Tohle téma je asi o depresi z kešek, ale netuším, kam jinam to tu napsat. Leze na mne deprese z nového vzhledu tohoto webu. Možná je to tím, že oči už tak neslouží, dost mi vadí rozvržení stránky, konkrétně nechápu smysl různé šíře sloupců. Může mi tu někdo přijatelně vysvětlit, proč první sloupec s články zabírá celou polovinu monitoru a v té druhé jsou nahňácaný ostatní tři sloupce? Levý sloupec mě moc nezajímá a v té zhuštěnině vpravo se pak velmi špatně orientuje. Díky předem.
Geodepresivní koutek III
Publikováno 03 listopad 2013 - 12:56
Já jsem rád, že si tu někdo kromě mě dokázal vůbec přiznat tu skutečnost, že je 99 % krabic tuctových...
Hezky jsi to napsal (až na těch 99% - to mi nějak uniklo, že bych napsala), jen mi ale nějak chybí informace, kde je vlastně napsáno, že krabice nemá či nesmí být tuctová. Krabice je prostě krabice a nikde jsem si nevšimla, že by např. v pravidlech bylo napsáno, že krabice se má udělat tak, aby nebyla tuctová. Od začátku jsem měla tedy asi špatný dojem, že smyslem geocachingu je ukrytí krabice s logbookem na základě souřadnic a její následné hledání ostatními v terénu.
To, že někdo dělá krabice netuctovými, vyšperkovává je, opečovává, dělá z nich trochu jiný zážitek, to beru jako přidanou hodnotu. Ale stále vidím hlavní smysl v tom, že i když najdu za sebou 20 tuctových krabiček, mám radost z toho, že jsem našla správnou cestu, správný úkryt, že mě navigace dovedla kam měla. A vyjímečné zážitky mám z prima výletu, z toho, že jsem venku, v přírodě, s přáteli, že přitom máme i jiné zážitky než jen to hledání a nalezení, že uvidíme zajímavá místa, že je nám prostě fajn.
Ale když tě baví brblat nad tuctovostí krabic, je to tvoje věc, tvůj přístup ke hře. Já osobně bych něco, co by mně nutilo neustále brblat, ani nehrála. Našla bych si jinou zábavu.
Tento příspěvek byl upraven od Alf Gang: 03 listopad 2013 - 12:59
Publikováno 03 listopad 2013 - 14:14
... autor místo owner atd. Vždyť přece čeština je tak krásná :-)
Nevím jestli tohle byl zrovna vhodný příklad
Publikováno 03 listopad 2013 - 14:33
pri pohledu z okna me postihla deprese jako prase...:-/
Takže DEPRASE?
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 03 listopad 2013 - 16:06
Hezky jsi to napsal (až na těch 99% - to mi nějak uniklo, že bych napsala), jen mi ale nějak chybí informace, kde je vlastně napsáno, že krabice nemá či nesmí být tuctová. Krabice je prostě krabice a nikde jsem si nevšimla, že by např. v pravidlech bylo napsáno, že krabice se má udělat tak, aby nebyla tuctová. Od začátku jsem měla tedy asi špatný dojem, že smyslem geocachingu je ukrytí krabice s logbookem na základě souřadnic a její následné hledání ostatními v terénu.
To, že někdo dělá krabice netuctovými, vyšperkovává je, opečovává, dělá z nich trochu jiný zážitek, to beru jako přidanou hodnotu. Ale stále vidím hlavní smysl v tom, že i když najdu za sebou 20 tuctových krabiček, mám radost z toho, že jsem našla správnou cestu, správný úkryt, že mě navigace dovedla kam měla. A vyjímečné zážitky mám z prima výletu, z toho, že jsem venku, v přírodě, s přáteli, že přitom máme i jiné zážitky než jen to hledání a nalezení, že uvidíme zajímavá místa, že je nám prostě fajn.
Ale když tě baví brblat nad tuctovostí krabic, je to tvoje věc, tvůj přístup ke hře. Já osobně bych něco, co by mně nutilo neustále brblat, ani nehrála. Našla bych si jinou zábavu.
SOUHLAS
Tento příspěvek byl upraven od modry adept & Peggy: 03 listopad 2013 - 16:43
Publikováno 03 listopad 2013 - 20:46
Hezky jsi to napsal (až na těch 99% - to mi nějak uniklo, že bych napsala), jen mi ale nějak chybí informace, kde je vlastně napsáno, že krabice nemá či nesmí být tuctová. Krabice je prostě krabice a nikde jsem si nevšimla, že by např. v pravidlech bylo napsáno, že krabice se má udělat tak, aby nebyla tuctová. ...
Já přece nepsal, že pravidla zakazují tuctové krabice. Jde jen o to, aby si owneři uvědomili, že když zakládají tuctové krabice, nemůžou po kačerech požadovat dlouhé, oslavné a děkující logy. Stejně jako pravidla nezakazují tuctové krabice, tak nezakazují psát krátké logy. Owneři musejí hledat příčinu krátkých logů na svých keší především u sebe a ne u jiných.
A jdu vraždit... TFTC mi začíná pít krev...
Tento příspěvek byl upraven od shaman3: 03 listopad 2013 - 20:49
Publikováno 03 listopad 2013 - 21:25
Jdem to všechno zaarchivovat, naše kešky co nemaj originální provedení a minimálně stovku modrejch stužek nemaj smysl. Jo a pokud máte někdo svou krabku malinko špinavou, tak jí radši rovnou archivněte taky.
(neberte to prosím vážně)
No a k nějaké té geodepce, dneska ráno jsem chtěl jít na kontrolu a najít jedno lepší místo pro svou keš. Ale po těch kamarádových narozkách jsem byl vůbec rád, že jsem vstal ještě dopoledne... Grrr! A to jsem měl tu neděli tak hezky naplánovanou...
Tento příspěvek byl upraven od KulisekW: 03 listopad 2013 - 21:31
Publikováno 03 listopad 2013 - 21:50
Já přece nepsal, že pravidla zakazují tuctové krabice. Jde jen o to, aby si owneři uvědomili, že když zakládají tuctové krabice, nemůžou po kačerech požadovat dlouhé, oslavné a děkující logy. Stejně jako pravidla nezakazují tuctové krabice, tak nezakazují psát krátké logy. Owneři musejí hledat příčinu krátkých logů na svých keší především u sebe a ne u jiných.
Já přece nepsala nic o zakazování. Asi by to chtělo líp číst.
A když už najdeš tuctovou krabici - co místo, kde jsi jí našel? Cesta k ní? Žádný zážitek, žádný dojem, který by stál za zapsání? Ownera by to třeba zajímalo, rád by si početl... Však nikdo nepíše, že je nutné chválit a děkovat za krabici jako takovou. Na těch opravdu k chválení mnohdy moc není. Víc jde o místo samotné, listing, co se člověk o místě dozvěděl, co ho zaujalo apod. K tomu nemáš co napsat?
Mně osobně takový log udělá víc radost, než jen to slovo díky.
Publikováno 03 listopad 2013 - 21:59
Takže DEPRASE?
Krásné slovo! Vzhledem k tomu, že předpokládám, nebo pevně doufám, že opravdu skutečnou "depresí" tu nikdo netrpí (slovo deprese je podle mně hodně zneužívané pro prachobyčejný splín), tak bych skoro byla i pro přejmenování celého vlákna. Geodeprasivní koutek - no nezní to skvěle?
Publikováno 03 listopad 2013 - 22:02
Zajímavé, a co když takové krátké logy dostane super skvělá keška? To je potom podle tebe asi chyba v autorovi, ta keš je stejná jako obyčejná tic-tacovka v okapu...
Poslední dobou však podobné logy vidím taky docela často...
A mimo jiné, mě by docela zajímalo, kde lovíš, že vidíš těch 99% jako průměrných. Včera jsem byl na výletě, odlovil jsem si 10 krabiček a z toho minimálně 4 byly moc pěkně udělané... A dalších 4 byly na moc pěkných místech, že mi ani nevadilo, že se jedná jen o "lock&lock" či podobné krabičky... A některé měli i zajímavé uložení... Zajímavé, asi kešuješ v jiné zemi... :-)
Ale abych byl spravedlivý, tohle byl jeden výlet... Ovšem podle mého názoru obecně u nás je zpracováním nadprůměrných podle mě takových 20-30%, umístěním na pěkných místech takových 30-70% (podle toho kde kešuješ) a zpracováním listingu a zážitkem tak 10-20%. Těch opravdu skvělých keší, co mají toto vše dohromady je ale taky minimálně tak 5%.
I když samozřejmě každý může mít jiná kritéria. Já do těch pěkně zpracovaných počítám i normální ptačí budku, kde si dal autor práci s její výrobou a nepohodil krabičku do pařezu...
Ale poděkování stojí za každý případ. Ať už je pěkná krabička, keš je na pěkném místě, či ti autor připravil pěkný zážitek...
Publikováno 03 listopad 2013 - 22:09
Stačí lovit jednu keš týdně jako my a žádná nebude tuctová .
Publikováno 03 listopad 2013 - 22:18
Z tohohle vlákna aby nejeden fakt dostal depku....
Já se většinou rozepíšu, ale někdy prostě padne geodeprese a nic pěknýho mě nenapadne....
A takový "díky za bod" taky dokáže nadzvednout
Publikováno 04 listopad 2013 - 0:10
Takže DEPRASE?
Krásné slovo! Vzhledem k tomu, že předpokládám, nebo pevně doufám, že opravdu skutečnou "depresí" tu nikdo netrpí (slovo deprese je podle mně hodně zneužívané pro prachobyčejný splín), tak bych skoro byla i pro přejmenování celého vlákna. Geodeprasivní koutek - no nezní to skvěle?
Já mám splín jako prase. To se taky nějak jmenuje?
Publikováno 04 listopad 2013 - 4:59
Já přece nepsala nic o zakazování. Asi by to chtělo líp číst.
A když už najdeš tuctovou krabici - co místo, kde jsi jí našel? Cesta k ní? Žádný zážitek, žádný dojem, který by stál za zapsání? Ownera by to třeba zajímalo, rád by si početl... Však nikdo nepíše, že je nutné chválit a děkovat za krabici jako takovou. Na těch opravdu k chválení mnohdy moc není. Víc jde o místo samotné, listing, co se člověk o místě dozvěděl, co ho zaujalo apod. K tomu nemáš co napsat?
Mně osobně takový log udělá víc radost, než jen to slovo díky.
Já lovím kešky jen na kole, takže mě zajímá nejvíc kvalita asfaltu silnice a tu owner těžko ovlivní. Všude je to samá díra, člověk musí z kopce brzdit, aby se těm dírám stačil vyhýbat. Kdybych měl za tohle nadávat ownerovi ...
Na místě kešky samotném leží od předchozích kačerů většinou nějaké odpadky, tím se i z vyjímečného místa stává místo tuctové, lidé jsou prasata. Kdybych měl za tohle nadávat ownerovi ...
Owner by měl být za současného stavu geocachingu vůbec šťasten z toho, že mu tam kačeři píšou jen krátké logy bez oprávněné kritiky.
Tento příspěvek byl upraven od shaman3: 04 listopad 2013 - 5:00
Publikováno 04 listopad 2013 - 7:12
No jistě, kačeři obvykle s sebou nosí do lesa bordel, aby ho mohli pohodit co nejblíž kešky. Mně třeba nedávno nějaký takový nezodpovědný a zlý hledač vysypal cca půl tuny stavebního materiálu do mlází kousek od úvodek mé kešky, pak ještě vyklepal sáček, ve kterém to měl schované a šel keš odlovit. Ty jsi fakt d...l. Průměrně mám na svých keších 56 slov logu a z toho je 99% velmi pozitivních. Takže jen další plkání kačera teoretika.
Publikováno 04 listopad 2013 - 7:26
Já mám splín jako prase. To se taky nějak jmenuje?
Prasplín.
Publikováno 04 listopad 2013 - 7:31
... Takže jen další plkání kačera teoretika.
Nikoli, drahý Watsone. Jen další snůška poťouchlostí vypočítaných na to, aby se nějaké té nehoráznosti kdokoli chytil, naštval se a ... a tak dále.
Publikováno 04 listopad 2013 - 7:42
Publikováno 04 listopad 2013 - 8:00
Vyhnout se tuctovosti je jednoduché. nelovím traily, obrazcové série vynechávám a vybírám si keše na zajímavých místech. proto jsem považován za věčného začátečníka, neb za 5 let jsem toho mnoho neulovil. Nicméně pro mne je řádově 80% keší zajímavých, ať jde o listing, umístění, obsah, či kombinace výše zmíněného. Mi osobně není příjemné vytahovat krabice z igelitového pytlíku a také nejsem zastánce přílišného vyměňování neb zatím nejsem hrdým otcem, který by výměnou motivoval dítě. Myslet si ale, že vše zablokovat je cesta mi nepřijde správné. Stále jsou místa, kde ještě keš není, a kde to nebude krabice typu vyhlídka na místo, kde jsem dostal první pusu...
10 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 10 návštěvníků 0 anonymních uživatelů