PROMIŇTE, ale je to pořád dokola jako na kolovrátku. Nechápu, proč spousta lidí má pocit, že z „Nejsou povinné betatesty“ automaticky vyplývá, že „Žádné keše nebudou betatestovány“. Nikdo nikomu nezakazuje nechat si jakoukoliv svoji keš před odesláním k publikaci betatestovat od kohokoliv. A rozumný owner to tak udělá.
Zastánci povinných betatestů neustále argumentují jejich prospěšností. Ale to je přece úplně scestná argumentace, nezlobte se. To se dobýváte do otevřených dveří. Proti prospěšnosti betatestů málokdo něco namítá. Ale to, že jsou prospěšné, ještě neznamená, že musí být povinné. To je jako kdyby někdo prosazoval, aby všichni lidi povinně jezdili na kole, protože jízda na kole je prospěšná. A to, že někdo narazí na méně povedenou keš, ještě není argument pro zavedení jakékoliv povinnosti.
To je, myslím, hlavní příčina toho, že si navzájem nerozumíme. Proto bych svoji nejdůležitější myšlenku z tohoto příspěvku ještě jednou extra vypíchl:
Jenže to je ono, na co se zapomíná - jak se nováček dozví, že existuje nějaký betatest, když vlivem "hurá" akce a pár navštívených keší si hned chce založit novou...
Samozřejmě ani já nemám rád striktní nařízení.
Podle mě by nejlepší postup byl ten, že po odeslání keše přijde autorovi zpráva v tom smyslu, že je doporučen betatest na vychytání chyb a nedodělků. A teprve po odsouhlasení, že ten betatest dotyčný opravdu nechce a že vše pořádně zkontroloval a rozmyslel, tak teprve pustit dál... Ovšem přišlo mi, že zrušením těch povinných betatestů se tento mezikrok nezavedl, i když o tom RW mluvili, že budou betatesty dále doporučovat... Ale to je možná jen můj pocit.
Já osobně jsem většinou pro zlatou střední cestu, ovšem pokud není, tak ze dvou voleb betatesty ANO či NE bych si vybral betatesty ANO.