Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#961 jessie.r

jessie.r

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 471 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2013 - 7:27

Hm, to já se bojím tam i tam ;(! Vždycky jsem se přesvědčovala, že v lese mi nic nehrozí, že tam by zločinci nedošli, ale stejně jsem vždycky bála, když jsem tam byla sama... A když jsme posledně zaslechli z křoví chrochtání divokýho prasete, tak se už bojím, i když jsem v lese s někým... Ovšem zatím ten strach vždycky přebila touha si zakešovat... ;D!
  • 0

#962 Guest_Paprikas(i)_*

Guest_Paprikas(i)_*
  • Guests

Publikováno 25 září 2013 - 7:27

Jo. Moje slova. Nedávno sem byl v Ústí a tam sem se taky bál...
  • 0

#963 MaFa

MaFa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 383 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2013 - 7:36

Pátrám po předcích. Genealogie se tomu asi říká. Horší než pětková mysterka. Vůbec nevím, kudy kam. Jde to ztuha...

Taky patram, jenom ta latina a nemcina mi to ztezuji. Kdybys potreboval pomoct, tak se klidne ozvi pres SZ nebo gc.com. Nejtezsi je se dostat pred rok 1900.
  • 0
MaFa

#964 MikiHamza

MikiHamza

MikiHamza

• Members
  • PipPipPip
  • 890 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2013 - 7:41

kartagoo napsal/a:
Pátrám po předcích. Genealogie se tomu asi říká. Horší než pětková mysterka. Vůbec nevím, kudy kam. Jde to ztuha...

Tak můžeš zkusit třeba tohle, je to jen D2,5 ;) - GC3624W. Ale je pravda, že v některých matrikách je to naškrábaný hrozně.
  • 0

#965 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 435 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2013 - 7:46

jessie.r napsal/a:
Hm, to já se bojím tam i tam ;(! Vždycky jsem se přesvědčovala, že v lese mi nic nehrozí, že tam by zločinci nedošli, ale stejně jsem vždycky bála, když jsem tam byla sama... A když jsme posledně zaslechli z křoví chrochtání divokýho prasete, tak se už bojím, i když jsem v lese s někým...

Ovšem zatím ten strach vždycky přebila touha si zakešovat... ;D!

Copak chrochtání divokého prasete, to takový jelen v říji, to je řev!
Lidé z města vůbec nejsou zvyklí na zvuky co je slyšet v lese, hlavně v noci. Na vojně jsme jezdili do stráže hlídat muničáky v lese a nováčci při prvních strážích každou chvíli volali velitele, že tam někdo chodí, případně řvali "stůj, kdo tam" na ježka.
  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#966 Toniczech

Toniczech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 900 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2013 - 8:06

No, pokud jde o les, někdy se trochu bojím. Ale abych to upřesnil: V lese lidí vůbec ne, zvířat prakticky jen těch, kterým pro keš šátrám do nory, nebo těch, která ani pořádně nevidím, a přitom mi pijou krev, zato věcí ano - jmenovitě mívám strach z toho, že uklouznu a napíchnu se na nějakou nešikovně trčící větev. I když výjimky, které potvrzují pravidlo. se najdou - svého času jsem se takhle cestou na kontrolu svojí keše na Svídně minul s lesním vrahem Kalivodou o den či dva. Ve městě jak kdy a jak kde. V tom rodném mi nedělá problém jít uprostřed noci ani skrze "etnicky rázovitější" předměstí, ale v cizím velkém městě bych se po setmění asi bál potkat na ulici kohokoliv. Vždyť i ti policajti se na stanici schovávají za mřížemi a zamčenými dveřmi - jak by se neměl bát běžný občan. No a od útoku na nádraží Atocha se kolikrát neubráním úzkosti ani při každé cestě metrem v čase dopravní špičky. Ale to, co jsem výše napsal, je všechno o pocitech a "svátečních" aktivitách. Odhlédnuto od nich, je z mých činností objektivně nejrizikovější nepochybně účast ve všednodenním silničním provozu.
  • 0

#967 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2013 - 8:23

kapsa napsal/a:
Já se bojím ve městě, v lese ani trochu. :)

Jojo! Já jsem před pár lety takhle něco kupovala v pražských Dejvicích v drogerii. Bylo to těsně před Vánoci, někdy kolem pátý odpoledne, takže už tma. Vyjdu na ulici - a nějak se mi podařilo z toho obchodu vystoupit asi tak metr před mírně se potácejícího pána - pravděpodobně se systematicky ohřívall svařákem na nedalekých trzích na Kulaťáku. A on - nevím proč - jak jsem se tak před ním zjevila, tak vyjekl, málem se posadil na ... ehm... zadní část, a pak hlasitě pravil: "A JEŠTĚ K TOMU VŠEMU ČLOVĚK POTKÁ NA ULICI STRAŠIDLO" :D Tak nevím, asi je ve městě fakt nebezpečno!
  • -1

#968 geobublina

geobublina

Bublina

• Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2013 - 9:20

Abych to tedy trochu upřesnila... tak v lese někde mezi vesnicema případně v horách je to dobrý. Ale v lese či jiném souvislejším křoví v Praze se bojím i ve dne:D
  • 0

#969 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2013 - 9:29

Surikatí Team napsal/a:
Abych to tedy trochu upřesnila... tak v lese někde mezi vesnicema případně v horách je to dobrý.
Ale v lese či jiném souvislejším křoví v Praze se bojím i ve dne:D

jj, ve meste se nebojim, v lese taky ne, ale kdyz je les ve meste, tak to prestava bejt sranda. Moc jsem se nebal, do doby nez na me kdosi u finalky Nocni mury vytahl kudlu. Se neni co divit, kdyz jsem ho probudil baterkou. Lekl se asi vic nez ja. Ne ze by mi chtel neco udelat, ale uplne prijemny to nebylo. Od ty doby uz z tech nocnich akci po prazkejch lesejkach moc nadsenej nejsem.
  • 0

#970 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2013 - 9:41

jessie.r napsal/a: A když jsme posledně zaslechli z křoví chrochtání divokýho prasete, tak se už bojím, i když jsem v lese s někým ....

Chrochtání divokýho prasete je to poslední, čeho je potřeba se bát. :)
  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#971 hanska

hanska

honzak83

• Members
  • PipPipPip
  • 625 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2013 - 10:03

V lese jsem se bál jen jednou, pod vrcholem Ondrejiska (Slovenský ráj), docela nepřehledný terén, z roští asi 20 m ode mě se ozval nějaký podezřelý zvuk (dost možná medvěd). Když jsem pak při sestupu viděl na cestě čerstvé stopy medvěda, nebyl to úplně příjemný pocit. To už jsem medvěda viděl asi na 80 m v Tatrách, ale tam to bylo bezpečnější, šel pryč ode mě a byl to přehledný terén. V ČR se snad až na Beskydy není v lese opravdu čeho bát.
  • 0

#972 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2013 - 10:29

Ale je. Klíštěte. Ale to nechrochtá ani nemručí. Na Brdech začla prasata žít s trempama v symbióze. Můžem si za to sami, s těma wakanama (to je šutr nebo pařez, kde necháš ten kus chleba, co se ti nechce táhnout domů. Velkej duch ho pak milostivě přijme). Akorát že jsou, prasata, netrpělivý a choděj funět jak padne tma, abysme prej už zabalili ty sladký dřeva a vypadli. Taky šacujou žracáky, když je nemáš pod hlavou, teda. Myslím v noci. Na prase už jsem narazil nesčetněkrát, včetně bachyně s mladejma. Podle mne jsou ty příšerný historky obyčejná latina. Už se mi dokonce stalo, že jsem ležel ve spacáku a roklí kousíček vedle se prodírá kus kance. nebylo skrz něj vidět na hvězdy - no, ono bylo zatažíno, ale kdyby nebylo, tak by určitě nebylo. tak jsem zatrleskal, abych ho zaplašil, a co myslíte - šel se zblízka podívat, co je to za zajímavý zvuk. Zblízka docela smrdí.
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#973 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2013 - 10:56

kapsa napsal/a:

jessie.r napsal/a: A když jsme posledně zaslechli z křoví chrochtání divokýho prasete, tak se už bojím, i když jsem v lese s někým ....

Chrochtání divokýho prasete je to poslední, čeho je potřeba se bát. :)

Chrochtání se opravdu netřeba bát, ale potkat v lese nemocné, nebo postřelené divoké prase, to pochybuju, že by se někdo nebál...

http://www.myslivost...=3&threadid=359
  • 0
Sony Xperia Z3 Compact - mobil, na který se při lovu kešek můžu spolehnout :-)<p>

#974 petegeo

petegeo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 005 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2013 - 11:04

Citecka napsal/a:
sel se zblízka podívat, co je to za zajímavý zvuk.
Zblízka docela smrdí.

Jen jestli to byl on... :D:D:D:D:D:D

Promin, nedalo mi to.. ;)
  • 0

#975 MikiHamza

MikiHamza

MikiHamza

• Members
  • PipPipPip
  • 890 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2013 - 11:07

Jj, jediné, čeho se v lese bojím, je myslivec s flintou. Když jdu lesem a slyším střelbu, tak se rychle pakuju pryč, ani to pověstné "NO PLEASE!" a ruce nad hlavou by nepomohlo.
  • 0

#976 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2013 - 11:19

Aha, jo jasně - myslifci, to je horší jak Hejkal. Postřelené prase a ještě v takovém stavu, že je schopné zaútočit, to už by byl opravdu pech... petegeo: ale jo, byl, smrděl kancovinou... ale bát, to už sem se fakt začínal - k mačetě daleko, ze spacáku dlouho, byl jsem v dece zabalenej navíc - nic moc pocit. Tak mu povidám (už jsem to tu vyprávěl) Jdi si jinam, prase! a von se otočil a šel jinam. Pomalu. Jindy u Hromofky jdu ráno k ohni a Kuba tam sedí - on na lavičkách spává - s kolenama pod bradou zabalenej do pověstný kousavý deky - že prej se mu jí v noci pokoušelo prase ukrást. Na paragána je to docela srábek :D Na téže Hromofce jsem se probudil, jídlo ze žracáku na deset metrů okolo a všude spousta stop od malejch kopýtek - selata si vyrazila na zkušenou. Měl jsem to kolem hlavy jak blátivou svatozář. Divný, že mne to ani nevzbudilo ani se mi to nevpletlo do snů :)
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#977 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2013 - 11:43

Právě jednomu myslici t.č. na cestách podala zprávu, že se jich kačeři bojí víc než divočáků a že se po tom, kolik se jich navzájem trefí ani moc nedivím......a dostalo se mi odpovědi: Ty toho naděláš, vždyť letos se postřelili snad jen dva!:o PS: je to taky kačer a po informaci v jiném vlákně o znásilnění myslivce na posedu dost často říká: Tak jsem byl na čekané a zase nic!:D Odlovit keš Vzteklá liška nechtěl - jak by to prý vypadalo, když by někde řekl, že s jihočeskou kachnou lovil vzteklou lišku. To by asi těžko vysvětloval a ostatní by mu nevěřili, že nejde o mysliveckou latinu, ale čistou gc pravdu.:D
  • 0

#978 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2013 - 11:55

Já se takhle před časem ptal CHKO Žďárské vrchy na možnost noční keše a odpověděli mi, že jim to nevadí, protože je to hospodářský les, ale mám raději nahlásit myslivcům, že tam budou chodit v noci lidi s baterkou :-)
  • 0

#979 MikiHamza

MikiHamza

MikiHamza

• Members
  • PipPipPip
  • 890 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2013 - 12:22

Smrk napsal/a:
... raději nahlásit myslivcům, že tam budou chodit v noci lidi s baterkou :-)

Aby si náhodou nemysleli, že tam běhají divočáci s planoucíma očima a netrefili je mezi baterky.

Já mám spíš strach, aby si mne myslivec na čekané nespletl s kancem, když se někde hrabu v zemi bez baterky při hledání kešky.
  • 0

#980 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2013 - 13:12

Smrk napsal/a:
Já se takhle před časem ptal CHKO Žďárské vrchy na možnost noční keše a odpověděli mi, že jim to nevadí, protože je to hospodářský les, ale mám raději nahlásit myslivcům, že tam budou chodit v noci lidi s baterkou :-)

No, podle nerudných myslivců na Vysočině ti to nepovolej...
Loni při Medlově jsme hledali prameny Amazonky. Jeli jsme na kole po lesní cestě značené v GPSce (i když byla ke konci trochu zarostlejší), bylo už odpoledne, za půlhodinku či hodinku mělo zapadat slunce a v lese se už pomalu smrákalo... Víc než kanci nás vyděsil myslivec, co na nás začal neskutečně řvát, co tu děláme v lese! Podotýkám, byli jsme s koly na lesní cestě! Že tu nemáme co dělat atp. Tak jsme to raději zdekovali a Amazonka zůstala nedolovená, i když byla stage byla nedaleko... Nejnepříjemnější zážitek z celého týdne :-( (mimochodem, nám nadával, že tam lezeme, ale on sám tam měl hned pod posedem uprostřed lesa na lesní cestě auto)
  • 0

13 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 12 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Bing (1)

Reklama