Souhlasím. Mají pravdu. Navrhuji začít sbírat podpisy na petici, aby se nehýbalo s přirozeným časem, ale všem se místo toho o hodinu zkrátila prcovní doba. Jsem přesvědčena, že lidé budou chodit do práce odpočatí, usměvaví, vyspaní, vyvětraní a osvěžení po večerní procházce či projížďce na kole... a za 7 hodi udělají podstatně víc práce než dřív za 8.kolombo napsal/a:
Problém je v tom, že většina lidí nechce o hodinu dříve vstávat, ale světlo až do 22 hodin jim celkem vyhovuje.
Geodepresivní koutek III
Publikováno 01 duben 2013 - 11:19
Publikováno 01 duben 2013 - 12:18
Publikováno 01 duben 2013 - 13:22
A s tím mamonem má Jacka pravdu. Nedávno jsem četl, že v USA uzákonili letní čas ještě o pár týdnů dříve - na nátlak majitelů golfových hřišť a golfového vybavení a producentů masa a dřevěného uhlí kvůli grilování...Žádnej zimní čas neexistuje!!! Je jenom normální čas, kterej udává sluníčko, hezky, přirozeně, jak Pán Bůh přikázal !
Ale s "normálním" časem je to složitější: i kdyby byl jen SEČ (lidově řečeno "zimní" ), tak ten platí pro 15. poledník procházející např. Jindř. Hradcem a (zhruba) Libercem, a to ještě jen 4x do roka. Je tu však nejen pásmový čas, ale i časová rovnice, podle které pravé poledne (Slunce je na jihu a nejvýš) může být o cca 1/4 hodiny dřív nebo později oproti časovému signálu a tedy i hodinám. Takže na Ostravsku nastane i bez zavedení letního času shoda slunečních hodin a signálu z rádia jen 1x a blízko Prahy 4x do roka.
Na východním Slovensku se v létě Slunce proti hodinám zpožďuje jen o asi o 1/2 hodiny a na podzim a v zimě zase předchází až o 3/4 hodiny. A v západní Francii? V zimě se jim Slunce proti hodinkám zpožďuje o víc než hodinu a v létě dokonce o dvě! A ve Španělsku je to ještě o víc... (Doufám, že jsem to nepopletl; pokud ano, tak se ozvěte).
Blíže v listingu mé Astronomické keše GC2A5W9 (je tam i návod k luštění, samozřejmě zařazený dodatečně ).
Bůh míní - a člověk mění... Ne vždy ku prospěchu lidí.
Publikováno 01 duben 2013 - 13:31
Publikováno 01 duben 2013 - 13:52
Protože je to další z nesmyslných buzerací. Původně nám tvrdili, že to je kvůli úsporám ele. energie (posune se špička), dnes už je špička prakticky celý den, takže úspory jsou nula nula prd. Teď se to zase snaží vysvětlit delší dobou světla odpoledne. Ale jdyž chci víc světla po práci, stačí začít pracovní dobu v 8 místo v 9 (jak je zvykem v Praze).Bubo_CZ napsal/a:
proč se kvůli tomu vždycky dělá takový povyk.
Když už, tak pro mě je přijatelná jen ta podzimní, ta by mohla být každý týden. Po 24 týdnech se to srovná samo.
Publikováno 01 duben 2013 - 14:06
Publikováno 01 duben 2013 - 17:44
Aranyafëa napsal/a:
Já bych všechny ty časy zakázal.
Já taky, zavedl bych pouze noc. Beztak si z každé druhé kešky udělám noční.
Publikováno 01 duben 2013 - 19:16
PLAJ family napsal/a:
Ale jdyž chci víc světla po práci, stačí začít pracovní dobu v 8 místo v 9 (jak je zvykem v Praze).
Problém ale nastane, když musíš kooperovat s někým, kdo to posouvá zase obráceně.
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 01 duben 2013 - 19:32
Taky jsme si doma - oba na volné noze - řídili pracovní dobu podle svého. Po narození dítek to fungovalo stejně, bohužel musela postupně všechna nastoupit do školy a tím se náš život sesynchronizoval i s tím časovým nesmyslem. Takže zítra ráno do tmy a sněhu. Tzv. letní čas jsem nesnášel už jako jinoch - hvězdář, kdy jsem čekal na Petříně až se sešeří a musel se přitom vrátit domů do určité doby. Najednou mi tu vytouženou tmu o hodinu posunuli, kurnik… Následný posun ukončení SELČ z konce září na konec října celou tuto frašku završil, neboť sebenepatrnější energetická úspora během tohoto období vezme za své.Bubo_CZ napsal/a:
Čas je pouze relativní pojem. My, co máme rozhozený denní režim je jedno jestli se to posune, neposune, posune o jednu nebo pět hodin. Jen nevím, proč se kvůli tomu vždycky dělá takový povyk.
RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…
Publikováno 01 duben 2013 - 19:47
To mi něco připomíná. Když mají v Belgii svátek, nikdo tam nepracuje, takže od nich nic nedostaneš. Ale když je svátek u nás, to nikoho nezajímá a vše musíš odevzdat svátek nesvátek.
Vytvořme tedy jednotný čas prozatím jen v EU, později na celém světě a bude dobře.
Publikováno 03 duben 2013 - 20:48
Naše keše zakládáme bez dotací a i jejich provoz si sponzorujeme sami.
Berte na to při jejich návštěvách ohled !
Publikováno 03 duben 2013 - 20:54
Publikováno 03 duben 2013 - 21:08
To mi připomíná jednoho profesionálního astronoma-kačera, který nadává, že v létě jsou noci jen na jedno kafe.Trhac napsal/a:
Taky jsme si doma - oba na volné noze - řídili pracovní dobu podle svého. Po narození dítek to fungovalo stejně, bohužel musela postupně všechn..... Tzv. letní čas jsem nesnášel už jako jinoch - hvězdář, kdy jsem čekal na Petříně až se sešeří a musel se přitom vrátit domů do určité doby. .Bubo_CZ napsal/a:
Čas je pouze relativní pojem. My, co máme rozhozený denní režim je jedno jestli se to posune, neposune, posune o jednu nebo pět hodin. Jen nevím, proč se kvůli tomu vždycky dělá takový povyk.
A pracovní dobu si dělám taky podle svého. Většinou do půlnoci. Přesto vítám že je večer dlouho vidět. Jisté události se řídí oficiálním časem. Např. veřejná doprava.
Publikováno 03 duben 2013 - 21:47
Publikováno 05 duben 2013 - 11:59
Publikováno 05 duben 2013 - 12:08
RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…
Publikováno 05 duben 2013 - 12:21
Pomooooooooooc, co to je? Já jsem se z toho vopupínkovala !Trhac napsal/a:
Dnešní špičkovou depresi spustilo následující video
#99 Guest_Paprikas(i)_*
Publikováno 05 duben 2013 - 12:27
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů