Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#1341 hanska

hanska

honzak83

• Members
  • PipPipPip
  • 625 příspěvků(y)

Publikováno 09 December 2013 - 10:00

Na jedné mé mysterce se mi objevil DNF log, prý hledali 20 minut a nenašli. Psal jsem maila danému kačerovi, zda hledal na asi rok změněných finálkách nebo v původním umístění - odpověď žádná, jen za další dva dny FI log. Takže se zřejmě vůbec nenamáhal s nějakým luštěním a získal finálky od jiného kačera (na 99 % od toho, kdo mi dělal reviewerem nařízený betatest). A to se já blbec snažím kačerům s řešením poradit:( Starší případ na jiné mé mysterce - 2 lidi logovali kešku, aniž by se vůbec podívali a zkusili řešit zadání a ten třetí, kdo je k finálce zavedl, ji nevyluštil, ale získal finálky kdo ví odkud (šlo opět o mysterku)... Inu, body některým opravdu nesmrdí:( Má vůbec cenu dělat mysterky či multiny, když nemalá část kačerů si ze všeho dělá tradičky? :(

• 0

#1342 Skywalker

Skywalker

"kašpar"

• Members
  • PipPipPip
  • 1108 příspěvků(y)

Publikováno 09 December 2013 - 10:07

to hanska: nemá :ph34r:

• 0

*

#1343 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4201 příspěvků(y)

Publikováno 09 December 2013 - 13:42

Na jedné mé mysterce se mi objevil DNF log, prý hledali 20 minut a nenašli. Psal jsem maila danému kačerovi, zda hledal na asi rok změněných finálkách nebo v původním umístění - odpověď žádná, jen za další dva dny FI log. Takže se zřejmě vůbec nenamáhal s nějakým luštěním a získal finálky od jiného kačera (na 99 % od toho, kdo mi dělal reviewerem nařízený betatest). A to se já blbec snažím kačerům s řešením poradit:( Starší případ na jiné mé mysterce - 2 lidi logovali kešku, aniž by se vůbec podívali a zkusili řešit zadání a ten třetí, kdo je k finálce zavedl, ji nevyluštil, ale získal finálky kdo ví odkud (šlo opět o mysterku)... Inu, body některým opravdu nesmrdí :( Má vůbec cenu dělat mysterky či multiny, když nemalá část kačerů si ze všeho dělá tradičky? :(

Teda Honzo, ty jsi hrozný pesimista. Uvědomuješ si, že vidíš vše úplně z té nejčernější strany, co můžeš a skutečnost může být úplně jiná? Jak můžeš vědět, že ji dotyční neluštili? Samozřejmě můžeš mít nějaké náznaky, ale máš pádné důkazy?

Taky často píšu DNF na mysterkách které nenajdu - a často se mi stává, že hledám na špatných souřadnicích... Zrovna teď v neděli jsem takhle hledal dokonce na dvou souřadnicích... Protože jsem dotyčnou mysterku luštil nevím kdy, před rokem a půl změnila umístění a my i přes změnu výpočtu na druhém umístění taky nenašli. Jenže nevím, jestli jsme byli na správném místě nebo ne. Jenže podle tebe jsem hned podvodník, protože jsem si ji asi nevyluštil předtím, než jsem na tu mysterku jel! Alespoň kdybys mě posuzoval stejně, jako toho kačera o kterém píšeš, protože jsem hledal na původních souřadnicích... Jenže to se klidně může stát, protože většina lidí luští mysterky, které uvidí, že jsou v místech, kam plánují cestu, jenže nakonec vyjdou někam úplně jinam a já se pak na místo dostanu třeba až po několika letech, tak se mi to stává už docela často!

A už vůbec nevím, jak jsi dospěl k názoru, že finálku vynesl nějaký betatester! Já osobně, když jsem betatestoval mysterku, tak jsem ji poctivě spočítal. A když jsem kdysi pomáhal se založením jedné keše, tak jsem ověřoval výpočet taky nejdříve výpočtem, i když jsem věděl, kam povede, než jsem si ji šel odlovit! Tak nechápu, z čeho pramení tvá nenávist k betatesterům a svádění všeho zlého na ně...

Připouštím, pravda to být může, ale máš nějaké důkazy, kterými to podložíš krom domněnek? Pokud ne, tak bys měl MLČET!

V případě, že bych se díval na své kešky tvým pohledem, už minimálně polovina by byla v archivu, protože si na ně nějaký kačer zasedl a ničí je... Ovšem protože si stále (možná bláhově) myslím, že to dělá třeba někdo místní občas poničí (5x do roka na různých místech), tak je stále bláhově obnovuji, protože nemám důkazy...

• 5

#1344 hanska

hanska

honzak83

• Members
  • PipPipPip
  • 625 příspěvků(y)

Publikováno 09 December 2013 - 16:00

Ten případ 2, tam se k tomu přiznali samotní nálezci, takže nějaké pochybnosti jsou zcela mimo. Ad případ 1 - onen betatester při betatestu tvrdě vyžadoval zaslání přesného postupu i finálek a ti současní nálezci (jeden z nich) s ním často loví + u jedné mysterky se jednou sám prořekl, že nic neluštil, ale finálky měl získané z databáze finálek. V samotném logu pak ani zmínka o luštění, místě samotném, prostě nic, jen univerzální log ke všem keškám nalezeným v onen den. A na mail s dotazem, zda hledal na původních či nových souřadnicích, odpověď žádná, jen den po odeslání onoho mailu FI log. Když nějakou keš nenajdu, tak se prvně podívám ještě jednou do listingu a ujistím se, že owner například těsně před mým odlovem nezměnil její umístění. A až následně píšu DNF.

• 0

#1345 Nekra

Nekra

Nekra

• Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 09 December 2013 - 18:57

Nechápu, že se divíš, když někdo keš nenajde a napíše DNF. Já jsem sice speciální případ ;), ale pokud nemám nějaký taktický důvod tam to DNF nenapsat, tak ho tam co nejrychleji v chronologii logů napíšu ;). DNF="nenašel jsem" .

Pokud keš hledám a nenajdu ji, tak mi DNF přijde jako přirozená reakce. Pokud owner upravil zadání (nebo jen provedl posun korekcí ke starému zadání), tak to buď vůbec nezjistím, nebo zjistím až při pokusu o znovuluštění a pak si můžu akorát tak nadávat, že jsem *** (sprostě hlupák) a slepejš. Od toho je taky obsah k DNF logu, že si owner může přečíst, jak to nenalezení probíhalo a z toho usoudit, jestli hledač byl vůbec na správném místě.

Pokud ti tam někdo vloží DNF log bez textu, tak to jasně, to je pak problém poznat, proč hledač tu keš nenašel. Lidi, lovící ve východní části ČR neznám, ale jak správně podotknul Roman DNF nerovná se "stahuju finálky". Např.  jednu obzvláště odolnou (luštění) keš jsem při použití částečného BF na ni naházel 4x WN a 4x DNF, než jsem konečně našel něco, co mohla být ta příslušná finálka (ty WN byly spíš, když jsem si nebyl jist správností místa, DNF, když jsem si jist "byl", ale stejně jsem byl na blbým místě). Jasně, to už je extrém ;D, ale dát DNF když kešer hledá a nenajde, mi připadá přirozené a neviím na tom něco špatného.

• 0
NEPOSÍLEJTE MI BONUSOVÉ ČÍSLO, KTERÉ JSEM SI ZAPOMNĚL OPSAT Z KEŠE (PLATÍ PRO KTEROUKOLIV KEŠ!)
--------------------------------------------
Nehodlám ustupovat prudičům snažícím se mne donutit k prolinkování profilů. Teprve neprolinkovaný profil nevyskytující se na geocaching.com jsem ochoten považovat za anonymní.
--------------------------------------------
Neexistuje špatná keš. Existují jen chyby a/nebo špatná rozhodnutí, která dělám já jakožto lovec.
-----------------------------------------------------
Nejhorší chyba je ta, ze které se mohou poučit akorát ostatní.
-----------------------------------------------------
Jít Tě lovit, ale kdež,
nejsi Waymark ani Keš
a taky nemáš číslo Trackovací,
tak proč si dávat s Tvým odlovem práci.

#1346 honza.h

honza.h

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 557 příspěvků(y)

Publikováno 10 December 2013 - 21:13

Šel jsem vyměnit plný logbook a zjistil jsem, že někteří nechápou, že když se naplní jedná strana, loguje se na další následující a ne až na čtvrtou. Takže zatímco poslední kačeři se logovali na obálku ze všech stran a zběsile hlásili plný logbook, je v něm dobrá třetina listů prázdných jen proto, že hromada lidí loguje tam, kde otevřou a další se už vezou. To mě teď fakt "zdepresovatělo"...

• 3

#1347 panzerstepan

panzerstepan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1562 příspěvků(y)

Publikováno 13 December 2013 - 20:53

Musím se vám tu vyplakat na prsou . . . moje nebetyčná deprese = můj TB se ocitl ve vymudlené keši, urazil celkem 27 km  <_<  :unsure:  :wacko:  :o

Nic si z toho nedělej. Můj TB skončil v první keši kam jsem ho vložil. Předtím se mnou najezdil 6tis.km. :(

Tento příspěvek byl upraven od panzerstepan: 13 December 2013 - 20:56

• 0

#1348 panzerstepan

panzerstepan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1562 příspěvků(y)

Publikováno 13 December 2013 - 21:02

Myslíte, že mi revirnik pustí keš ve stanovený čas, když mu napíšu? Připravuji noční kešku a chtěl bych se potkat s předpokládanou skupinkou FTFkaru.  Při publikaci minulé keše jsem psal revírníkovi jestli by nebyl tak hodný a nepustil keš až se vrátím z dovolené.  A nakonec byla publikována den před návratem.  Tak mám malou depku. máte s tím zkušenost.?

• 0

#1349 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4214 příspěvků(y)

Publikováno 13 December 2013 - 21:16

Myslíte, že mi revirnik pustí keš ve stanovený čas, když mu napíšu? Připravuji noční kešku a chtěl bych se potkat s předpokládanou skupinkou FTFkaru.  Při publikaci minulé keše jsem psal revírníkovi jestli by nebyl tak hodný a nepustil keš až se vrátím z dovolené.  A nakonec byla publikována den před návratem.  Tak mám malou depku. máte s tím zkušenost.?

Já když jsem Skupce poprosila, jestli by mi mohl keš pustit loni na Štědrej den, tak se mě obratem zeptal, v kolik hodin byh si přála to pustit :D! Záleží hlavně na slušným jednání a na tom, aby si člověk uvědomil, že to fakt vůbec není samozřejmý, že ty lidi tudle službu pro nás dělají, a že taky nemají na práci jen a jen tohle. Jsem přesvědčená, že když revírník bude moct, určitě ti vyjde vtříc.

• 1

#1350 panzerstepan

panzerstepan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1562 příspěvků(y)

Publikováno 13 December 2013 - 21:24

Já když jsem Skupce poprosila, jestli by mi mohl keš pustit loni na Štědrej den, tak se mě obratem zeptal, v kolik hodin byh si přála to pustit :D! Záleží hlavně na slušným jednání a na tom, aby si člověk uvědomil, že to fakt vůbec není samozřejmý, že ty lidi tudle službu pro nás dělají, a že taky nemají na práci jen a jen tohle. Jsem přesvědčená, že když revírník bude moct, určitě ti vyjde vtříc.

Nechci kritizovat práci revirnika. To ne.Jsem rád, že to někdo dělá a vydrží to. Jen mi trochu přepadla deprese jestli když znovu poprosím, bude výsledek stejný. Díky za zvednutí nálady a dokázání že to jde :rolleyes:  

• 0

#1351 indianskababicka

indianskababicka

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 13 December 2013 - 22:47

Na jedné mé mysterce se mi objevil DNF log, prý hledali 20 minut a nenašli. Psal jsem maila danému kačerovi, zda hledal na asi rok změněných finálkách nebo v původním umístění - odpověď žádná, jen za další dva dny FI log. Takže se zřejmě vůbec nenamáhal s nějakým luštěním a získal finálky od jiného kačera (na 99 % od toho, kdo mi dělal reviewerem nařízený betatest). A to se já blbec snažím kačerům s řešením poradit:( Starší případ na jiné mé mysterce - 2 lidi logovali kešku, aniž by se vůbec podívali a zkusili řešit zadání a ten třetí, kdo je k finálce zavedl, ji nevyluštil, ale získal finálky kdo ví odkud (šlo opět o mysterku)... Inu, body některým opravdu nesmrdí :( Má vůbec cenu dělat mysterky či multiny, když nemalá část kačerů si ze všeho dělá tradičky? :(

Určitě má, pro ty, které to baví. A kdo chce hledat podle získaných souřadnic jenom na body, tak ať se klidně o luštění ochuzuje.

• 1

#1352 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 18 December 2013 - 17:45

Tak mi archivovali vsechny bonusovky od Matrixu. To bych se po.... Mel jsem to rozdelany, ale preci jen na takovou vzdalenost se to lovi tezko, takze posbiranejch jsem mel jen par kusu. A ono to jde po 4 mesicich bez varovani do haje, jeste navic s komentarem ze mozna bude Matrix novej. Tak ten mi fakt bude platnej :( Jiste mi do nej budou pasovat cisla z toho staryho.

• 0

#1353 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 18 December 2013 - 20:59

... Má vůbec cenu dělat mysterky či multiny, když nemalá část kačerů si ze všeho dělá tradičky? :(

Podle mě to cenu má, i kdybys udělal radost jednomu jedinému kačerovi, který ji odloví poctivě. A i ti finálkáři pak mají větší radost ze života díky tvé keši.

• 3

#1354 BellaUH

BellaUH

• Members
  • PipPipPip
  • 547 příspěvků(y)

Publikováno 18 December 2013 - 21:16

2 lidi logovali kešku, aniž by se vůbec podívali a zkusili řešit zadání a ten třetí, kdo je k finálce zavedl, ji nevyluštil, ale získal finálky kdo ví odkud

A jak to všechno víš? Že jsi tím tak jistý.

• 1
Pro někoho to už není hra, ale soutěž. Ta ale nebude mít vítěze.

#1355 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1707 příspěvků(y)

Publikováno 22 December 2013 - 17:10

Ten pocit, kdy chcete udělat kačerům radost, strávíte týdny nad tvorbou nové verze jedné kešky, drahou finálku umístíte do restaurace (není nutné se bavit s obsluhou), aby nebyla hned ukradená a kačeři hned začnou posílat stížnosti revírníkům a na GS, začnou člověku psát, že zničil legendu a i když je jen jedna stage z původní verze stejná, nadávají, že "to už tady bylo".

• 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz
web o zajímavostech Prahy

#1356 KRON family

KRON family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2293 příspěvků(y)

Publikováno 22 December 2013 - 18:16

Tak já je i chápu. Původní listing byla legenda z roku 2006 a ten je prostě archivován. A to jen kvůli "mně také přišlo škoda, aby si ji nemohli zahrát i ti, kteří už ji maji odlovenou" - jako by si to v případě zájmu nemohli projít bez bodu.
Co se týče "není nutné se bavit s obsluhou", to je sice hezké, bohužel ti to stále porušuje ono "vejítí do objektu", jenž je v pravidlech zmíněno také.
  • 0

#1357 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1707 příspěvků(y)

Publikováno 22 December 2013 - 18:36

No je zajímavé, že třeba Samurajova pomsta na tom byla stejně a nikdo stížnosti na vedení nepsal a sbírala jedno FP za druhým. A nevím nic o tom, že by se po určité době nemohla keš archivovat, kor když si dá owner práci s náhradní keškou. V poslední době byla archivována řada legend a nikde jinde jsem nějaké nenávistné chování nezaznamenal.

• 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz
web o zajímavostech Prahy

#1358 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4214 příspěvků(y)

Publikováno 22 December 2013 - 18:51

Ten pocit, kdy chcete udělat kačerům radost...

Nic si z toho nedělej, nikdy se nezavděčíš všem.

Tiskař:

Ale ona v té hospodě byla i ta předchozí verze, co nad jejím zrušením brečej! Navíc sama ta hospoda je historický objekt a legenda. A v přilehlém okolí se vyskytuje další keš v čajovně, kterou si lidi vyloženě chválej. To mi víc vadí třeba keš na Staroměstský Mostecký věži, za kterou bych musela zaplatit 70 Kč. Takže jí asi prostě mít nebudu, leda by mi někdo přinesl ke vchodu logbook :D.

• 0

#1359 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1645 příspěvků(y)

Publikováno 22 December 2013 - 19:11

Ale ona v té hospodě byla i ta předchozí verze, co nad jejím zrušením brečej! Navíc sama ta hospoda je historický objekt a legenda. .

Kdepak. První verze končila sice v šílené kolizi, ale ve veřejném prostoru - a úplně jinde. Do hospody v jiné Praze ji přemístil až prazskychytrak po adopci.

• 0

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.

#1360 evass

evass

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 96 příspěvků(y)

Publikováno 22 December 2013 - 19:12

To není pravda

Ale ona v té hospodě byla i ta předchozí verze, co nad jejím zrušením brečej! Navíc sama ta hospoda je historický objekt a legenda. A v přilehlém okolí se vyskytuje další keš v čajovně, kterou si lidi vyloženě chválej. To mi víc vadí třeba keš na Staroměstský Mostecký věži, za kterou bych musela zaplatit 70 Kč. Takže jí asi prostě mít nebudu, leda by mi někdo přinesl ke vchodu logbook :D.

To není pravda, původní Hajtrova keš končila ve Vontské zahradě. Umístění v restauracích - každá hospoda je jiná, některá přívětivější a některá zahulená, to ovlivní hodně výsledný dojem z keše. Ale revírvník o tom věděl a keš schválil, takže umístění je OK.

• 0

10 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 9 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Seznam (1)

Reklama