Kačer vlastně nemusí vůbec nic. Stačí tvrdit, že jsem se na místě zalogoval na nějaký papírek a že ho owner nemůže najít, není můj problém.
A víš, že už i tenhle případ jsem na své keši řešil?
Publikováno 15 listopad 2019 - 22:29
Kačer vlastně nemusí vůbec nic. Stačí tvrdit, že jsem se na místě zalogoval na nějaký papírek a že ho owner nemůže najít, není můj problém.
A víš, že už i tenhle případ jsem na své keši řešil?
Publikováno 16 listopad 2019 - 19:24
Kačer vlastně nemusí vůbec nic.
Jo, je to zvláštní, ale je to tak. Owner musí to, owner nesmí tohle... Kačer hledač má jen práva, nic nemusí. Jednu věc tedy musí: býti fyzicky zapsán v logbooku. A někdy je i toto oříšek, že?
Publikováno 25 listopad 2019 - 15:23
Publikováno 25 listopad 2019 - 18:15
Publikováno 25 listopad 2019 - 19:24
Publikováno 25 listopad 2019 - 19:40
Tento příspěvek byl upraven od smsmsm: 25 listopad 2019 - 20:08
Publikováno 25 listopad 2019 - 20:01
Někde jsem četla, že by na jaře měli jít s vodou nahoru, ale po sezoně ještě jednou zopakovat upuštění na dokončení prací. Nevíte, jestli je to pravda? Nemohu to znovu najít.
Publikováno 26 listopad 2019 - 14:59
Takže totéž, co jsem četla, díky.
Momentálně jsem skoro na depku z oblíbeného Locusu - na dvou zařízeních ( tablet dva roky, mobil druhý měsíc ) se mi chová naprosto jinak. Předpokládám, že buď jde o různé verze nebo je chyba mezi klávesnicí a židlí.
Už jen ukončení programu: v tabletu je volba ukončit jako poslední pod nastavením, zatímco v mobilu mi chybí.
Což to by byl detail, ale dneska jsem si vytvořila PQ Pasova, jen tradičky, virtuálky a eventy. Soubor jsem si stáhla do obou zařízení a po zobrazení byla hodně překvapená, zatímco v tabletu opravdu mám jen uvedené druhy, v mobilu mám všechny druhy keší, i ty, co nejsou v PQ - mobil mám chvíli, vím, že tohle jsou první německé keše, které jsem do něj poslala. Data mám v mobilu vypnutá, ale jsem na wifině - předpokládala bych, že budu mít v obou zařízeních totéž, v nastavení mám u obou získávání dat jen přes wifi. Že by se mi v mobilu zobrazovala online mapa, zatímco v tabletu ne?
Třetí překvapení souvisí se zobrazením nalezených keší ze stejné dtb tvořené v Locusu - v tabletu mám nalezené keše správně zobrazené se žlutým smajlíkem, ale v mobilu mi dříve nalezené v mapě chybí zcela ( ať už by měly jakokouliv ikonku, původní nebo po nálezu smajlíka, prostě nejsou nebo se spíš nezobrazí ) nebo se mi zobrazuje dál např. zelená ikonka tradičky, ale log o nálezu u keše je - to je u keší, které jsem našla po pořízení mobilu. V druhém případě se mi ikonka v mobilu na mapě prostě nepřebarví na smajlíka, přestože zrovna včera jsem si dtb v našem kraji stahovala, je pro obě zařízení stejná, čili předpokládám chybu někde u sebe. V tabletu tytéž keše žlutého smajlíka mají, takže dtb bych považovala za OK. Že by se mobil choval jako kdysi Garmin a zobrazoval keš ve stavu prvního nahrání? Ale proč, když log o nálezu u keše je? No, pro mě mysterka, možná někdo jiný bude hned vědět. Díky předem za nakopnutí.
Ještě jsem teď v mobilu vypozorovala jednu věc , když dám body skrýt a znovu načíst, nic z nalezených keší se mi nezobrazí - čili bude někde něco v nastavení Locusu? V tabletu mám ze stejné dtb na mapě i nalezené - občas se to hodí, když přijede návštěva bez přípravy.
Tento příspěvek byl upraven od zvedavkanocni: 26 listopad 2019 - 15:20
Publikováno 26 listopad 2019 - 15:22
Tento příspěvek byl upraven od DogVader: 26 listopad 2019 - 15:24
Publikováno 26 listopad 2019 - 15:28
Pro jistotu spíš zkusím prostě dát obě zařízení vedle sebe a prolézt na obou položku po položce - chtěla bych zjistit, v čem mám kde nastavení rozdílné . Ráda bych věděla pro příště. Jen mě napadlo, že možná někdo jiný bude hned vědět.
Publikováno 26 listopad 2019 - 19:20
Publikováno 26 listopad 2019 - 19:49
Tento příspěvek byl upraven od zvedavkanocni: 26 listopad 2019 - 20:16
Publikováno 02 prosinec 2019 - 10:14
Tady byl jeden PWT:
pokacena-mesicni-krajina-mezi-obcemi-hermanov-a-skrinarov-v
tak se podivejte jak to dopadlo, ale PWT za to nemůže ten byl též oběť.
iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 02 prosinec 2019 - 13:03
Publikováno 02 prosinec 2019 - 13:58
Kam jsem se letos podívala na jihu a západě Čech, tam jsou místo dříve krásných lesů hromady nuceně vykáceného dřeva. :-( Smutný pohled,naše generace už těžko uvidí nápravu. Dost často jsem letos přes notifikace četla mail o rušení keší v oblastech těžby. :-( Za chvíli už snad ani nebude kam jít na houby. Borůvky zatím přežívají, ale vzhledem k suchu jsem viděla místa, kde mají problém i borovice...
My jsme letos zdaleka nejvíc hub nasbírali v oblasti, kde je keš GC7ZPNE. Nádherný bukový les, kůrovec nemá šanci :-)
Publikováno 02 prosinec 2019 - 14:09
My jsme letos zdaleka nejvíc hub nasbírali v oblasti, kde je keš GC7ZPNE. Nádherný bukový les, kůrovec nemá šanci :-)
S tema houbama je to takovy divny. Houba nema listing, souradnice nejsou znamy, dokonce ani nejdou vylustit. Musi se to vsechno hledat BFkem. Navic jde odlovit jen FTF. Zas ale tim padem nejsou problemy s finalkarema. Honibodi to ale jsou taky, tuhle jsem nejaky potkal v lese a meli toho ze museli vybrat nejakej powertrail.
Publikováno 02 prosinec 2019 - 14:13
A dost často jsou s nějakým masitým kinderbordelem .
Publikováno 02 prosinec 2019 - 14:33
Letos jsem našel spíš houby s octem. Něco bylo, ale málo a nárazově, jednou košíček, pak 14 dní nic. A do konce léta skoro jen hřiby kováři, co snesou sucho, občas nějaký kozák.
Přitom na Vysočině u známých během dvou hodin dva koše modráků.
Ovšem už jsem v jednom logu četl, jak se dva Holanďané divili, že lidi nosí z lesa košíky hub, že je to pro ně nezvyklý pohled.
Publikováno 02 prosinec 2019 - 16:04
S tema houbama je to takovy divny. Houba nema listing, souradnice nejsou znamy, dokonce ani nejdou vylustit. Musi se to vsechno hledat BFkem. Navic jde odlovit jen FTF. Zas ale tim padem nejsou problemy s finalkarema. Honibodi to ale jsou taky, tuhle jsem nejaky potkal v lese a meli toho ze museli vybrat nejakej powertrail.
A taky tu nejsou DNF, protože vždycky houby najdeš.
Publikováno 02 prosinec 2019 - 20:06
Kam jsem se letos podívala na jihu a západě Čech, tam jsou místo dříve krásných lesů hromady nuceně vykáceného dřeva. :-( Smutný pohled,naše generace už těžko uvidí nápravu. Dost často jsem letos přes notifikace četla mail o rušení keší v oblastech těžby. :-( Za chvíli už snad ani nebude kam jít na houby. Borůvky zatím přežívají, ale vzhledem k suchu jsem viděla místa, kde mají problém i borovice...
0 uživatelů, 16 návštěvníků 0 anonymních uživatelů