak by ale GS mel platit ownerum za jejich praci a material. Podelit se o zisk, bez nich by ta zabava nebyla.

souhlasim, ze vstupuji do hry s vedomim toho a toho. Ale bavili jsme se hypoteticky co by mohlo byt, kdyby GC byl jen pro PM.

To je právě podle mě to zásadní nedorozumění. Vycházíš (a s tebou nemálo dalších) z chybného předpokladu, že owner poskytuje Groundspeaku svoje keše a ten by mu tedy měl za to dokonce platit, neb mu (spolu)vytváří jeho byznys.

Ve skutečnosti je to naopak. Groundspeak poskytuje ownerům svůj celosvětový systém, prostředí a své uživatele, aby prostřednictvím něj publikovali svoje keše, a ostatním, aby ty keše hledali. Nikdo ownerovi nebrání publikovat své keše jinde a jinak, třeba si vytvořit vlastní systém, dokonce ho může pojmenovat i geocaching, neboť to není chráněný název. Že si na podobných pokusech vylámali zuby i velcí hráči jako Garmin, nahrává spíš Groundspeaku - jeho systém je jednoznačně nejpopulárnější a nejspíš i nejlepší. A tohle je ten jejich byznys, za to platíš v rámci PM.

Takže jde o ten "ekosystém" a nikoliv o jednotlivé keše. Ty jsou stále "majetkem" svých ownerů a ti si s nimi můžou dělat v zásadě, co chtějí. GS si vyhrazuje jen pár pravidel, která musí splňovat, aby mohly být v jejich systému publikovány. To je pochopitelné, neboť GS tomu všemu propůjčuje svoje jméno. Podobně jako sponzorské firmy si taky diktují podnínky, za jakých budou ten sponzoring dělat.

Ano, teď zrovna jsou nějaké větší problémy s funkčností, ale kdy naposledy takové byly? Drtivou většinu času to jede bez problémů v režimu 24/7, a to celosvětově.
  • 12

#8217 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2018 - 0:49

k těmhle věcem se už nehodlám vyjadřovat. Je to každého věc, co dělá a jak. Mě jako ownerku jen štvou nepravosti při nalézání keší, věnuju jim  času víc než dost a nehodlám tady už nic hanlivého číst. Konec. tečka!

Na jednu stranu tě tedy štvou nepravosti při nalézání keší, ale na druhou stranu používáš zcela vědomě aplikaci, která porušuje podmínky hry, Tebou odsouhlasené. Protože přesně tohle "nepotřebuju cestou ani zapnout data,když je zapnu, vidím i ty nestažené stejně"  (tedy ten konec) je oním porušením podmínek ke kterému jsem vypsal ty detaily z webu hry. Tomu tedy nerozumím. 

Většinu času používám Oregona (poslední řada umí na wifi i sama zalogovat nalezené), ale to stejné PQ které si stáhnu jakožto PM, si narávám jak do Oregona tak do mobilu. Jeden nikdy neví, kdy se co semele. 

Na otázku ohledně C:Geo a jeho porušování podmínek jsem odpověděl. Jen tedy ne reakcí na Tvůj příspěvek, ale na příspěvek od turist.

Nemá cenu se dohadovat. C:Geo lze používat zcela offline, vyexportovat si z něj "poznámky z terénu" (alias fieldnotes) a ty následně použít na logování. Ve výchozím stavu a tak jak ho však většina lidí používá prostě podmínky porušuje. Stránky jednotlivých keší na geocaching.com je samozřejmě možno otevírat i klasicky v mobilním prohlížeči a na ně se na telefonu pomocí libovolné aplikace navigovat. To, jak je to pohodlné, je na každém jednotlivci.

Vzhledem k tomu, kolik telefonů jsem za posledních pár let díky geocachingu a cyklistice odepsal budu raději dál primárně používat Oregona, který sice není "onlajn" a data obsahuje jen ta, která do něj sám před cestou nahraju, ale snese podstatně hrubší zacházení než většina telefonů a voda nebo mráz jsou mu taky celkem jedno.

Tento příspěvek byl upraven od mr3ska: 03 duben 2018 - 0:50

• 3

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#8218 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 815 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2018 - 5:14

Už zase. Obchodní model, že základ je zadarmo a přidaná hodnota za poplatek v IT funguje. Nejen u GS, ale třeba i u antivirů. Ta zadarmo verze přitahuje lidi, bez kterých by to nefungovalo. A u Geocachingu to platí dvojnásob. BM členové hledají i zakládají, bez nich by se to vůbec nerozjelo, nebo by to usnulo. Jiná věc je výše poplatku, 30 dolarů je pro Američana pakatel, pro nás dost výrazná částka, ale třeba pro rozvojový svět je to likvidační. Ale při té možnosti zvolit si bydliště kdekoli by odstupňování vedlo k nejsilnější komunitě někde v Africe nebo Asii.

• 2

#8219 mysakf

mysakf

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 288 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2018 - 7:52

Tohle není IT, ale trávení volného času. Nevidím přínos pro organizátora hry od hráče který dlouhodobě využívá služeb a nic neplatí. V okamžiku kdy jiné "geocachingy" reálně nefungují, není důvod pro poskytování služeb zdarma. Geocaching tedy bojuje o peníze lidí s aktivitami typu návštěva hospody, pobyt u jezera, koncert ... Neslyšel jsem třeba, že by kino nabídlo vstupenku zdarma když slíbím, že si zacpu uši a budu se koukat na jedno oko. Prostě náklady na takového člověka by byly stejné stejné a na to, že si koupí před filmem popcorn bych nespoléhal, protože jak ho znám si spíš přinese housku v kapse. Pak by to možná dopadalo jako včera v Seatlu: neuklizené záchody a na klimazaci sálu ještě nebyly za těch 15 roků provozu peníze. Do takového kina nejspíš přestanou chodit ti kteří by tam byli ochotní utrácet nejvíc peněz.

• 0
Vložený obrázek

#8220 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 815 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2018 - 8:41

Nene. Geocaching těží z toho, že je o něj zájem. Že existuje komunita a že se tomu věnuje spousta lidí. Zpoplatněním by zanikl. Noví hráči by nepřibývali, nikdo nevyhodí 7 stovek jen aby si něco vyzkoušel. A Groundspeak neživí jen PM. Taky prodej trakovacích čísel (cena vysoká, náklady na samotné číslo nulové, jen implementace v systému) a všudypřítomná reklama. Je otázka, kolik by se mohlo platit a jaké výhody by měl platící. Ale tohle je věc Američanů, oni si z toho udělali podnik a oni nastavují obchodní podmínky. A zřejmě je nastavili celosvětově přijatelné, jinak by je už změnili.

Jak to funguje, je vidět na waymarkingu. Odštěpil se od Geocachingu, když už byl ve virtuálkách moc velký chaos (tuhle dobu nepamatuju), vývoj zaostal a neštěkne po tom ani pes. Existuje určitá komunita zakladačů, ale nikdo to neloguje. A to ani když je to poblíž keše. A je to stejná firma a stejné přihlášení, jako na GC. Že zdechnul Opencaching od Garminu, Munzee, Geospy, je vidět, že velikost členské základny je rozhodující, aby to vůbec začalo fungovat. Vím, že hodně lidí bude protestovat, že už je to hodně masové a že by to chtělo redukovat. Na to existuje jediná odpověď - pokud nechcete, tak to nedělejte.

A s tím kinem je to totéž. Chci se dívat na staré české filmy. Skoro nikde se nepromítají. Zájemci by byli, ale málo. Tak se to začalo na CD přidávat k časopisům a dnes je to na Youtube. Všechno s omezením, co do kvality. Kdo chce originál, musí si najít kino, kde to promítají a zaplatit vstupenku. A to nemluvím o pirátských kopiích, to je něco jiného.

• 3

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama