Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#1781 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 8:43

Hmm, docela zajímavé čtení, takže jestli jsem to dobře pochopil, tak další nálezci nárok na FI mají, ale ten, kdo tam schránku opravil, ta nárok na FI nemá...

Já nedávno psal DNFko na jedné keši, kde bylo asi 8 DNF logů a mezi nimi zhruba v půlce jeden FI log. Tak jsem se dotyčného zeptal, kde tu keš našel, že by mě zajímalo, kde byla, abych ji příště taky našel... Odpověď nepřišla, ale dotyčný FI log zmizel (byl archivován). :-)

• 0

#1782 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 9:54

Hmm, docela zajímavé čtení, takže jestli jsem to dobře pochopil, tak další nálezci nárok na FI mají, ale ten, kdo tam schránku opravil, ta nárok na FI nemá...

Ano, přesně tak to je. A správně.

• 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#1783 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 10:09

Ještě by se mělo dodat, aby někdo nebral doslova to co jsem napsal - pokud se nedomluvíš s vlastníkem kešky, že mu ji obnovíš...

• 0

#1784 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 10:20

Taky provádím údržbu keší, které to potřebují a mám na to věci. Takže vysypu hlínu, vyhodím kaštany, zalepím díru, dám nový logbook. Ale aby někdo dal kus papírku do pytlíku, když je keš ukradená, to není údržba keše.

• 2

#1785 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 747 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 12:16

Na mapy.cz spustili novou verzi a ta si nerozumí s geocaching.com :( .  Ach jo, co funguje, musí se rozbít, aby bylo zase co opravovat.

• 0

#1786 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 12:23

Jo, a navíc tam nefunguje hafo dalších věcí, který jsem tam běžně používala. Například se mi nepodařilo zjistit, jak na obecný mapě zobrazit cyklostezky, jde si jen vybrat jakousi nově zavedenou cykloturistickou mapu, což nemusí bejt dycky topravý vořechový. Taky ty výškový profily trasy jsou proti těm předešlejm nanic. nemáte nějaký geoantidepresívum? :D

• 0

#1787 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 747 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 12:25

Antidepresiva nalévají v každé putyce :D

Tento příspěvek byl upraven od phrkt: 24 červen 2014 - 12:26

• 2

#1788 Jerry 68

Jerry 68

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 17:08

Ty mapy jsou fakt děsný, putyky nemusím asi to půjdu rozjezdit na kole :-).
  • 0
Čas strávený v Chřibech se nepočítá:-).

#1789 Aglo1

Aglo1

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 17:20

Jéžiš, tady je to prima depresívní, přidám se taky :-) Mrzí mě, že jsem se vrhla na geocaching v době, kdy začátečníky už nikdo nemá rád, mám docela problém kde vzít odvahu a přijít na nějaký event...

Tento příspěvek byl upraven od Aglo1: 24 červen 2014 - 17:20

• 0

#1790 MK1977

MK1977

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 276 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 17:45

Na event se neboj. Prakticky i ti největší brblové tady jsou většinou v reálu docela fajn lidi ;)

• 3

#1791 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 19:04

Jéžiš, tady je to prima depresívní, přidám se taky :-) Mrzí mě, že jsem se vrhla na geocaching v době, kdy začátečníky už nikdo nemá rád, mám docela problém kde vzít odvahu a přijít na nějaký event...

Hele, nesmutni.

To, že tady občas někdo nadává na začátečníky se občas stává, ale většinou jsme fajn lidi :-). Přijď na nějaký ten event a uvidíš :-). S 90% kačerů si budeš rozumět jedna báseň ;-).

To, že tu někdo občas nadává na někoho jiného, tím se nenech odradit. Bohužel mezi nováčky je trochu více těch, kteří s GC experimentují, a tak občas udělají nějakou blbost a je to díky jejich neznalosti ve větší míře. Pokud jsou však nováčci chovají tak, jak mají, tak neboj, nikdo je odsuzovat nebude :-).

• 0

#1792 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 19:41

My jsme měli obdobný pocit, když jsme s geocachingem začínali (2010). ;)

Pak jsme začali asi po čtyřech měsících s takovými většími akcemi - geoskořápky byly náš první event, vlastně následně megaevent. Prostě akce, kde se sešlo poměrně hodně kačerů a spíš jsme tak okukovali, poslouchali, otrkávali se. Dnes už chodíme i na komornější eventy, ale netlačíme se moc na takové ty osvědčené hospodské, kam chodí už stálí štamgasti a kde bývá velice rychle stop stav. Spíš nás baví eventy, kde se dá něco zažít - z poslední doby třeba geoprakiáda, Jarní procházka, Kačeří stezkou nebo eventy spojené s nějakou zajímavou prohlídkou. Vybrat se určitě dá podle chuti. 

Seber odvahu a hurá do víru geocachingového světa!

• 1
Sony Xperia Z3 Compact - mobil, na který se při lovu kešek můžu spolehnout :-)<p>

#1793 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2014 - 16:17

Plánuji výlety (samozřejmě s ohledem na kešky) na naše týdenní pobyty přes prázdniny a chytá se mě geodeprese, protože po rozkliknutí mapy je těch míst, kam by se dalo, resp. chtělo podívat tolik, že z toho mám zamotanou hlavu. :blink: A času je tak málo... :(

• 1
Sony Xperia Z3 Compact - mobil, na který se při lovu kešek můžu spolehnout :-)<p>

#1794 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2014 - 5:54

Jo, to mi povídej, jedeme na týden na Šumavu (Zdíkov, Železná Ruda) a už teď mám výletů min. na měsíc. Proč jen musí být dovolená tak krátká :-(

• 0

#1795 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 163 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2014 - 6:41

Jo, to mi povídej, jedeme na týden na Šumavu (Zdíkov, Železná Ruda) a už teď mám výletů min. na měsíc. Proč jen musí být dovolená tak krátká :-(

Ještě lepší varianta, jezdit na skupinové dovči s mudly :) (opravdu nemají pochopení na "zdržování" a já se jim ani nedivím). Večery a kolo to snad jistí...

• 0

#1796 Tranicka

Tranicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 149 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2014 - 7:14

Ještě lepší varianta, jezdit na skupinové dovči s mudly :) (opravdu nemají pochopení na "zdržování" a já se jim ani nedivím). Večery a kolo to snad jistí...

Tak já si musím pochválit kolegy, když jedeme na služebku a já je po skončení programu tahám na "procházku", dostane se mi odpovědi "Zas ty tvoje keše, co? No tak jdem, ale nesmíš moc zdržovat."

Jinak di depresivního koutku: Docela mě štve, jak jsme zahlceni povinnostmi, že jsem přestala nosit do práce gps. Doufám, že od prázdnin se to zlepší...

• 0

#1797 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2014 - 7:15

No, tak to tě docela lituji.

Musíš je ten GC taky naučit, aby lovili s tebou :-).

Občas chodíme s kamarády - kamarád kačer je, kamarádka ne... Většinou najde kešku nejdříve z nás 4 :-).

• 2

#1798 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 163 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2014 - 8:09

Jinak di depresivního koutku: Docela mě štve, jak jsme zahlceni povinnostmi, že jsem přestala nosit do práce gps. Doufám, že od prázdnin se to zlepší...

Já naopak, preventivně gps do práce nenosím :), ono by to pak lákalo ty děti po vyzvednutí ze zařízení tahat bůhvíkam i proti jejich vůli :)

• 2

#1799 Tranicka

Tranicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 149 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2014 - 8:22

Já naopak, preventivně gps do práce nenosím :), ono by to pak lákalo ty děti po vyzvednutí ze zařízení tahat bůhvíkam i proti jejich vůli :)

No, po poslední návštěvě ZOO mi děti řekly, že příště jdeme do ZOO jen, když nechám GPS doma. Že chtějí také vidět zvířata a užít si hřiště... :)

• 1

#1800 jardavera

jardavera

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 343 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2014 - 9:04

No, tak to tě docela lituji.

Musíš je ten GC taky naučit, aby lovili s tebou :-).

Občas chodíme s kamarády - kamarád kačer je, kamarádka ne... Většinou najde kešku nejdříve z nás 4 :-).

Přiložené miniatury

• spol_lov.jpg

• 2

Co nevidím, nahmatám . . .

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama