Geokešingová komunita se jako všechno vyvíjí. Od živelného začátku, kdy bylo pár lidí, k dnešku, kdy už je to docela masová zábava.
A vzhledem k této "masovosti" jsou podle mě dobrá určitá pravidla i to, že se ta komunita vyvíjí.
Samozřejmě žádný názor nebude sdílet 100% kačerů, ale myslím si, že třeba betatesty byly dobré a jejich zrušení (vypadá to že úplné, nejen to povinné, když vznikají takové to keše) byl krok vzad.
Samozřejmě teď se ozvou ochránci práv a svobod, že každý má právo založit si keš, i když by byla sebehorší. Na druhou stranu - pokud "nadšený" prvozakladatel si nejprve nechá kešku projít betatestem, alespoň trochu "zchladne" jeho nadšení a bude mít také čas na to, rozmyslet si tu keš pořádně a rozmyslet si, jestli se vůbec chce o tu keš starat.
A ti, co tu tak vehementně rýpali do "čestnosti" betatesterů - myslím, že i tady je to o hře. Kdo chce podvádět, vždy si cestu najde (osloví kamaráda a ten mu to "testne"), ale časem by se i pár těch problémů podle mě vyřešilo...
Je mi líto, že kvůli tomu, že kvůli někomu, komu se nelíbilo nějaké rozhodnutí RW a činnost pár betatesterů je pohřbena dobrá myšlenka, která se dala dobře využít.