Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#8601 sambar439

sambar439

Hulvát a vesnickej primitiv ;)

• Members
  • PipPipPip
  • 462 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2018 - 12:00

Asi bych s tím souhlasil, pokud by místo opravdu bylo tak moc utajené. Nicméně jsme v době internetu a jak je vidět, není problém si zjistit, kde Sokolí polibky jsou i bez geocachingu...
Takže mi to přijde opravdu mimo mísu.

Když on asi nebude problém v tom, že lidi zjistí, kde Sokolí polibky jsou, ale spíš v tom, že se lidí dozví, že takové místo vůbec existuje...

Ano - v dnešní době není problém si na internetu zjistit lokalitu, ale bez té Earthky (potažmo archivované multiny) by asi nikoho nenapadlo to místo cíleně vyhledávat.

Prostě jen proto, že by o jeho existenci neměli potuchy...

A ano - umím si živě představit návštěvu této Earthky mladou sportovně založenou rodinkou, která vychovává z dětí "osobnosti" (rozuměj - zm*dy bez kouska disciplíny a ohledu k ostatním) a zmíněné ratolesti v klidu nechají po té bráně šplhat.

Protože děti si přece mají mít možnost prozkoumat všechny zázraky světa... :(

• 4

#8602 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2018 - 20:37

Dneska jsem dostal za úkol utahat naše dva teroristy. Tak jsem s nimi vyrazil na pětikilometrovou sérii jedenácti kešek. Šli jsme to rychlostí jeden kilometr za hodinu, já jsem těsně před smrtí a oni živí až moc. :-(

• 4

#8603 Bosorcicka

Bosorcicka

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2018 - 11:51

Hele, ve vedlejším koutku řešíte slavného Joneu, já už třeba z druhé keše mažu see.bee, protože v logbooku prostě není.

Vcera jsem kontrolovala logbook se 44 radky - neni tam see.bee ani seedcorp...  Premyslela jsem co s tim, tak je teda asi taky vymazu... schvalne jak rychle se zase objevi...

Bohuzel u soussedni kese mi zmokl logbook, takze tam  to uz nezkontroluji :-(.

• 1

#8604 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2018 - 11:55

Smaž je určitě. Můžou se vztekat jak chtějí, pokud nejsou v logbooku. 

• 5

#8605 Pupkovi

Pupkovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 126 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2018 - 13:04

Ještě k "Sokolím polibkům". Ono tak ani nejde o utajení, ale způsob zakládání keší v PR, kde sice není zakázán pohyb mimo značené cesty, ale je zde řada lokalit s výskytem zvláště chráněných druhů, v tomto konkrétním případě je zde hnízdiště sokolů. Zbytečně posílat kačery až na vrchol skály a dostat se do konfliktu s ochranou přírody může do budoucna znamenat plošný zákaz zakládání keší ve skalách v PR. Tato erthka je takovým geopočinem:(

• 1

#8606 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 815 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2018 - 16:05

Ono je pár míst, která jsou chráněná polohou a nevědomostí. Je možno udělat powertrail v Beskydech, jen tam zoologové mapovali výskyt medvědů a nikde to neinzerovali, aby tam nikdo zbytečně nechodil. Nebo za koncem ranveje neoploceného letiště s minimálním provozem, neoplocené, protože tam chodí jen pár houbařů. Nebo skalní bránu.Ono v takovýchto případech asi chce si něco předem zjistit, nebo počítat s tím, že to někomu bude vadit a půjde to do archivu.Ono to OFICIÁLNĚ nikomu vadit nemůže, není tam zákaz vstupu, ale zvýšený provoz ten zákaz může brzo vyvolat.

• 0

#8607 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 127 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2018 - 21:20

Vcera jsem kontrolovala logbook se 44 radky - neni tam see.bee ani seedcorp...  Premyslela jsem co s tim, tak je teda asi taky vymazu... schvalne jak rychle se zase objevi...

Bohuzel u soussedni kese mi zmokl logbook, takze tam  to uz nezkontroluji :-(.

Smazat. seedcorp se ti určitě neozve a see.bee si to maximálně jednou zaloguje znovu.

• 0

#8608 seedcorp

seedcorp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 664 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2018 - 23:43

Smazat. seedcorp se ti určitě neozve a see.bee si to maximálně jednou zaloguje znovu.

Seedcorp se ti ozve, o jakouže keš to jde? Případně tě pozvu na 1...

• -1

#8609 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 127 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2018 - 8:16

Seedcorp se ti ozve, o jakouže keš to jde? Případně tě pozvu na 1...

OK, tak ozve, já jen, že když jsem ti mazal Sloupy v Hořovicích, tak jsi s tím byl dost v pohodě...

• 0

#8610 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2018 - 10:01

Logy promazávám tak jednou za půl roku a skoro vždycky se někdo takový objeví. A málokdy se ozve zpět.

• 0

#8611 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2018 - 12:02

Já tak nějak kouknul na lidi co logovali desítky až stovky keší denně společně s Joneou. A ejhle, jakmile má Jonea BAN, najednou tyhle lidé stěží zalogují pár keší za den. V čem to asi bude? 

• 7

#8612 modry adept & Peggy

modry adept & Peggy

Modry adept & Peggy

• Members
  • PipPipPip
  • 81 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2018 - 12:09

Já tak nějak kouknul na lidi co logovali desítky až stovky keší denně společně s Joneou. A ejhle, jakmile má Jonea BAN, najednou tyhle lidé stěží zalogují pár keší za den. V čem to asi bude? 

... že by je to bez Pepy  ,, nebavilo "?   :P

Tento příspěvek byl upraven od modry adept & Peggy: 05 červenec 2018 - 12:10

• 1

#8613 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2018 - 12:25

Já jen nechápu proč toho s Joneou vždycky tolik obešli a poctivě zalogovali a teď najednou to nejde.  :D

• 2

#8614 seedcorp

seedcorp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 664 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2018 - 12:25

OK, tak ozve, já jen, že když jsem ti mazal Sloupy v Hořovicích, tak jsi s tím byl dost v pohodě...

Já se nechci připomínat, ale mám tam pořád found, jestli to je tahle keš... https://coord.info/GC5MRRY I podle mailu mi žádný deletion notice nepřišel... tak nwm... :) A zrovna tuhle keš si mám pocit pamatuju, byla to ta ve stromě u zatáčky silnice pod nemocnicí? ... Hořovice jsem vykostil slušně, bo jsem tam vozil tatíka automo do nemocnice, ale zase se tam cosi objevilo...

• -1

#8615 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 127 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2018 - 12:52

Já to nesmazal?:o tak už jsem to napravil... Logbook jsem ti osobně dávám na nějaké PA, ať se najdeš. Nepovedlo se ti to.
  • 0

#8616 seedcorp

seedcorp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 664 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2018 - 13:31

Yop, už to přišlo... aha, tak to si už nepamatuju, no... stavím se někdy příště...

• 0

#8617 Geomatik z FAV

Geomatik z FAV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 60 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2018 - 16:59

Ještě k "Sokolím polibkům". Ono tak ani nejde o utajení, ale způsob zakládání keší v PR, kde sice není zakázán pohyb mimo značené cesty, ale je zde řada lokalit s výskytem zvláště chráněných druhů, v tomto konkrétním případě je zde hnízdiště sokolů. Zbytečně posílat kačery až na vrchol skály a dostat se do konfliktu s ochranou přírody může do budoucna znamenat plošný zákaz zakládání keší ve skalách v PR. Tato erthka je takovým geopočinem:(

K mým nejoblíbenějším sice patří spíše jiný styl keší, ale na základě logů z Ptačího polibku a osobní návštěvy jiných keší ze série AGT si dovolím rozporovat tvrzení, že by se Alke04 dostával svou Geo-earth-cache Tour do konfliktu s ochranou přírody.

Pro mě osobně jsou keše na takto zajímavých skrytých místech klíčovou součástí geocachingu. K výletu po turistické značce mezi skalami (byť i ta je hezká) kešky nepotřebuji - pro body to nedělám a kvůli výměnám věcí také ne. Rád si je najdu, když už jdu okolo, ale kdyby měly být jen takové keše, asi s celým geocachingem seknu. Za mě palec nahoru za každou keš, která kačery dovede na pěkné místo, na které by se bez geocachingu nejspíš nepodívali.

• 2
Mám rád přírodu a nemám rád její "ochránce".

#8618 Guest_chrobak.truhlik_*

Guest_chrobak.truhlik_*
  • Guests

Publikováno 09 červenec 2018 - 21:35

Dnes som narazil na zaujímavý FI log od miropiro a týka sa aj FI logov Matadrak a hanca586:

"Nalezeno cestou na megaevent u Liptovske Mary společně s hanca586 a Matadrak. Vzhledem k tomu, že se nám nepodařilo najít schránku, přikládám fotolog ... TFTC"

https://coord.info/GLW6RC66

Načo sa zdržovať hľadaním? Veď ide hlavne o body... Stačí odfotiť miesto finálu a je to! A to sme už došli tak ďaleko, že sa tým ani nehanbíme chváliť...

Tento příspěvek byl upraven od chrobak.truhlik: 09 červenec 2018 - 21:35

• 1

#8619 Roman-tik

Roman-tik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 51 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2018 - 21:52

Líbit se nám to nemusí, ale autor k tomu přímo vybízí: ...Pre uznanie logu nám postačuje aktuálna fotografia z okolia pamätníku alebo fontány..."

Takže místo tradičky taková virtuálka...

• 1
Roman-tik = za keš dík :-)

#8620 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 237 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2018 - 0:09

Nedávno jsem na takovouto "virtuálku" náhodou narazil. Že na místě nic není jsem zjistil, samozřejmě, až v terénu (povětšinou u jednoduchých keší logy předem nečtu, jen se dívám, zda-li má keš FI). Podle bližšího průzkumu, který jsem následně provedl od počítače, je logování FI bez zápisu v logbooku už několikaletou praxí. Wigo to bylo pěkné, ale po dvou letech jsem byl první, kdo si zalogoval regulérní DNF.
Když odehraji wigo, můžu si jej odemknout na wherigo.com, respektive wherigofoundation.com, ale nemám žádné oprávnění logovat jen tak FI na GC.com aniž bych našel fyzickou kešku. Ale evidentně jsem asi jeden z mála, kdo to tak chápe.
  • 8

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama