Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#9841 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 668 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2019 - 21:04

Koukala jsem, že posledních pár v galerii na gc.com máš ve velikosti pidi. Mně to nutilo zmenšovat, když jsem to tahala přímo z mobilu. Ale jak to dám do pc, tak odsud už v poho.

Jinak zrovna konvertuju fotky z focení pro kamarádku a dala jsem si přitom do trouby zlehka předpíct na kostičky nakrájenou dýni na polívku. A zabrala se do hraní si s rawy.

Momentálně večeřím dýňové škvarečky.

Docela dobré, kupodivu.

• 0

#9842 RADMI1411

RADMI1411

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 81 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2019 - 21:21

Díky. Dávám fotky z PC, pokud je nezmenším, nebere mi to. Nevím proč. Dřív mi to nedělalo.
PS je mi trapně, jak jsem to zkonila, zalézám pod kámen.
  • 0

#9843 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 746 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2019 - 22:10

Momentálně večeřím dýňové škvarečky.

Docela dobré, kupodivu.

Tohle ale patří do georůžového koutku :D .

• 1

#9844 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 668 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2019 - 22:15

Původně to měla bejt polívka, tak nevím. :-))

• 0

#9845 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 668 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2019 - 22:17

Díky. Dávám fotky z PC, pokud je nezmenším, nebere mi to. Nevím proč. Dřív mi to nedělalo.
PS je mi trapně, jak jsem to zkonila, zalézám pod kámen.

V poho, těžko by se našel někdo, komu se něco podobného nestalo, mně třeba docela často. :-)

• 1

#9846 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 746 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2019 - 22:20

Původně to měla bejt polívka, tak nevím. :-))

Taky nevařím, ale babicuju, hlavně, že je výsledek k jídlu :D .

• 1

#9847 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 127 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2019 - 22:57

Mám depresi jaxviň. Nádherná série Pražáci na kole v archivu. Proč? Protože podvodníci a finálkaři. Mám chuť to proložit aspoň pěti sprostými slovy, ale...

• 1

#9848 honzak123456

honzak123456

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 147 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2019 - 4:12

Díky. Dávám fotky z PC, pokud je nezmenším, nebere mi to. Nevím proč...

Nějaká hláška se neobjeví? Možná by se z ní dalo něco zjistit.

• 0

#9849 RADMI1411

RADMI1411

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 81 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2019 - 5:02

Jenom že fotky nelze nahrát, nic víc. Já večer zkusím přihrát jednu fotku a popíšu to přesně, díky.
  • 0

#9850 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2019 - 6:31

Koukni na příponu souboru, jestli ji nemáš velkým písmem, některé editory i foťáky to bohužel tak mají 

Tento příspěvek byl upraven od mirek454: 10 září 2019 - 6:31

• 0

#9851 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2019 - 6:37

RADMI1411: Jak velké jsou ty nezmenšené obrázky? Tj. kolik krát kolik pixelů a kolik průměrně MB mají?

• 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#9852 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2019 - 6:56

Do nedávna jsem považoval ZPS za vynikající program, ale bohužel předposlení aktualizací se stal velmi nebezpečným programem. :angry:  Vrátil se asi o 30 let do minulosti, místo do C:\Program Files ho instalují do adresáře AppData kde je k dispozici pro zápis každému, čili nic ho nechrání.  To je skoro jako byste byli pořád pod účtem administrator. A tak se po letech poohlížím po nějaké méně nebezpečné (ale ne příliš drahé) náhradě. Zatím se mi nepodařilo najít způsob, jak downgradeovat na sestavení 150.

ZPS při instalaci nové verze nelikviduje starou. Já měl jeden čas tři verze a každá se hodila na něco.

EDIT:Nevím, jak nová ZPS X, ta už se asi aktualizuje standardně. Ale v.12, 15 a X v pohodě vedle sebe.

Tento příspěvek byl upraven od mpik: 10 září 2019 - 6:59

• 0

#9853 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 668 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2019 - 7:23

Mám takhle vedle sebe ZPS 17 a X.

Ad Pontiac - RADMI má v galerii fotky napřed tak nějak normálně velké, pak v poslední době o velikosti poštovních známek a kolem 20 kb. Takže jí to asi i o hodně víc zmenšuje do galerie. Pokud nic na procesu neměnila, tak je to zajímavý problém, škoda, že člověk nemůže sedět u jejího počítače. :-)

Tento příspěvek byl upraven od ru šedesátsedm: 10 září 2019 - 7:23

• 0

#9854 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2019 - 7:23

Mám depresi jaxviň. Nádherná série Pražáci na kole v archivu. Proč? Protože podvodníci a finálkaři. Mám chuť to proložit aspoň pěti sprostými slovy, ale...

Taky jsem to bohužel zaznamenal. Zvláště depresivní je, že nějaké individum přepodivné, na okrsku nehlášené, založilo fake finálku a její souřadnice obratem vrazilo na nejmenované servery. Takže se proud logujících úhledně rozdělil na podvodníky a těch pár druhých. Zase mám před očima ono místní debilní "ať si to každý hraje jak chce" a mně se prosím taky chce - chce se mi z toho blejt... :blink:

GC558RF

Tento příspěvek byl upraven od kiReGPS: 10 září 2019 - 7:24

• 0

#9855 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2019 - 7:32

Nevím, jak je to se zmenšováním fotek, ale narážím na to, že někdo tam má obrovské. Třeba panoramatickou a to zcela rozhodí sloupce. Nebo obrovskou fotku dá odtud do listingu, GS si ji zmenší při zobrazení,  ale při importu do Geogetu, nebo při exportu listingu do PDF se to zcela rozhodí. Takže pokud GS zmenšuje fotky nahrávané do galerie, musí to být až v poslední době nebo jen v určité situaci.

• 0

#9856 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 668 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2019 - 7:37

Určitě zmenšuje, ale asi jen někdy. Píšu výš - když jsem chtěla nahrát z mobilu, odmítl mě server, že jsou fotky moc velké, tak jsem je napřed zmenšovala. Pak jsem zjistila, že stačí z mobilu fotky přesunout do PC a nahrávat je odsud - a velikost neřeším. Zmenší se automaticky.

Proč to tak je, jsem zatím taky neřešila.

Tento příspěvek byl upraven od ru šedesátsedm: 10 září 2019 - 7:38

• 1

#9857 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2019 - 9:26

Já jsem naučený fotky, které dávám na svůj web, zmenšovat ne rozměrově, ale datově. Takže do galerie na GS je zmenším i rozměrově na šířku 1000 px (stačí ažaž) a ještě je zmenším datově, takže mají kolem 60 kB. Zoner tu funkci má pjmenovanou "Uložit JPEG pro web", kde si můžu nastavit datovou velikost.

• 0

#9858 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2019 - 9:44

A on web GS už nezmenšuje fotky na  600 px delší strana? Já připravené fotky dávkově zmenšuji na 600 x 450 px a je to.

• 0

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.

#9859 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 668 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2019 - 10:07

Na svoje weby taky zmenšuju, pokud to nedělám do jAba, odkud si mají lidi fotky stahovat v plném rozlišení. Ale když to za mě udělá někdo jinej a nezáleží příliš na kvalitě, tak proč bych plýtvala časem a energií, žejo. :-)

Tento příspěvek byl upraven od ru šedesátsedm: 10 září 2019 - 10:07

• 0

#9860 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2019 - 10:45

Časem plýtváš, protože ta konverze velkých snímků je hodně pomalá - ony i ty zmenšené snímky jsou na gc.com nahrané pomaleji než tytéž třeba na GDrive nebo Zoneramu.

• 0

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama