Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#1701 Toniczech

Toniczech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 900 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2014 - 8:52

mr3ska: Koukal jsem, dokonce i keš adoptovala, vůbec jeví se dle toho profilu celkem zapáleně, ale od od půle března nálezy ani ťuk. Spíš mi to přijde, jako by za tím bylo něco mimo GC, třeba nějaké starosti zdravotní, rodinné či pracovní, co ji poslední týdny drží od keší. Alespoň jsem taky poslal psaníčko s prosbou o brzké uvolnění - za pár slov nic nedáme.

• 3

#1702 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2014 - 13:58

mr3ska: Koukal jsem, dokonce i keš adoptovala, vůbec jeví se dle toho profilu celkem zapáleně, ale od od půle března nálezy ani ťuk. Spíš mi to přijde, jako by za tím bylo něco mimo GC, třeba nějaké starosti zdravotní, rodinné či pracovní, co ji poslední týdny drží od keší. Alespoň jsem taky poslal psaníčko s prosbou o brzké uvolnění - za pár slov nic nedáme.

Také si říkám copak to, také jsem to projel. Nejprv jsem to nechal měsíc jen tak, taky se mi někdy stane, že prostě nemam čas. Poté jsem zkusil už dvakrát napsat a zatím nic.

• 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#1703 Nekra

Nekra

Nekra

• Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2014 - 18:43

Tfuj, to jsem naštvanej. Nebudu Smogeovi prasit vlákno, (http://www.geocachin...u-uklidmecesko/ ) tak do dávám sem.
Že je to bez bodu a bez CWGček, to je OK. Ale pro řadového dobrovolného sběrače mi to připadá výrazně méně přívětivé, než když to dělají owneři CIT (za které je bod). Organizace CIT mi z hlediska účastníka připadá jednoduchá, takže se těším. Tady mi to dost vzalo chuť, když jsem si přečet některý věci (třeba mi to odmítlo registraci bez čísla telefonu). I když jsem jim psal, třeba mne ještě přesvědčí.
Zároveň začínám uvažovat o tom, čím to je, že kešeři mají organizaci pro účastníky (z mého pohledu) přívětivější, než mudlové. Jednoduše "přijít-vyfasovat pytel-sesbírat odpadky-hodit do kontejneru-jít domů" . Žádná předchozí organizační schůzka, číslo na mobil se po mně taky nechce ;).

Děkuji organizátorům CIT za jednoduché a přívětivé uživatelské (uklízečské) prostředí, konkrétně těm, pod jejichž organizací jsem se nějakého toho CITa účastnil (tedy Šamanovi, Kal_Kalovi, Ottíkům a Alici,GEOKLADNu, taxoftovi a Vymítačovi).

Opravdu mi jejich organizace (CIT) oproti mudlovskému Ukliďme Česko připadá jako nebe a dudy. Ale třeba mudlové mile překvapí a vytuní to brzy do podobně přívětivého prostředí.

Tento příspěvek byl upraven od Nekra: 01 květen 2014 - 7:04

• 0
NEPOSÍLEJTE MI BONUSOVÉ ČÍSLO, KTERÉ JSEM SI ZAPOMNĚL OPSAT Z KEŠE (PLATÍ PRO KTEROUKOLIV KEŠ!)
--------------------------------------------
Nehodlám ustupovat prudičům snažícím se mne donutit k prolinkování profilů. Teprve neprolinkovaný profil nevyskytující se na geocaching.com jsem ochoten považovat za anonymní.
--------------------------------------------
Neexistuje špatná keš. Existují jen chyby a/nebo špatná rozhodnutí, která dělám já jakožto lovec.
-----------------------------------------------------
Nejhorší chyba je ta, ze které se mohou poučit akorát ostatní.
-----------------------------------------------------
Jít Tě lovit, ale kdež,
nejsi Waymark ani Keš
a taky nemáš číslo Trackovací,
tak proč si dávat s Tvým odlovem práci.

#1704 Toniczech

Toniczech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 900 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2014 - 20:55

A copak tě kolem té akce tak vytočilo? Radnice se k odpadu nezná? Nebo snad nějaké čertovo kopýtko na pstrčedí? Povídej, jsme jedno ucho.. 

• 0

#1705 Toniczech

Toniczech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 900 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2014 - 2:24

Tak v tom s tebou naprosto souhlas - ve stejném smyslu jsem to diskutoval na sobotním CITO u nás. Očividně v generálním štábu není žádný kačer, protože jinak by si tyhle zbytečnosti jako informační schůzky nevymýšleli. Problém celé té jejich koncepce je v organizační centralizaci. U nás jde na "ústředí" jen listing a vlastní komunikace se pak odehrává už na lokální úrovni přímo mezi organizátorem/y a účastníky. Nemluvě o tom datově těžkopádném mapovém rozhraní. Nechápu, nač si mám načítat mapu celé republiky a nemůžu si organizátory a účastníky z okolí vyhledat v nějakém textovém režimu zadáním sídla, obce, PSČ, souřadnic, okresu nebo něčeho takového.  To samé tp informativní předsvolávání si účastníků lokálními organizátory. K čemu propána to? Když se někdo mezi mudly hlásí jako dobrovolník na takovou akci, tak je to očividně samo o sobě znakem výrazného zájmu a při dané těžkopádnosti registrace i svědectvím o prokázané inteligenci. Proč tedy pro zajištění požadované Auftragtaktik místo fyzické schůzky nemají nějaký lokální listing a lokální virtuální diskusi jako my našimi WA, WN a Announcementy? Taky datum je nevhodně pozdní roční dobou, kdy drobné smetí ve vzrostlé trávě už těžko hledat a sezona klíšťat je na svém vrcholu. Zkrátka celková myšlenka celonárodního mudlovského "TO-dne" výborná, ale co se praktické realizace týče, autoři UČ vynalézají hranaté kolo tam, kde my dávno frčíme na kulatých. Doufám, že pro budoucí ročníky si vezmou víc příklad z našich zkušeností. 

Tento příspěvek byl upraven od Toniczech: 01 květen 2014 - 2:31

• 3

#1706 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2014 - 9:20

Možná je to spíš pro zasmání, ale přišlo mi několik logů, že je plný logbook. Tak jsem tam dal nový a chtěl jsem kontrolovat logy. A najednou koukám, že je polovina logbooku prázdná! Na tom místě jsou kešky dvě. Druhou jsem tam dal v momentě, kdy mi několik lidí logovalo DNF a ani já jsem keš nenašel. Ale ta druhá se občas odkudsi vynoří a pak mi zase přistávají logy o plném logbooku :-) Kdo by potřeboval nanovku, může si pro ni dojít v Praze na Karlák (pro zelenou). :-)

• 1

#1707 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2014 - 23:04

Tak už se mi slečna ozvala a omluvila se, že tak dlouho kachnu držela. Prý nemohla keškovat. Poděkoval jsem za zprávu a napsal jí, že je lepší pokud z nějakého důvodu nemůže či nestíhá, to prostě dotyčnému majiteli TB či GC napsat ať se zbytečně nebojí. ;)

• 1

#1708 jonathane1

jonathane1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 205 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2014 - 7:16

Shamne....ale celopero ztrati veskery zaber nohou do pedalu.....celopero se Ti vyplati opravdu jen na sjezdy. Mel jsem moznost vyzkouset celopero cannondale v rakousku, kdyz jsem si odjel Samsonmana a des bes. Kdyz na nem v kopci stojis v pedalech, tak veskera sila na zadni kolo je v nivec......
  • 0

#1709 Slanecek

Slanecek

lekla ryba

• Members
  • PipPipPip
  • 463 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2014 - 7:51

Možná je to spíš pro zasmání, ale přišlo mi několik logů, že je plný logbook. Tak jsem tam dal nový a chtěl jsem kontrolovat logy. A najednou koukám, že je polovina logbooku prázdná! Na tom místě jsou kešky dvě. Druhou jsem tam dal v momentě, kdy mi několik lidí logovalo DNF a ani já jsem keš nenašel. Ale ta druhá se občas odkudsi vynoří a pak mi zase přistávají logy o plném logbooku :-) Kdo by potřeboval nanovku, může si pro ni dojít v Praze na Karlák (pro zelenou). :-)

To prece nemusis inzerovat, pokud je mi znamo, pomerne casto si tam nekdo pro nanovky chodi.

• 0

#1710 Toniczech

Toniczech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 900 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2014 - 7:57

Tak to jsme rádi, že jsou v pořádku, slečna i travelák. Ale s tím, "alespoň napsat, že nemůže", to máš těžké aneb myslím, že přesně to je poslední, co můžeš čekat - ono většinou v takových situacích, kdy má člověk zrovna jinčí starost (nebo dokonce hromadu starostí) než GC, na podobné komuniké z vlastní iniciativy myslet nebude. Záleží jen případ od případu, je-li tohle symptomatické odstřižení se od komunikace absolutní či relativní, tj. zda dotyčný odepíše alespoň na urgenci. Ale jak říkám, tyhke výpadky probíhají neavizovány.

• 0

#1711 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2014 - 8:41

Tak to jsme rádi, že jsou v pořádku, slečna i travelák. Ale s tím, "alespoň napsat, že nemůže", to máš těžké aneb myslím, že přesně to je poslední, co můžeš čekat - ono většinou v takových situacích, kdy má člověk zrovna jinčí starost (nebo dokonce hromadu starostí) než GC, na podobné komuniké z vlastní iniciativy myslet nebude. Záleží jen případ od případu, je-li tohle symptomatické odstřižení se od komunikace absolutní či relativní, tj. zda dotyčný odepíše alespoň na urgenci. Ale jak říkám, tyhke výpadky probíhají neavizovány.

Já vím, ale na profil na GC chodila takže čas napsat zprávu by nejspíš měla ;) Nicméně to je jedno, je po "deprézi" a kachna mi plave dál. Tedy doufám :)

• 0

#1712 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 24 květen 2014 - 20:01

Před měsícem jsem u jedné keše dal NA log, ale pořád se mu nikdo nevěnoval :-(

• 0

#1713 Daku

Daku

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 483 příspěvků(y)

Publikováno 24 květen 2014 - 20:38

Včera jsem vložila do kešky TB a než jsem stačila dneska zalogovat bylo grabnutý :-(

• 0

#1714 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 24 květen 2014 - 21:04

Buď v klidu, mám dva týdny TB podložku pod SPZkou a včera jsem si auto musela grabnout zpátky. Čekala jsem, že se někdo splete a auto mi virtuálně "čórne", ale že to bude hned takhle brzo.... :o

• 1

#1715 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 24 květen 2014 - 21:10

Buď v klidu, mám dva týdny TB podložku pod SPZkou a včera jsem si auto musela grabnout zpátky. Čekala jsem, že se někdo splete a auto mi virtuálně "čórne", ale že to bude hned takhle brzo.... :o

já takový srandičky jako grabnutí auta dělam celkem běžně a záměrně, s patřičným logem k tomu :D! Ale je to ještě houbelec - jeden z ownerů, kterýmu jsem grabla dodávku, mi odepsal, že mu každou chvíli někdo grabne manželku - má kód ve snubním prstenu.

• 3

#1716 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 747 příspěvků(y)

Publikováno 24 květen 2014 - 21:54

Dokud je to oboje virtuálně, tak je to v pohodě :)

• 1

#1717 Novom

Novom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 611 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2014 - 12:24

Tohle je opravdu hodně smutné. GC1XX97 a především logy z 28. března. Možná to tady už bylo, ale já na ni narazil až teď a fakt koukám, že někteří lovci jsou vážně prasata. :wacko:

• 1

#1718 see.bee

see.bee

XXX

• Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2014 - 13:32

já takový srandičky jako grabnutí auta dělam celkem běžně a záměrně, s patřičným logem k tomu :D! Ale je to ještě houbelec - jeden z ownerů, kterýmu jsem grabla dodávku, mi odepsal, že mu každou chvíli někdo grabne manželku - má kód ve snubním prstenu.

S tou manželkou je dobrý,..... podobně to mám se svojí. Každý má na prstýnku půlku kódu

• 2

#1719 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2014 - 18:48

Coz o to, ja uz taky komusi grabnul dodavku a jeste jsem mu to sel rict, pac stal u nas za rohem :D

Problem je ale ze me dneska nekdo z geovozidla grabnul mlhovky. Obe dve. Normalne pres den, v Kobylisich na ulici. Tracking code samozrejme nemely, takze zpatky si je grabnout nemuzu. Fakt je mi z tech lidi na bliti. Zrejme nejakej dobytek co nema na poradny auto, tak si nekde schrasti aspon ojetinu. Na pojistku samozrejme socka nema, takze kdyz to bouchne, zacne to davat do kupy na ukor ostatnich. :(

• 0

#1720 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2014 - 19:10

Spíš bych hádala na někoho, kdo se živí zásobováním těch, kdo ty ojetiny druhejm dávají dokupy.

• 1

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama