Mysterku zatím nemám, ale zakládám si na tom, aby moje kešky nebyly jen Lock 'n' Lock pod pařezem. Mám npř. imitaci turistického ukazatele a když vám přijde log: dik Tak to zabolí....
Geodepresivní koutek III
Publikováno 16 červen 2014 - 21:42
Tak v takovém případě jednoslovný log opravdu zabolí. Schválně jsem se kouknul na jednu keš v Krkonoších, která je též ukazatelem, a hned kousek pod listingem TFTC...
Ještě se vrátím k trochu staršímu tématu ohledně mých GC, která ač mi leží na poličce, jsou v nějakém TB hotelu. Už vím, ve které keši se onen papír nachází, tak váhám, jestli si napsat o jeho odstranění z keše či ne. (původně jsem tyhle papírky dával pár kačerům na loňském ME v Praze a evidentně cestovali více, než jejich předlohy).
Publikováno 16 červen 2014 - 23:11
....zase na druhou stranu je pár masochistů, co požadují ještě delší a prý se jimi občas baví místo knížky.
Příznám se, že občas tvoje logy čtu, to když na mě přijde depka a vždycky mě z ní dostanou . Jako masochista si přitom nepřipadám, jen se někdy divím, co všechno se dozvím. A na oplátku se taky snažím rozepsat, když je o čem, protože pěkný log je to jediné, čím můžu ownera odměnit za všechnu tu práci...
Publikováno 17 červen 2014 - 8:12
Je fakt, že TFTC, smajlík nebo jen tečka na pěkné keší zamrzí. Ale berte to tak, že spousta lidí nejsou spisovatelé nebo je nebaví vysedávat u pc psát dlouhé litanie. Raději se projdou po lese, obejdou/ objedou na kole pěkná místa, než aby trávili čas u PC. Je to pro ně jen nutné zlo. Nejdál to dotáhli ti, kteří vůbec na netu nelogují a je jich celkem dost.
Pak je fajn, když ty lidi potkáte, keš vám pochválí osobně, pamatují si ji a vůbec mi nevadí, že netu logovali pouze Diky za keš :-)
Tento příspěvek byl upraven od Petman02: 17 červen 2014 - 8:14
Publikováno 17 červen 2014 - 8:24
Já se snažím psát delší logy, abych si udržel odznak :-)
Publikováno 17 červen 2014 - 8:34
To už jsem také našel na svých keších dlouhé logy, kde je vždy nakopírovaný stejný odstavec textu pojednávající o počasí :-D (asi holt ten odznáček :-) ) Ke keši je tam pouze řádka až dvě. Nebo někdo loguje stejný dlouhý log o své dovolené na jihu na všechny navštívené keše, jak je tu super a tak, ale k vlasní keši ani řádka. V podstatě má ke keši stejnou vypovídající hodnotu, jako kdyby tam napsal pouze TFTC, dík a nebo smajlíka. Má mi to vadit? Podle mě, každého věc jak loguje.
Také se snažím u keší napsat alespoň dvě věty, ale u některých to fakt nejde :-D Ale v logu na ARH jsem se trošku rozepsal.
Tento příspěvek byl upraven od Petman02: 17 červen 2014 - 8:42
Publikováno 17 červen 2014 - 8:56
Já bych toho nedělal drama - zná to každý owner a vždycky to tak bylo (no dobře, možná kdysi, v tak velebeném geopravěku před Legendy z Mountfieldu, to bývalo jinak). Logování beru spíš jako svou vizitku a podle toho k nim přistupuji a píši jej s myšlenkou, že jednou zapomenu co na místě bylo a můj vlastní log mi pomůže si to připomenout. Líbí se mi 5 tipů na úspěšný "Found it" log jak jej nedávno prezentoval GS a přeložila ČAGeo.
Publikováno 17 červen 2014 - 11:09
Já se snažím psát delší logy, abych si udržel odznak :-)
Jaký odznak?
Publikováno 17 červen 2014 - 11:15
Publikováno 17 červen 2014 - 11:48
Někdy si taky popustím uzdu fantazii a autorovi připíšu fiktivní příběh inspirovaný zážitky při odlovu a tématem keše (stává se mi to třeba u keší ownera wittmann_38 jehož témata jsou mi blízká) a doplněný i o patřičnou "fotodokumentaci".
Akorát to má jeden negativní dopad. Ta banda lenochů, co občas loví se mnou, se pak vymlouvá, že už nic psát nebudou, protože vše podstatné už napsal "kronikář výpravy"
Publikováno 17 červen 2014 - 12:13
V badgegenu je odznak za průměrný počet slov v lozích...
A já se pak divím, proč jsou logy ve stylu - 3 řádky hvězdiček, Díky za keš a další řádky hvězdiček (či jiných znaků).
Publikováno 17 červen 2014 - 20:25
Co nevidím, nahmatám . . .
Publikováno 17 červen 2014 - 22:11
Nové trendy v naší oblíbené hře, viz log kešera Dusan.2004.
Pro tyhle případy by mělo být založeno nové vlákno - něco mezi Geodepresivním a Georadostným koutkem, protože nevím, jestli se v těchto případech smát, nebo plakat...
Publikováno 17 červen 2014 - 22:23
Pro tyhle případy by mělo být založeno nové vlákno - něco mezi Geodepresivním a Georadostným koutkem, protože nevím, jestli se v těchto případech smát, nebo plakat...
Pravda. Ta představa, že si někdo tu kešku prostě odnese jako "svůj úlovek" mě dost pobavila, ale být owner asi by mě to spíš dost nas....
Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro Garmin - Odolný Xcover 3 VE
"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"
Publikováno 18 červen 2014 - 6:06
Myslím, že tady už takových případů pár bylo (i přímo logů), ale tento je asi "nejzábavnější". I když opravdu nevím, jestli se smát nebo brečet.
Publikováno 18 červen 2014 - 7:03
Ten log už proběhl na FB, myslím, že někdo psal, že to byla jen sranda. Domu si nic neodnesl.
Publikováno 18 červen 2014 - 12:12
Není to první případ poslední doby, už jsem četl něco podobného na nějakých brněnských keších.
Srandičky, srandičky až někdo jednou skutečně tu keš odnese.
Tento příspěvek byl upraven od KulisekW: 18 červen 2014 - 14:07
Publikováno 24 červen 2014 - 6:13
Proč já debil vůbec loguju DNF na keši kterou mám přes 300 km od HC když se po mě najde zase takovýhle individuum
Publikováno 24 červen 2014 - 6:24
Samozvaných údržbářů keší je dost, co? A když za to může být bod... Groundspeak tomu říká "throwdowns".
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 24 červen 2014 - 7:20
Samozvaných údržbářů keší je dost, co? A když za to může být bod... Groundspeak tomu říká "throwdowns".
Tak to jsem nečetla a asi málokdo. Protože tady se pořád "údržbáři" obhajují, jak dělají vše pro dobro ostatních. Na vše chtějí pravidla, ale když to v pravidlech je, tak to stejně nikdo nedodržuje.
4 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů