Trochu se nad to zvracení povznes, vždyt přece kešule kvůli logům neděláš:-)
S A12 jsem v ledasčem nesouhlasil a nesouhlasím, ale pod tuhle jeho větu se klidně podepíšu. Vždyť ... dáváme najevo, že nám jednání podvodníků působí... negativní emoce. A podvodníci se škodolibě radují.
... proč dostal A12 tolik mínusů? Že bychom ho ze setrvačnosti trestali za jeho nedávné příspěvky v tomto vlákně?
Tentokrát, Ladislave, nesouhlasím ani s A12, ani s tebou. Jeho příspěvek je očividnou provokací, tím spíš, že je proveden pod rouškou geocachingové anonymity.
Já se klidně přiznám, že to pro ty logy dělám. Respektive, abych byl přesný — dělám to, protože chci někomu jinému udělat radost. A chci mít radost z toho, že jsem tu radost někomu udělal. To lze v geocachingu získat jenom z logu. Z takového, ze kterého budu vědět, jak si to daný kačer užil. A třeba se dozvím i pár kritických připomínek, které si můžu vzít k srdci při tvorbě případné další keše. Co jiného by mě mělo motivovat k tomu, abych ty keše dělal? Ty podvodníky k jejich činnosti motivuje bod (kdyby toho nebylo, tak by se s tímhle vůbec nenamáhali), mě zase zpětná vazba — logy.
A jednání podvodníků mi negativní emoce rozhodně působí. Ne možná přímo depresi, to je příliš silné slovo, ale negativní emoce rozhodně. Proč bych to měl zastírat? Prostě to tak je a myslím si, že je dobře to ventilovat. Minimálně, abychom věděli, kdo z ostatních to vidí podobně. Anebo naopak, že jsme jediní, kdo se s tím trápí. I to nám může pomoci, chce to samozřejmě jistou míru sebereflexe.
Že se podvodníci změní, asi věří málokdo. Stejně tak moc nevěřím na to, že se nám podvodníci smějí. Většině je to spíš jedno — oni si to hrají po svém a na nic a na nikoho se neohlížejí. Pár jich z toho možná škodolibou radost mít bude, že jsme z toho smutní, ale rozhodně jich nebude většina. Aspoň myslím.
Takže suma sumárum — mínus pro A12 za názor, nikoliv za nick. A k tomu ještě mírná poznámka: pokud si někdo vytvoří účelový nick kvůli tomu, aby mohl psát provokativní názory takzvaně „bez ztráty kytičky“, pak se nelze divit, že se u něj sejde větší množství mínusů. Ale to je důsledek jeho počínání. Na napsání většinově přijímaného názoru spíše použije svůj skutečný účet, pod ten se rád podepíše.