Ano, hraju jinou hru. Takovou normální pro lidi s normálním mozkem. Jaký je rozdíl mezi tím, že držím v ruce logbook a nechám na něm svou daktilku a vyfotím to a nebo ho zprasím nějakým nečitelným logem.
Tohle už se řešilo poněkud dávno, nicméně chci napsat, že toto je přesně názor, se kterým souhlasím. Tužku jsem už (i se svými 350 nálezy) zapomněl mnohokrát. Jsou zde nějáká pravidla (chceteli nedotažená, tak budiž), ale chovejme se jako lidi. Vždyť když vyfotím moje CWG s logbookem, je jasné, že jsem keš našel. Pokud chce owner slepě následovat pravidla, ať mi log smaže a já to pochopím. Ale vždyť je to nelogické chování.
Uvedu příklad přitažený za vlasy.
Děti ve školce mají jedno pravidlo, které musí dodržovat a to nebít ostatní děti. Pravidlo ale neříká, jestli můžeme někoho uhodit, pokud nás vyprovokuje. Stalo se tedy, že Pepíček vyprovokoval Vojtu něčím závažným, například urážel jeho rodiče. Vojta už to nevydržel a praštil ho. Pepíček tedy běžel za paní učitelkou (owner). A teď je na paní učitelce, jestli dá Vojtovi trest a Pepíčkovi ne, protože pravidla říkají nebít se (Neuznat log). A nebo může paní učitelka říct Pepíčkovi, že ho neměl provokovat a Vojtovi, aby se nedal vyprovokovat(Uznat log a případně napsat, jestli by se mohl zapsat, pokud běkdy půjde kolem, nebo si ověřit, že zde hráč byl otázkou, kde a jak je skrytá keš) .
Co chci tímto nesmyslem říci? Abychom se chovali jako lidi a tupě nenásledovali pravidla. Ne je úmyslně porušovat, ale pokud občas někdo zapomene tužku, spokojit se s fotologem. A nejen ohledně tužky. Já si dokonce dovolím logovat FI i když je keš ve značce, nebo někde jinde, kde na ni nedosáhnu a není jiný způsob jak se jí zmocnit, než dosáhnout. Vždyť tady ani nemůžu za to, že tam nemůžu dostat, narozdíl od tužky. Přirozeně v tomto případě posílám do MC fotku keše i s CWG v ruce.