A proč by horolezec nemohl lézt ferraty a proč by kačer nemohl najít kešku z nějaké série. Že by mi unikla nějaká změna pravidel?
Geodepresivní koutek III
Publikováno 02 říjen 2018 - 11:53
Lovit powertraily a označovat se za geocachera je jako lézt ferraty a označovat se za horolezce.
Fakt dobrý názor. Asi stejný, jako bych tvrdil, že se nemůžeš považovat za kačera, když odlovíš méně než 50 keší za měsíc.
Publikováno 02 říjen 2018 - 12:40
Teď jsem poprvé v životě - po 12 letech geocachingu! - jel na osobní rekord, a to v počtu nálezů za kalendářní měsíc. Ovšem ani to mne nepřinutilo slevit ze svých zásad a lovit nějaký powertrail. Jenom jsem zvětšil počet dní lovu (počasí přálo a první týden v září dovolená), také jsem jeden den odlovil 7 cachí a z toho jenom jednu tradičku. No, nakonec jich za září bylo 54! (nesmát se tam vzadu!!!)
Je fakt, že jsem byl v pokušení si powertrailovou cache odlovit do 360° challenge, protože v daném azimutu nic jiného v okruhu cca 30km nebylo.
Lovit powertraily a označovat se za geocachera je jako lézt ferraty a označovat se za horolezce.
To je v pohode a pochopitelne v mesicni bazi. Ale timhle zpusobem bych 400 kesi na den na 5/5 challenge v nemecku nedal :-(
Publikováno 02 říjen 2018 - 12:58
Já zas jezdím, sem tam, na PWT, aby mi naskočily body oblíbenosti a mohla je rozdat jinde.
Taky to tak vidím. Těžba Favoritepoint :-)
Publikováno 02 říjen 2018 - 17:52
U nás doma říkáme "jedeme do IKEy", přestože je to nesprávně. Ale tvrdit že jedeme do IKEA mi nějak nejde přes pysky. To si to raději hezky česky nespisovně přiohnu. Je to podobně zažité, jako se říká LED diody, případně LEDky. Tuhle jsem na nějakém videu slyšel, že používají svítidla [el í dý]. To je asi správně, ale rvalo mi to uši.
Nene, ne svítidla. Správný český termit je "svítivka".
Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!
Publikováno 02 říjen 2018 - 18:16
Když si vezmu PWT - takový JTJPT má od svého založení kolem 2400 - 2500 nálezů (za 5 let). Pokud si vezmete, kolik je v ČR kačerů (podle project-gc zhruba 70 tisíc aktivních kačerů jenom v roce 2017 a 2018), tak těch honibodů nebude zase tolik.
A to jsou i kešky které jsou tu s námi třeba 14 let, na naprosto skvělém místě a mají jen 1900 zalogovaných nálezů.
Tento příspěvek byl upraven od mr3ska: 02 říjen 2018 - 18:24
Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro Garmin - Odolný Xcover 3 VE
"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"
Publikováno 02 říjen 2018 - 18:28
I když se teď gc moc nevěnuji, tak po svém posledním eventu jsem si jednu nočku po pár letech prošla znovu jako doprovod vzdálenějšího kačera. Trochu nostalgická procházka hned z několika důvodů - od vzpomínek z dětství na prarodiče po letošní léto - a kupodivu se mi dost dobře stage vybavovaly, takže jsem kolegu občas lehce usměrnila. Njn, nedostal keš jen tak naservirovanou, musel si pěkně s UV dohledat a spočítat.
A když se podívám na návštěvnost poměrně krátké nočky na atraktivním místě.... Jde o Nevěstu pouštního pavouka v Bechyni.;-)
Tento příspěvek byl upraven od zvedavkanocni: 02 říjen 2018 - 18:49
Publikováno 02 říjen 2018 - 19:53
U nás doma říkáme "jedeme do IKEy", přestože je to nesprávně. Ale tvrdit že jedeme do IKEA mi nějak nejde přes pysky. To si to raději hezky česky nespisovně přiohnu. Je to podobně zažité, jako se říká LED diody, případně LEDky. Tuhle jsem na nějakém videu slyšel, že používají svítidla [el í dý]. To je asi správně, ale rvalo mi to uši.
Když neříkáš IKEY, ale Ikey, tak jsi v pohodě. Ostatně viz odkaz, který jsem tu už jednou přidával: http://prirucka.ujc.cas.cz/?id=398
A jen pro pobavení. Loňský zimní semestr, má první přednáška s daným vyučujícím: „Snad tu není nikdo, kdo by neznal LED, tedy Light-Emitting Diode. Takže nechci slyšet žádné LED dioda. Pokud chcete udělat zkoušku, zapomeňte toto nesmyslné spojení!“
Publikováno 02 říjen 2018 - 20:37
Publikováno 02 říjen 2018 - 21:42
LED dioda, HD rozlišení, CD disk, FAT tabulka, hromadný exodus, celosvětová pandemie, španělský Madrid, atd. atd.
Naprosto korektní zdvojení kvůli zdůraznění či lepší čitelnost. Ale někteří puntičkáři holt musí neustále rejpat.
Publikováno 02 říjen 2018 - 22:34
Publikováno 02 říjen 2018 - 23:33
A to jsou i kešky které jsou tu s námi třeba 14 let, na naprosto skvělém místě a mají jen 1900 zalogovaných nálezů.
A to jsou i kešky které jsou tu s námi třeba 14 let, na naprosto skvělém místě a mají ještě několikanásobně méně zalogovaných nálezů.
Publikováno 02 říjen 2018 - 23:54
A to jsou i kešky které jsou tu s námi třeba 14 let, na naprosto skvělém místě a mají ještě několikanásobně méně zalogovaných nálezů.
Samože máš pravdu
Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro Garmin - Odolný Xcover 3 VE
"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"
Publikováno 03 říjen 2018 - 5:14
A to jsou i kešky, které tu s námi 14 let nejsou, protože owner pořád přemýšlí, jak by měly vypadat.
Publikováno 03 říjen 2018 - 5:42
A to jsou i kešky, které tu s námi 14 let nejsou, protože owner pořád přemýšlí, jak by měly vypadat.
Jejda, pardon, to měl být palec nahoru za ten zásah do černého
Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C
Publikováno 03 říjen 2018 - 6:15
LED dioda, HD rozlišení, CD disk, FAT tabulka, hromadný exodus, celosvětová pandemie, španělský Madrid, atd. atd.
Naprosto korektní zdvojení kvůli zdůraznění či lepší čitelnost. Ale někteří puntičkáři holt musí neustále rejpat.
Ledky se jmenují podle toho, že dávají studené světlo. Což znají muzikanti, co se dříve pekli pod reflektory a dnes mrznou pod ledkami.
Publikováno 03 říjen 2018 - 6:17
Myslíš tím mně? :-)
Ale já takový problém mám jen asi 7-8 let u několika keší... Plánuji, plánuji a stále není čas to dotáhnout do konce :-).
Některé se za mě tedy vyřešily samy. Někdo tam vrazil tubu od vitamínů a už o tom nemusím (naštěstí) přemýšlet...
Publikováno 03 říjen 2018 - 7:55
A vadí to? ;-)
Publikováno 03 říjen 2018 - 8:06
A proč by horolezec nemohl lézt ferraty a proč by kačer nemohl najít kešku z nějaké série. Že by mi unikla nějaká změna pravidel?
Napsal jsem to úmyslně provokativně.
Ferrata je cesta po uměle vytvořených stupech a chytech, s permanentním jištěním, umožňující užít si výstup skalní stěnou i těm, kteří by to jinak nezvládli. To skutečně není horolezectví. Samozřejmě netvrdím, že na něco takového horolezec nesmí. (samozřejmě vím o lezení s technickými pomůckami a o kontroverzích s tím souvisejících, viz Compressor route na Cerro Torre, označovaná některými za nejobtížnější ferratu na světě)
Stejný pocit mám z powertrailů - někdo umetl ostatním cestičku, tedy nasázel cache po 160m podél silnice, aby se to dobře hledalo a body rychle a snadno přibývaly. Z hlediska pravidel to geocaching je, tedy jeden člověk ukryje cache a druhý ji najde. Nicméně ... systém v geocachingu nedělá mezi cachery rozdíl a staví na stejnou úroveň někoho, kdo objede autem za den několik desítek až stovek cachí s někým, jako je například Solim, který obchází cache pěšky jako turista a má za ta léta tímto způsobem nalezeno přes 19000 cachí. To je podle mne PAN cacher! (a na druhou stranu mne mrzí, kdo všechno lovu powertrailů a nahánění bodů do statistiky podlehl)
8 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů
-
Seznam (1), Bing (1)