Geodepresivní koutek III
Publikováno 24 září 2013 - 14:32
Ano, pamatuju si to, celkem jsem to z povzdálí sledoval (nejsem z toho regionu). V principu jsem s tebou souhlasil, mám ale takový pocit, že největší problémy ti způsobovala tvoje vlastní horkokrevnost.WitkoAWendy napsal/a:
Já se vám divím. Před dvěma roky jsem se takhle rozčiloval nad dodržovaním pravidel taky,což mělo za následek archivace většiny mých keší a zbytek šel k adopci.
K tomu ti upřímně gratuluji. Ačkoliv tě neznám, jsem rád, že ses dokázal k této hře vrátit. Zakládat krabičky tě nikdo nutit nemůže a jestliže si to ostatní užíváš, pak jsi vítěz.WitkoAWendy napsal/a:
Pochopil jsem že to nemá smysl se rozčilovat. Hraju si to podle svýho,nový krabičky(důvod k rozcilovani)nezakládám a mám klid.
Why not? Když ti to přineslo vnitřní klid, pak to bylo správné rozhodnutí.WitkoAWendy napsal/a:
Dělal jsem to pro lidi ale když na mě sr.li. tak jsem se na ně "vybod" taky.
Tak já se tu nedohaduju, aspoň doufám. Pouze říkám, že mi některé věci vadí. Ale mezi vadit a rozčilovat je přece jenom trochu rozdíl. Nebudu bojovat s větrnými mlýny, ale zase se nebudu tvářit, že je to všechno v pořádku.WitkoAWendy napsal/a:
Přestaňte se tady dohadovat o něčem co je marný,marný,marný ...
Jakmile bude zase příležitost, tak si ho určitě udělám.WitkoAWendy napsal/a:
...a pojďte si radši udělat hezkej vejlet k nějaký škatuli
Publikováno 24 září 2013 - 14:46
WitkoAWendy napsal/a:
Já se vám divím. Před dvěma roky jsem se takhle rozčiloval nad dodržovaním pravidel taky,což mělo za následek archivace většiny mých keší a zbytek šel k adopci. Pochopil jsem že to nemá smysl se rozčilovat. Hraju si to podle svýho,nový krabičky(důvod k rozcilovani)nezakládám a mám klid. Dělal jsem to pro lidi ale když na mě sr.li. tak jsem se na ně "vybod" taky.
Přestaňte se tady dohadovat o něčem co je marný,marný,marný a pojďte si radši udělat hezkej vejlet k nějaký škatuli
No kdyby to takhle řešil každý, tak by vejlet ke škatuli žádný nebyl :-) Ještě že tisíce kačerů nes... na tebe.
Publikováno 24 září 2013 - 14:59
Jak vidno, bod 1 alespoň částečně splňujeme, potud OK, též pro bod 2 pravidla plné oprávnění poskytují, ovšem na bodě 3 se vše zarazí - právě proto, že namnoze nelze při nedostupnosti lb spolehlivě doložit, že dotyčný opravdu našel nanejvýš jen tři kýble zážitků, ale žádnou krabici. Ovšem v tomhle případě, kdy se sám hrdě (či spíše drze) a programově doznal k jednání, které si klade za cíl popřít nejzákladnější princip hry (najít pikslu), žádné omluvitelné pohnutky nevidím - takový FI log by pro mě, být tam v pozici ownera, neměl nejmenší platnost.
mh.mail napsal/a:
Tak já se tu nedohaduju, aspoň doufám. Pouze říkám, že mi některé věci vadí. Ale mezi vadit a rozčilovat je přece jenom trochu rozdíl. Nebudu bojovat s větrnými mlýny, ale zase se nebudu tvářit, že je to všechno v pořádku.
Přesně, souhlas. Myslím, že přinejmenším ve smyslu výše uvedeného bodu 1 je mou povinností se vyjádřit, co chválím či odsuzuju, co se mi líbí a co mi naopak vadí. Ale rozčilování se, to si šetřím na lepší časy...
Publikováno 24 září 2013 - 14:59
Publikováno 24 září 2013 - 16:57
Publikováno 24 září 2013 - 17:39
RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…
Publikováno 24 září 2013 - 17:42
Publikováno 24 září 2013 - 17:50
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 24 září 2013 - 17:56
Romane, v tomhle (čerstvě ukradená, zamrzlá atp. keš) s tebou souhlasím, ale právě pro takové případy píšu výše něco o gumovosti pravidel a omluvitelných pohnutkách. Ale i v takovém případě bych s ohledem na provozní důvody (notifikace problému) i slušnost očekával typ logu (DNF/WN/NM) popř. předběžné uvědomění formou SZ, s tím, že zvážím nabídnout dotyčnému smolaři možnost změnit si jej na FI, bude-li o to stát. Onen log byl ale očividně sepsán jako bezostyšná provokace.Roman_Jaromer napsal/a:
Podle mě se vždy musí přistupovat ke konkrétnímu případu jednotlivě, nedá se zobecňovat...
Abych uvedl analogii. Automobil se nesmí řídit bez platného oprávnění, pod vlivem alkoholu, na červenou atp. To je něco jako obdoba našich pravidel a zvyklostí. Za výjimečných okolností. dejme tomu ohrožení života či zdraví a při zachování potřebné opatrnosti, i tyto limity pro silniční provoz beztrestně přestoupit lze, ale určitě není správné, když někdo propaguje, že takhle jezdit může každý a kdykoliv, dle svého uvážení.
MaFa napsal/a:
Jen by mě zajímal poměr mezi kačery co logují a co na keše jenom chodí, rozhodně netvrdím, že všichni co nelogují jsou zloději!!!!
Nevím jak v lidech, to jsem už dlouho počítat nezkoušel, ale v keších ti za sebe poměr ochotně udám tak na 30 - 60 % do týdne zalogovaných, podle toho, jaké jsou zrovna po návratu z terénu časové možnosti. I když počty nehoním (ba právě naopak, abych si ten skluz ještě nezhoršoval - co je mi platno obejít za 3 hodiny půl VTF, když tu samou půlku pak sepisuju dva dny) a kešuju celkem mírně, musím přiznat, že za situace, kdy napsat log zabere 2-3 hodiny, ve výsledku trávím víc času paradoxně přípravou po lovu, než před lovem a lovem samotným. Žádnou přesnou evidenci si nevedu (vyjma rámcového bookmarku, co nesmím zapomenout zalogovat, ale ten je stejně neúplný, protože začerstva do něj položky pochopitelně nehážu a za měsíc už zase nevzpomenu, že jsem tak učinit měl). Netvrdím, že je to dobrý postup, naopak, je mi za to stydno, ale je to reálný jev - ani poslední dvě zimy nestačily na to, abych se prologoval zpátky do plusu. Pokud jde o vliv konkrátního člověka na obsah keší, bude ti muset stačit čestné prohlášení: Trackables, za poslední rok nebylo moc příležitostí, jsem přenášel jen asi tři (vlastně čtyři - ještě žábu vlastně...), žádný kousek mi nezůstal za drápky víc než několik desítek hodin. CWG jsem za poslední rok nevyměnil (ani jinak nevybral) tuším žádné. I když rovnou řeknu, že zrovna předminulý týden se mi v jedné keši hrozitánsky líbilo CWG s tygříkem (no prostě s jakoukolivěk kočkovitou šelmou), ale protože normálně s sebou puky nenosím, neb s výměnou nepočítám, nezbylo než tygříka jen pohladit a nechat v krabičce. Každopádně fest pokušení, každý podobný obrázek na kotoučku, ale držím se.
Publikováno 24 září 2013 - 18:22
--- a O TOMHLE se bavíme. Nikdo tu "nenadává" všelijakým ulehčovačům-si-kdečeho, to je skutečně povahový rys a s tím těžko co dělat - kromě vychovávání - ale pranýřuje se tu, nebo lépe vzdychá se nad těmi falešně kamarádskými a milosrdnými názory. Tam je největší chyba. Možná vyznívám jako byrokrat, hnidopich a Herodes, ale já si fakt myslím, že daleko větší škody napáchají falešní lidomilové. "Aťsikaždýcochce" je příšerný životní postoj.Toniczech napsal/a:
...určitě není správné, když někdo propaguje, že takhle jezdit může každý a kdykoliv, dle svého uvážení.
Na dodržování principů hry nevidím nic nekamarádského. Naopak. Třenice způsobuje právě falešná benevolence, jak vidno i zde.
No a k tomu logu výše. Ta krabka byla v dutině, kulatá makaronovka, obalená kůrou volně převázanou síťkou z nitek, na víčku přilepená chobotnička gumová s chapadly kolem krabky, a celé to bylo prosáklé tajícím sněhem a následně zamrzlé, tou dobou bylo dobře deset pod nulou. Nešlo to ani vydolovat z dutiny aniž by člověk roztrhal korový obal, ani otevřít vevnitř, protože by zase roztrhal tu chobotničku. To DNF dává na vědomí, že to není v pořádku, další kačeři se třeba podívají, proč; Brumlík na základě DNF se se mnou spojil a vyříkali si co a jak a disabloval do oblevy; ovšem sorry, kunabrno, tvůj log by bez toho přímého kontaktu věci fakt spíš uškodil, owner by nezareagoval, vždyť přece krabka byla FI, ne?
A v sérii Brumlíkovek z toho víkendu mám hned na začátku jedinou nesmajlíkovku. Pamatuju si to místo i ten strom i ten mráz. Spoustu jiných keší si nevybavím, i kdybyste mě škrtili podprsenkou.
Publikováno 24 září 2013 - 18:44
Publikováno 24 září 2013 - 19:51
Publikováno 24 září 2013 - 20:34
Tak tenhle pripad jsem zrovna nemyslel, jde spis o ty co na kese chodi a nezapisou se ani do papiroveho ani do elektronickeho logbooku, takze neexistuje zpusob, jak zjistit, ze na nejake kesi byli. Poznas to pouze tak, ze v papirovem logbooku je log, ze nekdo neco vlozil, a presto je kes prazdna i kdyz ji mezi tim nikdo nenavstivil - tedy podle logbooku.Jen by mě zajímal poměr mezi kačery co logují a co na keše jenom chodí, rozhodně netvrdím, že všichni co nelogují jsou zloději!!!!
Nevím jak v lidech, to jsem už dlouho počítat nezkoušel, ale v keších ti za sebe poměr ochotně udám tak na 30 - 60 % do týdne zalogovaných, podle toho, jaké jsou zrovna po návratu z terénu časové možnosti.
Publikováno 24 září 2013 - 20:56
Smrk napsal/a:
Dneska jsem vyrazil po práci na sedm keší a pět z nich nenašel :-(
Tak to tady trochu odlehčíme;):
Smrku, kdybys vyrazil na Šumavu, aby tě mohl poznat kůrovec ( něco se tu nedávno na tohle téma objevilo ), tak bys místo deprese psal do radostného koutku. Kromě čtyř nalezených keší ze čtyř hledaných mám "nalezené" cestou dva košíky hub.
Na depresi je možná jen to, že musím jít skoro polovinu teď hned zavařit. Druhou část jsme takticky věnovala někomu, kdo měl z hříbků-pařezáků radost. Mně udělaly větší radost než keše, i když to byly super vymazlené Brumlíkovky, místa, kam je owner schoval - bez keší by mě nenapadlo někde takhle courat a tak bych přišla o úžasné odpoledne, díky kterému pár dní žádná deprese nehrozí.
Publikováno 24 září 2013 - 21:45
Publikováno 24 září 2013 - 22:01
kartagoo napsal/a:
Pátrám po předcích. Genealogie se tomu asi říká. Horší než pětková mysterka. Vůbec nevím, kudy kam. Jde to ztuha...
Ty jsi moudřejší a zanecháváš tak mohutnou elektronickou stopu
Publikováno 24 září 2013 - 22:07
Publikováno 24 září 2013 - 22:13
Hraju to pro radost. A ty?
https://www.instagram.com/geobublina/
Bookmark CS opevneni z let 1935-38
Bookmark kešek s praktickými úkoly
Kešky u pivovarů a u rozhleden
Publikováno 25 září 2013 - 6:47
Já se bojím ve městě, v lese ani trochu.Surikatí Team napsal/a: Bojím se v lese.
16 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 16 návštěvníků 0 anonymních uživatelů