Tak lístky na tramvaj ani komunista tam nebyli, to je fakt. Asi to byla opravdu keš. Ale byla tam placka létajícího cirkusu :-D
Geodepresivní koutek III
Publikováno 13 duben 2014 - 10:26
Já včera našel kešku a v ní taky rozpuštěné lízátko, kaštan, kámen, zapalovač a logbook. Tak jsem chvíli znejistěl, jestli to není keš nějakého projektu, jak nemá vypadat obsah keše.
Bonbony a lízátka se bohužel v keších objevují čím dál častěji - obvykle rozbalím, o kus dál nechám jako mlsání pro mravence a do logu napíšu pro ostatní upozornění, že do keše nic k jídlu ani odpad fakt nepatří. Zrovna včera jsem v jedné z asi osmi keší našla bonbon a uvědomuji si, že jsem ho tentokrát nevyhodila. Další keš byla ještě lepší, owner si přál do "pivní keše" jen tématické předměty, bylo v ní plno korunek z láhví atd. a mezi tím prezervativ......Souvislost mi chvíli unikala, až jsem si vzpomněla na jeden prastarý rádobyvtip.....no nevím, pak se divte, že někteří owneři přechází na petky než by věčně v keších uklízeli -------.
Publikováno 13 duben 2014 - 16:12
Dnes jsem se byl kouknout na mojí "zahrádku" (i když, asi bych to zahrádkou nenazýval ani v legraci ) a zjistil, že ač mi pár semínek trávy již začalo klíčit, tak mi odumřely dva trsy travního plevele, které jsem k budovanému úkrytu přemístil odjinud a donešená hlína si již sedla natolik, že budu muset zajít pro další a znovu úkryt "dosypat"... Tímhle tempem nebude keš v květnu, ale v červnu, protože já než se k něčemu dokopu...
Alespoň, že úkryt zatím neobjevil žádný spoluobčan či jiná podivná existence - CWG uložené do skrýše jako návnada je pořád na svém místě (i ve stejné poloze).
Publikováno 13 duben 2014 - 17:19
Já včera našel kešku a v ní taky rozpuštěné lízátko, kaštan, kámen, zapalovač a logbook. Tak jsem chvíli znejistěl, jestli to není keš nějakého projektu, jak nemá vypadat obsah keše.
Ja vzdycky kdyz neco takoveho najdu a je to tedy jeste pouzitelne, hned to davam georobotkovi s tim, ze prave zachranil kesku . A zapalovace nachazime posledni dobou v keskach casto, Pata je sbira. takze vlastne ty kesky procistujeme
Publikováno 13 duben 2014 - 19:28
V okolí mi zveřejnili 2 nové keše a obě jsou PM. A ty co jsou zatím BM se pomalu mění na PM
Samsung Galaxy Core LTE + Garmin Etrex 30
Publikováno 13 duben 2014 - 19:40
Kulíšku, že ty jsi panelákové dítě? Než se s něčím piplat, tak bych se na tvém místě domluvila s nějakým zahrádkářem, ten by ti určitě plevele věnoval na osázení okolí hned několika kešek. Škoda, že jsi tak daleko, hned bych ti nějakou pořádnou bednu nebo dvě doručila a nemusela bych zakládat další kompost. Spokojení bychom byli oba, ty bys měl pro keš připraveno během chviličky.
Publikováno 13 duben 2014 - 20:53
Ach jo všechny eventy geozávodu tak daleko, přitom už se blíží... Nechce někdo udělat nějaký v PCE či blízkém okolí?
Publikováno 13 duben 2014 - 22:34
Kulíšku, že ty jsi panelákové dítě? Než se s něčím piplat, tak bych se na tvém místě domluvila s nějakým zahrádkářem, ten by ti určitě plevele věnoval na osázení okolí hned několika kešek. Škoda, že jsi tak daleko, hned bych ti nějakou pořádnou bednu nebo dvě doručila a nemusela bych zakládat další kompost. Spokojení bychom byli oba, ty bys měl pro keš připraveno během chviličky.
Tak půl na půl a navíc, já nějakým kytičkám moc neholduji. Zřejmě jsem nevybral dostatečný plevel a navíc nám tu teď moc nepršelo, takže ten krám ani neměl z čeho růst (zajímavé, jinak to roste všude). No nic, za dva týdny se k tomu vrátím, jak jsem psal, já než se k něčemu dokopu...
Publikováno 14 duben 2014 - 1:49
pak se divte, že někteří owneři přechází na petky než by věčně v keších uklízeli -------.
No, pokud jde o mě, tak radši jednou za dva roky poklidím regulárku, než abych jezdil kvartálně někam do Tramtárie měnit pidilogbook.
Kulíšku, jestli můžu poradit, spíš než travní semeno či přesazování celýcb drnů bys možná měl zkusit někde si najít pýr, pýrový porost trochu rozrýt, rozkopat, aby ti zbyla hlína s kousky těch "kořínků" či správněji oddenků, a tuhle hlínu s těmi oddenky pak na "záhonek" nasypat. Přinejmenším na opravdovém záhoně to dovede vykazovat vitalitu hroznou a růst jakbysmet i v místech, která od toho zdánlivě vyčistíš Tak si představ, co by to mohlo dělat, když to v hlíně dokonce přímo úmyslně ponecháš. Každopádně výhoda pak je v tom, že ti jakoby od nuly ze země leze svěží zelená tráva, a nemáš tam uschlý či polozvadlý přesazený drn.
Evidlo, to je snad zákon schválnosti. Zrovínka mi dochází zapalovač, kdysi z keše zabavený (coby nekuřákovi mi na občasné rozdělání ohně či rozsvícení svíčky vydržel několik let), no tak koukám koukám, kde bych jakou keš "zachránil", a jako na potvoru zrovna nikde není před čím.
Publikováno 16 duben 2014 - 8:50
Byl jsem vyměnit logbook v keši GC33DJ3 Pražské legendy - O stříbrné rybě. Je tam 24 logů, z toho jsem další tři našel na internetu, ale v logbooku nejsou. To je 11% falešných logů, to je docela hodně.
No vidíš, já to měla obráceně. V logbooku zalogováno a na netu ne. A už je to delší dobu.
Publikováno 16 duben 2014 - 10:18
Byl jsem vyměnit logbook v keši GC33DJ3 Pražské legendy - O stříbrné rybě. Je tam 24 logů, z toho jsem další tři našel na internetu, ale v logbooku nejsou. To je 11% falešných logů, to je docela hodně.
A podíval jsi se taky na okolní značky, stromy, svodidla, zdi .... ??
Třeba jsou zapsaní tam.
Publikováno 16 duben 2014 - 10:46
Jo, to my s Danou byli nedávno na odlovu kešky Velmi nebezpečný magnet. Místo nic moc, rychlá drive-in u silnice (rychlá zastávka cestou domů na zpravení nálady po nočním DNF-ku).
Ovšem provedení potěšilo...
Nápověda - tubou to nekončí... V tubě nalezena filmovka s nástrojem (nebudu prozrazovat), jakýmsi obrázkem a papírem jako logbookem. Podám papír Daně, aby nás zalogovala a jdu keš dokumentofat foťákem, přitom si všimnu i kresby na přiloženém obrázku a koukám - ona keš je to nad tím! Někteří kešku prostě nenašli, jen její část, do které se zalogovali... Nakonec jsme papírek strčili do opravdového logbooku v opravdové kešce, aby nemátl ty, co kešku hledali...
Publikováno 16 duben 2014 - 11:51
Bookmarky: Zajímavé osudy kešek Kešky výletovky Hinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz web o zajímavostech Prahy
Publikováno 16 duben 2014 - 11:54
Já tam taky našel log s nickem Geo-Grobi. Nelogoval nikdy žádnou keš, takže to bude jeden z těch kačerů fantomů, co nic nelogují, nikdo je nezná, hrají si sami pro sebe bez bodů, coinů, eventů, statistik a cwgček.
#1676 Guest_Ištván_*
Publikováno 16 duben 2014 - 15:24
Já tam taky našel log s nickem Geo-Grobi. Nelogoval nikdy žádnou keš, takže to bude jeden z těch kačerů fantomů, co nic nelogují, nikdo je nezná, hrají si sami pro sebe bez bodů, coinů, eventů, statistik a cwgček.
Na fórum nechodí...
A není jim tak dobře?
Publikováno 17 duben 2014 - 15:06
Publikováno 17 duben 2014 - 19:57
Zdravim
Dnes jsem si přečetl zajímavý log na mé keši. Jsou to jen tři slova: Nijak zvlášť nezaujala. Nic víc. To, že keš někoho nezaujme to chápu. Kdyby to napsal někdo kdo s touto hrou, to bych také snad pochopil a omluvil. Ovšem podle profilu se jedná o někoho kdo se geocachingu věnuje mnoho let a proto bych čekal trochu jiný typ logu. Obávám se, že to nebylo ode mně vhodně zvolené hodnotící měřítko.
Když jsem před lety začal s geocachingem v článku který jsem o něm četl se psalo také o tom, že je vhodné ownerovi za keš poděkovat. Od své první kešky se toho držím ať se mi keš líbí nebo ne. Jsou to také jen tři slova a opravdu netrvá dlouho je napsat. Zkuste si to.
Myškin
Publikováno 21 duben 2014 - 19:50
V sobotu před odjezdem na event jsem mrkla ještě rychle do pošty, jestli není nějaké další info a ejhle, přečetla jsem si WN k jinému eventu. To jsem zírala víc než na Vizír , protože dotyčný napsal poznámku, že se zúčastní, pokud tam budou nějaké čubičky a výhled na šuk. Ano, tohle se opravdu objevilo v logu - mail z notifikace jsem nesmázla, mám schováno, ještě tam bylo myslím nějaké přídavné jméno. Nedalo mi to a chtěla jsem dotyčnému vysvětlit, že by měl už umět rozlišovat, co píše kamarádovi v soukromém mailu a co do veřejného logu, ale asi jsem to jako recesistka nenapsala dost jasně. Mno, pochopil to naprosto jinak - prý ať pošlu fotku. Zřejmě už má Sky tvrdou konkurenci. Takže jsem se snažila zapůsobit osvětově podruhé a nabídnout GEOrady, např.jak si toho, s kým si píšu, prohlédnout přes fotogalerii. V mém případě by chlapec lehce zjistil, že mu můžu dělat pedagogický dozor. Výsledek všeho bylo jen konstatování, že neřeší, co a komu kam píše. Tak nevím, jestli se mám nad situací dál smát nebo upadnout do deprese, co to přibývá za nováčky.
Na depku ale rozhodně je, že někteří mnohem zkušenější kačeři zneužívají opakovaně blokování míst na gurmánské eventy a VČAS se neodhlásí, přestože dopředu ví, že se akce nezúčastní, že si jinde domluvili jinou zábavu. Ono zkuste hledat náhradníky 2-3 hodiny před začátkem - ti, co se nevešli už mají jiný program a rozhodně nečekají připravení u auta. Owner tedy má problém v restauraci a příště buď bude muset zavést platby předem ( v lepším případě ) nebo se na pořádání vykašle.
Publikováno 21 duben 2014 - 19:56
Já byl zase dneska na obhlídce svejch dvou keší a byl jsem taky drobet překvapenej. Po necelym tejdnu je z jedný pryč "ikea" tužka a druhou někdo asi jen tak z plezíru prostě vzal a umístil o pár metrů jinam. Nevidim důvod proč někdo přemisťuje celou schránku ve který vevnitř je teprv uložená vlastní keška, když schránku stačí otevřít a kešku s obsahem si z ní vyndat. Každopádně mě to docela nas.... protože samozřejmě byla schovaná "za něčim" a málem jsem jel domu s "didn't found" na vlastní keši s tim, že budu vyrábět novou.
Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro Garmin - Odolný Xcover 3 VE
"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"
7 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů
-
Bing (1)