Neplýtvám, většinou současně dělám ještě i něco jinýho. :-))
Geodepresivní koutek III
Publikováno 10 září 2019 - 15:05
Zkusila jsem nahrát další obrázek, opět to nešlo.
Na disku mého PC ho mám uložený jako jpg. Vlezu na web Geocachingu, dám nahrát obrázek, vyberu obrázek ze složky na disku (ten jpg ), objeví se mi jeho název vedle políčka procházet, dám nahrát. Objeví se hláška: Nahrávání obrázku se nezdařilo. Zkus to prosím znovu. Zkouším, opět to nejde. Vrátím se do složky s obrázky, rozkliknu obrázek, změním velikost na 500x667, uložím, dám nahrát a jde to.
Nevím, proč mi to poprvé nejde.
Teď jsem obrázek přidávala k virtuálce GC890D9 Drakova kotva Naděje na Prýglu, ale dělá mi to takhle v poslední době pořád.
Postupuju pořád stejně, jak při ukládání obrázků do složek na PC, tak při nahrávání na web.
Asi to bude rukama či co. Důležitý je, že tam ten obrázek nakonec je - já se jen chtěla zeptat, jestli to takhle dělá i někomu jinému, než mně.
Díky za všecha info, co jste mi poskytli.
Publikováno 10 září 2019 - 15:16
A jaké má rozlišení ten obrázek, co nejde nahrát, a jak je velký, myslím v kB nebo MB?
Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.
Publikováno 10 září 2019 - 15:17
A jaké má rozlišení ten obrázek, co nejde nahrát, a jak je velký, myslím v kB nebo MB?
Měl 60 kB
Publikováno 10 září 2019 - 15:19
Určitě zmenšuje, ale asi jen někdy. Píšu výš - když jsem chtěla nahrát z mobilu, odmítl mě server, že jsou fotky moc velké, tak jsem je napřed zmenšovala. Pak jsem zjistila, že stačí z mobilu fotky přesunout do PC a nahrávat je odsud - a velikost neřeším. Zmenší se automaticky.
Proč to tak je, jsem zatím taky neřešila.
Mám někdy z léta stejnou zkušenost s tabletem. Protažené přes noťas automaticky a v pohodě. Jen jsem předpokládala, že problém bude někde v mých nastaveních.
Jaká je situace teď netuším, delší dobu jsem nic s fotkami asi z tabletu nelogovala.
Publikováno 10 září 2019 - 16:09
Měl 60 kB
Jenom? A to měl velikost v px větší než 667 x 500? Mohu to zkusit u sebe - pošli mi přes mail taxoft@gmail.com zazipovaný ten obrázek, co nešel nahrát a s ním obrázek, co nahrát šel. Zkusím to poslat k nějakému svému logu.
Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.
Publikováno 10 září 2019 - 16:09
Měl 60 kB
A rozlišení? Já třeba všechny obrázky před nahráním zmenšuju na 2000 px (delší rozměr) a zatím jsem toto nezaznamenal. A mají 500 - 1000 kB. Takže 60 kB musí být vysloveně pidi obrázek.
Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 10 září 2019 - 16:10
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 10 září 2019 - 16:11
Koukám, že A12 je stále v depresi. Nebylo by lepší se jít projít ven, když je tak krásně? Já jdu, klidně i bez keší.
Publikováno 10 září 2019 - 16:23
Jenom? A to měl velikost v px větší než 667 x 500? Mohu to zkusit u sebe - pošli mi přes mail taxoft@gmail.com zazipovaný ten obrázek, co nešel nahrát a s ním obrázek, co nahrát šel. Zkusím to poslat k nějakému svému logu.
poslala jsem, ten před úpravou i ten po... jsem zvědavá
Publikováno 10 září 2019 - 16:24
A rozlišení? Já třeba všechny obrázky před nahráním zmenšuju na 2000 px (delší rozměr) a zatím jsem toto nezaznamenal. A mají 500 - 1000 kB. Takže 60 kB musí být vysloveně pidi obrázek.
rozlišení měl 585 x 780 , právě že byl malý, a přesto mi tam nahrát nešel
Publikováno 10 září 2019 - 16:39
Hmm zajimave s temi obrazky. Driv jsem zmensoval obrazky na 600-800 pixelu, ale casem jsem zlenivel a ted tam cpu ten obrazek tak jak vypadne z fotaku to jest nejakych 5-8MB a doposud jsem nezaznamenal zadny problem. Fakt je ze zatim jsem to nenahraval jinak nez z PC. Docela by mne zajimalo jaky bude vysledek patrani, az se najde chyba.
iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 10 září 2019 - 16:44
Poslala jsem fotku taxoftovi a taky ji tam prý nenacpal -je to prý nějaký zvláštní typ jpg. Ptal se, jak postupuju, psala jsem mu, že asi blbě, protože jsou to fotky, co jsou mi poslaný na messenger, odkud je stáhnu do PC a pak se snažím nacpat do GC. Asi jsou z toho messengeru nějaký zpitomělý a v tom bude celý ten problém.
Zvláštní je, že jsem takhle postupovala vždycky a nedělalo to. Možná nějaká změna v messengeru nebo v GC, co já vím...
Publikováno 10 září 2019 - 17:34
Je potřeba buď ručně z exif smazat ten dlohatánský řetězec anebo v editoru
"Uložit jako" a zvolit Bez exif.
Edut: potom tedy nemusíš měnit velikost, jen odstranit ta data.
Tento příspěvek byl upraven od mirek454: 10 září 2019 - 17:35
Publikováno 10 září 2019 - 17:36
Zvláštní je, že jsem takhle postupovala vždycky a nedělalo to. Možná nějaká změna v messengeru nebo v GC, co já vím...
Ochrana proti zneužití? Proti dalšímu použití na netu, protože se předpokládá, že jsou to fotky stažený z fejsbůku?
Velikostí to není. Ale messenger je prevít. Kdoví co si k tomu přidává za kód.
Aha, mirek mě předběh. :-)
Tento příspěvek byl upraven od ru šedesátsedm: 10 září 2019 - 17:36
Publikováno 10 září 2019 - 17:39
Publikováno 10 září 2019 - 17:41
Já s tím nikdy problém neměla, páč přenos fotek tudy nepoužívám a FB mám jen kvůli přihlašování se na pár stránek, ale vzhledem k tomu, že FB a jeho apendixy blokujou paranoidně kdeco, tak mě tohle napadlo.
Publikováno 10 září 2019 - 17:44
Mesenger!!! Aha a jsme doma! Obrázek FB. Mesengeru obsahuje ve svém exif data, která si přidávaji a GS a nejen on to vyhodnotí jako vir či spam.
Je potřeba buď ručně z exif smazat ten dlohatánský řetězec anebo v editoru
"Uložit jako" a zvolit Bez exif.
Edut: potom tedy nemusíš měnit velikost, jen odstranit ta data.
Díky, tak to bude ono, musím na to příště kouknout a zkusím to.
Publikováno 10 září 2019 - 17:45
Takže ve finále bych tipla, že problém s nahráváním na GS nebyl vyřešen zmenšením těch fotek, ale jejich přeuložením. Kdybys Radmi udělal jakoukoli jinou změnu a uložila je tak, jak to děláš, fungovalo by to taky. :-)
Tento příspěvek byl upraven od ru šedesátsedm: 10 září 2019 - 17:45
Publikováno 10 září 2019 - 17:53
Takže ve finále bych tipla, že problém s nahráváním na GS nebyl vyřešen zmenšením těch fotek, ale jejich přeuložením. Kdybys Radmi udělal jakoukoli jinou změnu a uložila je tak, jak to děláš, fungovalo by to taky. :-)
to je fakt zmenšovat určitě netřeba.
Publikováno 10 září 2019 - 18:04
ZPS při instalaci nové verze nelikviduje starou. Já měl jeden čas tři verze a každá se hodila na něco.
EDIT:Nevím, jak nová ZPS X, ta už se asi aktualizuje standardně. Ale v.12, 15 a X v pohodě vedle sebe.
Jo, taky mám ZPS18 vedle ZPS X, ale patche v rámci jedné verze nepatchovanou verzi samozřejmě nezachovávají. A jak se dalo předpokládat, patchem / sestavením 150 (ještě v Program Files) se downgradeovat nedá. Návrat k ZPS18 je jedna z možností, taky XNview, FSview, vyzkouším asi i GIMP.
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů