Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#861 Toniczech

Toniczech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 900 příspěvků(y)

Publikováno 20 September 2013 - 0:48

zvedavkanocni napsal/a:
Stejně je zvláštní hledat zábavu v Geodepresivním koutku!:D Co by na to řekl Chocholoušek?

Chocholoušek by řekl, že ho dobře zásobujeme. A co chceš - podzim na krku a máloco potěší člověka tak spolehlivě jako cizí neštěstí, proto se přece černé kroniky a podobné rubriky čtou, ne? ;) ;)

Taky proplouvání mezy Skyllou a Charybdou dneska: Jdu pro keš, cesta po dešti samá louže a bláto - a teď to dilema - půjdu svižně (a seknu sebou, jak ten mazlavý sajrajt ustřeluje pod nohama) nebo půjdu obezřetně (a ve finále tak pro pomalost skončím v lese potmě). Vyhrála varianta A, samozřejmě s "komplet servisem" včetně onoho vyválení se v blátě. :) :) Někde u Křemílka s Vochomůrkou jsem tedy nakonec škemrat o nocleh nemusel, neb zpátky na cestu do civilizace jsem po zdárném vyřízení keše vyváznul právě tak tři čtyři minuty před tím, než bych přestal vidět, kam vlastně šlapu. Ale bylo to už fakt o fous a lepší to s podvečerním kešováním nebude. Půl roku to lepší nebude, nadto ještě zima mezitím, no stačí mi jména těch dvou nejbližších ročních období, ta pouhá dvě slovíčka, na depku sama o sobě až až... :( :(
  • 0

#862 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 20 September 2013 - 10:16

Léto je pryč, do jara daleko... Už jsem si na displej (se šipkou) dal místo nadmořské výšky čas západu slunce (asi za 1/2 hodiny nastane občanský soumrak - Slunce je právě 6° pod obzorem, už nepřečtete venku při jasné obloze noviny). I když v kombinaci s časem dosažení cíle je pak pohled na displej dosti stresující... :(
  • 0
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).

#863 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 20 September 2013 - 11:08

A to ja se na zimu tesim. Ve snehu je to parada, sice nejde najit uplne vsechno, ale leccos jo, treba kese na stromech jsou v pohode, tolik snehu obvykle nenapadne. Ze je furt tma mi nevadi, stejne jsem zvyklej chodit bezne v noci, vybaveni na to mam. Na nejakej obcanskej soumrak kaslu, nechodim si ven cist bez svetla noviny. Chtel jsem letos stihnout jeste par plavacich kesi ve vode, to uz se asi nepovede, holt pockaj na pristi leto. Ja se zimou nemam problem.
  • 0

#864 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3084 příspěvků(y)

Publikováno 20 September 2013 - 11:19

Modrak napsal/a: A to ja se na zimu tesim .... Ja se zimou nemam problem.

Tak, tak - dost bylo vedra, konečně začnou ty pravý vandry !
  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#865 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4201 příspěvků(y)

Publikováno 20 September 2013 - 11:21

MirexCZ napsal/a:
...and now for something completely different

Nedávno jsem zkoušel lovit GC13NED. Bezúspěšně. Od minulého obnovení vydržela přesně 6 dní...
Jasně, tradička v centru. Ale přesto, být ownerem, tak tohle bych asi rozdýchával dlouho...

Hmm, tam vydrží alespoň 6 dní - někdo ji mezitím najde...

Mně naposledy dokonce 2 keše nevydržely ani do další návštěvy... A od obnovy taky opět nemají žádný nález, takže kdo ví, jestli tam ještě vůbec jsou... Mně tyhle dvě dohromady už zmizely více jak 30x... A to jsou mimo město. Takže to nemám pár kroků, jako většina lidí ve městě... To je pak o depresi.
  • 0

#866 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4201 příspěvků(y)

Publikováno 20 September 2013 - 11:23

Jo, taky bych řekl, že je docela k depresi ten poměr, co ukazuje hlavní stránka GC.com... Na světě je celkem 2,225,569 aktivních keší a přes 5 milionů hráčů. Proč já vůl vlastně se starám o ty svý kešky, když je tolik jinejch...
  • 0

#867 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4214 příspěvků(y)

Publikováno 20 September 2013 - 12:18

Modrak napsal/a:
Chtel jsem letos stihnout jeste par plavacich kesi ve vode, to uz se asi nepovede, holt pockaj na pristi leto. Ja se zimou nemam problem.

Nebuď měkkej a hrrrrna ně! :D Který to jsou? Jestli je to při ruce, jdu s tebou!
  • -1

#868 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 20 September 2013 - 12:36

Jacka_dominikanka napsal/a:

Modrak napsal/a:
Chtel jsem letos stihnout jeste par plavacich kesi ve vode, to uz se asi nepovede, holt pockaj na pristi leto. Ja se zimou nemam problem.

Nebuď měkkej a hrrrrna ně! :D Který to jsou? Jestli je to při ruce, jdu s tebou!

No ja nevim, je jich hodne. Par restu mam v Nemecku, jednu v Brne, Litomerice, Zebrak, Plavacek v Srbsku, Most Barikadniku. Nejvic mi pije krev Sezonni zalezitost, tam uz jsem i byl a mudlove prekazeli, jindy byla vymudlena, tad snad funguje ale zas uz je kosa. Tu mam blizko, tak mi vadi nejvic. Pak na severu Stridavy rybnik (take neodloveno kvuli mudlorybari). Krizem krazem, tam se mi nechtelo vlezt bez vybaveni. Jeste ze jsem nedavno stihnul ty ostrovy na Berounce. Sice jen prvni 3, ale na bonus to stacilo. Ale jeste tam jsou dalsi. V tyhle kose do toho nejdu. Ale treba to brzo zamrzne :-)
  • 0

#869 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2237 příspěvků(y)

Publikováno 20 September 2013 - 13:14

Roman_Jaromer napsal/a:
Jo, taky bych řekl, že je docela k depresi ten poměr, co ukazuje hlavní stránka GC.com...

Na světě je celkem 2,225,569 aktivních keší a přes 5 milionů hráčů.

Proč já vůl vlastně se starám o ty svý kešky, když je tolik jinejch...

Tohle kdyby si řekl každej... :D
  • 0

#870 Nikita-1

Nikita-1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 20 September 2013 - 13:29

Geodeprese z Geocachingu? To bych musel být už opravdu zoufalec, kdybych neměl důležitější věci k řešení. Geocaching je hra a k jako takové je zapotřebí k ní přistupovat. Jak jsem již několikrát zmiňoval, vyší společenské postavení z toho mít nebudu, reputaci si taky nezrobím a moje statistiky, ty zajímají tak akorát mě. V práci za to vyšší plat nedostanu a chleba bude stát stejně. Na druhou stránku se aspoň mohu bavit nad příspěvky některých kačerů, jmenovat není zapotřebí, sami se ozvou. Mohu hru využít k nalezení nových přátel, poznání nových míst, k zabití volného času, ale zoufat nad tím? To ne. Naopak si velice cením kačerů, kteří se neschovávají za roušku anonymity a jsou ochotni na eventech vystoupit z davu a otevřeně si v přátelském duchu promluvit mezi čtyřma očima. Ten zbytek, to jsou jen klávesnicoví hrdinové, všeználci a všudybýlkové, odkazující na nepovedené stránky byť mají vlastní doménu, či vzpomínající na svou zašlou slávu a nebo zrovna ti, kteří se na čas dostali na výsluní a prostě jsou dokonalí. Jsou i tací, kteří pro upevnění své pozice zesměšňují počínání druhých, ačkoliv sami nedělají nic jiného. Mám snad nad nimi brečet, mám se zhroutit, že mě někdo pošle do háje, pošlape, pošpiní? Bát se trolla? Věřte mi, je to jenom hra a realita je trochu jinde a nic není tak, jak se na první pohled zdá. Každá mince má dvě strany.B)
  • 0

#871 Toniczech

Toniczech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 900 příspěvků(y)

Publikováno 20 September 2013 - 15:47

Nikita-1: Došlo zřejmě k nedorozumění aneb dvě připomínky bych měl:

1) Tady se bavíme o věcech souvisejících s GC. Jistě. že existuje spousta vážnějších záležitostí mimo naši hru, ale nepředpokládám, že bychom je sem chtěli tahat, pokud se jí vyloženě nedotýkají. To, co se naší zábavy týká, vystačí i tak na dost, jak délka vlákna dosvědčuje.

2) Osobně nemám geodepresi z GC. Kdybych ji měl z GC, tak si přece těmi pár slovy neulevuje právě tu. Naopak mám geodeprese z toho, co mojí zálibě v GC háže klacky pod nohy, obzvlášť pokud se jedná o záležitosti, které víceméně nemám možnost ovlivnit. Ať už je to kratší den či už proběhlá zbytečná archivace nějaké keše.

KulisekW napsal/a:

Roman_Jaromer napsal/a:

Tohle kdyby si řekl každej... :D

Trefná odpověď. A v podobném duchu přihodím užitečnou větičku-berličku: "Někdo s tím musí něco udělat a ten někdo jsem já." Prostě právě proto, že si to "já vůl", jenom povzdechneme, ale jednáme navzdory tomu, náš GC svět (ba i ten "opravdový" okolo něj) funguje. Ale na střídání ročních období jsou i sebelépe míněná osobní předsevzetí jaksi krátká; můžeme si maximálně tady, či někde naživo, vespolek zanadávat, zatnout zuby a vyčkat opět toho svého oblíbeného.
  • 0

#872 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 20 September 2013 - 16:25

Toniczech napsal/a:
... A v podobném duchu přihodím užitečnou větičku-berličku: "Někdo s tím musí něco udělat a ten někdo jsem já." ...

Sice taky mívám vykradené kešky, ale logy kačerů, kteří najdou těžkou keš, za to stojí. Já mám taky vždycky radost, když keš něco váží, i kdyby tam byly jen skleněné kuličky. A po těch, co do logu napíšou jen to TFTC, tam většinou zůstane méně věcí než před jejich příchodem.
  • 0

#873 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4214 příspěvků(y)

Publikováno 20 September 2013 - 16:58

Roman_Jaromer napsal/a:
Jo, taky bych řekl, že je docela k depresi ten poměr, co ukazuje hlavní stránka GC.com...
Na světě je celkem 2,225,569 aktivních keší a přes 5 milionů hráčů.

No, a představ si, jak by ty keše vypadaly, kdyby každej, kdo si aktivoval profil na GC.com taky zakládal. Ono i takhle to stačí. Jak praví lidová moudrost - méně je často více :D !
  • -1

#874 Toniczech

Toniczech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 900 příspěvků(y)

Publikováno 20 September 2013 - 17:27

Smrk: Jo, jeden opravdu milý log vydá za sto, proto ty dobré pocity převáží nad nad tou cynickou částí našeho zdravého rozumu. No, a nejenom pokud jde o logy, ale i pokud jde o keše - vzhledem k tomu, že právě pípla ona položka (GC4M832), kterou jsem včera navečer měl možnost testovat, tak už to můžu říct: Zaplať pámbu za každého, kdo se nedá odradit a donkichotsky udělá "poklad" opravdu vymazleně. Ono je už léta módou tady nadávat na nováčky, ale opravdu jsou chvíle, jako moje setkání s tou keší včera, kdy jeden povedený výtvor přebije padesát těch méně zdařilých prvotin a člověk upřímně věří v to lepší, co v nás je - takhle vypilovanou kešku od někoho, kdo podle profilu kešuje něco přes měsíc, byste prostě nečekali. Ale čestné kočicí - skutečně nebylo na tom, co opravovat. A že já umím být hnidopich... No, to už sklouzávám do toho vlákna-dvojčete, holt ty dvě strany mince od sebe neoddělíš. Však až lidi tu keš rozbijou (a není otázka zda, nýbrž kdy), pak se kruh uzavře a zase budeme správně tady.
  • 0

#875 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1787 příspěvků(y)

Publikováno 20 September 2013 - 19:19

No vida, mám inspiraci na víkendový výlet.
  • 0

#876 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1435 příspěvků(y)

Publikováno 21 September 2013 - 18:04

Myslel jsem si, že problémy jsou jenom se snadno dostupnými cachemi, kam chodí spousta lidí a že cache někde v odlehlých místech jsou těchto problémů ušetřeny. Jak jsem byl naivní! Byl jsem zkontrolovat GC1ATFF a nestačil jsem se divit. Dvě stage tvořené průhlednými čirými plastovými ampulemi velikosti nevyfouklé PETky, v nich papírky s čísly která se dají bez problémů přečíst skrz ten plast. Z obou ty papírky někdo vyndal a pak je tam nahňácal zmačkané, jeden byl i zvlhlý a natržený. První stage navíc byla jinde než jsem ji ukryl. Finálka vypadala jak u snědeného krámu. Uvnitř například kus hračky - křídlo z letadla. Prostě tam někdo dal jenom křídlo, celé letadlo by se tam nevešlo. To si vážně někdo myslí, že se takhle bude zbavovat zbytků hraček? Že si to zase někdo z cache vezme? Zato tam nebyla tužka, co jsem tam dal a nebylo tam ani CWG NetopyrFrantisek. Poté co bylo vloženo CWG jsou v logbooku i na internetu zapsáni tři nálezci, ani jeden nenapsal že by si CWG bral ale CWG tam není. Kde tedy je? To by mne vážně zajímalo! A vážně pochybuju, že by cache někdo vymudlil, je to odlehlé místo a cache mají problém najít i cacheři, navíc to vypadá že od posledního nálezu (v dubnu!!!) s cachí ani skrýší nikdo nehýbal.
  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#877 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 21 September 2013 - 18:11

Vítej ve hře zvané geocaching :-)
  • 0

#878 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2179 příspěvků(y)

Publikováno 21 September 2013 - 20:22

Komačové nás tu v ČR učili 40 let krást a on se diví, že češi kradou? :D
  • 0

#879 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1435 příspěvků(y)

Publikováno 21 September 2013 - 20:47

Smrk napsal/a:

Nedělám si o lidech co tuhle hru provozují žádné iluze ale za těch teď už 7 let co to hraju nepamatuju tak vybílené cache jako v poslední době. I při kontrole vlastních cachí to aspoň ze začátku nebylo nijak zlé.
  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#880 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 22 September 2013 - 7:05

Aviatik napsal/a:

Smrk napsal/a:

Nedělám si o lidech co tuhle hru provozují žádné iluze ale za těch teď už 7 let co to hraju nepamatuju tak vybílené cache jako v poslední době. I při kontrole vlastních cachí to aspoň ze začátku nebylo nijak zlé.

Já hraju od dubna 2010, takže relativně krátkou dobu. A za ty tři roky jsem taky zaznamenal rapidní sešup dolů. Ono taky před třemi lety nebyla navigace v každém telefonu, takže vyrazit za keškou je pro spoustu lidí na stejné úrovni jako si pustit televizi. Prostě naprosto běžná zábava. Necítí se pak být součástí komunity, která má nějaká pravidla, něco pro hráče dělá a hráč dělá něco pro ni. Stejně jako není členem komunity dívačů se na televizi.
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama