To byl jen příklad opačného přístupu, na rozdíl od: Nenašel jsem, ale loguju nález, jde přece o zážitky. Možná to přichází s věkem.MirexCZ napsal/a:
"Různě" doufám myslíš "i poctivě".
Geodepresivní koutek III
Publikováno 23 září 2013 - 18:25
Publikováno 23 září 2013 - 19:09
Publikováno 23 září 2013 - 19:27
Publikováno 23 září 2013 - 19:37
Je to jen hra a jde o zážitky, pravda&souhlas.dostik7 napsal/a:
...a FI logem nikomu neublizi.
EDIT: Každého věc, nač si dělat vrásky.
Publikováno 23 září 2013 - 20:32
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 23 září 2013 - 20:55
To snad ani nemůžeš myslet vážně, tento svůj příspěvek. Chápu fotolog např. kvůli tomu, že kačer sebou neměl tužku, keška byla zamrzlá a nechtěl ji zničit, keš byla nedobytná z jakéhokoli jiného důvodu (někteří mažou ale i ty...). Ale když nějakou kešku vůbec nenajdu, tak nelogu found it, ale DNF. S tvým přístupem bych měl 3 roky zpět hned dvě FTF v Dolomitech, ale ani jednu z oněch dvou keší jsem nenašel, takže jsem logoval DNF, případně nic. Na oněch místech, kam mě měla keška přivést, jsem byl, mám na ně památky např. v podobě fotek a vzpomínek.dostik7 napsal/a:
A ja jsem rad, kdyz nekdo, bez zapisu do logu alespon napise svuj FI log, ze se nezapsal. Pak se alespon nemusim trapit treba se snorchlovanim na vraku a chapu, ze pokud to pro nekoho je zivotni navsteva mista, kam se uz nevyda, rad na mape uvidi smajlika, protoze DNF na mape poste neuvidi a FI logem nikomu neublizi. NIKOMU, leda par kecalkum na zumpe. :-))))
Publikováno 24 září 2013 - 7:00
dostik7 napsal/a:
protoze DNF na mape poste neuvidi
Se většinou toho výroku nesouhlas, ale tohle je správný postřeh. Jestli mi něco vadí, tak to, že výpis DNF, WN, OM aj. ne-FI logů člověk vidí jen u sebe, ale pro druhé vidí jen seznam jejich FI. Přito GC v nemalé míře sestává i z toho ostatního - taky bych si rád při navštívení něčího profilu přečetl, co se mu zrovna v poslední době podařilo utržit za DNF či jakou věc k čemu poznamenal. Ale systém s něčím takovým nepočítá. Aby bylo jasno, nemám na mysli Friends, tedy nějaké domluvené sledování logů mezi pár osobami - jde mi spíše všeobecně a příležitostně o náhodně potkané kačery.
Publikováno 24 září 2013 - 7:43
To je takový zajímavý fenomén, nejen v GC. Každý považuje svoje chování za správné a chování za svojí hranicí už je špatné. (Jeden můj známý v autě - je tady 70, já jedu 90 a těm kreténům to nestačí a musejí mě předjíždět. Každý, kdo pracuje méně než já, je lenoch. Atd.)hanska napsal/a:
To snad ani nemůžeš myslet vážně, tento svůj příspěvek. Chápu fotolog např. kvůli tomu, že ...
Podle toho tady vypadají příspěvky. Pro Kapsu je sebemenší porušení pravidel i sběr PWT fuj. Witko schválí komukoliv cokoliv. A my ostatní jsme někde uprostřed. ;-) Na nějakých nepsaných pravidlech se těžko shodneme. Ale debatovat můžeme do nekonečna...
Publikováno 24 září 2013 - 8:44
Publikováno 24 září 2013 - 8:56
Je mi záhadou, proč je tolik lidí, kteří se tak vehementně dožadují hrát tuto hru, jejíž pravidla nejsou ochotni akceptovat. A to ani ta psaná.Citecka napsal/a:
Na psaných pravidlech není o čem debatovat...
... chci říct, že nejde o život. Jde o tuhle hru, to je celý. Nic víc, ale taky nic míň.
...
Publikováno 24 září 2013 - 8:59
Publikováno 24 září 2013 - 9:08
„Tak jo.“
...
„Ale to byla ruka!“
„Jasně že to byla ruka. No a co? Já jsem si přišel zahrát fotbal a ne se nechat omezovat nějakýma pitomýma pravidlama! Jde přece o pohyb na čerstvém vzduchu a o zážitky a to splňujeme. Tak si to svý hnidopišství strč někam. Vedeme 1:0.“
Publikováno 24 září 2013 - 9:13
mh.mail napsal/a:
Jde přece o pohyb na čerstvém vzduchu a o zážitky a to splňujeme.
Přesné! I s použitím jejich oblíbeného PŘECE. Ještě tam chybí "Je to PŘECE jenom hra."
Publikováno 24 září 2013 - 10:02
Publikováno 24 září 2013 - 10:03
Toniczech napsal/a:
... taky bych si rád při navštívení něčího profilu přečetl, co se mu zrovna v poslední době podařilo utržit za DNF ...
Podle mé zkušenosti většina kačerů DNF ani neloguje.
Publikováno 24 září 2013 - 10:06
Já včera zrovna jedno logovala.Smrk napsal/a:
Toniczech napsal/a:
... taky bych si rád při navštívení něčího profilu přečetl, co se mu zrovna v poslední době podařilo utržit za DNF ...
Podle mé zkušenosti většina kačerů DNF ani neloguje.
Publikováno 24 září 2013 - 11:38
Citecka napsal/a:
Na nepsaných dejme tomu. Na psaných pravidlech není o čem debatovat...
S tím se nedá než souhlasit, ale bohužel je příliš pozdě s tím cosi dělat a hlavně ti kdo mají tu možnost s tím něco udělat, tak nemají zájem, neb jim tento stav vyhovuje.
Vždyť přeci (bohužel) nejde o kvalitu hry, ale o její masovost. Vždyť úplně jinak zní, náš portál má celosvětově 2 mil. uživatelů, než když se řekne má celosvětově 20 tis. uživatelů. Ta vyjednávací pozice je přeci úplně někde jinde. A o to v téhle hře běží! Né o kvalitu hry jako takové, ale denní počítadlo kliků na web. Vždyť vůbec není problém nastavit taková pravidla a dohled nad jejich dodržováním, aby k jakýmkoliv excesům nedocházelo a když už ano, aby byla přijata taková opatření vůči jedinci, že tento si již neškrtne. Jenže toto by mělo za následek ohromný odliv hráčů a o to "nikdo" nestojí. Podívej se na to jak jsou pravidla této hry, potažmo tedy mantinely nastaneny? Já pamatuji mysterky s podmínkou. Proč byly zrušeny? Co obnáší založení si 10 nicků? 8 min. práce? Všichni to hrají (alespoň tvrdí) pro zážitky. Proč se to boduje? A takto bych mohl pokračovat dále a dále. A čemu se potom divit, když hru objeví 14 letý puberťák a zjistí, že je tady vše free a to málo ohýbaných pravidel co platí se vlastně všeobecně nedodržuje, protože žádný postih za to není. Vždyť zkus ve společnosti vyhlásit, že zákon zakazuje krást, ale kdo bude přistižen, tak nebude potrestán. Ono to stačí jak to vypadá takhle, ale po tomto vyhlášení jsme rozebraní do půl hodiny. A hráči této hry není nic jiného, než obraz a vzorek společnosti ve které se pohybují. Nechci tady rozvíjet debatu o našich zákonodárcích a nově vznikajíccích nesmyslných zákonech a ohýbání stávajících zákůnů ve prospěch jedinců, či malých skupin. Nechci vést polemiku o čistotě výše uvedeného fotbalu a sportu všeobecně (úplatky, doping,...). Prostě jsme obraz této společnosti a stejně tak jako slušný člověk má problém toto vstřebávat a musí se naučit s tím žít (jestliže tu žít chce), tak se i slušný hráč musí naučit žít se stavem této hry (pokud ji chce hrát). Takže mě je úplně jedno, jestli si někdo na našich keších zaloguje zážitek (místo nálezu), nebo obráceně jestli má finalky a zaloguje nálezy aniž by věděl, proč tam byl. Ano i já jsem před lety seděl u čtení logů a brunátněl jsem a snažil se s tím cosi dělat. A po letech házení hrachu na zeď, je už mi tak nějak všechno fuk. Chceš se zapsat, aniž by jsi nalezl? Zapiš. Chceš pro nás vyrobit keš o hov... a do hov... umístit? Udělej to. Vždyť s tím stejnak nikdo nechce nic dělat.
Publikováno 24 září 2013 - 13:33
Ale vždyť ono se to NEBODUJE! To číslo vyjadřuje počet nalezených keší. To přece nejsou žádné body. Že v tom hodně lidí (skoro bych řekl většina) vidí body, je otázka na hlubší zamyšlení, ale asi ne na tomto fóru.Cejda napsal/a:
Všichni to hrají (alespoň tvrdí) pro zážitky. Proč se to boduje?
Já už je spíš nepamatuju, ale troufám si tvrdit, že tuším, proč byly zrušeny. Protože spousta lidí neznala míru a začala vymýšlet absurdní šílenosti, které už byly daleko za hranou. Navíc handrkování kolem mazání logů kvůli (údajně) nesplněné podmínce vytvářelo zlou krev a pořád to musel někdo řešit.Cejda napsal/a:
Já pamatuji mysterky s podmínkou. Proč byly zrušeny?
Ale proboha proč? Kdo je takový ubožák, že mu stojí za to podvádět při neškodné hře, toho žádná represe nezastaví.Cejda napsal/a:
Vždyť vůbec není problém nastavit taková pravidla a dohled nad jejich dodržováním, aby k jakýmkoliv excesům nedocházelo a když už ano, aby byla přijata taková opatření vůči jedinci, že tento si již neškrtne.
Jak už jsem psal výše: Chceš říct, že jenom absence postihu je to, co lidi ponouká k tomu, aby se chovali nepoctivě? Já si myslím, že kdo chce ctít fair-play, ten tak může činit i v prostředí, kde žádný postih neexistuje.Cejda napsal/a:
A čemu se potom divit, když hru objeví 14 letý puberťák a zjistí, že je tady vše free a to málo ohýbaných pravidel co platí se vlastně všeobecně nedodržuje, protože žádný postih za to není.
No vidíš to, a přestože za krádež postih existuje, přesto se krást nepřestalo. Samotná vidina postihu k vymýcení negativního jevu nevede.Cejda napsal/a:
Vždyť zkus ve společnosti vyhlásit, že zákon zakazuje krást, ale kdo bude přistižen, tak nebude potrestán.
Jistě. Jednoduše ji bude i nadále hrát stejně slušně jako doposud. Bez ohledu na to, že ji spousta jiných slušně nehraje. Bez nároku na cokoliv jiného, než na to chovat se v souladu se svým svědomím. Nikdo a nic mu v tom přece nebrání. A bude-li takových víc, resp. většina, pak bude takový i geocaching. Každý může začít u sebe a hned. Bez nutnosti měnit jakákoliv pravidla a zavádět represi.Cejda napsal/a:
tak se i slušný hráč musí naučit žít se stavem této hry (pokud ji chce hrát)
Cítím z těchto vět zklamání, že s tím nikdo nic dělat nechce.Cejda napsal/a:
Chceš se zapsat, aniž by jsi nalezl? Zapiš. Chceš pro nás vyrobit keš o hov... a do hov... umístit? Udělej to. Vždyť s tím stejnak nikdo nechce nic dělat.
„Chceš se zapsat, aniž jsi nalezl?“ S tím owner něco dělat může - smazat elektronický log. A psaná pravidla jsou v tomto případě na jeho straně.
„Chceš pro nás vyrobit keš o hov... a do hov... umístit?“ Tady je naopak dobře, že s tím nikdo nic dělat nemůže. Proč by taky? Na to, jestli je keš o hov..., může mít každý vlastní názor. Co se nelíbí jednomu, může se líbit jinému. Navíc si nemyslím, že by keš za každou cenu musela o něčem být. Ona je už sama o sobě, o tom, že existuje, že ji musíš najít. A jestli je do hov... umístěná? Tak o tom se velice brzo dozvíme v lozích, případně přesvědčíme přímo na místě. A upřímně řečeno, pokud mi šipka ukazuje do hov..., tak tam jednoduše nepůjdu.
Tak mě to jedno tedy není. V tom prvním případě s tím můžu něco dělat (smazat elektronický log, pokud v logbooku chybí), s tím druhým mi nezbývá, než se smířit. Ale jedno mi to opravdu není.Cejda napsal/a:
Takže mě je úplně jedno, jestli si někdo na našich keších zaloguje zážitek (místo nálezu), nebo obráceně jestli má finalky a zaloguje nálezy aniž by věděl, proč tam byl.
Publikováno 24 září 2013 - 14:14
Cejda napsal/a:
Takže mě je úplně jedno, jestli si někdo na našich keších zaloguje zážitek (místo nálezu), nebo obráceně jestli má finalky a zaloguje nálezy aniž by věděl, proč tam byl. ...
Naopak před těmi hajzlíky, kteří hru kazí, nesmíme ustupovat a tolerovat je! Jediný, kdo s kvalitou hry něco může udělat, jsou hráči samotní. A pokud budeme před tímto zavírat oči, bude to horší a horší a vyčůránkové budou mít navrch.
Publikováno 24 září 2013 - 14:17
15 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 14 návštěvníků 0 anonymních uživatelů
-
Bing (1)