Nikdo nikomu nebrání v logování waymarků a stejně to skoro nikdo nedělá, i když jsou hned u velmi frekventovaných keší. Přitom waymarky jsou v podstatě ty virtuálky, které spousta lidí chtělo. Prostě každý hledá a loguje, co chce. Já taky mnoho EC nemám, zrovna tak waymarků. Když už tam jsem a zjistím si to, zaloguju. Ale cíleně pro to nepůjdu.
Geodepresivní koutek III
Publikováno 16 October 2018 - 9:32
Jenom jsem se podivil, proč v logování earthek bráníte sami sobě.
Je s tím spousta práce, otázkám často ani nerozumím a prostě mě to nebaví. Geocaching jsem začal dělat kvůli hledání krabiček, ne kvůli psaní písemek z geologie.
Publikováno 16 October 2018 - 9:49
Je s tím spousta práce, otázkám často ani nerozumím a prostě mě to nebaví. Geocaching jsem začal dělat kvůli hledání krabiček, ne kvůli psaní písemek z geologie.
Ale jo, je to tvoje volba.
mpik: Tam je trochu problém, že to je jiná databáze - čili starost navíc.
Publikováno 16 October 2018 - 11:34
Nikdo nikomu nebrání v logování waymarků a stejně to skoro nikdo nedělá, i když jsou hned u velmi frekventovaných keší. Přitom waymarky jsou v podstatě ty virtuálky, které spousta lidí chtělo. Prostě každý hledá a loguje, co chce. Já taky mnoho EC nemám, zrovna tak waymarků. Když už tam jsem a zjistím si to, zaloguju. Ale cíleně pro to nepůjdu.
Ale jo, je to tvoje volba.
mpik: Tam je trochu problém, že to je jiná databáze - čili starost navíc.
Waymarky se mi líbí, pro sebe si soukromé "waymarky" dělám stále a fotil jsem si podobná místa ještě předtím, než jsem zjistil, že něco jako WM existuje. Jenže dnes už často loguji i jen keše se zpožděním. Takže na WM už nezbývá bohužel čas vůbec...
Publikováno 16 October 2018 - 13:06
Jiná databáze, ale stejné přihlášení, v geogetu možnost stahování (Geojarry, API tam není), jsou pro to i odznaky v Badgegenu.
Jenomže co to naprosto zabilo, je uživatelské rozhraní, které ustrnulo v době, kdy se to oddělilo od geocachingu, což je už víc než 10 let (já to nepamatuju).
A pak ty mraky kategorií, věci co se hodí do několika najednou, relatvně složité logování nadvakrát (text, pak fotka), nemožnost fotku otočit (snímky na výšku si musím připravit, aby nebyly naležato), žádná pořádná mapa... Prostě trošku vývoje by tomu pomohlo. A vzhledem k tomu, že je to stejná firma s geocachingem, mohl vývoj probíhat současně a většina věcí by byla společná. Jenomže to tak není.
Publikováno 16 October 2018 - 20:09
Jiná databáze, ale stejné přihlášení, v geogetu možnost stahování (Geojarry, API tam není), jsou pro to i odznaky v Badgegenu.
Jenomže co to naprosto zabilo, je uživatelské rozhraní, které ustrnulo v době, kdy se to oddělilo od geocachingu, což je už víc než 10 let (já to nepamatuju).
A pak ty mraky kategorií, věci co se hodí do několika najednou, relatvně složité logování nadvakrát (text, pak fotka), nemožnost fotku otočit (snímky na výšku si musím připravit, aby nebyly naležato), žádná pořádná mapa... Prostě trošku vývoje by tomu pomohlo. A vzhledem k tomu, že je to stejná firma s geocachingem, mohl vývoj probíhat současně a většina věcí by byla společná. Jenomže to tak není.
A právě hlavně kvůli té mapě a dalším omezením je problém v logování a i zakládání, není to tak komfortní, takže pak na tu tvorbu a logování není čas... Krom toho nikde si většinou stejně nedělám své fotky, jen fotky místa. I tak si říkám, že ta místa třeba jednou dologuji - za 40 let v důchodu :-).
Publikováno 17 October 2018 - 6:09
Nejsem příznivcem selfie a vůbec, telefonem fotím jen v nutnosti, když si foťák zapomenu, ale tady, na waymarky, by se přímo nabízela aplikace, kde by se přímo z ní místo vyfotilo, dopsalo trochu textu a rovnou zalogovalo. Jenomže to by ji GS musel napsat. Mám pocit, skoro jistotu, že to nechává vyhnít. Nezrušil to asi jen proto, že ani je samotné to nezajímá.
Stejně jako např. Maze, kde oficiální aplikace ani nenačetla polohu z GPS, tak jsem ji hned odinstaloval. Možná je to obecná chyba, možná jen nějaká verze Androidu, ale evidentně není snaha to řešit, protože se to nepoužívá.
A opencaching od Garminu, Geospy a podobné aktivity už skončily. Ale každý si může hledat, fotit, navštěvovat, co chce. Někdo bunkry, někdo komíny, někdo zříceniny, někdo architekturu, někdo třeba významné stromy nebo skály. A když u něčeho takového udělá keš, pozve tam i ostatní.
Publikováno 21 October 2018 - 16:38
Publikováno 21 October 2018 - 17:26
Publikováno 21 October 2018 - 17:29
Publikováno 21 October 2018 - 18:31
Tak to vypadá, že jsem dneska ztratila razítko - možná jsem ho nechala u keše, možná mi vypadlo, když jsem o kus dál sbírala borové šišky na svícínky, možná až po přesunu pár km autem, když jsem šla lesem k další keši......njn, sice už mělo nějaký rok za sebou, ale stejně.....
Publikováno 25 October 2018 - 18:31
Jedna strana za osmnáct a druhá za dvacet bez dvou plus do toho ještě Alke a nějaký/nějaká naiva, který z historie gc moc nepamatuje a neví..?, kdo je kdo. I na jihu bohužel máme obdoby DK. :-(
Publikováno 26 October 2018 - 4:12
Publikováno 26 October 2018 - 5:51
Ono to není na první pohled vidět, ale on ji výše jmenovaný Daniel dokonce založil.
Tento příspěvek byl upraven od Kohout team: 26 October 2018 - 5:56
Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing
Publikováno 26 October 2018 - 6:46
Upřímně řečeno, netuším, proč Krutižlab tu původní archivoval. Jestli už se o ní nechtěl starat, mohl jí nabídnout k adopci, určitě by se našel někdo serióznější než DK.
Tento příspěvek byl upraven od phrkt: 26 October 2018 - 8:26
Publikováno 26 October 2018 - 7:11
Pokud jsi se nevšiml, tak Krutizlab postupně archivuje většinu svých keší. Loni jsem ještě stihl Starou příhraniční cestou, Heraklovy sloupy již třeba ne.
Tento příspěvek byl upraven od Petman02: 26 October 2018 - 7:20
Publikováno 26 October 2018 - 8:20
Ono to není na první pohled vidět, ale on ji výše jmenovaný Daniel dokonce založil.
Asi byste měli nám neznalým shrnout stručnou historii...
To ji Daniel Kotmel založil, pak nabídnul k adopci současnému vlastníkovi, který adopční log smazal? Doteď jsem tak trochu nechápal Alkeho log... Nechápal jsem, proč by tak brzy po založení měnila majitele...
Publikováno 26 October 2018 - 9:05
Nevím, jak to u této kešky bylo, ale původní earthka byla archivovaná 12.8. a dál se loguje. Mimo jiné logy jsem tam našel tento.
Potom byla nová earthka založena a je na ní tento log.
Prosím, jak to tedy je s autorstvím té nové, předpokládám, že nepohodlné logy jsou na ní smazané.
A je je to s logováním archivovaných earth keší, když autor ji archivoval, předpokládám, že na zasílané odpovědi nebude reagovat. Neměly by se u earth keší automaticky při archivaci zamykat listingy proti logování?
7 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů