Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#9821 None

None

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 288 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2019 - 7:39

Jo, jo a za rok už bude v listingu: "vezměte si s sebou prázdný logbook, nebo papír a na souřadnicích si ho podepište. Případné foto vašeho logbooku přikládejte ke keši č.1". PWT mi nijak nevadí, ale ani je nevyhledávám. Pokud autor PWT dokáže realizovat údržbu tak, aby keše byly v pořádku je vše OK.

• 3

#9822 panzerstepan

panzerstepan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 562 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2019 - 8:08

Ach jo, tyhle virtualni traily.
  • 2

#9823 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2019 - 8:38

Nemáš je ne v pdf ale v RAW?

To by jí vyskakovaly problémy se zobrazením i na jejím počítači.

Ne tak úplně. Třeba Zoner ukáže i RAWy. Opticky vypadají hůř, než JPG, ale to je tím, že je zpracuje nějak automaticky, když si s tím pohraje grafik, dopadne to líp.

Když má někdo hodně velký disk a velké ambice na publikování fotek, je dobré do rawu fotit. Ale většina foťáků k tomu stejně udělá ještě jeden JPG.

• 0

#9824 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 668 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2019 - 8:53

Nepíšu, že by se jí to nezobrazilo vůbec, ale že by jí taky vyskakovaly problémy. Prohlížeč obrázků to nezobrazí, náhledové ikony to nezobrazí. V Zoneru si v počítači listuje málokdo. Leda pokud si ho omylem nastaví jako výchozí (třeba jako můj šéf :-)).

Na disku nezáleží, zálohovat se dá jinde.

Vím co píšu, dělám s  tím. :-)

Navíc nevíme, na co fotí, některé rawy ani nemají příponu raw.

• 0

#9825 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2019 - 8:57

No třeba u nás v práci je Zoner na všech pc jako výchozí prohlížeč. Ja si to teda přehodil, ale většině to tak zustalo.

Tento příspěvek byl upraven od DogVader: 09 září 2019 - 8:57

• 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#9826 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 668 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2019 - 9:40

Ale když otevřeš složky, máš to ve windowsím náhledu i tak. A tam bys viděl, že raw nevidíš.

• 0

#9827 MK1977

MK1977

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 276 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2019 - 10:52

No nemusí to být pravda. Stačí mít nainstalovaný správný kodek a zobrazí se i ve win náhledu.

• 0

#9828 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2019 - 11:12

U nás v práci je taky Zoner. A je to správně. Potřebujeme popisovat fotky do Exifu a i ten exif vidět. A to v Zoneru jde i v náhledech a bublinách. Jde to pochopitelně i jinak, ale tady zavedli multilicenci Zoneru. A doma ho mám taky, chytil jsem tu jednodenní akci zdarma. Neříkám, že to nejde jinak, ale mě to vyhovuje. Na složitější editování fotek jsou pochopitelně jiné programy. Každý propaguje to, co umí používat. Někdo se neobejde bez Photoshopu, někomu stačí prohlížení ve Windows.

Ale k původnímu dotazu - RAW a jeho varianty (např. NEF) nebo PDF asi opravdu k logu nebo do listingu použít nepůjde.

• 0

#9829 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2019 - 11:14

Je to těžký, když autorka od vznesení dotazu nereaguje. To je ale normální (pro mě tedy nenormální), že se někdo na nějakém fóru zeptá na něco, co je pro něj v dsnou chvíli důležité, ale už dál na to f=orum nepřijde. Prostě pro něj to skončí tím, že si uleví a nazdar. Spousta dalších lidí to tam pak řeší, dává doplňující dotazy, ale původní tazatel se ozve za nějakou dobu a lakonicky odpoví: díky všem, vyřešeno.

• 2

#9830 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 668 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2019 - 12:08

Když vy chlapi furt reagujete argumentama profesníma a znalýma. Pokud se ale uživatelka takhle ptala, tak nemá tucha, co je kodek nebo proč by měla popisovat fotky do exifu, pokud vůbec aspoň přes geocaching zjistila, co je exif. Berte to očima a hlavama obyč lidi, co fotí max na FB a GC.com. :-) Ti opravdu doma Zonera většinou nemívají (pokud jim ho tam nenainstalil znalejší manžel či syn), natož nastavenýho na výchozí prohlížeč. Většinou jim ani není jasná souvislost různých úprav a způsobů uložení fotek, například mezi kompresí fotky při zmenšování rozměrů a vlivem doostření na datovou velikost. V kanceláři holkám jsem se to marně snažila vysvětlit několikrát, jedna to nakonec dala, jedna jediná... Jinak měly imrvére fixně nastaveno doostření při zmenšení 100 % bez ohledu na rozdíl rozměrů a výslednou obrovskou datovou velikost dotahovaly obrovskou kompresí.

Takže bych to viděla jako mirek454, i to je charakteristickým znakem takových uživatelů. :-) Prostě my si tu hezky popovídáme, ale tazatelka je nejspíš někde úplně jinde, připojením pc i myšlenek. :-))

Tento příspěvek byl upraven od ru šedesátsedm: 09 září 2019 - 12:09

• 1

#9831 ondro91

ondro91

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 237 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2019 - 12:23

Presne tak ru - ja tiez nedokazem pochopit, ako niekto znaly niektorej teme nechape, ze ini ju pochopit nedokazu. Napríklad ja ked dakomu rozpravam o behani, tak k nemu viem pristupit podla toho, ci ide o pokrocileho alebo uplneho nebezca. Zakladom ked sa bavime s niekym neznalym teme, bavit sa s nim ako s ´´blbcom´´, pretoze ak sa do nejakej temy rozumiete, tak vacsina ostatných su v nej blbci. Samozrejme on sa rozumie niecomu inému a v tom som blbec ja. Netreba to brat ako urazku :-)

• 1

#9832 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2019 - 12:49

No tak ale když dokáže fotky převést nějakým programem z tiff, jpg či čeho dalšího do pdf, musí k tomu mít důvod, musí na to mít ten program (i Zoner to umí a je to jediný editor, který léta používám) a musí s tím editorem umět. Není mi jen jasné, jestli má důvod to převádět. Foťáky to neumí.

• 0

#9833 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 668 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2019 - 13:13

To je to, čemu jsem se podivovala o něco výše. A přijde mi, že to tak má nastaveno z nějakého prastarého důvodu (někdo někdy to tak po ní chtěl, třeba dtp studio) a z neznalosti věci to tak nechala v domnění, že když to někdy někdo takhle chtěl, tak že takhle je to správně.

Jinak si to neumím vysvětlit.

Tento příspěvek byl upraven od ru šedesátsedm: 09 září 2019 - 13:14

• 0

#9834 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 668 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2019 - 13:23

A sranda bude, až se autorka vznesení dotazu vrátí a napíše, že si jen spletla pdf a jpg a že obrázky má samozřejmě v jpg. :-)

• 2

#9835 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 668 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2019 - 15:01

Šmankote, teď jsem si otevřela listing bonusky od toho výše zmíněného power trailu...

https://www.geocachi...ranici-30-final

Tak nevím, jestli depresi, nebo se válet smíchy. :-)

Edit 10.9. - Už to opravili. Tedy asi jim to opravil nějaký kamarád znalý češtiny.:-)

Tento příspěvek byl upraven od ru šedesátsedm: 10 září 2019 - 17:58

• 0

#9836 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2019 - 15:49

To je jak z překladače pana Gůůgla a ještě když měl špatný den. Strašný.
  • 0

#9837 Dan Škareda

Dan Škareda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 266 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2019 - 16:44

Naopak dobrý. :D

• 0

#9838 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2019 - 18:11

To je jak u blbých na dvorku... :blink:

• 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#9839 ProKesTom

ProKesTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2019 - 20:06

U nás v práci je taky Zoner. A je to správně. 

Do nedávna jsem považoval ZPS za vynikající program, ale bohužel předposlení aktualizací se stal velmi nebezpečným programem. :angry:  Vrátil se asi o 30 let do minulosti, místo do C:\Program Files ho instalují do adresáře AppData kde je k dispozici pro zápis každému, čili nic ho nechrání.  To je skoro jako byste byli pořád pod účtem administrator. A tak se po letech poohlížím po nějaké méně nebezpečné (ale ne příliš drahé) náhradě. Zatím se mi nepodařilo najít způsob, jak downgradeovat na sestavení 150.

• 0

#9840 RADMI1411

RADMI1411

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 81 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2019 - 20:56

Autorka nereaguje, protože byla pryč, celou dobu v bezinternetí, a omlouvá se.

Zavařila jsem spoustu hlav blbým názvem tvaru fotky, fotky mám samozřejmě v jpg a ne v pdf.

Fakt se omlouvám, to jsem spletla. Na ostatním trvám, prostě mi to při nahrávání blbne.

Ale už se s tím netrapte, já to tam nějak zas narvu.

Pardon, už nebudu plevelit.

• 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama