Vzhledem k tomu, že jsem první roky nebyl PM, tak mám bodíků stále dostatek. Navíc mám zásadu (pro někoho možná nepochopitelnou), že favorita nedám PMO keši.
Také jsem první roky nebyl PM a také mám stále FP dostatek (i proto, že netřídím keše podle FP, ale rád vyrazím na jakoukoli). Zásada s neudělováním modrásků PMO keším mi skutečně přijde z mého úhlu pohledu nepochopitelná.
Taky si myslím, že to odebírání FP je blbost. Je to i ocenění pro vlastníka kešky, že se mi ta keš líbila. Pokud se mi líbila tenkrát, a dnes si ji třeba úplně nevybavím, jak vím, že za stejnou dobu si vybavím tu, které dám to sebrané FP?
FP dávám za aktuální stav. Pokud je pěkná keš třeba i starší a je maličko otlučená či poškozená od kačerů, tak jí stejně FP dám, protože vím, že si s ní autor dal hodně práce.
FP však nedávám jen u keší, které jsou hezky provedené. Pokud je to nějaká pěkná keš v lese, kde jinak nic jiného zajímavého není, tak ode mne FP nedostane. Musí navíc mít ještě alespoň buď pěkný listing, luštění, nebo pěkné umístění. Naopak dám FP třeba keši, která je na krásném místě a má pěkný listing (luštění), i když je to jen lock&lock krabička někde pod kamenem.
S tímto souhlasím. Jen už jsem dal FP i nějaké té "pěkné keši v lese, kde nebylo nic zajímavého".
Nechápeš, proč se mi nelíbí koncept PMO keší?
Autoři co jsou jen BM zakládají keše, které jsou i pro ty co dělají jen PM keše. Ale naopak to není. Proč tato nevyváženost?
PM členstvím si platím služby GS (stahování kešek, upozorňování atp.). Autor (vlastník) kešky nedostává ani korunu.
S tímto však nesouhlasím. Jakou nevyváženost máš na mysli? Podle výsledků vyhledávání na GC.com je v ČR aktuálně 54 586 aktivních BM keší (bez eventů) oproti 4 151 aktivním PMO keším. Z celkového počtu, pokud tedy správně počítám, je PMO keší jen nějakých 7,067 %. Nepřijde mi, že by byli BM nějak diskriminováni. Mimochodem, když jsem býval BM, vůbec jsem neřešil, že nějakou PMO keš nevidím (proč taky, když je jich tak málo?). Mimochodem, zakládal jsem keše jako BM a zakládám i jako PM a nikdy by mě za to nenapadlo chtít ani korunu. Prostě mě to baví, dělal jsem a dělám to rád. A pokud někdo má důvod pro přepnutí keše do PMO, pak je to jeho volba a ostatní mají na výběr z více než padesáti tisíc jiných keší. Tak proč to řešit?
Tento příspěvek byl upraven od KulisekW: 08 říjen 2018 - 17:10