Už dlouho jsem žádné FTFko nedal (za poslední 3 roky jen dvě :-) ). Stejně poslední dáváme většinou "ve dvou", když na nějaké dovolené náhodou ani po dnu nikdo není :-).
Osobně to mám nastavené tak, že ctím to pravidlo o "nezavřené schránce", a vždy, když se mi FTF podařilo (už je to pár let), tak jsem chvíli čekal (kolem čtvrt hodinky). Je to přece hra a přece jen je celkem pěkné se sejít s pár podobně postiženými na místě.
Ale při logování FTFka, než bude krabice zavřená pro mě platí jen do doby, kdy jsou tam zároveň přítomni i ti, kteří kešku našli jako první... Dá se to ještě u nějakého menšího eventu (do cca 50-ti lidí, kde je společný program). Pokud to je nějaký ME (GE), jak kdo prokáže, že už keš dávno nebyla zavřená? Že ji už někdo další přede mnou neotevřel... To bych mohl logovat FTF ještě druhý den, když jsem přišel po některém jiném lovci, protože keš přece je stále ještě otevřená.
Ale je to na svědomí každého a o tom, jak hodně velké číslo potřebuje mít u statistiky.
Ovšem vlastní FTFka si dělím pocitově na 3 stupně:
1. typ (dá se říct - zlato): Najdu kompletně sám (včetně vyluštění, dopravy, nálezu).
2. typ (řekněme - stříbro): Jedu s kamarády, multinku třeba počítáme spolu, ale krabičku najdu sám první.
3. typ (bronz): přijdu k tomu jak slepý k houslím - tj. někdo už krabičku drží.
Jednou jsem napsal do logu, že jsem konečně dokázal to pravé FTF, když jsem našel keš 1. typu. To pak byl kousavý komentář od někoho jiného, že ty ostatní FTFka jsou něco méně...