Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#1821 AHA & team

AHA & team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 459 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2014 - 9:40

Dnes jsme zažili něco, co jsme za naší éru geocachingu ještě nezažili - smazaný log - bez zprávy o důvodu. Nebyl nijak hanlivý, i jsme za keš poděkovali, log máme dokonce i vyfocený, vůbec nechápu důvod, proč nám byl ownerem smazán. Je mi z toho smutno... :(

Já mažu duplicitní logy, pokud si jich všimnu, bez vyzvání a dotazování, rozhodně o smazání nálezcům nepíšu. Prověřte si, zda vám náhodou stále u kešky nesvítí smajlík.

• 0

#1822 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2014 - 10:18

Přiznám se, že se mi podobné jednání nelíbí. Myslím si, že člověk by měl jakékoliv smazání logu (i když duplicitního) vysvětlit. Aby dotyčný věděl (zjistil), že se to nedělá, případně proč se tak stalo.

Takto vznikají nedorozumění a pak občas i velké spory.

• 3

#1823 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2014 - 10:31

Já jsem jednoho nálezce na duplicitní log upozornil s tím, že mu to může dělat zmatek ve statistikách a on mi poděkoval a sám jej smazal.

• 2

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#1824 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2014 - 10:50

Já mažu duplicitní logy, pokud si jich všimnu, bez vyzvání a dotazování, rozhodně o smazání nálezcům nepíšu. Prověřte si, zda vám náhodou stále u kešky nesvítí smajlík.

Duplicitní log to určitě nebyl, logovala jsem za celou dovolenou 85 keší a tahle byla poslední. Prostě jsem to zalogovala po jeho smazání znovu a přidala foto našeho zápisu v logbooku. Od té doby nic, znovu to zatím nesmazal.

• 0
Sony Xperia Z3 Compact - mobil, na který se při lovu kešek můžu spolehnout :-)<p>

#1825 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2014 - 10:51

Já jsem jednoho nálezce na duplicitní log upozornil s tím, že mu to může dělat zmatek ve statistikách a on mi poděkoval a sám jej smazal.

V tomhle případě bych poděkovala také a ráda.  :)

• 0
Sony Xperia Z3 Compact - mobil, na který se při lovu kešek můžu spolehnout :-)<p>

#1826 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2014 - 21:12

Ach jo, můžete mi někdo říct, proč předělal zase GS maily s veškerými notifikacemi, co chodí?

Jednoduchý textový log zmršil grafikou a ještě předělal veškeré předměty, takže člověk aby předělal veškeré nastavené filtry atp. na třídění došlé pošty :-(

Nevíte někdo, jestli není nějaká petice, jak to vzít zpět???

• 5

#1827 puczmeloun

puczmeloun

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 353 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2014 - 21:21

Ach jo, můžete mi někdo říct, proč předělal zase GS maily s veškerými notifikacemi, co chodí?

Jednoduchý textový log zmršil grafikou a ještě předělal veškeré předměty, takže člověk aby předělal veškeré nastavené filtry atp. na třídění došlé pošty :-(

Zprávy chápu, ale proč proboha logy? A proč je teď předmět dvojnásobně dlouhý? Boha jeho...

EDIT: Protestovat zde: http://forums.ground...0

Tento příspěvek byl upraven od puczmeloun: 23 červenec 2014 - 21:24

• 0
Užívej života...

#1828 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2014 - 21:24

Zrovna na to koukám. A předělávat sto dvacet filtrů se mi vůbec nechce. Měli si raději koupit medvídka mývala :-(

forum 1

forum 2

Release Notes

• 0

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.

#1829 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2014 - 21:47

Tak jsem zkusil přidat svůj názor, bohužel se obávám, že to bude zbytečné :-(

• 0

#1830 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2014 - 21:50

Zatím jsme se tam přidali z ČR tři. Chtělo by to hlasů víc...

• 0

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.

#1831 Toniczech

Toniczech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 900 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2014 - 21:56

Jojo, všema deseti se připojím - jak se zdá, tak nějaký <neslušné slovo><neslušné slovo><hodně neslušné slovo> z Hamster City, WA, se zase nudil či co - od dnešní cca 18. hod. UTC se mi do pošty valí watchlisty a notifikace pod úplně jinými nadpisy než bývaly doposud. Takže vztek a deprese z několika důvodů: K info, které doposud byly v prvních třech slovech předmětu (Kdo Udělal Co) se teď musí člověk prokousávat skorem až na druhý konec řádku. Jednak je to prostě ztráta času, než zrak těch několik vycpávkových slov předtím přejede, druhak si na tom oči zbytečně vykoukávám, za třetí u delších názvů se do konce řádku ani závěr předmětu se Jméno ani nestačí zobrazit, tedy alespoň ne v tom rozlišení, jaké mám nastavené (a věru že si kvůli tomu písmo zmenšovat nebudu, to bych už tuplem pendrek přečetl). Klíčová slova se úplně změnila či zmizela, místo celkem specifického Published tu máme dost nespecifické New, adjektivum které klidně namnoze může figurovat i v názvu keše, taky jména RW, podle kterých si člověk snadno mentálně keš zařadil ke kraji či státu, jsou pryč. Na co jsou mi kilometry, když v mém případě jsou to tucty notifikací rozmístěných po území, aby je vykrývaly, tudíž jsou nějaké ty výchozí souřadnice pro mě nicneříkající náhodné výchozí body a informace o vzdálenosti a směru vůči nim úplně nanic. Každopádně filtry, které jsem měl nastavené na třídění stávajících zpráv kvůli tomu musím překopávat (a to honem, protože jinak se mi do hlavního prostoru schránky za večer nahrne řádově stovka směsných zpráv, jak mám ve sledování téměř všechen +a- provoz na našem území a přilehlém zahraničí. Beztak už nahrnulo, ručně to bude potřeba vidlemi rozkydat do příslušných hromádek... Proč se pořád někdo musí vrtat ve věcech, které fungují a překopávat něco, na co jsem zvyklý. Naprostá bezohlednost a pohrdání časem uživatelů. Hodina či dvě v čudu na bezprostřední řešení a vyvztekání se. Jako že ano. Zlobím, zlobím, zlobím moc! Za tohle jim člověk cpe do chřtánu těch třicet stříbrných? Asi aby si za ně vymýšleli právě takovéhle nanicovatosti. Když pak ani nemá možnost opt-outu z takových novot zpátky k formátu, jaký mu hoví... Hlavně že dodneška nemáme věci, které by byly opravdu užitečné z mého hlediska (pískoviště na tvorbu listingů, vyvolání historických výpisů keší k danému datu, bookmarkování bookmarků atp.) :( Takže pro zbytek týdne obratem dostala moje kočičí smečka instrukce: Proslídit okolní pole, za každou ulovenou a donesenou křeččí hlavu dostanou dobrý pamlsek a tu pak naloženou v medu dostane Jeremy jako vkusný dárek, věru, že si ho po dnešku zaslouží!

• 13

#1832 Skywalker

Skywalker

"kašpar"

• Members
  • PipPipPip
  • 1 108 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2014 - 22:08

to toniczech: ty máš vážně pokrytou +- notifikacemi celou ČR ?

To je dobrý. Fakt že jo.

• 0

*

#1833 P€T@

P€T@

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2014 - 22:38

Přesně. Jejich logo, odkaz na instagram, facebook a podobný blbosti mě nezajímají. Důležité je kdo našel kterou keš, kdy a log. To mi stačí a ne tenhle hnus.

• 1

Samsung Galaxy Core LTE + Garmin Etrex 30

#1834 KAMPJ

KAMPJ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 378 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2014 - 5:22

...co bych teď dal za jednu keš denně.... :-)

....na tu "dvěstěsedmdesátku" bych někdy rád vyrazil (vydělat si nějaké nedostatkové FP

dozásoby), ale na kole to asi za den nedám..... :-( :-)))

Obešel jsem jich pěšky 201 a pak jsem skončil kvůli rozbité nabíječce. Čili těch 270 na kole mi připadá reálné.

Tento příspěvek byl upraven od KAMPJ: 24 červenec 2014 - 5:25

• 0

#1835 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2014 - 5:47

Mi navíc z neznámýho důvodu některý ty maily začaly padat do spamu. Ale ne všecky, jen sem tam nějakej, naprosto záhadnej výběr. Ach jo.

• 0

#1836 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2014 - 6:03

Já používám GCM a maily mi začaly chodit do jiných schránek, navíc je to několik stránek html kódu, kde mi dlouho trvá najít text. :-(

• 0

#1837 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 237 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2014 - 6:32

No paráda, oni se v GS vážně musí nudit, že vymýšlí takovéhle kraviny... Až se dostanu na počítač, asi se přidám ke stěžovatelům na oficiálním fóru. Kdyby se radši věnovali užitečným věcem a ne takovýmhle zbytečným a naprosto nepotřebným změnám... :(
  • 0

#1838 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2014 - 7:10

Ehm... a na zprávu se opět musí odpovídat přes GS, return adress vede na GS... mýlím se, nebo to šlo nedávno přímo?

PS: aha, to možná dělá odesílatel zatržítkem "přidat adresu"...

Tento příspěvek byl upraven od Citecka: 24 červenec 2014 - 7:12

• 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#1839 AHA & team

AHA & team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 459 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2014 - 9:30

Tak mám zase geodepresi: docela rád čtu logy, které přicházejí e-mailem, i když vždy s obavami, kde je s krabičkou co v nepořádku. Sleduji i vzniky, volání po údržbě či zániky cizích keší, abych byl v obraze či jim mohl pomoci. Noční změna od Groundspeaku je tak strašná (zásadní ústup od použitelnosti), že nemám chuť číst logy ani na vlastních keších, natož cizích, ani chuť moc sledovat, jak se keškám daří či nedaří. Jenže pokud se přestane sledovat drobná radost nálezců, chybí motivace keše vytvářet či udržovat, natož pokud se nesleduje jejich stav. Na mysl se mi krade otázka, zda dokáže jedna hloupá změna otrávit tolik vlastníků, aby to ve výsledku negativně ovlivnilo hru. :(

• 9

#1840 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2014 - 9:34

Ironií je, že i po tom šíleném překopání notifikací mi i nadále funguje filtrování v Gmailu. Např. mejly z watchlistu filtruji podmínkou "subject:([LOG] Watchlist:)" a ačkoliv ta podmínka novým subjectům evidentně neodpovídá, funguje. Asi to patří zároveň do geodepresivního, georadostného a geošíleného koutku. Nebo je Google naladěn na stejnou vlnu, jako Groundspeak. Sám nevím... :wacko:

• 2

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka