Někteří na to mají. Aneb na hrubý pytel http://www.geocachin...fa-44bad84a7c27 hrubá záplata http://www.geocachin...1e-70278bea8f64
Tak nick Vomitka, že, vomit jsou tuším v překladu zvratky :-)
Publikováno 26 leden 2014 - 12:29
Někteří na to mají. Aneb na hrubý pytel http://www.geocachin...fa-44bad84a7c27 hrubá záplata http://www.geocachin...1e-70278bea8f64
Tak nick Vomitka, že, vomit jsou tuším v překladu zvratky :-)
*
Publikováno 26 leden 2014 - 16:24
... Nevidim smysl v tom, aby owner porad behal a menil papir....
No dobře, tobě třebas nevadí zapisovat se do tisíckrát použitýho logbooku, možná ti ani nevadí sednout do restaurace kde nemění ubrusy, pro mě je ale potěšující nacházet krabky na kterých je poznat že o ně owneři pečují a chválím je za to. Je fajn zapisovat se do čistýho logbooku o několika málo listech, namísto do zmačkanýho potrhanýho ušpiněnýho navlhlýho až trouchnivějícího balíku papíru, kterej owner viděl naposled při založení a od tý doby na něj evidentně kašle.
Publikováno 26 leden 2014 - 18:57
No dobře, tobě třebas nevadí zapisovat se do tisíckrát použitýho logbooku, možná ti ani nevadí sednout do restaurace kde nemění ubrusy, pro mě je ale potěšující nacházet krabky na kterých je poznat že o ně owneři pečují a chválím je za to. Je fajn zapisovat se do čistýho logbooku o několika málo listech, namísto do zmačkanýho potrhanýho ušpiněnýho navlhlýho až trouchnivějícího balíku papíru, kterej owner viděl naposled při založení a od tý doby na něj evidentně kašle.
O tom tady ale nebylo sporu, že? Všichni máme rádi hezké čisté logbooky v hezkých čistých keších. Diskuse je o něčem úplně jiném: proč některý lidi i do malých logbooků v mikro a nanokeších, dokonce i tam, kde jsou na logování vyznačená políčka, cpou ta svoje úplně zbytečná velká razítka, která zaberou míst pro několik logů a tak logbook znehodnocují pro ostatní kačery. Což taky nechápu. Jediné vysvětlení je, že jsou negramotní a nedokážou se podepsat !
Publikováno 26 leden 2014 - 19:16
Co takhle megalománie - chorobná touha po vyniknutí, a bezohlednost - za každou cenu. Jednou má štempla, tak ho tam prostě musí buchnout. To je přece vlastnost se kterou se setkáváme dnes a denně a bylo by naivní se domnívat že GC to míjí.
Publikováno 26 leden 2014 - 19:45
Svatba stála peníze tak tam musí. Razítko stálo 300,- tak tam musí.
Videa odemne: https://www.youtube....low=grid&view=0
Publikováno 26 leden 2014 - 20:35
Ano, jsem megaloman - mám rád velké krabice plné pokladů, a v nich velké logbooky umožňující připsat i pár slov, a z módy miniaturizace šířící se z měst i do lesů mi vstávají vlasy hrůzou.
Zvlášť u nano-logbooků s očíslovanými chlívečky do 60, které ale owner mění třeba po 200 návštěvách, mám sto chutí se do logbooku rozepsat - bohužel bych se tak "pomstil" jen dalším kačerům, kteří by neměli kam se zapsat, páč takovému ownerovi je to zpravidla ukradené...
Publikováno 26 leden 2014 - 20:40
To mě vůbec nenapadlo... chovat se v hospodě jako dobytek, nadělat kolem sebe spoustu bordelu a zadělat jim ubrus - aby ho rychleji vyměnili a příště jsem si mohl sednout k čistýmu....
Publikováno 26 leden 2014 - 20:46
Jmenujte případy, kdy jste si nemohli keš zalogovat a odešli bez bodu jen a pouze kvůli velkýmu razítku v LB.
Vedle toho dejte případy, kdy jste nepochodili kvůli "velkýmu zájmu" ownera o svoji keš.
Já teda si první případ nevybavuju vůbec žádnej a proto nemám žádných námitek. Ty bych měl snad jen ze závisti.
V mojí mikrovce se nasbíralo spousta razítek, nejčastěji kulatá průměru 25mm což vůbec nepovažuju za zátěž logbooku, kvůli který bych jakože porad behal a menil papir.....Naopak mi usnadnili práci. Jsou snadno identifikovatelná. Podstatně lépe jak podpisy naškrabaný nekvalitní propiskou. Navíc LB s razítkama pěkně vypadá Asi největší razítko tam mám od Patrace 28x28mm Jediný opravdu velký razítko co jsem kdy kde viděl má Libmen&jája, průměr 40mm . O takovejch se teda bavíte?
Publikováno 26 leden 2014 - 21:04
Hodně velký razítko dává např. Froggiewalker, ale toho jsem viděla jen v logbooku na svý keši, která je regular, aby to náhodou nevypadalo, že ho obviňuju z odsouzeníhodného razítkování pidilogbooků .
Publikováno 26 leden 2014 - 21:12
Jednou má štempla, tak ho tam prostě musí buchnout. To je přece vlastnost se kterou se setkáváme dnes a denně a bylo by naivní se domnívat že GC to míjí.
To mi nesedí. Bežně se setkávám s pravým opakem - má štempla, ale nebouchne mi ho tam a nebouchne!
Publikováno 26 leden 2014 - 21:19
Bookmarky: Zajímavé osudy kešek Kešky výletovky Hinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz web o zajímavostech Prahy
Publikováno 26 leden 2014 - 21:20
To mi nesedí. Bežně se setkávám s pravým opakem - má štempla, ale nebouchne mi ho tam a nebouchne!
To asi mluvíš třeba o mě. Často se mi stává, že jsem tak líná vyndavat razítko, že raději naškrábu datum a podpis propiskou. U letterboxů samozřejmě ne, tam si na to dávám pozor, ale u jiných keší to prostě občas odbývám, podle nálady. No a když je logbook malý tak používám tužku automaticky, nebo otisku jen horní kus razítka s nickem.
Publikováno 26 leden 2014 - 21:26
Ne, to jsem fakt nemluvil o kacerech.
Publikováno 26 leden 2014 - 22:37
V mojí mikrovce se nasbíralo spousta razítek, nejčastěji kulatá průměru 25mm což vůbec nepovažuju za zátěž logbooku...
Publikováno 27 leden 2014 - 0:00
Přizpůsobit velikost logu velikosti logbooku, s tím bych souhlasil kdyby šlo jen o nanokeše a 2D cedulkokeše.
V typických mikrokeších (tictac,filmovka,PETlarva) je typicky LB udělaný z jednoho listu A4. Když se bude měnit 100 nálezech, kdy už se začíná papír trhat, vychází pro každýho místo 11cm^2 (po odečtení 10% na vazbu) To opravdu nepovažuju za důvod se šušňat s mikropísmem. Zápis je potřeba udělat především čitelný.
Na frekvenci odlovů bych se neohlížel. Jednak takový statistiky nenosím nikde napsaný a hlavně je to starost ownera, aby si určil jak často bude na svou keš chodit a podle toho si spočítal jakou kapacitu logbooku musí dát.
Publikováno 27 leden 2014 - 6:13
Jestliže tam owner dá papír, kde si nalinkuje řádky pro jednotlivé logy, kačeři to dodržují a pak tam někdo flákne razítko přes několik řádků, tak to podle mě prasárna je.
Publikováno 27 leden 2014 - 7:00
Publikováno 27 leden 2014 - 7:31
Včera jsem měl taky z logbooku trocha depresivní stav. Lovil jsem pár restíku po lese a jedna z nich byla v prohlubni po bývalém pískovcovém lomu,.... Jenže velikost mikro. Nalezena na první šáhnutí. Byl to klasický kovový šroubovací váleček, v pohodě..... Ale po rozšroubování v něm byly dva miniaturni logbooky cca 2mm široké pásky papíru. Každý rozumný kačer si řekne PROČ. V místě, kde se dá schovat minimálně velikost small. To šílené pipláni se vůbec do podobného logbooku zalogovat........ pak ho zase srolovat,.....
Publikováno 27 leden 2014 - 8:55
add von Bronin: nejenže si tihle polomudlové neumějí najít konec zápisů a pokračovat hned za ním, ještě se ti tam naškrábou písmem velkým jak kdyby tagovali sprejem zeď baráku http://coord.info/GLCT49YN
0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů