Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#9801 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1209 příspěvků(y)

Publikováno 04 September 2019 - 7:23

Dnes v noci jsem si užil adrenalin na dlouho dopředu. Vyskytnul jsem se náhodou blízko finále multiny, kterou jsem se pokoušel odlovit už víckrát, ale nikdy se mi to nepodařilo. Je uprostřed ohrady s dobytkem a přes den je tam jek dobytek, tak blízko i majitel pastvin. Nejsem z těch, kdo by provokovali jak dobytek, tak majitele pastvin a dobytka.

Využil jsem tedy nočních hodin a šel to zkusit. Dobytek tam nebyl, ohrada otevřená, majitel chrněl, jen haf hafal. Dojdu na souřadnice, nesvítím, šáhnu pro kešku, klapne první lock a odkudsi z kořenů to zahučí a startuje na mě armáda sršní. S krabičkou v ruce zdrhám. Sršně mě nechali asi po sto metrech. Zpocený až na pr... vydýchám, pak se zaloguju a kešku nechávám schovanou na místě. Teď jsem zalogoval a napsal ownerovi, kde má krabičku.

Sršně mám rád, jsou inteligentní, ale když se jim nabouráš do ložnice, je zle. Ale jsou fakt inteligentní, vetřelce nepacifikovali, jen hnali pryč.

Nevím, jestli to patří do tohoto vlákna, nebo do georadostného, že jsem dobře dopadnul...

• 0

#9802 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 04 September 2019 - 7:54

Sem si precetl ten log, zaujalo me na nem hlavne to, ze jsi bezel do kopce. Zrejme si docela veris, kdyz ses rozhodl utahat je ve stoupani. Ja bych teda zbabele zdrhal cestou nejmensiho odporu z kopce dolu :)

• 3

#9803 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 668 příspěvků(y)

Publikováno 04 September 2019 - 8:03

Mě zas zaujalo, že jeden z předešlých logujících identifikoval živé rychlé zvíře na pastvině jako vola. By mě zajímalo, podle čeho. :-))

• 0

#9804 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8814 příspěvků(y)

Publikováno 04 September 2019 - 8:22

To už se mi taky stalo, že jsem vytáhl stage z dutiny a vystartovaly na mě vosy. Taky jsem ji nechal pod sousedním stromem a napsal to do logu. Byla to už málo navštěvovaná dlouhá multina, asi jsem byl první, kdo ji po dlouhé době hledal.

• 0

#9805 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2170 příspěvků(y)

Publikováno 04 September 2019 - 10:20

Já před pár týdny nechtěně šlápnul na hnízdo asi divokým včelám (vosy si staví taková ta papírová hnízda, že). Hledal jsem keš u stromu, tak jsem šlápnul na takovou hromádku kompostu a ohledával kmen. Nic tam nebylo, znovu jsem zkontroloval telefon a odešel asi patnáct metrů jinam do křovin, kde jsem keš našel. Po zalogování jsem se vrátil se podívat k té třešni a vyděsilo mě divoké létání několika desítek zjevně naštvaných hmyzáků nad oním kompostem. Do pár minut ale postupně zalezli a tak jsem si troufl se přiblížit a ověřit, že jsem jim skutečně chvíli stál na vchodu do domu.

• 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#9806 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1209 příspěvků(y)

Publikováno 04 September 2019 - 10:41

Sem si precetl ten log, zaujalo me na nem hlavne to, ze jsi bezel do kopce. Zrejme si docela veris, kdyz ses rozhodl utahat je ve stoupani. Ja bych teda zbabele zdrhal cestou nejmensiho odporu z kopce dolu :)

No ona zajedno je ta krabka byla straně stromu "do kopce" a za druhé jsem nějak neměl čas přemýšlet, kam vlastně běžim

Mě zas zaujalo, že jeden z předešlých logujících identifikoval živé rychlé zvíře na pastvině jako vola. By mě zajímalo, podle čeho. :-))

No přece podle mě

Jen jsem zvědav, jak rychle owner této hospody na mýtince zareaguje a pokud tam někdo mezitím půjde, jestli si přečte, že keška není na svém místě aby nešel zbytečně. Možná jsem tam mohl napsat, kde krabka momentálně je, ale u multiny mi to bylo blbý takový spoiler dát

• 1

#9807 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10144 příspěvků(y)

Publikováno 04 September 2019 - 12:35

To by slo resit offsetem od finalky. Pak to pomuze jen tomu, co uz ma finalove souradnice.

• 2

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#9808 mandevil

mandevil

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 521 příspěvků(y)

Publikováno 04 September 2019 - 14:06

Před cca měsíce jsem navštívil keš uprostřed lesa, kam ani nevede pořádná cesta. Nechal jsem v ní geocoin. Opravdový krásný geocoin z roku 2006, který má nacestováno 85000 km po čtyřech kontinentech. Schválně jsem ho nechal v keši, kam rozhodně nikdo náhodou nezabloudí. Hned druhý nálezce po mě hlásí, že GC v keši není... WTF!!! Jestli se fakt ztratí tady, tak budu dost smutnej...

Edit: GC se našel, následující nálezce ho jen nezalogoval.

Tento příspěvek byl upraven od mandevil: 05 September 2019 - 4:06

• 0

#9809 panzerstepan

panzerstepan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1562 příspěvků(y)

Publikováno 04 September 2019 - 15:51

Já před pár týdny nechtěně šlápnul na hnízdo asi divokým včelám (vosy si staví taková ta papírová hnízda, že). Hledal jsem keš u stromu, tak jsem šlápnul na takovou hromádku kompostu a ohledával kmen. Nic tam nebylo, znovu jsem zkontroloval telefon a odešel asi patnáct metrů jinam do křovin, kde jsem keš našel. Po zalogování jsem se vrátil se podívat k té třešni a vyděsilo mě divoké létání několika desítek zjevně naštvaných hmyzáků nad oním kompostem. Do pár minut ale postupně zalezli a tak jsem si troufl se přiblížit a ověřit, že jsem jim skutečně chvíli stál na vchodu do domu.

To mohou byt i vosy. Nekdy maji hnizdo v zemi. Ale ty poznas pode barvy ne?
  • 0

#9810 RADMI1411

RADMI1411

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 81 příspěvků(y)

Publikováno 04 September 2019 - 18:07

Před cca měsíce jsem navštívil keš uprostřed lesa, kam ani nevede pořádná cesta. Nechal jsem v ní geocoin. Opravdový krásný geocoin z roku 2006, který má nacestováno 85000 km po čtyřech kontinentech. Schválně jsem ho nechal v keši, kam rozhodně nikdo náhodou nezabloudí. Hned druhý nálezce po mě hlásí, že GC v keši není... WTF!!! Jestli se fakt ztratí tady, tak budu dost smutnej...

Můj první TB TB7ETW4 se ztratil hned z první keše, do které jsem ho vložila. Taky byla v lese, dál od silnic, nic platné. Čekala jsem, kdy si ho někdo zaloguje, logy na keši byly, TB nic, tak jsem usoudila, že tam není. Nebylo možno ho přehlédnout... Po čase jsem se vydala na keš podívat, kdyby náhodou... a už tam nebyla ani ta keš.

Druhý TB TB8QNXH má u sebe jeden člověk (pouze ten jeden od začátku, vybral ho z keše brzo po vložení), už s ním nacestoval přes 5000 km... Už ho má u sebe přes rok. Mohla bych mu asi napsat, ať ho někam uloží, ale snad je lepší, když ho vozí s sebou a jen ho kešemi protahuje. Nevím. Další už asi vypouštět nebudu. Nemám z toho tu pravou radost, co jsem si myslela, že budu mít, až budu číst jednotlivé logy od různých kačerů.

Tento příspěvek byl upraven od RADMI1411: 04 September 2019 - 18:09

• 0

#9811 Solim

Solim

Introvert

• Members
  • PipPipPip
  • 1870 příspěvků(y)

Publikováno 05 September 2019 - 9:12

Pěkný log patřící pro všechny čtenáře spíš do radostné rubriky.

Já kdysi taky lovil cache v ohradníku. Cache byla na kopečku obrostlém křovim a tak jsem v klidu stoupal ke kopečku, rozhrnul křoví a tam asi metr od cache a 5 metrů ode mne ležel majestátní býk a všude okolo mladí býčči :o . Fuj to jsem se lekl, a tak jsem opatrně to kroví zas zahrnul a jal se zrychlenou chůzí dostihnout ohradník, který byl nějakých 300 ode mne  a naštěstí z kopce a neustále jsem se ohlížel. No žádný mladík o mne nejevil zájem a ja tu cache už nikdy nedolovil, ach jo.

Na sršně jsmen už taky narazil ve vykotlaném stromu u silnice, když jsem zaregistroval tu vrtulníkovou patrolu tak ani nevím jak, ale stal jsem na poli na druhé straně silnice. Sršni tehdá zůstali patrovovat u domu a mne nechali v klidu. Cache jsem jim pak vrátil ve velmi rychlem běhu :rolleyes: a už jsem se o nic nezajímal.

• 1

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

S úsměvem jde vše líp

#9812 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 05 September 2019 - 21:44

Sršně jsem taky jednou potkal, strom hučel, jako by v něm byl vysavač. Keš byla naštěstí pod kamenem u kmenu, tak mě jen jistili z odstupu a jakmile jsem udělal pár kroků zpět, ztratili o mě zájem. Sršni jsou sice velcí, ale docela krotcí. Horší jsou vosy. Jednou jsem taky vyplašil v houští stádo prasat. To byl zážitek. Nejdřív jsem si myslel, že je tam zamaskovaný tank a chce se rozjet.

• 3

#9813 Solim

Solim

Introvert

• Members
  • PipPipPip
  • 1870 příspěvků(y)

Publikováno 06 September 2019 - 9:36

No já zažil jednou v noci v cca 2:00 zážitek který si asi budu pamatovat do smrti. Stoupal jsem s kamarádem (mudlou) na hrad Ralsko v tiché a temné přírodě, spokojeně jsem spolu kecali a cestu si osvětlovali čelovkami a najednou proti nám začalo létat něco malého (menší než vosa) co nedělalo žádný hluk, jen jsem cítíl jak to nás naráží. Začal jsem horečně přemýšlet co to PROBOHA JE, netopýry jsem vyloučil, neb ty by se nám vyhnuly, navíc ty jsou větší, vosy a včely jsem též vyloučil neb ty by bzučely, ale co tak malého může v noci létat a jěště nevidět kam a tu mně to napadlo. Tak jsem zařval "CIVILOVÉ". Ty ňumky okamžitě přestaly lítat a zpoza stromu vyskočili dva maskovani a ozbrojeni maníci a začali se okamžitě omlouvat. UFF, kamarád čuměl jak puk a já si tři dny neklikl právým ukazováčkem na myš, neb jsem měl nalomený nehet a při kliknutí to šíleně bolelo. Málem jsem si tehdá zavařil mozek, neb ty tři sekundy velmi intenzivního přemýšlení mně připadaly jako věčnost. No nějak jsem nečekal, že tu narazím na airsofťáky a oni zas na kačery (měli jsme na hradě tehdá event), no byl jsem tehdá zastřelen, ale přežil jsem to.

• 7

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

S úsměvem jde vše líp

#9814 RADMI1411

RADMI1411

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 81 příspěvků(y)

Publikováno 08 September 2019 - 19:15

Mám vztek, kdykoliv se snažím nahrát fotky k nalezené kešce. Dřív jsem si rozklikla keš, zapsala nález, přes "přetáhni fotky nebo klikni pro jejich výběr" jsem z pc natáhla fotky a bylo. Teď už pokolikáté se mi nedaří fotky nahrát, vždy s nimi musím něco udělat, nebo je zmenšit, pak to jde. Fotky mám na PC v pdf tvaru, neměl by to být problém, a je. Tak nevím, co dělám špatně. Stává se vám to tady nebo to oslím jenom já?

• -1

#9815 ProKesTom

ProKesTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1092 příspěvků(y)

Publikováno 08 September 2019 - 19:23

Fotky mám na PC v pdf tvaru, neměl by to být problém, a je.

pdf není fotka. To je dokument. Něco, jako ".doc". Fotky bývají .jpg nebo .png

• 4

#9816 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2746 příspěvků(y)

Publikováno 08 September 2019 - 20:46

Navíc si zbytečně zaplňuješ disk na PC, protože PDF obalí fotku obrovskou spoustou "vaty", která je pro obrázek úplně na nic.

• 0

#9817 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 668 příspěvků(y)

Publikováno 08 September 2019 - 21:54

Pdf není tvar fotky, to je šuplík, do kterého strkáš to jpg. A pak při nahrávání jinam tam nutíš obsah šuplíku i se šuplíkem.

Proboha jak/proč dneska dostáváš z mobilu či digifoťáku fotku ve formátu pdf? Vždyť to na to musíš nějak přepínat při konverzi,  zpracování, nebo asi až v editoru?

• 0

#9818 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1209 příspěvků(y)

Publikováno 09 September 2019 - 4:01

Nemáš je ne v pdf ale v RAW?
  • 0

#9819 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 668 příspěvků(y)

Publikováno 09 September 2019 - 6:40

To by jí vyskakovaly problémy se zobrazením i na jejím počítači.

• 0

#9820 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 668 příspěvků(y)

Publikováno 09 September 2019 - 6:46

Prijde mi logicke, ze kdyz zakladam kes pocitam i s tim, jestli ji zvladnu udrzovat. Pokud nekdo vypomuze kdyz nemuzu, ok. Ale napsat na ferovku do listingu, ze to udrzovat nebudu a ze si s tim vlastne muze udelat kdo chce co chce v poradku neni.

A mit kes v okoli neceho takoveho je za trest. Vetsina logu se omezi na strojovy log z trailu doplneny o vetu Odlovenu behem vyletu na nedaleky trail.
Diky nechci

Mno, tak na mě ráno juklo sedmadvacet mejlů, rozklikla jsem si jen první. Info k odlovu keše:

"Vzít si s sebou navíc nějakou krabičku typu micro a nějaký ten logbook v případě ukradnuti či nenalezeni,plného logbooku."

https://www.geocachi...pwt-pohranici-1

• 0

12 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 12 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka