Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#8281 Evca.N

Evca.N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 707 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2018 - 6:45

Tak a mám depresi. Zakládám listing a v location je Czechia. On se ten patvar dostal už i sem. :(

• 0

#8282 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 127 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2018 - 8:15

Tak a mám depresi. Zakládám listing a v location je Czechia. On se ten patvar dostal už i sem. :(

Mnom... ten patvar je už nějakej pátek oficiální. Jen to ještě mnoho organizací nevzalo na vědomí. Osobně s tím tedy nemám vůbec žádný problém.

• 1

#8283 N.o.e.

N.o.e.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 506 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2018 - 8:29

Jo koukám na to jak zjara. Taky se mi to vůbec nelíbí :blink:

Ale čecháčkům se to nejspíš líbit bude, protože tam nebudou cítit Moravu a Slezsko. Proto tento název byl při rozdělování republiky nepřijatelný.

I dnes se tomu řada institucí brání, protože to zní jako slengové slovo a do názvu Czech Republic se investovalo mnoho peněz a myslím si, že úspěšně a nezaměňuje se to s jinými státy.

• -2

Vloženo do PM         

S5 (N5800XM)

#8284 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 815 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2018 - 8:33

Já vím, že Moravané budou protestovat, ale ono je to tak všude. Německu se taky říká Německo a přitom je to Bavorsko Sasko, atd. Navíc Německo ve slovanských jazycích je dost hanlivé označení, už je ale pár století oficiální. Vymyslet nějaké neutrální označení jako Středoslávie asi nejde. Česká republika je sice přesné označení, jako třeba Spojené království, ale to se taky používá spíš jen ve zkratce a obecně se říká Velká Británie (i když Britové už tam nežijí), nebo spíš Anglie a to se určitě nelíbí Skotům.

• 3

#8285 N.o.e.

N.o.e.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 506 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2018 - 8:49

Američani tam maj taky United States tak proč si tam taky nedají America, když se to tak říká všude? Stejně za tím je ještě stát třeba New York.

Prostě zase do něčeho rýpou a úplně zbytečně jako by nebyli důležitější věci.

• 0

Vloženo do PM         

S5 (N5800XM)

#8286 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 747 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2018 - 9:12

Anglie (Británie), Francie, Itálie, Albánie, atd...  se ti taky nelíbí ?

• 1

#8287 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 127 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2018 - 9:29

Víte vy, co mě tu neuvěřitelně baví? Ten paradox. Pořád se tady nadává na to, jak GS neopravuje chyby a na všechno kašle. A když se tedy vzmuží a jednu z mnoha chyb konečně opraví, tak se nadává zase. To je prostě úžasný.

Mimochodem doporučuji shlédnout toto. I když vám ten chlap možná bude nesympatický.

• 1

#8288 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2018 - 9:45

Jsme státem, který nemá historicky pojmenované svoje území, tak se holt musel vymyslet nový umělý název. Za 100 let už to nikomu divné nepřijde.

• 0

#8289 None

None

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 288 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2018 - 10:26

Od první chvíle, kdy se začlo používat Česko, jsem docela kyselej. Vždycky jsme byli republika a v té byly Čechy a Morava a i třeba Slovensko. Samozřejmě beru novodobou historii. Nejdřív Česko, teďka hymna a co bude zítra, třeba barva očí a vlasů (ideálně modré oči a světlé vlasy).

Tento příspěvek byl upraven od None: 17 duben 2018 - 10:31

• 0

#8290 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 237 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2018 - 10:29

A není to jedno? :)
  • 2

#8291 Evca.N

Evca.N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 707 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2018 - 10:52

Jsme státem, který nemá historicky pojmenované svoje území, tak se holt musel vymyslet nový umělý název. Za 100 let už to nikomu divné nepřijde.

Jasně, historickému důvodu rozumím. Nemůžeme se jmenovat Země Koruny české (což by bylo taky nepřesné) nebo soustátí českého království a markrabství moravského. Éru soustátí Čechy a Morava máme taky za sebou. Furt mi vychází Česká republika jako nejschůdnější varianta. Česko jsem už tak nějak strávila, ale Czechia mi prostě bije do očí a používat to určitě nebudu. Toť můj depresivní povzdech...

• 2

#8292 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2018 - 11:19

Mozna otazka na revivry, zda to s nimi bylo konzultovano, pripadne zda by nebylo mozne, aby apelovali na GS k navratu na republiku.

• 3

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#8293 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2018 - 11:59

Mozna otazka na revivry, zda to s nimi bylo konzultovano, pripadne zda by nebylo mozne, aby apelovali na GS k navratu na republiku.

Proč by měli revírníci apelovat za zrušení oficiálního názvu schváleného vládou?

• 6

#8294 madbin

madbin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 173 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2018 - 12:17

Me spis stve, ze je to zase tak napul. API vraci Czechia, PQ a GPX czech republic. Takze zmatek v databazich jako GSAK, Geoget zarucen :-(

• 0

Martin > Madbin > Voyager Reviewer

#8295 tarmara

tarmara

Air-cooled

• Members
  • PipPipPip
  • 974 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2018 - 12:25

Asi chtěli narovnat odchylku od https://en.wikipedia...wiki/ISO_3166-1 případně https://en.wikipedia...i/ISO_3166-2:CZ - to že u jiných států odchylky jsou je nechá klidnými....

• 0

#8296 madbin

madbin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 173 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2018 - 12:31

Me spis stve, ze je to zase tak napul. API vraci Czechia, PQ a GPX czech republic. Takze zmatek v databazich jako GSAK, Geoget zarucen :-(

Tak se zda, ze se to prave meni. Stahl jsem jeden GPX pred pulhodinou jako Czech Republic a ted uz je tam Czechia.

• 1

Martin > Madbin > Voyager Reviewer

#8297 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 815 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2018 - 13:03

Zajímavé. Česko je přijatelné, Czechia ne? Co by měli říkad Finové, když celý svět píše Finland a jen oni Suomi? Snad si nás nebudou plést s Chechnya, Čečenskem. Slováky a Slovince, Litevce a Lotyše, si pletou všude.

A... už to vidím v jiném vlákně. Problémy začínají, s importem do Geogetu, který Čechii nezná. Zatím. Myslím, že ale to je jednoduché, na rozdíl od milionu prkotin, které se změnou nastanou. Myslím, že Czech republic se bude používat ještě hodně dlouho, možná na(skoro)furt.

Tento příspěvek byl upraven od mpik: 17 duben 2018 - 13:08

• 3

#8298 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2018 - 13:08

to že u jiných států odchylky jsou je nechá klidnými....

Neboj, oni předělávaji i jiné státy. Jen to nasazují postupně...
  • 0

#8299 panzerstepan

panzerstepan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 562 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2018 - 15:47

Jeste ze mam v rodnym liste Ceskoslovensko
  • 5

#8300 N.o.e.

N.o.e.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 506 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2018 - 18:34

Nejhorší je, že někdo to vymyslel jako možnou alternativu, což se ještě dá zkousnout, ale oni se toho chytli a vzali to jako bernou minci, že nic jiného neexistuje a v tom vidím, že je to špatně! Protože název Česká republika nikdo nikdy nezrušil ani nezakázal, je to stále oficiální název státu a bude, který se naopak nikdy Čechia jmenovat nebude, možná až někdy po politickým převratu. Čímž GS do toho vznestl takový bordel, že za tu námahu to nestojí.

Po čem h... to je hned a pořádný věci je nechávaj chladnými. Tak to vidím já.

• 6

Vloženo do PM         

S5 (N5800XM)

9 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 9 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama