Tohle není powertrail, ale maličká série. Co naplat, tyhle kešky jsou celosvětové nejoblíbenější, nejvyhledávanější a nejnalézanější. Můžete mít naprosto super bomba noční kešku, ale tohle vás v návštěvnosti strčí do kapsy. Naprostá většina kačerů to hraje především na počet ulovených kešek. S tím nic nenaděláme.
Jen mě mrzí, že zmizel ten pocit, kdy jsem potkal kačera, co měl tisíc kešek, pak pět tisíc kešek a považoval jsem ho za člověka náramně zcestovalého. Nebo když už někdo měl FTF, tak to byl pro mě nadkačer jako Brno. Vzpomínám, jak jsme se Slanečkem byli na eventu v Rakousku, kde se pouštěly nové keše a my seděli v dešti v autě a přemýšleli, kde bude největší šance být první. Nakonec se to povedlo dvakrát. Teď tam v lozích kačer děkuje za devatenáct FTF. Ale co, vzpomínky mi nikdo nevezme. A třeba jednou budu vyprávět na nějakém PWT za roky vnoučatům, jak vypadaly dřevní doby geocachingu.
Neřekl bych, že to bude tak černé, kamarád taky sbírá kešky, jeho manželku jsme znali ještě předtím, než se dali dohromady, s námi chodila na výlety, na kterých jsme sbírali kešky my... Dodnes, když jdeme společně na výlet, loguje si ten kamarád pouze keše, které opravdu najde, většinou jen tradičky, i když třeba multinu společně projdeme, řekne mi, že si ji sám nevypočítal... Loví občas a jen někdy, pár kešek, když ho to zrovna baví.
A podobných lidí je řekl bych hodně.
Když si vezmu PWT - takový JTJPT má od svého založení kolem 2400 - 2500 nálezů (za 5 let). Pokud si vezmete, kolik je v ČR kačerů (podle project-gc zhruba 70 tisíc aktivních kačerů jenom v roce 2017 a 2018), tak těch honibodů nebude zase tolik.
Zde bych si ještě tipnul že existuje několik druhů kačerů, kteří si keš v takovém PWT odloví:
1) Honibodi, co chtějí co nejvíce bodů
2) Místní, kteří chtějí mít vyčištěnou mapu
3) Pár kačerů, kteří náhodou projíždí kolem třeba na kole, tak si odloví pár keší PWT.
Takže těch honibodů nebude zase tolik. I některé jednotlivé kešky v lese mají podobnou či vyšší návštěvnost, pokud jsou u turisticky frekventovaných místech.
Tento příspěvek byl upraven od Roman_Jaromer: 02 říjen 2018 - 7:09