Já se bojím jiné věci. Základ exponenciály se v posledních dnech ustálil na cca 1,15. I když budu počítat 1,1, tak mi to na konec dubna vychází na 50000 potvrzených nakažených, což povede k silnému přetížení zdravotnictví (odkaz na konci příspěvku uvádí jako hraniční číslo pro přetížení 30000). Ministr Vojtěch předpovídal na konec dubna 15000 nakažených (viz stejný článek). Snad má pravdu, ale já nevidím jediný důvod, proč by měla exponenciála začít brzdit.
Tak ten celkový počet nakažených si netroufám odhadovat. Navíc se bavíme o potvrzených případech. A tom vidím jistou naději. Většina nakažených totiž má nepatrné nebo žádné větší příznaky. Navíc se s nimi asi nebude chlubit, protože mu prošťourají nos, budou ho vyslýchat, kde se všude promenoval a snadno skončí v karanténě s celou rodinou, prodavačkami obchodů, kde platil kartou, svými milenci/milenkami a částí lidí v podniku, kde pracuje. Ale k věci: exponenciála začne "brzdit" až tehdy, když v okolí většiny nově nakažených budou lidé, kteří už nemoc prodělali, nebo jejichž imunita je taková, že se infekci ubrání.
P.S. myslíte, že se královna Alžběta II. od své rodiny nakazí? Já myslím, že ne. Přežila nálety a Thacherovou a možná že přežije i Johnsona (jakožto premiéra). A že nechytla vévodkyně Camilla virus od Charlese...
Tento příspěvek byl upraven od ladislavappl: 29 March 2020 - 21:33