Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#9881 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2019 - 18:08

On totiž FB a ty odnože si vaše fotky přivlastní a ta data v nich jsou vlastně odkazy na zdroj a zákaz použití jinde. Takže tvoje fotka nahráním na FB nebo Mesenger přestává být tvým majetkem a autorská práva si přivlastní ten Cukrbejk nebo jak se to vyslovuje
  • 0

#9882 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 746 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2019 - 18:25

Já věděl, proč si s FB vůbec nic nezačínat.

• 2

#9883 ProKesTom

ProKesTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2019 - 18:38

On totiž FB a ty odnože si vaše fotky přivlastní a ta data v nich jsou vlastně odkazy na zdroj a zákaz použití jinde. Takže tvoje fotka nahráním na FB nebo Mesenger přestává být tvým majetkem a autorská práva si přivlastní ten Cukrbejk nebo jak se to vyslovuje

To ale platí jen v USA a podobných "svobodných" zemích. Tady to neplatí, náš autorský zákon to neumožňuje.

Tento příspěvek byl upraven od ProKesTom: 10 září 2019 - 18:38

• 0

#9884 RADMI1411

RADMI1411

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 81 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2019 - 18:48

Tak to má Cukrbejk smůlu teda :) z mých fotek mu toho moc nekápne :)

• 0

#9885 None

None

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 288 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2019 - 22:01

Z mladické nerozvážnosti 60 let věku jsem se přihlásil na FB, bych byl světovej. Na své osobní údaje jsem byl vcelku skoupej, ale sem tam jsem něco "pustil". Žádné informace z dovolených, žádné fotky, pouze sem tam nějaký komentář. Po pár měsících jsem jenom valil oči, koho všeho mi ksichťák nabídnul za potencionálního kamaráda. Když mi asi po dvou letech nabídnul k olajkování fotku mého pekiňáka (nikdy a nikde jsem jí nepublikoval), tak jsem řekl a DOST. Opustit FB není nic jednoduchého a docela to trvá, ale nakonec se mi to povedlo. Teď už mi chodí jenom 2 - 3x ročně nabídka na opětný vstup do této vyjímečné skupiny, ale stále odolávám. :-)

• 5

#9886 panzerstepan

panzerstepan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 562 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2019 - 5:18

None: Neboj, i to je za par let pusti.
  • 0

#9887 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2019 - 6:24

Atlas hub nepoužívám. Ale dostal jsem jednu fotku, co přes něj asi prošla. Exif prázdný, jen v položce Instrukce je hausnumero. Pokusil jsem se ji nahrát k logu a prošlo to. Tak možná to nebyl tento případ. Nebo to nejde jen přímo z mobilu? Já mobilem moc nefotím, jen nouzovku, fotí mi mizerně.

• 0

#9888 PetraC

PetraC

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2019 - 7:55

Z mladické nerozvážnosti 60 let věku jsem se přihlásil na FB, bych byl světovej. Na své osobní údaje jsem byl vcelku skoupej, ale sem tam jsem něco "pustil". Žádné informace z dovolených, žádné fotky, pouze sem tam nějaký komentář. Po pár měsících jsem jenom valil oči, koho všeho mi ksichťák nabídnul za potencionálního kamaráda. Když mi asi po dvou letech nabídnul k olajkování fotku mého pekiňáka (nikdy a nikde jsem jí nepublikoval), tak jsem řekl a DOST. Opustit FB není nic jednoduchého a docela to trvá, ale nakonec se mi to povedlo. Teď už mi chodí jenom 2 - 3x ročně nabídka na opětný vstup do této vyjímečné skupiny, ale stále odolávám. :-)

Pouzivas Google?
Pokud ano, cetl si jeho smluvni podminky?
Pokud ano a ano, nevidim duvod, proc nepouzivat Facebook..

Mam na mysli zejmena pasaz
Pokud nahrajete, odešlete, uložíte nebo přijmete obsah do nebo prostřednictvím našich služeb, poskytujete společnosti Google (a subjektům, se kterými společnost Google spolupracuje) celosvětově platnou licenci k užití, hostování, uchovávání, reprodukování, upravení, vytvoření odvozených děl (například děl, jež jsou výsledkem překladu, přizpůsobení/adaptací či úprav provedených za účelem jeho lepšího fungování v rámci našich služeb), komunikaci, publikování, provozování a zobrazování na veřejnosti a distribuci takového obsahu

Tento příspěvek byl upraven od PetraC: 11 září 2019 - 7:57

• 0

#9889 PetraC

PetraC

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2019 - 7:58

Google to same.. Jenze jeho smluvni podminky nikdo necte.. Viz prispevel vyse..
  • 0

#9890 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2019 - 7:58

Jo, FB nabízením přátel dovede překvapit! :-)
Pořídila jsem si ho až loni, abych mohla k jč geo partě, o sobě neuvedla témeř nic - jen jsem si přidala z hecu deset nebo dvacet let a začaly chodit nabídky....Jak často mě upozorňují, abych si konečně nahrála profilovou fotku už ani nesleduji. :-)
  • 0

#9891 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 668 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2019 - 8:11

Mám tam fake profil a stejně mi sahají do mejlů nejspíš na googlu, jinak by nemohli vytáhnout kontakty, podle kterých mi nabízejí přátele.

• 0

#9892 mtauf

mtauf

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 708 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2019 - 8:42

Já už jsem pokročil o něco dál. Přestaly mi chodit úžasné nabídky na Viagru, prodloužení všeho možného, krásné dívky a pod. Už asi dva roky mi neustále reklamy nabízí pojištění pohřbu :huh:.

Odkud zjistili, jak se cítím??

• 8

#9893 Solim

Solim

Introvert

• Members
  • PipPipPip
  • 1 870 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2019 - 8:46

Ano google účet, který má každý na "chytrém" mobilu, je pěkný trojský kůň. A má ho každý kdo si chce stáhnout nějakou aplikaci do mobilu.

Onehdá když jsem si koupil nový mobil, jsem přemýšlel, jak přetáhnout kontakty do nového mobilu neb datové struktury a programy, které zajištují zálohy, byly naprosto nekompatbilní. A než jsem provedl klasický přenos pomocí tužky a papíru, tak jsem ještě jednou koukl do nového mobilu na strukturu dat a k mému překvapení tam byly všechny kontakty včetně fotek lidí :o . Po pár letech při koupi nového mobilu jsem se už jen přihlásil do google účtu a už nic nedělal, neb jsem věděl, za chvíli tam ty kontakty už budou a byly.

Google účet ty kontakty vytahá během chvilky, pokud mu to nějak nezakážete, ale i tak si je vytahá, jen Vám o tom nedá vědět a pěkně je roznese po všech Vašich zařízeních a samozřejmě po svých databázích.

Dnes se už ničemu nedivím, ale byly doby kdy jsem se divil.

Seděl jsem si v klidu u televize, mobil jsem měl vypnutý před sebou na stolečku a on se najednou zapnul, naskočil na něm internetový prohlížeč a měl jsem tam nabídku obchodů s pračkami a sušičkami :o. Nějak kouktem mysli jsem si uvědomil, že v televizi zrovna běží reklama na pračky a sušičky  :wacko: . Teda byl jsem z toho chvili paf.

Jindy jsem zas něco hledal v mobilu a bylo tam video, tak jsem se na něj chtěl podívat a ono se mi spustilo na televizi a ne v mobilu :o . A to jsem žádné párování mobilu s televizí nikdy neprováděl, jen běží v jedné síti.

Ach jo ten svět je nějak čím dál složitější a málo kdo mu rozumí.

• 2

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

S úsměvem jde vše líp

#9894 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2019 - 10:33

Kdo už někdy ztratil telefon a neměl kontakty zapsané na papíře, nebo kdo jich desítky z toho papíru přepisoval, ví, že zálohování se vyplatí i v těchto případech. Jen je otázka, jestli zrovna na Kontakty Google, jsou pak k dispozici vždy a všude, ale nejen pro mě, i když by to tak být mělo, že můj účet na Googlu je jen pro mě. Na druhou stranu, když se vyhážou všecny kontakty, co člověk už leta nepoužil, celé se to zpřehlední a zbyde tak 5-10 lidí, kterým opravdu volám. Mám pocit, že spousta lidí je hodně paranoidních, ale pak za nabídku možné výhry nebo slevy na sebe prozradí úplně všechno.

• 0

#9895 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2019 - 11:43

Kdysi jsem si taky založil účet na FB, jediné pravé bylo jméno, všechno ostatní vymyšlené, e-mail jednorázový pro tento účel. Překvapilo mě, že mi to i tak nabídlo přátele z okruhu lidí, které znám, a dokonce mi to prozradilo pravá jména lidí, které znám jenom pod přezdívkou. Pak jsem napsal dva příspěvky na stránky ČD, napsalo mi to, že je moje aktivita podezřelá, ty dva příspěvky smazali a ať pošlu kopii občanky k ověření totožnosti. A tím u mě skončili.

• 0

#9896 ondro91

ondro91

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 237 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2019 - 11:46

Mozno len nechapem suvoslosti, ale kedze ja nemam co skryvat, tak mi je totalne jedno, kto moje kontakty ma a ze ci po nahrati na FB moju fotku niekto vyuzije? moj ksicht uz len tak dakoho bude zaujimat :-) a ze niekto vie kolko mam rokov? Za vek sa nehanbim, je dany narodenim. Rodne cislo tam nedavam atd. Neviem no, ja z tohto vedu nerobim.

• 1

#9897 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 435 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2019 - 12:04

Mám tam fake profil a stejně mi sahají do mejlů nejspíš na googlu, jinak by nemohli vytáhnout kontakty, podle kterých mi nabízejí přátele.

A není to tím, že naopak sahá do seznamu kontaktů tvých přátel?

• 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#9898 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 668 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2019 - 12:25

A není to tím, že naopak sahá do seznamu kontaktů tvých přátel?

To bych tam nějaký přátele musela mít...

Když píšu, že jinak než z mejlů by ty kontakty vytáhnout nemohli, tak píšu, že jinak než z mejlů by je vytáhnout nemohli.

Eště leda z telefonních čísel uložených na googlu - ale tam jsem zas pod jiným fake jménem. A nebo prostě monitorováním jakékoli mojí aktivity na netu a propojováním si informací.

• 1

#9899 nalano

nalano

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 637 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2019 - 13:57

Zdá se mi to jako dost času divoká představa, že dává Google své konkurenci data o kontaktech.
FB stačí, když si někdo někoho hledá. Pak se po čase nabízí ten hledící hledanému. Ani to nemusí být přes přátele. A taky se nabízí jeho přátelé i vzdálení. Ty můžeš být v izolaci, ale FB si tě stejně prováže.
  • 1

#9900 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 668 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2019 - 14:05

Ok, je možný, že jsem někdy hledala někoho ze svých bývalých známých nebo sousedů, a nepamatuju si to. :-)

Ale proč bych to dělala, když to k ničemu nepotřebuju... nekomunikuju tudy, jen s jednou místně vzdálenou kamarádkou, co umírá na rakovinu. A z jejího okolí se mi nenabízí skoro nikdo.

• 0

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama