Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#10541 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2019 - 20:00

Pokud jsou ale takoví lidé glorifikováni a předhazováni nám jako vzor, pak se někde stala sakra velká chyba.

Ta chyba je podle mě v názoru: "je to jenom jejich věc". Tím se to chování relativizuje a v zásadě i omlouvá. Pak se nelze divit, že to může dopadnout i takhle.
  • 7
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#10542 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 091 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2019 - 21:07

Ta chyba je podle mě v názoru: "je to jenom jejich věc". Tím se to chování relativizuje a v zásadě i omlouvá. Pak se nelze divit, že to může dopadnout i takhle.

Pravdu díš.
  • 0

#10543 carodejka_s.r.o.

carodejka_s.r.o.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 61 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2019 - 21:11

Já tyhle lidi rozhodně neomlouvám, ale nevidím důvod proč si kvůli tomu ničit nervy. Jak se říká, blbci stejně nevysvětlíš, že je blbec. Ale to, že si novináři neověří fakta a udělají z takového podvodníka hrdinu, to už mě docela štve.

• 3

#10544 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2019 - 22:56

Ale vysvětlit by se to mělo pořadateli té ankety. Kde je vlastně seznam těch osobností? Nikde jsem ho nenašel. 

Popravdě řečeno na té fotce jsem ho ani nepoznal. A v jiném článku, který mi vyjel k osobnostem roku 2019 jsem ani "Nekvapila" nenašel.

• 0

#10545 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2019 - 0:34

Ale vysvětlit by se to mělo pořadateli té ankety.

Myslím, že pořadatele ankety žádné vysvětlení zajímat nebude. Navíc už je hotovo - nafoceno, napsány případné medailony, s tím už nikdo nehne. A stejně to už bude vypadat jako závist neúspěšných.

Kde je vlastně seznam těch osobností? Nikde jsem ho nenašel.

Podle mě v tištěném vydání. Časem to možná bude i na internetu.
  • 2
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#10546 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2019 - 0:47

Žádná závist neúspěšných - opravdu by bylo dobré vysvětlit, jak loví "tým" a jak se prezentuje Pepa. To by mělo průměrně i lehce podprůměrně inteligentním čtenářům stačit k pochopení situace. ;-)

Jinak jsem si po delší době, kdy mám FB, před nějakým týdnem mírně vyplnila profil. Hádejte, kdo je mi opakovaně nabízen do přátel? Jo,to se mi rázem zvedne tlak - takže alespoň k němu je Pepa dobrý, rázem už nemám extrémně nízký a jsem na tlaku ideálním pro můj věk! :-) Na všem negativním se dá najít i něco pozitivního. ;-)
  • 1

#10547 quellen

quellen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2019 - 8:52

Ta anketa je celá špatně. Proč má být někdo za provozování svého koníčku (i kdyby to dělal poctivě) mezi Čechy roku?
  • 4

Google Pixel 3 / Android 12 / c:geo

#10548 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2019 - 9:19

Přesně tak.
Vedle lidí, co zachránili někomu život bych viděla ráda ty, co objevili nebo vymysleli něco prospěšného pro společnost - od výzkumu léků po technické věci, např. přístroje do kosmu. Jenže ti bývají schovaní v laborkách nebo dílnách a nesnaží se stále někde předvádět (jako mluvčí MT, který při prezentacích paradoxně na svůj TÝM zapomíná), nejsou pro novináře zajímaví, což je smutné.
Njn, jak už jste tu psali, je pro mladé docela těžké se v dnešních informacích zorientovat - máme doma dvacetiletou a když si vzpomenu, co všechno jsme za poslední léta uváděli na pravou míru a jak jsme ji směřovali k ověřování informací, co vysvětlovali.
Na odlehčení jedna historka - někdy kolem 12-14 let jsme ji vzali na film Občanský průkaz a tam se do nás pustila paní tak kolem třicítky, že to dítě tomu nebude rozumět, proč ji tam bereme. Udělali jsme to záměrně, byla na film připravená a měli jsme dohodnuto, že čemu nebude rozumět dovysvětlíme po filmu.

Stejně bych byla zvědavá, kdyby Smrk zkusil kontaktovat MF, co by se dělo. Měli nebo neměli by zájem o uvedení záležitosti má pravou míru? Zamysleli by se nad podivným výběrem? ;-) Moc optimista nejsem, ale reakce by mne zajímala.
  • 0

#10549 Sven Gumby

Sven Gumby

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 324 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2019 - 11:26

Ta anketa je celá špatně. Proč má být někdo za provozování svého koníčku (i kdyby to dělal poctivě) mezi Čechy roku?

Češi, kteří v roce 2019 byli vidět. Nic hlubšího za tím nehledejte.

Ale jo, klidně kontaktujte MF, napište dopis na úřad, podrobně vysvětlete. A hlavně se nedivte, že dopadnete tak, jak píše mh.mail.

Novináři v MF Dnes to třeba pochopí. Třeba o Joneovi příště psát nebudou (co by taky o něm měli psát). Ale v letošní skupině Čechů roku je a nějaký opravný článek, i kdyby vyšel, vůbec nikoho nebude zajímat.

• 3

#10550 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2019 - 13:40

Na FB jsou kdyžtak fotky z novin. Ale nic dobrýho na žaludek.
  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#10551 milan.k

milan.k

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2019 - 13:44

Češi, kteří v roce 2019 byli vidět. Nic hlubšího za tím nehledejte.

Ale jo, klidně kontaktujte MF, napište dopis na úřad, podrobně vysvětlete. A hlavně se nedivte, že dopadnete tak, jak píše mh.mail.

Novináři v MF Dnes to třeba pochopí. Třeba o Joneovi příště psát nebudou (co by taky o něm měli psát). Ale v letošní skupině Čechů roku je a nějaký opravný článek, i kdyby vyšel, vůbec nikoho nebude zajímat.

Přílohu jsem četl.

Kromě fotky je tam jen mini-rozhovor - dvě věty, kam se chystá.

Já to málem ani nenašel.

O hrdinech a dalších významnějších osobnostech tam byly články/rozhovory na dvoustranu ...

Nedělal bych si z toho hlavu.

• 2

#10552 pavlisp

pavlisp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 156 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2019 - 17:49

Čím více se to komentuje, tím lépe pro osobní EGO. Ignorace je větší potupa
  • 3

#10553 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2019 - 18:01

Řekla bych, že ještě lepší pro rovnání ega je, když se dozví, že časti komunity je nejvýš pro srandu králíkům a že ho neuznává. ;-)
Pokud slysi jen pochlebování svého kroužku, může být lehce mimo realitu - buďme kamarádi a pomozme mu přistát na zemi. ;-)
  • 0

#10554 jardavera

jardavera

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 343 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2019 - 20:35

Taky mě to štvalo. Ale pak jsem si pustil vynikající otitulkovaný kousek "Hitlerovi se komplikuje kačerská výprava" a jsem opět veselý. Vřele doporučuji dohledat na Youtube. Dotyčný tam nehraje, ale 10 minut je neustále zmiňován...
  • 6

Co nevidím, nahmatám . . .

#10555 Turysta10

Turysta10

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 153 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2019 - 21:27

Taky mě to štvalo. Ale pak jsem si pustil vynikající otitulkovaný kousek "Hitlerovi se komplikuje kačerská výprava" a jsem opět veselý. Vřele doporučuji dohledat na Youtube. Dotyčný tam nehraje, ale 10 minut je neustále zmiňován...

Bomba
  • 0

#10556 Solim

Solim

Introvert

• Members
  • PipPipPip
  • 1 870 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2019 - 21:55

Pěkné a hned je den růžovější.

• 0

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

S úsměvem jde vše líp

#10557 dejwy

dejwy

dejwy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 223 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2019 - 22:09

Což mi připomnělo, že jsem tu dlouho neviděl Kapsu.

• 2

#10558 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 30 prosinec 2019 - 0:25

Máte někdo představu, jak starý je upravený text? Pamatuji si ho už z doby, kdy jsem začínala, takže to bude víc než sedm let?

Kapsa tu nebyl snadn víc než rok podobně jako Jacka ( dominikánka ). Ani jsem se jim nepodívala na profil, jestli ještě hledají. Dřív jsem si občas prohlížela na profilech fotky z cest.
  • 0

#10559 MiraH

MiraH

MiraH

• Members
  • PipPipPip
  • 179 příspěvků(y)

Publikováno 30 prosinec 2019 - 7:25

Kapsu jsem na podzim potkal s detektorem na Závisti. Nový koníček?

• 0

#10560 dejwy

dejwy

dejwy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 223 příspěvků(y)

Publikováno 30 prosinec 2019 - 7:31

Kapsu jsem na podzim potkal s detektorem na Závisti. Nový koníček?

Podle jeho webu ano.
  • 0

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama