Nekde jsem tu cetl neco o logach ... tak jen pro zajimavost, narazil jsem na toto ... moc se mi nechce verit, ze by takto stejne sestavili log 2 lidi 2 roky po sobe.
Tento příspěvek byl upraven od gord: 03 říjen 2018 - 9:26
Publikováno 03 říjen 2018 - 9:25
Nekde jsem tu cetl neco o logach ... tak jen pro zajimavost, narazil jsem na toto ... moc se mi nechce verit, ze by takto stejne sestavili log 2 lidi 2 roky po sobe.
Tento příspěvek byl upraven od gord: 03 říjen 2018 - 9:26
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 03 říjen 2018 - 9:31
Jak jsem psala, na PWT jezdím, aby mi naskočily bodíky oblíbenosti. Proč vlastně je za deset odlovených keší jeden bod? Je to docela nefér. Pokud si budu vybírat, odlovím padesát skvělých keší a bod můžu dát jen pěti... .
Publikováno 03 říjen 2018 - 9:54
LED dioda, HD rozlišení, CD disk, FAT tabulka, hromadný exodus, celosvětová pandemie, španělský Madrid, atd. atd.
Naprosto korektní zdvojení kvůli zdůraznění či lepší čitelnost. Ale někteří puntičkáři holt musí neustále rejpat.
Publikováno 03 říjen 2018 - 10:05
Přiznám se, že na ferátách mám docela strach. Podle mě jsou objektivně nebezpečnější než lezení po skalách. V podstatě ti neustále hrozí pádový faktor 2, takže i malý pád bude strašná prda a jsi odkázanej na funkčnost ferátového setu. A na velkejch ferátách, třeba v Dolomitech jsem narazil na úseky bez jištění, kde jsem se necítil ani náhodou dobře. :-) Na skalách (tedy pokud to není nějaká vražda s prvním jištěním ve 20m) sice můžeš spadnout víc, ale pádovej faktor je vždy menší, nemluvě o tom, že jako horolezec s tím počítáš. PWT jsou kapitola sama o sobě, bohužel tady je módní všechny traily dehonestovat, byť splňují všechny požadavky GS. Na jednu stranu dodržování pravidel ad absurdum a na straně druhé neopodstatněná kritika. Chtělo by to měřit všem jedním metrem. Trail nemůže za to, že je, lze ale důslednou kontrolou vyřadit ty, kteří na něm podvádějí.
Publikováno 03 říjen 2018 - 10:30
Copak si hrajete na VIP osoby? Každý si může říkat, co chce. Máme přece lidovou demokracii.
Ať si "VIP" osoby vyhledají Opráski zčeskí historje. To ě pomot trefí škal......
Co nevidím, nahmatám . . .
Publikováno 03 říjen 2018 - 10:33
A vadí to? ;-)
Vůbec ne samozřejmě! Důležité je, když udělá radost těm, co ji najdou
Jak jsem psala, na PWT jezdím, aby mi naskočily bodíky oblíbenosti. Proč vlastně je za deset odlovených keší jeden bod? Je to docela nefér. Pokud si budu vybírat, odlovím padesát skvělých keší a bod můžu dát jen pěti... .
Svým způsobem máš pravdu, ale podle mě je to dobře. Kdybys měla FP neomezené (nebo větší) množství, tak už ten faktor počtu FP na keších není zdaleka tak rozhodující a ukazující. Takle si opravdu dobře rozmyslíš, kam ho dáš a o to je pak pro toho ownera cennější, když ho dostane. A ví, že když ho dostane, tak se kačerovi asi keš opravdu líbila. Kdybys jich měla k dispozici víc, tak prostě podle mě ztratí hodnotu.
Mimochodem traily nelovím, jednou za půl roku (plus mínus) zajdu na nějakou pěší sérii, většinou nějaký obrazec, kdy se projdu po lese, odlovím 30, 40 PETek, ale musím na to mít náladu, což nemám moc často. Naposledy jsem tuším byl loni v říjnu na 40 keších série LS a letos v dubnu na letterboxové sérii, kam mě nahnala vidina FTFek.
Keše si vybírám, často některé úplně vynechám (zejména tradičky) i když by to byla zacházka třeba jen 70 metrů. V poslední době si keše třeba trochu vybírám podle statistik. Teď jsem byl v Tatrách, v Popradu jsem prošel doslova kolem asi tří tradiček, ale ani jsem nezpomalil, abych je odlovil. A FP mám v zásobě aktuálně 30 (průběžně se to mění, ale největší krizi jsem měl, když jsem jich měl asi 14, teď mi postupně nabývají, možná jsem přísnější). A opravdu se nenutím do něčeho, co nechci a vyjíždím za kešemi, které mě zajímají.
Jsem teda "rád", že nelze udílet FP eventům a CITO eventům. To bych měl v tu chvíli FP dost katastrofální nedostatek.
Publikováno 03 říjen 2018 - 10:48
Na powertraily nejezdíme a přesto nám zbývá spousta volných favoritních bodů. Tak je otázka, jestli se systematicky vyhýbáme pěkným keškám nebo prostě tolik pěkných keší není. Taky je možné, že máme každý jinou hranici toho, co je pěkná keš.
Publikováno 03 říjen 2018 - 11:59
No možná mám já růžový brejle, někdy se mi líbí provedení keše, někdy vymakaná šifra, někdy i jen samotná cesta, ale většinou dávám body za ukázku pěkného místa. Já se teda na PWT mihnu častěji než MiroslavRouta, ale taky to nějak nehrotím a odlovím většinou kolem 20 ks za den. Nelovím je nějak cíleně, spíš je to tím, že se často motám v oblasti, kde jsou. Jen jednou jsme dali 50 keší za den a už nikdy více .
Publikováno 03 říjen 2018 - 13:19
Dlouhodobě mi přebývá FP v počtu 5-8. Dávám spíš za pěkná místa než provedení (to mě musí překvapit něčím opravdu originálním).Jak jsem psala, na PWT jezdím, aby mi naskočily bodíky oblíbenosti. Proč vlastně je za deset odlovených keší jeden bod? Je to docela nefér. Pokud si budu vybírat, odlovím padesát skvělých keší a bod můžu dát jen pěti... .
Publikováno 03 říjen 2018 - 13:54
K PWT. Když je to nějaká série, třeba kolem cyklostezky, projedu si ji. Když jsem šel po silnici, kolem které byl PWT, našel jsem si to, ale pak když mě cesta vedla jinam, už jsem nepokračoval. Je to pak už i otrava, hlavně pro nekešující část rodiny, ale i pro mě. Ale PWT nebo multina po zaniklých cestách, tratích apod., to se mi líbí, i když to bývají dost dlouhé cesty. Třeba Schwarzenberský kanál, multina tak odhadem 20km a tehdy bylo kolem jen pár krabiček, dnes jsou tam u každého zajímavějšího místa. Nebo vlečka na Orlík. Nebo zaniklé železnice, historické cesty, apod. Jednu po zaniklé stoce jsem udělal i sám, je to cca 6 km za jeden bod, ale bavilo mě nejvíc zjišťovat, kudy vlastně vedla. Ale co by mě opravdu nebavilo, je lovit PWT autem. Na auto jsem si po letech neřízení nezvykl a používám ho na přepravu odněkud někam. A tam teprve začínám přemýšlet, kde jsou kešky. A najít místo k zastavení je pro mě dost těžké, i když výjimečně zastavím pro keš, dost se projdu, protože místo k parkování najdu někde daleko.
Publikováno 03 říjen 2018 - 14:16
.... systém v geocachingu nedělá mezi cachery rozdíl a staví na stejnou úroveň někoho, kdo objede autem za den několik desítek až stovek cachí s někým, jako je například Solim, který obchází cache pěšky jako turista a má za ta léta tímto způsobem nalezeno přes 19000 cachí. To je podle mne PAN cacher! (a na druhou stranu mne mrzí, kdo všechno lovu powertrailů a nahánění bodů do statistiky podlehl)
Bohajeho, a proč by měl systém vůbec dělat nějaký rozdíl mezi kačery? Kešuješ? Pak jsi kačer. Tečka, žádný rozdíl. Tato hra nabízí celou řadu možností jak kešovat a jak tuto hru hrát. Jestli někdo hraje na body, tak ok, nevidím v tom problém. Jestli někdo preferuje zážitky, taktéž. Chceš radši trávit hodiny u kompu a luštit těžký šifry. Klidně, když tě to baví. Já taky nemusím T5 keše, protože na většinu nemám a jsem snad horší kačer? Nebo snad T5kaři nejsou pořádní kačeři, protože jsou spíš za veverky? Takové kádrování je tu na fóru v jednom kuse. A řekl bych, že právě to je na geodepresi (viz název vlákna) než to, jak někteří podle některých kešují.
Zase jsme u těch statistik. Ty někteří neřeší do doby, než někdo díky powertrailu získá o pár tisíc nálezu víc. Já statistiky neřeším a na geocachingu mi díky tomu nevadí, až na pár věci (např. ničení keší nebo dlouhá neaktivita ownerů na vlastních keší) vůbec nic. Chápu, že statistiky probouzí v lidech soutěživost, ale pakliže z toho mají geodepresi, tak by se asi měli léčit. Deprese je vážná nemoc.
Publikováno 03 říjen 2018 - 16:52
Takové kádrování je tu na fóru v jednom kuse.
Tohle větu jsi tak trošku překroutil. Myslím, že tady není nikdo, komu by vadilo jestli si keš odloví pěšky autem nebo jakkoliv jinak. Podstata věci je v tom, aby ji odlovil a osobně u ní byl, ne aby projel nebo prošel nějakou oblast a na základě toho zalogoval vše v dané oblasti, protože ho tam třeba kamarádi zapsali. A jestli tohle považuješ za normální, tak třeba já ne. A tohle není o statistikách, to je čistě o podvodnících v této hře.
Publikováno 03 říjen 2018 - 18:48
Publikováno 04 říjen 2018 - 6:35
Je tolko vela roznych statistik a najviac sa riesi len pocet odlovenych kesiek :-) Pre v dnesnej dobe zacinajuceho kesera je tato statistika vcelku nepodstatna, pokial nepodvadza, alebo nema na GC kopu casu, pretoze dosiahnut to, co ma napríklad TOP 10tka v pocte odlovov je na dlhe roky a medzi tym aj ta TOP 10 bude mat zase viacej. Ale su tu ine statistiky, ktore napríklad zaujimaju mna. Napríklad odlovit co najviac virtualiek na SK, alebo odlovit co najviac okresov, krajov, statov. To sa da dostat pekne vysoko aj novému keserovi. Dalsia vec je, ze porovnavat sa v pocte nalezov je volovina. Na to aby to bolo mozne, musel by mat kazdy rovnake moznosti. Mame vsetci rovnaky pocet kesi v okoli 500km? Mame vsetci auto? Zacali sme vsetci v rovnakom roku,mesiaci,dni? Mame vsetci pracu, ci chodíme do skoly, ci sme na dochodku? Mame alebo nemame vsetci deti? Alebo rovno 5 deti? Sme zdravi? Mame rovnake financne moznosti? Iba ti, ktori su ako dvojicky sa v tom mozu porovnavat. Napríklad - co taky keser z ukrajinskej stepi, ktori chce keskovat? co ma do troch hodin autom odlovi v priebehu mesiaca aj keby mal malo casu, ale taky keser z velkeho mesta co ma do troch hodin bude lovit aj keby ma finalky na kazdu kes tak aj niekolko rokov. Tak kto je teda lepsi keser? A preco nieje lepsi ten, kto ma viac multin? Alebo ten co ma viac statov? Alebo viac kesiek zalozenych pred rokom 2004? To porovnavanie sa berie az prilis vazne, ja to beriem len ako informaciu pre mna a je to sranda prekonavat, ale ze by som sa povazoval za najlepsieho kesera, lebo som prvy v jednej statistike, tak to si neviem predstavit :-)
Tento příspěvek byl upraven od ondro91: 04 říjen 2018 - 6:35
Publikováno 04 říjen 2018 - 6:54
Taky občas vyrazím na nějakou kratší sérii. A to ze dvou důvodů. Chodím s malými dětmi a s těmi potřebuju buď nacházet velké krabice se spoustou kinder hraček (čímž děkuju ownerům, kteří je nevyhazují) a nebo potřebuju kešky nacházet rychle, jinak je to brzo přestane bavit. I tak je to baví maximálně dvě až tři hodiny. A ten druhý důvod se tu už zmínil, jsou to FP body. Když někam jedu sám, snažím se vybírat kešky, které za to utracení volného času stojí. A ownerům pak ani nemám co dát.
Publikováno 04 říjen 2018 - 7:49
Publikováno 04 říjen 2018 - 8:03
Ještě bych k nedostatku FP uvedla, že jednou za cca dva roky si zpětně projdu, kam jsem FP dala. U keší, které jsou archivované a owner již neaktivní, tak si FP vezmu zpět. U těch extra super z nostalgie ponechám. Nikomu tím neublížím.:-)
Občas vezmu zpět i u keše, kterou už si zpětně nevybavím (do počtu 500 jsem si vybavila téměř všechny), takže asi zas tak super nebyla, jak jsem si tenkrát myslela.
To je jako bych si koupil nové boty a za dva roky chtěl po prodejci část peněz zpátky, protože už nejsou tak pěkné jako při nákupu. Já to beru tak, že dávám FP za aktuální stav.
Publikováno 04 říjen 2018 - 9:04
Jo, to jsem tenkrát čubrněl. Archivoval jsem keš a obratem přišel WN "OUT:FP". Tuhle logiku úplně nechápu. FP dávám, když se mi keš líbila. A většinou je mi jedno, jestli je owner aktivní, nebo keš archivovaná, já si pak díky tomu připomenu ty pěkné keše, které mě potěšily. Dokonce jsem rozdal i pár FP keším, které jsem ve stavu archivovaném lovil.
Tento příspěvek byl upraven od MiroslavRouta: 04 říjen 2018 - 9:05
Publikováno 04 říjen 2018 - 9:06
To je jako bych si koupil nové boty a za dva roky chtěl po prodejci část peněz zpátky, protože už nejsou tak pěkné jako při nákupu. Já to beru tak, že dávám FP za aktuální stav.
Pokud si koupím nové boty a za dva roky už se mi nelíbí, tak je vyhodím (nebo je dám potřebným). A zbude mi v botníku místo pro nové.
Publikováno 04 říjen 2018 - 9:17
Jo, to jsem tenkrát čubrněl. Archivoval jsem keš a obratem přišel WN "OUT:FP". Tuhle logiku úplně nechápu. FP dávám, když se mi keš líbila. A většinou je mi jedno, jestli je owner aktivní, nebo keš archivovaná, já si pak díky tomu připomenu ty pěkné keše, které mě potěšily. Dokonce jsem rozdal i pár FP keším, které jsem ve stavu archivovaném lovil.
Obratem to opravdu nedělám. Vždyť to říkám, pokud si tu keš nedokážu vybavit, proč jsem jí dala FP, ať se jedná o místo nebo provedení, tak není důvod to tam nechávat. Asi prostě nebyla tak dobrá. :-)
Třeba si nechávám FP u archivovaných těchto GC27FDK , GC1PJ6D , GC17BVX atd., protože byly opravdu dobré, ale dokázala bych si je vybavit i bez FP.
FP jsem dřív dávala i za keš v provedení ptačí budka. Což je teď není žádná rarita.
Tento příspěvek byl upraven od Bubo_CZ: 04 říjen 2018 - 9:20
0 uživatelů, 13 návštěvníků 0 anonymních uživatelů