Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#1261 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4214 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2013 - 19:33

Já mám náběh na depresi při luštění mysterek, kde se vyskytují takové otázky...na A a B se dají napasovat všecky 4 možnosti, a ne že ne...

A/určitě tam byl takovej bordel, že kulomety tahali všici, s největší pravděpodobností ale koně,,,ty Maximy byly ku....ky těžký...

B/hvězdy, slunce hoří furt, na to nebylo třeba VŘSR, no ale když paláce, tak i s voknama...

Hořely vokna a střechy, ale jen jakoby, a navíc tam mezi tim lezla jakási dechovka bo co :D. A pouštěly se balonky! Červený!!!

• 0

#1262 ssva

ssva

jak malej jarda

• Members
  • PipPipPip
  • 851 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2013 - 19:44

Hořely vokna a střechy, ale jen jakoby, a navíc tam mezi tim lezla jakási dechovka bo co :D. A pouštěly se balonky! Červený!!!

Za mejch mladejch let hořely na lampionovejch průvodech (který jsme měli jako děcka povinný) ty lampiony, který politicky neuvědomělí sígři (jako třeba já ) zapalovali benzinem do zapalovačů. Pozdějc už si tam dávali ti šikovnější žárovky místo svíček, a to už nemělo ten "šmrnc"... :D

Jo a červený balónky si pleteš s 1.Májem...a na ty byly nejlepší malý kapesný praky na skobičky ze zahnutejch hřebíčků... :D

A teď si jdu otevřít škopek proti depresi...je už to hrozně dávno...

Tento příspěvek byl upraven od ssva: 08 November 2013 - 19:53

• 0
Věřme v to lepší, počítejme s tím horším...
Nic není nikdy tak, jak se to zdá.

#1263 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2013 - 22:40

Myslím, že Caesar za rozdílné kalendáře nemůže. Kdyby bylo po jeho, tak máme všichni stejný juliánský kalendář. Nesrovnalost zavinil až papež Řehoř XIII, jehož změnou kalendáře se v Rusku neřídili.

Řehoř XIII. jen napravil nepřesnost juliánského kalendáře. Sosigenes o té chybě samozřejmě věděl, ale Caesar to asi nechtěl komplikovat. Podobnosti o kalendářích uvádím třeba zde: http://coord.info/GC3BMMP

• 0
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).

#1264 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4214 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2013 - 22:46

Jo a červený balónky si pleteš s 1.Májem...a na ty byly nejlepší malý kapesný praky na skobičky ze zahnutejch hřebíčků... :D

A teď si jdu otevřít škopek proti depresi...je už to hrozně dávno...

Ale kdepaaaaaaaaa

nic si nepletu, poslední štěpný verš té hlubokomyslné poézie zněl:

Celá země, i my, děti, velký svátek máme dnes.

Rudý balónek můj letí, přímo k obloze se vznes!

Věř mi, já to mám přímo od zdroje - ze soutěže "O zemi, kde zítra již znamená včera" :D

• 0

#1265 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2013 - 22:47

Ale možná bysme mohly zkusit zorganizovat takový ty chorovody těch marfušek v dlouhejch šatech s čelenkama, co říkáš? Něco v tomdle stylu, to by nám, usedlým dámám středního věku (sic!) slušelo lépe :D!

Něco podobného jsem viděl u keší na medlovském eventu. Jen oblečení bylo sportovní, místo čelenek  čelovky a celý houf se motal kolem keše, aby se vystřídali při logování, kdy šel logbook z ruky do ruky.  (Jako obvykle trochu přeháním, ale jen trochu!)

• 0

#1266 ssva

ssva

jak malej jarda

• Members
  • PipPipPip
  • 851 příspěvků(y)

Publikováno 09 November 2013 - 10:06

Věř mi, já to mám přímo od zdroje - ze soutěže "O zemi, kde zítra již znamená včera" :D

Ach tak...tak do týhle soutěže jsem se nikdy nenechal navézt...dělal jsem blbýho... :ph34r:

(Ale to už je OT...spíš na založení "Srandakoutku".)

Tento příspěvek byl upraven od ssva: 09 November 2013 - 10:09

• 0
Věřme v to lepší, počítejme s tím horším...
Nic není nikdy tak, jak se to zdá.

#1267 ELBUR

ELBUR

Member

• Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 09 November 2013 - 10:21

Řehoř XIII. jen napravil nepřesnost juliánského kalendáře. Sosigenes o té chybě samozřejmě věděl, ale Caesar to asi nechtěl komplikovat. Podobnosti o kalendářích uvádím třeba zde: http://coord.info/GC3BMMP

Ano, samozřejmě máš pravdu. Nic to nemění ale na tom, že Caesar za rozdíl v kalendářích mezi Východem a Západem nemůže. Za diferenci může nechuť Východu řídit se Řehořovou úpravou. V té otázce je spíš logický než odborný problém.

• 0

#1268 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 09 November 2013 - 22:02

Pro změnu negeodeprese: Odpoledne jsme nepotřebovali nic dělat na počítači a tak jsem konečně zas jednou projel disk Avastem. A ouha! Že prý je tam virus Win32:Dropper-gen[DRP] a ať restartuju počítač. Poslechl jsem a vyskočily na mě z modré obrazovky postupně 3 zavirované soubory DLACTRLW.EXE, z nichž 2 nešly vyléčit, smazat ani strčit do truhly. Doufám, že si s nimi potom Avast nějak poradil, protože další scan už byl OK; ty soubory jsou prý pozůstatky po pradávném vypalovacím programu Sonic Record Now!, který jsem odinstaloval už před lety.

• -1

#1269 St&nda

St&nda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 331 příspěvků(y)

Publikováno 09 November 2013 - 23:18

Kdyz to tak ctu, mam dojem, ze jsme na tom podobne jako pred 393 lety, akorat ze ted je to pomalu brano jako standard, namisto narodni katastrofy.... To staci na nemalou depresi.

Tento příspěvek byl upraven od St&nda: 09 November 2013 - 23:22

• 0

#1270 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2746 příspěvků(y)

Publikováno 10 November 2013 - 19:21

Tak dneska jsem tu s řádnou depkou: v tomhle stavu jsem našel keš http://coord.info/GC3K1KZ  (jak se sakra dávají odkazy na kešky ?)

Myslím, že stesky na krátké logy jsou úplně zbytečné.  A omluvte, že tady teď večer to tu nebudu sledovat, jdu to přepít, dost mě to sebralo a to nejsem owner...

• 0

#1271 MirexCZ

MirexCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 129 příspěvků(y)

Publikováno 10 November 2013 - 23:56

Michal Kolesa, fenomén českého internetu, bude mít svoji keš..
Náhled koluje internety...

http://georako.eu/wp...oupyHonzaCZ.png

A proč je to v geodepresi? Protože nemůžu vyrazit do Rakovníka na své první pre-FTF :)

• 0
V cizích městech chodím hlavně po památkách, a až pokud zbyde čas po okapech. Ve dřívkách nejedu, topím plynem. Nechápu šílené opisování tracků na eventech. Jo, a čtu listingy. Jsem prostě zcela out.

#1272 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2179 příspěvků(y)

Publikováno 11 November 2013 - 18:21

Píše se tam o něm v minulém čase, to už nežije? 

• 0

#1273 Frenkonix

Frenkonix

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 114 příspěvků(y)

Publikováno 12 November 2013 - 1:34

Za poslední dny mně jímá geodeprese z keší založených v Ostravě. Bez betatestu, hráči co nemají zkušenosti a ani 20 odlovů. Žijí si vlastním časoprostorovým životem, špatné atributy, mizerný listing. 

Je velká škoda, že povinné betatesty byly zrušeny, protože nováčci především, ale i zkušení kačeři s 50+ založenými kešemi je potřebují. Kontrola někým dalším před vypuštěním nové keše nemůže škodit ba právě naopak.

Tento příspěvek byl upraven od Frenkonix: 12 November 2013 - 1:37

• 1

#1274 sambar439

sambar439

Hulvát a vesnickej primitiv ;)

• Members
  • PipPipPip
  • 462 příspěvků(y)

Publikováno 12 November 2013 - 8:56

No, ono to není jen v Ostravě... Nedávno jsem byl na FTF na keši. První věta v listngu tradicky: "Na úvodních souřadnicích kes nehledejte!" :-(
Terén podle listingu 3, ve skutečnosti sotva 2, v listingu hrubky...
Owner tuším s 8 nálezy...

Ale abych nebyl jen kritický - keš je na pěkném místě ;-)

Jen tím chci říct, že nebylo na škodu, když se na krabku a na listing před publikací kouknul někdo s větším nadhledem, než má samotný owner...
  • 1

#1275 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2746 příspěvků(y)

Publikováno 12 November 2013 - 9:43

.První věta v listngu tradicky: "Na úvodních souřadnicích kes nehledejte!" :-(
Terén podle listingu 3, ve skutečnosti sotva 2, v listingu hrubky...
Owner tuším s 8 nálezy...

Jen tím chci říct, že nebylo na škodu, když se na krabku a na listing před publikací kouknul někdo s větším nadhledem, než má samotný owner...

Tak holt budou ownery na chyby upozorňovat první nálezci. Takový opožděný betatest odměněný FTF, STF, atd...

• 1

#1276 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3250 příspěvků(y)

Publikováno 12 November 2013 - 9:50

Mě chytá deprese, když znovu a znovu vidím, jak lidi volaj po nějakým pánu velkomožným, co bude za ně všechno kontrolovat, redigovat, povolovat a zakazovat :(

Na to, co třeba dneska teče z Pruseli, mají Němci nový termín: "zákazová vzteklina". velice infekční věc.

• 3

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#1277 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4201 příspěvků(y)

Publikováno 12 November 2013 - 10:01

Geokešingová komunita se jako všechno vyvíjí. Od živelného začátku, kdy bylo pár lidí, k dnešku, kdy už je to docela masová zábava.

A vzhledem k této "masovosti" jsou podle mě dobrá určitá pravidla i to, že se ta komunita vyvíjí.

Samozřejmě žádný názor nebude sdílet 100% kačerů, ale myslím si, že třeba betatesty byly dobré a jejich zrušení (vypadá to že úplné, nejen to povinné, když vznikají takové to keše) byl krok vzad.

Samozřejmě teď se ozvou ochránci práv a svobod, že každý má právo založit si keš, i když by byla sebehorší. Na druhou stranu - pokud "nadšený" prvozakladatel si nejprve nechá kešku projít betatestem, alespoň trochu "zchladne" jeho nadšení a bude mít také čas na to, rozmyslet si tu keš pořádně a rozmyslet si, jestli se vůbec chce o tu keš starat.

A ti, co tu tak vehementně rýpali do "čestnosti" betatesterů - myslím, že i tady je to o hře. Kdo chce podvádět, vždy si cestu najde (osloví kamaráda a ten mu to "testne"), ale časem by se i pár těch problémů podle mě vyřešilo...

Je mi líto, že kvůli tomu, že kvůli někomu, komu se nelíbilo nějaké rozhodnutí RW a činnost pár betatesterů je pohřbena dobrá myšlenka, která se dala dobře využít.

• 2

#1278 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4201 příspěvků(y)

Publikováno 12 November 2013 - 10:03

Mě chytá deprese, když znovu a znovu vidím, jak lidi volaj po nějakým pánu velkomožným, co bude za ně všechno kontrolovat, redigovat, povolovat a zakazovat :(

Na to, co třeba dneska teče z Pruseli, mají Němci nový termín: "zákazová vzteklina". velice infekční věc.

Nikdy jsem nebral betatesty co jsem dělal jako nějaké zákazy.

VŽDY jsem chtěl pomoct nováčkům, poradit jim, jak udělat kešky lépe, případně jim pomoct vychytat chyby u keší.

Takže nevidím, kde vidíš ty zákazy...

• 0

#1279 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1781 příspěvků(y)

Publikováno 12 November 2013 - 10:27

PROMIŇTE, ale je to pořád dokola jako na kolovrátku. Nechápu, proč spousta lidí má pocit, že z „Nejsou povinné betatesty“ automaticky vyplývá, že „Žádné keše nebudou betatestovány“. Nikdo nikomu nezakazuje nechat si jakoukoliv svoji keš před odesláním k publikaci betatestovat od kohokoliv. A rozumný owner to tak udělá.
Zastánci povinných betatestů neustále argumentují jejich prospěšností. Ale to je přece úplně scestná argumentace, nezlobte se. To se dobýváte do otevřených dveří. Proti prospěšnosti betatestů málokdo něco namítá. Ale to, že jsou prospěšné, ještě neznamená, že musí být povinné. To je jako kdyby někdo prosazoval, aby všichni lidi povinně jezdili na kole, protože jízda na kole je prospěšná. A to, že někdo narazí na méně povedenou keš, ještě není argument pro zavedení jakékoliv povinnosti.

To je, myslím, hlavní příčina toho, že si navzájem nerozumíme. Proto bych svoji nejdůležitější myšlenku z tohoto příspěvku ještě jednou extra vypíchl:

To, že je něco prospěšné, ještě neznamená, že to musí být povinné.

• 8
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#1280 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4040 příspěvků(y)

Publikováno 12 November 2013 - 10:46

Opět souhlas s mh.mail, ale je tu ještě jeden moment: řada začínajících kačerů ani neví, že nějaká možnost betatestů je.

Jsou lidi, co si sami v pohodě hledají, na eventy nechodí a řada pro nás běžných informací jim uniká - proto bych osobně v případě problematické krabičky dotyčnému ownerovi napsala zvídavý mail, jestli mu keš někdo otestoval, popřípadě doporučila někoho zkušeného pro další keš - pokud půjde o oblast,  kde místní kačery znám. Osobně ještě žádnou keš založenou nemám, stále vymýšlím a přemýšlím, protože zajímavá místa jsou už v okolí poměrně obsazená, ale od začátku vím, že až něco stvořím, tak bez betatestu ji RW posílat nebudu. A po pravdě, než zakládat jen nějakou zaokapovku, tak radši pomůžu vzdálenějším ownerům s obnovou jejich pěkné multinky.

• 0

13 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 12 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Seznam (1)

Reklama